Az eltévedt demokrata

AlexNet

Centrális erőtér - duális erőtér

Nemzeti Demokrata Pártot

2018. április 24. 07:54 - Alex_W

Kikaptunk és pont.

Nézhetjük újabb négy évig, hogy Viktor teljhatalmának teljes tudatában pöffeszkedik a trónon és semmit nem csinál. Nem érdekli az oktatás, nem érdekli az egészségügy, nem érdekli senki, aki nincs közvetlenül mellette.

Négy évig Semjén bármire lőhet, amit meglát, maximum utóbb a zsákmányhoz igazítják a vadászati törvényt. Mészáros bármit is építhet, Tiborcz bárhol terjesztheti a középkori sötétségét. Mi meg fizethetjük az egészet. 

Pedig elég egyszer megverni ezeket egy választáson. De nem kicsit, hanem nagyon. Talán jövőre, talán négy év múlva.

Ám látható, hogy a centrális erőtér nagyon jól ki van találva. Orbán nagyon jól ismeri a magyar néplelket és tudja, hogy amíg a Fidesz annyira nagy, hogy teljes összefogás kelljen a legyőzéséhez, addig neki nyert ügye van. Ha más nincs, akkor a beépített Fidesz ügynökök, de sok esetben még csak ez sem kell. Itt a DK, ott az MSZP, a vezetők egy pohár vízben megfojtanák egymást.

Pedig nyilvánvaló, hogy a Fidesz csak akkor győzhető le, ha az egész ellenzék egy pártként áll ki.

Erre az igazságra jönnek rá mostanában az ellenzéki pártok vezetői. Jókor, a választások után két héttel. Pont, mint ahogy a vicc pártnak nevezett MKKP bejelentette: a választások után készek mindenféle együttműködésre. S még a kétfarkúakat vádolják azzal, hogy kamupárt? 

Mindenki az összefogásról beszél, de hogy miképp, arról mindenki hallgat. Tán ötletük sincs, hogy a balul sikerült Összefogás és a még katasztrofálisabb Koordináció után mi az amit még nem próbáltak ki?

De legyek most technokrata. Hogy lennének képesek összefogni azok, akiknek a választás lendületében sem sikerült? Hogy lennének képesek összefogni azok, akik folyamatosan az ország érdeke elé helyezik a saját érdekeiket. Hogy működhetnének együtt azok, akik képtelenek félre tenni személyes nézeteltéréseiket, képtelenek megbízni egymásban és csak folyamatosan egymást méregetik bizalmatlanul. Olyan ez, mint amerikai filmekben a mexikói felállás: mindenki fegyvert fog mindenkire.

Hát adjunk e bizalmatlanságra egy technokrata választ.

Mondjuk legyen a válasz neve Nemzeti Demokrata Párt - hisz itt már minden nemzeti, kivéve az ellenzéket. Esetleg lehetne Párhuzamos kapcsolás, vagy Gyuri Serege, lényegtelen.

S mivel a realitás az, hogy egy szervezetben nem tud megmaradni még a két balos szervezet sem, nem hogy az LMP --- már ha a belharcok után marad belőle valami --- vagy a Jobbik --- már ha Vona Gábor nélkül életképes marad a demokratizált ex-szélsőjobb --- nem kéne nagyon erőltetni, hogy ez a szervezet tényleges, hagyományos párt legyen.

Elégedjünk meg azzal, hogy ez egy olyan párt, melynek tagjai pártok és civil szervezetek (szakszervezetek, jogvédők) lennének. Lennének még regisztrált szavazók, akik vállalják a közösséget a demokratikus oldallal és kész.

A pártnak nem lenne elnöke, nem lenne elnöksége, csak egyetlen szerve, a Demokratikus Nemzeti Tanács, melynek nem lenne beleszólása a tagok életébe. A DNT-t felerészben politikusok, a tagok vezetői alkotnák egyenlő számban, és felerészben olyan civilek, akiket azok a regisztrált szavazók választanak, akik egyik tagpártnak sem a tagjai.

