Az eltévedt demokrata

AlexNet

Európai Néppárt kontra Fidesz

Bölcsek játéka

2020. január 28. 10:57 - Alex_W

Olvasom, hogy az Európai Néppárt nem tudja lenyelni sem, kiköpni sem a Fideszt: inkább nem tesz semmit, a Fidesz marad a Néppártban, de továbbra is fel lesz függesztve. Azt hiszem túl sok időt adtak azoknak a "bölcseknek", és azok túl gondolták a dolgot.

Mert ugye világos, hogy a Fideszben, pontosabban Orbán Viktor és slepjének a politikájában olyan dolgokat találtak, amikkel nem tudnak, nem akarnak együtt élni. Ezért hát nem fogadták vissza. Ugyanakkor nem is távolították el, bár ennek már nem sok köze van a Fideszhez.

Hogy megértsük, hogyan győzött a megalkuvó politikai stratégia az értékek felett a Néppártban, tekintsünk egy kicsit Európa térképére. A távozó Nagy-Britanniában épp úgy, mint a poszt-merkeli Németországban, Lengyelországban, Olaszországban, kis hazánkban, de számos más országban is startra készen állnak az értékmentes, romboló populisták, és ők elsősorban a Néppárt uralmát fenyegetik. Még most sem szeretnének teret és lehetőséget adni, hogy egy kizuhanó Fidesz maga köré gyűjtse, egyesítse a populista jobboldalt, és ha ideiglenesen is, de lendületet vegyenek az európai színtéren. Még akkor sem, ha a Néppárt az Európai választásokat torony magasan megnyerte, és igazából nincs szüksége a Fideszre.

Ennyi elég volt a Néppártnak, hogy lealkudjon valamennyit az elveiből. Pedig a jobb oldal válságára, a populizmus tér hódítására nem az a válasz, hogy le kell süllyedni a populisták pillanatnyi érdeken kívül semmit sem ismerő politikusok és pártok szintjére. Sőt! Mint ahogy a zöld mozgalom újrafogalmazza a baloldalt, úgy kell újracsomagolni a jobboldali érzelmeket is. Ilyenkor kell mindennél jobban ragaszkodni vitathatatlan értékeinkhez. ellenkező esetben viszont a közkeletű mondás közepén találjuk magunkat: Ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert ott ők legyőznek a rutinjukkal!

A Néppárt bölcsei ezt az utcai bölcsességet nem ismerték. Nem dobták ki a Fideszt, pedig tisztában vannak vele, hogy úgy mint eddig, ezután sem lesz hatékony kontrolljuk felette, sőt, még tovább fog csökkenni a Fideszre a befolyásuk.

De vizsgáljuk meg az egészet az asztal túloldaláról! Vajon a Fidesz kilép a Néppártból? Sokat dobálózott ezzel a Fideszes kommunikáció -- "nem függesztettek fel minket, mi függesztettük fel magunkat"; "majd eldöntjük, hogy maradunk-e az Európai Néppárt tagja" szólamok még itt visszhangzanak a Kárpátok fenséges csúcsai között!

Természetesen, ha Salviniék nem szerepelnek le, vagy a Néppárt nem nyer olyan nagyon tavaly az Európai Parlamenti választásokon, és így a Fidesz 13 képviselője elegendő lenne az erőviszonyok megváltoztatásához, akkor valószínűleg még a "bölcsek" tanácsa előtt meglépték volna a távozást. Ám mivel kevesek ahhoz, hogy a populistákból, akárcsak meghatározó erőt csináljanak, kevesen vannak ahhoz, hogy a Néppártot bosszúból jelentősen meggyengítsék, marad Orbán Viktor nyertesekhez dörgölőző attitűdje, maradnak a Néppártban.

S hogy mi az egésznek a summázata? A salamoninak egyáltalán nem nevezhető, megalkuvó néppárti bölcsek tovább mélyítik a jobb oldal válságát ezzel a döntéssel. Így a "bölcsek" játékában egyenlőre inkább Orbán alakítja a Néppártot a saját képmására, mintsem fordítva.

216 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr6715432146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogli dzsí 2020.01.30. 08:15:16

@chrisred: es ezzel mit szerettel volna mondani?

Valo igaz, a ruszki kem Putyin sokkal tobbet adott a kisoroszoknak (az en ertelmezesemben Oroszorszagnak), mint a nyugat-kompatibilis elodei, akikre soha egy rossz szava nem volt a nyugati sajtonak.

