Az eltévedt demokrata

AlexNet

Márki-Zay Péter is összefogást hirdetett

Össze kéne fogniuk az összefogást akaróknak

2018. augusztus 24. 18:26 - Alex_W

Nem minősítem Máki-Zay Péter augusztus 20-i beszéde mögött vajon mi húzódhat, mert elegem van az önjelölt, vagy kikiáltott ellenzéki megváltókból.

Ám ettől a - most még mellékes - sugallattól eltekintve MPZ-nek igaza van, mint ahogy Gyurcsánynak is az volt, amikor fél évvel ezelőtt a kampányban, szóról szóra ezt mondta: egy ellenzéki egy fideszes ellen.

De ennél ő sem ment tovább. Nem is mehet. Mert ugyan úgy, mint Gyurcsány, Márki-Zay sem képes, vagy egyszerűen gyáva a tabuk ledöntéséhez. Azt kimondják, hogy egy az egy ellen győzhető le a Fidesz, de azt nem, hogy ez tulajdonképp mit is jelent.

Mert a teljes összefogás nem azt jelenti, hogy majd én indítom a szimpi srácaimat és a többiek, mint szorgos kiskatonák, rám szavaznak. Nem, így a fidesz működik.

A teljes összefogás azt jelenti, hogy felelősséget vállalok a másikért. Az őszinte jobboldal felelős, hogy milyen baloldal van az országban, mint ahogy a baloldal is felelős azért, hogy milyen jobboldal van az országban. És mind a kettő felelős azért, hogy Orbánisztán van, létezik, s hogy a magyar miniszterelnöknek ezen a nyáron csak amiatt fájta a feje, hogy milyen színű legyen a kormánytagokat szállító csapatszállító repülőgép berendezésének a színe. Bézs, vagy valami oroszosabb, ami Trumpnak és Putyinnak egyaránt megfelel?

Itt a blogon már mutattam egy technikai megvalósítását annak az összefogásnak, ami legyőzhetné a Fideszt, de vajmi kevés visszhang volt rá. Talán nem is kell, mert tényleg nagyon technokrata volt. De lenne egy fontos üzenete van az egyszeri magyar embernek is, legyen az nyugdíjas, vagy fiatal, nemzeti vagy liberális, jobb- vagy baloldali: legalább olyan fontos arról beszélni, ami összeköt minket, amiben egyetértünk, mint amennyire fontos hallatni az egyedi hangunkat.

És igen balról el kell fogadni, hogy a Jobbik demokratizálódott, és tulajdonképpen az egyetlen demokratikus jobboldali párt, amit egyenlőre nem sikerült szétmorzsolnia a Fidesznek. (S igen, ebben a pillanatban és  végleg leírtam az LMP-t). Mint ahogy jobb oldalt sem kell szégyenleni, ha valaki szóba áll, beszélget, barátkozik, vagy épp politikai szövetséget formál baloldali vezetőkkel - legyen szó akár Karácsonyról, vagy Gyurcsányról vagy akárki másról.

Mert a következő választás nem a migránsokról fog szólni, hanem mint az idei: végre, több mint egy évtized után magára találnak e a demokratikus erők a magyar választáson, vagy  folytatódik a nyitott rejtett diktatúra, a kevesek istenítése, "a nem tetszik, hát el lehet menni" mentalitás ebben a szedett-vetett, jobb sorsa érdemes kis országban.

Vagyis arról, hogy összefognak-e mindazok,a kik összefogást akarnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr214196713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.24. 18:41:45

Jó ha a ballibek összefogdossák egymást. Ezzel csak csökken szavaztszámuk.
süti beállítások módosítása