A Demokratikus Nemzeti Tanácsnak két feladata lenne. Egyik, hogy minden körzetben lebonyolítana egy előválasztást, amin a regisztrált szavazók kiválaszthatják azt a jelöltet, aki egyéniben indulhat a körzetükben, valamint listás szavazással megállapítani, hogy melyik tag, hány jelöltet állíthat a Nagy Közös Listára. Ám ahhoz, hogy a Nagy Közös Listára személy szerint kit tesznek fel az egyes pártok, abba nem lenne beleszólása.

Ezenkívül kezelné a közös kampány alapot. Kell a kampányalap, mert a választáshoz nem csak egy párt kell, nem csak jelölt kell, hanem pénz, rengeteg pénz.

A tagoknak egyetlen fő szabályt kellene elfogadniuk: a Fidesszel nem tárgyalhatnak külön a szervezetek, csakis az NDP kereteiben. Nincs szükség további megosztottságra, egyéni külön alkukra. Az ilyen külön alkukat kötő szerevezetek kárpótlás nélkül repülnek az NDP-ből.

A Demokratikus Nemzeti Tanács határozata, mind jelöltállítás, mind a listaarányok tekintetében, kötelező lenne, azok a személyek, vagy pártok, akik ezt nem fogadják el, repülnek az egész rendszerből.

Ez a nagy tömb képes lenne ellenpontozni a Fideszt, kiegyenlíteni az erőviszonyokat és lenyomni a centrális erőtér kitalálóinak a és NER haszonélvezőinek a képéről lemosni a mosolyt, miközben megőrizné a résztvevő pártok sokszínűségét. Pont, mint az Ellenzéki Kerekasztal tette harminc évvel ezelőtt.

Egy duális erőtér, ami felülírja a Fidesz által generált szabályokat. S hogy mennyire nem lehetetlen, nézz az utcára, a százezres "Mi vagyunk a többség" tüntetések tömege csak egy ilyen szervezetet keres, hogy akkor is megmutassa mi a népakarat, ha a demokratikus ellenzéknek még egyharmada sincs a parlamentben.

Hisz nem a jelenlegi pártokkal van a baj, hanem a politikusokkal, azzal a rengeteg személyi sérelemmel, amin egyesek nem tudnak, nem akarnak tovább lépni, még az ország érdekében sem.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr7913834258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojszipupi 2018.04.24. 09:53:23

"Hisz nem a jelenlegi pártokkal van a baj, hanem a politikusokkal, azzal a rengeteg személyi sérelemmel, amin egyesek nem tudnak, nem akarnak tovább lépni, még az ország érdekében sem."

Dehogynem. A jelenlegi ellenzéki pártok elbuktak. Ők bukták a legnagyobbat. A vezetőik utálata kölcsönösen erodálja az amúgy elégedetlen 50% ot. Attól még mert berakjuk őket egy "NDP" nek nevezett platformba, ugyan úgy utálni fogja a tömeg a vezetőiket. Kit ezért kit azért. Ezek a pártok megszűntek létezni az emberek szemében, mert cserben hagyták a lakosságot. Most ez embereknek kell következniük, amire majd a későbbiekben szükségszerűen meg kell alakuljon, akár egy nemzeti demokrata párt nevű formáció, de ehhez semmi köze nem lehet egyik jelenlegi ellenzéki pártnak sem

NiX 01 2018.04.24. 12:11:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Látom elolvastad :)