Zemberek a zsebuket nezik, s ha ures lesz a zsebuk, morcosak lesznek. Igy van ezzel a New York Times es Soros is, de ki nem szarja le ivesen.

chrisred 2020.01.30. 08:24:52

@ogli dzsí: Putyinnál többet talán csak Sztálin elvtárs adott az oroszoknak.

ogli dzsí 2020.01.30. 08:29:25

@chrisred: Sztalin is nagyon sokat adott a Oroszorszagnak, a kokorszaki orszag megnyerte az urversenyt, uncle Joszifnak koszonhetoen.

Az orosz kispolgar akkor semmit nem szamitott, ma mar maskepp van.

chrisred 2020.01.30. 08:37:26

@ogli dzsí: Igaz, akkoriban a gulágra vitték, most csak éhezik.

ogli dzsí 2020.01.30. 08:44:42

@chrisred: Ehezik a fenet, kb. atlagosan a mi szintunkon vannak, csak nagyobbak a tarsadalmi kulonbsegek.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

chrisred 2020.01.30. 08:56:05

@ogli dzsí: Finoman szólva.

www.erdekesvilag.hu/megdobbento-adatok-az-ehinseg-vilagterkepe/

A világon séhol sem éheznek az emberek, csak nagyobbak az ételeloszlási különbségek.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.30. 09:05:45

@math0: "Bajnai, meg a fajtája azt játszotta, hogy nem fizeti ki a vállalkozókat"
amivel azt már elismerted, hoyg Bajnaiék NEM LOPTAK, ELLENTÉBEN ORBÁNNAL, aki kifizeti Mészárost, hiszen magának lop vele."

Ez sokat elmondhatott volna rólad, ha nem tudnám amúgy is, hogy milyen erkölcsi és mentális színvonalon álló ócska libsi vagy! Ha úgy is van, hogy Orbán kifizeti Mészárost, az meg az elvégzett munkájuk után az alvállalkozóit és a dolgozóit, amiből azok el tudják tartani a családjukat, az neked lopás, viszont amikor Bajnaiék úgy vették át a libákat, hogy már tudták, hogy nem fogják kifizetni és ezzel rengeteg embernek a többhavi munkáját sikkasztották el, leszarva, hogy miből fognak megélni, abban semmi kivetnivalót nem találsz!

ogli dzsí 2020.01.30. 09:13:27

@chrisred: a nyugat-kompatibilis pc jogallam Ukrajnaban, ahol a GDP az orosznak a harmada, na ott van cifra szegenyseg, de ehezes meg ott sincs

Persze azzal a kormannyal nincs baj, Putyin a gonosz, mert elkenyezteti a nepet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:14:49

@Hungryhorse:

Akasztanál megint, te elmebeteg, mint az ávós apád tette?

De nehogy te légy a kötél rosszabbik végén mesüge!

Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:16:14

@ogli dzsí: Orbännak az a paktuma, hogy l´óg? És szerintetek ez a negatív győzelem is győzelem?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:17:01

@Európai téridő: "Az elvek módszertani eszközök, ezért óriási hiba azokat eszmeként kezelni."

Ezt nevezik populizmusnak. Értelmes ember ilyenre nem szavaz.

chrisred 2020.01.30. 09:18:18

@ogli dzsí: Ukrajna is ott van a listában.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.30. 09:18:21

@math0: "1) Zuckerberg a Harvardon végzett. Mészáros egy paraszt. háromig nem tud elszámolni. ég és föld!
2) Zuckerberg teljesítménye a világ legnagyobb szociális hálója. Mészáros teljesítménye semmi."

Gondoltam hogy ezt írod majd! Zuckerbergé a legtipikusabb zsidó karriertörténet, a róla szóló filmből is kiderül! Értéket semmit nem adott hozzá, csak ő tudott a legjobban kavarni, az ötletet lopta, a programot sem ő csinálta, viszont legázolt mindenkit, a történet tele van perekkel és kisemmizett emberekkel, napjainkban szintén zsinórban derülnek ki a fészbukkal kapcsolatos súlyos disznóságok, manipulációk sorozatai!
Mészárost meg ne parasztozd le, tény, hogy felvitte az isten a dolgát, de bazmeg ő az elején hajnalban kelt és kemény munkát végzett, ha hasonlók nem lennénekl akkor meztelenül járna az összes ateista agyonművelt, de semmihez nem értő nagypofájú bölcsészbibsi, veled az élen! Érted, te tetves rémisztő alakzat?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:19:53

@ogli dzsí: "Putyin sokkal tobbet adott a kisoroszoknak"

ja, 4 éves külön válságot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:21:47

@ogli dzsí: "Sztalin is nagyon sokat adott a Oroszorszagnak"

gulág, ukrán éhezés, 10 millió halott a II VH-ban, Sztálin lefejezte a hadsereget, majd rettegve Szibériába menekült.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:23:13

@ogli dzsí: mi az a negatív "növekedés" ott 2015-16 táján, ezt a zseniális Putyinnak köszönhetik?

tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:25:43

@ogli dzsí: mi az a negatív "növekedés" ott 2015-16 táján, ezt a zseniális Putyinnak köszönhetik?

tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:28:36

@Grimbusz Makszimusz: "Orbán kifizeti Mészárost, az meg az elvégzett munkájuk után"

jó vicc volt.:)

"Bajnaiék úgy vették át a libákat"

1) ez ugye eleve nem a kormány tevékenysége volt.
2) HAZUDSZ

ogli dzsí 2020.01.30. 09:29:01

@math0: A nyugat Oroszorszagra tamadt, de ismet alabecsulte az orosz kisember huseget hazaja es vezere irant.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 09:32:43

@ogli dzsí: Oroszország GDP növekedése kb 0. Ukrajnáé 5%. Oroszország GDP nüvekedése 1941-ben elég szar volt. Ukrajnát Oroszország megszállta 70 évig, és legutóbb is Donbaszt. ehhez képest az 5%-os növekedés csoda. az agresszív Outin meg ö%-ot adott az oroszoknak, meg válságot.

ogli dzsí 2020.01.30. 09:37:55

@math0: Az ukran GDP az orosznak a harmada, szoval a seggukbe dughatjak az 5%-ukat, el is menekultek Oroszorszagba meg nyugatra

De Soros stoppolt ott a haveroknak par energiaceget szarer hugyer, mint nalunk a 80as evek vegen, igy a New York Times legalabb boldog

Matyika Ápolója 2020.01.30. 09:40:12

Szeretnék elnézést kérni Mátyás mai viselkedéséért, úgy látszik korai volt abbahagynia a nyugtatók szedését, és visszatértek a szorongásos lázálmai, ettől viselkedik ilyen agresszíven! Kérlek ne ingereljétek, ilyenkor csak jobban visszaesik!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 09:55:54

@math0:

Ezt álmdták gazdáid? Drogozzanak kevesebbet.

Oroszország egyedül a szellemben terjeszkedik, növeli a keresztény eszmét a nyugati ateo-liberális rend kárára.

chrisred 2020.01.30. 09:57:18

@ogli dzsí: Azt szerényen kifelejted, hogy 2014-ig Janukovics bábállamfősége alatt Ukrajna az oroszok kézivezérlése alatt állt, vagyis az ukránok szegénységéhez a Kremlbeli elvtársaitoknak is van egy kevés közük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 10:01:23

@chrisred:

A magyar kapitalizmus alapja a késő-kádári technokrata elit, azaz a Kádár alatt a 60-as évek végétől a pénzügyi-gazdasági terület vezető emberei, inkább nem is a vezetők, hanem a középső szintű káderek.

Személyes érintettségem miatt kiválóan ismerem ezt a réteget.

Aztán ez a réteg látványoan csődött is mondott 90 után. Alig páran maradtak talpon, a nagy többség a legálisan lopott vagyont egyszerűen elköltötte személyes luxusfogyasztásra.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.30. 10:02:58

@Matyika Ápolója:" Szeretnék elnézést kérni Mátyás mai viselkedéséért, úgy látszik korai volt abbahagynia a nyugtatók szedését, "

Mi a fasznak kellett kiengedni a ketrecből, azt mondd meg!

ogli dzsí 2020.01.30. 10:10:12

@chrisred: Hat nem voltak szegenyebbek az ukranok Janukovics alatt, mint most

www.macrotrends.net/countries/UKR/ukraine/gdp-per-capita

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 10:12:39

@chrisred:

Az orosz helyzet a magyarhoz részben hasonló volt a rendszerváltozást illetően, azaz a volt közép nomeklatúra ellopott mindent nagyjából, csak a magyarnál is durvább módon, s persze az arányok is mésok: Mo-on az átlagos lopás pár millió dollárnyi volt, míg az oroszoknál pár tíz és száz milliónyi. S míg Mo-on "csak" a felére esett az életszínvonal, az állam meg azért működött továbbra is, az oroszoknál az ötödére esett vissz a aszint, s egy rakás területen megszűnt az állam, nem fizettek bérekt, nyugdíjakat, még a katonaság se kapott élelmiszert, egyes vidékekenk nem maradtak rendőrök, stb.