Armatúra 2018.04.24. 18:12:46

Hát, igen. Itt nyomokban se nincs jogállam, bizony. Persze, most a TASZ elérte, hogy a kormányék állásfoglalásával szemben ki kell adni a kórházi fertőzések részletes adatait. Még egy pár tucat esetben is lenyomták bíróságilag a kormit, amit az utóbbi a komcsi bírókkal magyaráz, ellentétben az ellenzékkel, amelyik a neki sérelmes döntiket a Fidesz nyalonc bírósági szisztémmel magyarázza. Meg persze Orbi pöffeszkedése is , meg a diktatúra, a sajtó lenyúlása. Bár az elmúlt időszakban folyvást azt mutatták a megbízható -tehát nem fidesznyalonc -felmérők, hogy az RTL, ATV, Hír Tv, Lánchíd, Index nézettsége, látogatottsága messze felülmúlta a sok-sok milliárdért fenn/eltartott kormány nyalonc médiát, most ím kiderült, hogy az felelős nagy mértékben a diktátor győzelméért. Persze, lehet, hogy a halált megvető bátorsággal űzött kormánykritika esetleg/talán/netán-tán nem volt teljesen valósághű, vagy eccerűen rosszul előadott. Példul az 1300 mrd-os örökség, ami potom 8%-a az éves költségvetésnek és pindurit feltűnt volna odaki is mint unikális esemény, esetleg icipicit túl volt tologatva. Ami pedig az egymással veszekedő pártok, köztük a brilliáns fordulatot produkáló Jobbik, egymással való ereszdelahajamösszefogásközben című produkcióját illeti, az a színháztörténet kiemelkedő eseményét jelentené egy ügyes dramaturg révén. Azzal együtt, ha lett volna a maffiózó, korrupt, rasszista, etc. Orvbáncban et al. minimális demokrata érzület, akkor segítette volna az ellenzék kibontakozását, összefogásilag. De nem, sajnos nem, és ez örökké ráég. Bizony. üdv.

bandiras2 2018.04.24. 18:13:08

"Nem érdekli az oktatás, nem érdekli az egészségügy"

Nem is kell! Az kell, hogy te törődj a saját kölköd iskoláztatásával! Szar az állami? tedd le a cigit, a napi 8 sört, és fizesd be a kölköt egy minőségi iskolába. És máris odaértünk az egészségügyi részhez: Egészségesebb leszel.
És a másik oldala: Mennyit ér egy doktor? Annyit amennyit a legtöbbet kínáló ad érte. Nyugaton 3x-6x a fizetés? Nem kell meglepődni hogy nincs orvos. Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
Állami adóforintokból lélegeztetőgépen tartott szottyos kórházakban túlterhelt orvosok... Van alternatíva már most: Vastag egészségbiztosítás, és magánkórház, annak, aki fizet.
Mindenki azt kapja amiért fizet.
A magánkórházban az orvost is jól megfizetik.
Semmi sincs ingyen. Az "ingyenes" ellátás humbug. Az orvos, nővér, ápoló munkabére, A műtő fertőtlenítése, a takarítók, a felhasznált orvosi felszerelés, kötszer, gyógyszer mind pénzbe kerül.

Armatúra 2018.04.24. 18:17:51

Hja. A Nemzeti Demokrata Párt ügyét még meg kell emésztenem, mert olyan fantasztikusan nagyszerű, hogy kell egy kis idő, amíg letisztul bennem ennek a grandiőz gondolatfolyamnak teljes kincsesháza, mármint felfogásilag. Annyit azért megjegyeznék, zum kuriozitas(z?), hogy Deutsclandban van egy ilyen ,amelyik picit nácinak -nazionalsozialistisch- méltóztatik lennie. De ezt csak per tangentem jegyzem meg. Üdv.

zokogjatok 2018.04.24. 18:35:00

Én kiskoromban fantázia-állatokat találtam ki, mit eszik, hol él, hogy viselkedik, ilyesmi.

Látom a mai fiatalság inkább ilyen fantázia-pártokat talál ki.

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.04.24. 18:39:40

"Nézhetjük újabb négy évig, hogy Viktor teljhatalmának teljes tudatában pöffeszkedik a trónon"

Ez a lenyeg faszopok, hogy nem tudtok millio szamra arabokat betelepiteni, nem tudjatok eroszakkal iszlamizalni az orszagot.
Es nem csak 4 evig nezhetitek, hanem garantalom, hogy meg 20 evig Orban Viktor lesz az orszag miniszterelnoke.

2018.04.24. 18:45:43

"Kikaptunk és pont.