Viszont az orosz gazdasági-pénzügyi elit nem volt képes legyőzni a fegyveres-titkosszolgálati elitet (nem is akarta igazán, mert kellett a háttér a nyugtai maffiák ellenében az orosz maffiának), s végül ez utóbbi legyőzte az előbbit. Nagyjából 2008-ra az orosz gazdasági-pénzügyi elit kapitulált a fegyveres-titkosszolgálati elit előtt, szabad elvonulásért cserébe. Páran nem tették le a fegyvert (Berezovszkij, Hodorkovskzij, stb.), őket az új orosz állam likvidálta, minden vagyonukat elvéve.

S mivel az új elit a visszaszerzett vagyon nagy részét az országra költötte, az orosz átlagember támogatja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 10:14:53

@chrisred:

15 éve nincs éhezés Oroszországban. Igen, van szegénység, jelenleg a magyar szint 80 %-án vannak, de a szegénység is sokat csökkent, a liberális kormányzás csúcsán, 1995-ban az oroszok 70 %-a volt mélyszegény, ma ez 20 %.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 10:16:50

@math0:

Az orosz ember a 90-es évekhez viszonyít, amikor Oroszország nyugati liberális gyarmat volt.

chrisred 2020.01.30. 10:38:11

@ogli dzsí: Szóval Janukovics elnöksége nem volt rosszabb, mint egy polgárháború és az ország egy részének idegen katonai megszállása? Jól hangzik.

nemecsekerno_007 2020.01.30. 10:50:28

@math0: Magyarországnak nincsenek barátai v. ellensége. Magyarországnak érdekei vannak. Chuchill után szabadon.
Én is szeretnék Világbékét, de téged nézve erre szinte nulla az esély.

chrisred 2020.01.30. 11:15:11

@nemecsekerno_007: Ez a nagyhatalmak szintjén működik. Azok az országok, amelyek a erőszakos érdekérvényesítéshez nem rendelkeznek elég hatalommal, az érdekeiket konszenzusos diplomáciával tudják csak érvényre juttatni.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.30. 11:19:49

@nemecsekerno_007: "Én is szeretnék Világbékét, de téged nézve erre szinte nulla az esély."

Hát amíg ilyen buzik léteznek, addig nincs esély! Egy ateista nem hisz istenben és ennyi, de aki ezt úgy éli meg, hogy ateistának hirdeti magát és ezzel az ürüggyel vallásosokat basztat, ráadásul teljesen aljas módszerekkel, az egy szimpla szemét!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:23:15

@Grimbusz Makszimusz: komolyan, bazdmeg, te megmutatod, milyen az elmebeteg, idióta, paranoiás fasz Fidióta.

1) Egy filmből akarsz tájékozódni olyan részletkérdésben, mint, hogy egy cégen belül ki mennyire járult hozzá mihez. Az ilyen dolgokról mindenkinek megvan a maga története, hogy hogy toltak ki vele. és biztos nem egy film dokumentálja az igazságot.
2) Egy biztos, a facebook ötlete Zuckerbergé volt, és ő indította el.
3) A legrosszabb esetben is messze többet hozott létre, messze komplikáltabb dolgot hozott létre, mint Mészáros, aki, mint mondtam, háromig nem tud elszámolni. Egy sor kódot nem bír írni. Kb, mintha egy csimpánz képességeit hasonlítanád Zuckerberg képességeihez.

És ezzel nem mondom, hogy Zuckerberg mindenkinél nagyobb zseni, vagy, hogy igazságos, hogy milliárdjai vannak, de Zuckerberg azokat a milliárdokat nem az adófizetőktől lopta, mint Mészáros. Fel sem merül, ugyanis nem pályázatokon szerezte a pénzt.