Nézhetjük újabb négy évig, hogy Viktor teljhatalmának teljes tudatában pöffeszkedik a trónon és semmit nem csinál."

A blogger hülye. Orbán Viktor elvtárs már régebben is elmondta, hogy a kormány bármikor elzavarható. Történt is egy bizonyítási kísérlet a 2006-os elbukott fideszes puccsal.

2018.04.24. 18:49:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A kurva anyád, te mocskos hazaáruló troll. Egy nemzeti demokrata párt mitől ballib, te istenverte fideszes véglény?

aquaticus 2018.04.24. 18:52:31

Ezzel az ésszel érdemesebb lenne az örökmozgó megvalósításán töprengeni! Az esély is több lenne...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.24. 19:03:26

"Pedig nyilvánvaló, hogy a Fidesz csak akkor győzhető le, ha az egész ellenzék egy pártként áll ki."

Ez hülyeség, baromarcúkám, 2014-ben is elbukott, most meg ha a Jobbik összefogott volna a többiekkel, a fele szavazóit kapásból elvesztette volna.

Te miért vagy ennyire sötét?! Fasznak kell ilyen baromságot kitenni az index főoldalra?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.24. 19:05:46

@bandiras2: " Vastag egészségbiztosítás, és magánkórház, annak, aki fizet."

A magánkórházban nem fogják megműteni a szívedet. Remélem, egy ilyenben fogsz megdögleni!

Larry Silverstein 2018.04.24. 19:19:24

Az a gond, hogy Feriék és a maszop sosem fognak becsicskulni a Jobbiknak, pedig az ellenzék egyetlen esélye hogy Jobbik lesz.

2x1 milliós bázis, de nagyon más....a balosok öregek, semmi jövője a pártjaiknak se 1 se 4 se 14 év múlva, de a vezetőiknek a saját érdekeik a fontosak.

A Jobbik meg erősebb a fiatalabbak között, s jövője is lehet, de sajtóban, megmondóembereinek sokaságában messze elmarad a baloldaltól.

consul 2018.04.24. 20:33:15

Az álmodozás az élet megrontója

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.24. 22:56:33

"Pedig elég egyszer megverni ezeket egy választáson."

Bezzeg benneteket háromszor sem volt elég szarrá verni. :D

"De nem kicsit, hanem nagyon."

Bizony elkúrtátok. Nem kicsit, nagyon!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.24. 22:58:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Még egy ballib párt? Minek?"

Még hogy minek? Hát azért, hogy még jobban elaprózzák magukat. :)

Armatúra 2018.04.25. 09:34:29

Számomra egyértelműen világos, hogy a szellemi potenciál terén magasan felettünk áll az liberálleft értelmiség, sőt a kommentelőiben, posztolóiban megjelenő szavazóbázis minta is. Csak meg kell nézni az Indexen a javaslatok elképzelések szinte végtelen spektrumát, melyben az egymásnak látszólag alapvetően ellentmondó megállapítások, tények harmonikusan egymásba illeszkedőek. Ilyet ez az oldal, ha megfeszülne sem tudna produkálni. Hja, és minden javaslat maga a tökély. Vegyük például a minimum nálunk világhírű filozófus hölgyet, H. Ági nénit. Ő a jövőbe mutató menetben haladva elérzékenyült, hogy árpádsávos zászlók és tartóik is ott vonulnak velük a demokrácia felé vezető fényes ösvényen. Továbbá erős sympathy támadott fel benne a megtért bari Jobbik vezetői iránt. Biztos vagyok benne, hogy a korrupt, maffia rendszer által rabigába döntött Budaházy mostani kiszabadulásakor ott ült, szerényen hátul az üdvözlő közönség soraiban.. Ilyenkor mélységes tisztelet buzog fel bennem az élcsapatként funkcionáló haladó értelmiség iránt. De sajnos, tudva tudom , hogy szellemem távolról sem üti meg a közéjük való tartozás minimális szintjét, pláne a max-o. Üdv.
süti beállítások módosítása