Mészáros lehet, hogy "ő az elején hajnalban kelt és kemény munkát végzett," de nem ekkor lett gazdag, és nem ebből lett gazdag később se. Azt, hogy dobjuk már meg Mészárost pár milliárddal, mert 20 éve még gürizett, mint mások, az nagyon nagy idiótaság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:25:06

@Grimbusz Makszimusz: A zsidózást először is dugd fel magadnak, büdös náci!

komolyan, bazdmeg, te megmutatod, milyen az elmebeteg, idióta, paranoiás fasz Fidióta.

1) Egy filmből akarsz tájékozódni olyan részletkérdésben, mint, hogy egy cégen belül ki mennyire járult hozzá mihez. Az ilyen dolgokról mindenkinek megvan a maga története, hogy hogy toltak ki vele. és biztos nem egy film dokumentálja az igazságot.
2) Egy biztos, a facebook ötlete Zuckerbergé volt, és ő indította el.
3) A legrosszabb esetben is messze többet hozott létre, messze komplikáltabb dolgot hozott létre, mint Mészáros, aki, mint mondtam, háromig nem tud elszámolni. Egy sor kódot nem bír írni. Kb, mintha egy csimpánz képességeit hasonlítanád Zuckerberg képességeihez.

És ezzel nem mondom, hogy Zuckerberg mindenkinél nagyobb zseni, vagy, hogy igazságos, hogy milliárdjai vannak, de Zuckerberg azokat a milliárdokat nem az adófizetőktől lopta, mint Mészáros. Fel sem merül, ugyanis nem pályázatokon szerezte a pénzt.

Mészáros lehet, hogy "ő az elején hajnalban kelt és kemény munkát végzett," de nem ekkor lett gazdag, és nem ebből lett gazdag később se. Azt, hogy dobjuk már meg Mészárost pár milliárddal, mert 20 éve még gürizett, mint mások, az nagyon nagy idiótaság.
VÁLASZ ERRE

nemecsekerno_007 2020.01.30. 11:26:28

@chrisred: Én nem a módszerekről beszéltem okoska, hanem érdekekről. Azt csak a szervilis "ballibák" hiszik, hogy kis országnak ne lennének érdekei... Te másról beszélsz... Épp ez a gond a szervilizmussal....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:27:26

@ogli dzsí: "Az ukran GDP az orosznak a harmada"

elregéltem, hogy miért. nem fogtad fel, mert elmebeteg vagy. az oroszok korábban is gecik voltak. ettől nem igazad lesz, ez is ellened érv, te kis köcsög!

sokat dörgölődzünk az oroszokhoz, mi is így járunk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:28:16

@MAXVAL bircaman közíró: Orbán lóg. ez tény. a néppárt az EP legnagyobb pártcsaládja. a FIdesz nélkül is. ez tény. elmebeteg vagy. ez is tény. te magad vallottad be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:28:48

@MAXVAL bircaman közíró: arról mélyen hallgatsz, hogy Oroszország itt van közel, nyomul, terjeszkedik, és a varsói szerződés országait szeretné visszaszerezni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:31:39

@ogli dzsí: azt le tudod olvasni, kis kretén, hogy a GDP a világválságban csökkent, utána meg amikor Putin letámadta Ukrajnát?! ennyit nem fogsz fel, Fidióta?!

chrisred 2020.01.30. 11:37:26

@nemecsekerno_007: Hogy te miről beszélsz vagy nem beszélsz, az egy dolog. De ha igazolásul egy idézetet hozol fel (ráadásul tévesen), akkor bele kelk törődnöd, hogy az idézett gondolattal azonosítják a véleményedet.

ogli dzsí 2020.01.30. 11:40:45

@math0: Meg mindig nem erte el az eletszinvonal a Janukovics-eraet. Putyin nem tamadta le Ukrajnat, hanem vedekezo haborut folytat az amerikai nyomulassal szemben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:40:46

@MAXVAL bircaman közíró: 2000-2008 között stabil növekedés volt:

tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

ehhez képest most Putintól recessziót kaptak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 11:43:30

@ogli dzsí: "Putyin nem tamadta le Ukrajnat, hanem vedekezo haborut folytat az amerikai nyomulassal szemben."

ja, mint a Katyini mészárlás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 11:45:49

@math0:

Putyin 1999 óta van, azaz éppen alatta volt drasztikus emelkedés.

Hungryhorse 2020.01.30. 12:36:15

@math0: akasztanál megint elmebeteg brendel, mint az ávós apád tette?

De nehogy te légy a kötél rosszabbik végén mesüge!

chrisred 2020.01.30. 12:38:00

@MAXVAL bircaman közíró: A katonabirodalmak nem azért terjeszkednek, mert kevés a területük, hanem azért, hogy az erejüket bizonyítsák.

nemecsekerno_007 2020.01.30. 12:45:44

@chrisred: Érdek vs. barátság. Én erről beszéltem. Attól, hogy kis ország vagyunk nem kell minden tetves kutyához hozzádörgölőzni mert állítólag a barátunk. Ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 12:54:33

@chrisred:

Manapság ez már nem szempont. Nem a terület a cél.

S Oroszország nem is katonai birodalom.

chrisred 2020.01.30. 12:59:10

@nemecsekerno_007: Kétlem, hogy valóban ezt gondolnád, de ezzel a gondolattal egyetértek, és valójában az eredeti idézett gondolat is erről szólt Lord Palmerstontól:

"We have no eternal allies and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow. . ."

Amit ugyanebben a beszédben ki is fejtett:

"I hold that the real policy of England is to be the champion of justice and right: pursuing that course with moderation and prudence, not becoming the Quixote of the world, but giving her moral sanction and support wherever she thinks justice is, and whenever she thinks that wrong has been done."

Vagyis az általad támogatott gondolat valójában egy XIX. századi liberális demokráciaexport kifejezése volt. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 13:19:33

@MAXVAL bircaman közíró: Orbán lóg. ez tény. a néppárt az EP legnagyobb pártcsaládja. a FIdesz nélkül is. ez tény. elmebeteg vagy. ez is tény. te magad vallottad be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 13:21:03

@MAXVAL bircaman közíró: Krim, Don-kanyar. Szíria, hazudsz, elmebeteg, náci, Fidióta, selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 13:26:41

@MAXVAL bircaman közíró: naja, de ez olyan, mint az Orbán story:

1) a GDP növekedést nem akkor alapozza meg egy ország, amikor történik, hanem előtte
2) Putyin ugyanúgy nem volt diktátor, ahogy Orbán sem volt az első ciklusában kifejezetten diktátor. Putyinnnál is 2003-5-ben kezdődött el a durvulás

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 13:27:19

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 13:28:52

@MAXVAL bircaman közíró: "Oroszország nem is katonai birodalom."

megint mekkora poént mondott az elmebeteg kis selejt! kár, hogy nem vicces.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.30. 13:33:54

@math0:

"Krim, Don-kanyar. Szíria"

Melyik ezek közül a terjeszkedés? Esetelg a Krím. De az is csak a nemzeti önrendelkezés esete.

Hungryhorse 2020.01.30. 14:11:16

@math0: akasztanál megint elmebeteg brendel, mint az ávós apád tette?

De nehogy te légy a kötél rosszabbik végén mesüge!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 14:27:09

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 14:27:58

@MAXVAL bircaman közíró: persze, persze, kis náci köcsög, a te fajtád magyarázta meg, hogy az Anschluss se terjeszkedés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 14:28:47

@MAXVAL bircaman közíró: Orbán lóg. ez tény. a néppárt az EP legnagyobb pártcsaládja. a FIdesz nélkül is. ez tény. elmebeteg vagy. ez is tény. te magad vallottad be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 14:39:27

@MAXVAL bircaman közíró: az Anschlusst is. és aztán ott van még a Don-kanyar, meg Szíriában a katonai terjezkedés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 14:42:49

@MAXVAL bircaman közíró: semmi jelentősége semminek, a napot is letagadod az égről, neked semmibe nem kerül, mert te már elmebeteg vagy. Orbán lóg. ez tény. a néppárt az EP legnagyobb pártcsaládja. a Fidesz nélkül is. ez tény. elmebeteg vagy. ez is tény. te magad vallottad be.

Hungryhorse 2020.01.30. 14:54:28

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 15:05:00

@MAXVAL bircaman közíró: Krim, Don-kanyar. Szíria, hazudsz, elmebeteg, náci, Fidióta, selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 15:05:39

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

Hungryhorse 2020.01.30. 15:07:49

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

nemecsekerno_007 2020.01.30. 15:22:53

@chrisred: Majszolgasd csak tovább a fekáliát, egész ügyesen csinálod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 15:49:52

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 15:51:07

@MAXVAL bircaman közíró: a válaszod ostobaság volt, és csak a totálisan közismert dolgok letagadásából állt.

Krim, Don-kanyar. Szíria, hazudsz, elmebeteg, náci, Fidióta, selejt! ezek Putyin terjeszkedő, agresszív, katonai politikájának részei. csak egy olyan elmebeteg tagadhatja, mint amilyen te vagy, és ezt be is vallottad.

Hungryhorse 2020.01.30. 19:29:30

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

Európai téridő 2020.01.30. 19:56:44

@math0: Az elvek erőltetése könnyen tévutakra vezeti azt, aki erősen ragaszkodik hozzájuk. Kipróbálta hazánk a marxizmusnak nevezett katyvaszt, úgyhogy ezt már túl jól ismerjük. Hogy te akkor fiatal takonypóc voltál? Akkor pedig mit okoskodsz itten?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 20:29:10

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 20:30:50

@Európai téridő: egy elvtelen köcsög vagy. marxizmusról nem volt szó, terelsz, mert egy elvtelen köcsög vagy.

Hungryhorse 2020.01.30. 20:50:50

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.30. 21:25:59

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

Hungryhorse 2020.01.30. 21:41:14

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 00:13:58

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

Európai téridő 2020.01.31. 07:35:18

@math0: Takonypóc internáci balfax hülyelvtárs csicskabirkabarom popsikobak, akinek az ánusza a szája, te is köcsög vagy, amikor ezzel a szájaddal szopsz. Amúgy vannak elveim, amik az értékrendem karbantartását tényleg segítik.

Európai téridő 2020.01.31. 07:37:37

@math0: És köcsög aztán nem vagyok, normális, családos fehér heteró pasi vagyok, Te mi vagy? Hagyd már abba az undormánykodó, abnormális fröcsögéseidet

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 07:51:45

@Európai téridő: elvtelen köcsög vagy. "akinek az ánusza a szája" ez például rád igaz, abban a kommentben csinálsz ánuszt a szádból, amelyikben ezt írod, ezzel a mondatoddal is, de hisztizel, kis elvtelen fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 07:52:44

@Európai téridő: ettől még köcsög vagy. a "köcsög" szőnak több jelentése van, mint amit te ismersz a kis korlátolt fejedben.

Hungryhorse 2020.01.31. 09:20:36

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 16:35:25

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

Európai téridő 2020.01.31. 20:42:42

@math0: Agyturkász látott már, te internáci balfax hülyelvtársak hasznos idiótája?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:00:28

@Európai téridő:

Agyturkász látott már, te náci balfax hülyelvtársak hasznos idiótája?

elvtelen köcsög vagy. "akinek az ánusza a szája" ez például rád igaz, abban a kommentben csinálsz ánuszt a szádból, amelyikben ezt írod, ezzel a mondatoddal is, de hisztizel, kis elvtelen fasz!

Hungryhorse 2020.01.31. 23:41:54

@math0: elmebeteg vagy brendel!

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 23:43:57

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.

Hungryhorse 2020.01.31. 23:47:54

@math0: eluntalak elmebeteg brendelmatyi.

Takarodj el az ávóslotyó kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.01. 00:07:45

@Hungryhorse: Összekeversz az ávóslotyó tetves kurva anyáddal .
De miért hazudozol ilyen primitíven te fattyú?
Azt reméled, hogy azzal az elképesztő aljassággal és becstelenséggel, beteges hazudozással és állati gyűlölettel, amit előadtok, és amibe a nácik már egyszer belebuktak, hogy a végén felakasztották őket, azzal ti nem buktok?!

media.gettyimages.com/photos/nazi-alfred-jodi-following-his-execution-nuremberg-1946-picture-id613505958?s=2048x2048

Ugyanúgy fogtok járni, tetves nácik!

Keress agykurkászt, hátha van még mit gyógyítania!

Egyébként helyesen írni sem tudsz, annyira selejt vagy.

De most komolyan, idejön a Fidióta pszichopata, és gátlás nélkül a szemünkbe hazudja, hogy az nem egy már megtörtént tény, hogy a Fideszt a Néppárt felfüggesztette.

meg hisztizik a csúnya szavak miatt, közben érvek helyett csak a szar folyik a szájából.

Ekkora selejtből állnak a Fideszes szavazók.
süti beállítások módosítása