Az eltévedt demokrata

AlexNet

#52 Létszám hiány az ellenzékben

2010. november 18. 22:03 - Alex_W

Mi a baj Orbán Viktorral?- Hogy jelenleg nincs kivel megverni.

Az ellenzék nem csak ellenzékiségből kap egyest, nem csak politikai program alternatívát nem képes felmutatni, de egyetlen személyt sem, aki mögé felsorakozna.

Mert ugyan ki lehetne? Gyurcsány kompromittálódott. Túl hamar került túl magasra és bár jól akarta csinálni, rengeteg amatőr hibát is elkövetett és belehajszolta magát egy olyan vereségbe, amiből nincs nagyon visszatérés. Nem csak az balatonöszödi beszéd, de egész bukása kísérteni fogja sokáig - mindhalálig. 

Pedig Gyurcsányban megvolt a lehetőség, hogy olyan kaliberű baloldali vezér szülessen belőle, mint amilyen a Fidesznek Orbán Viktor. Aki megannyi helyzetben és megannyi változás közt ott áll a helyén pártvezérként szervezi a párt és most a forradalmi kétharmaddal mindenki életét. Beváltatlan ígéret maradt.

Többiek? Mesterházy, akit az párt egy akkor már lejátszott bokszmeccsre vett elő? Szili Katalin, aki sosem jut el az emberekig? Az öreg Kovács László? A Schiffer András? Van olyan, akire rá tudok mutatni: "Igen, vele meg lehet verni Orbán Viktort"?  Van-e olyan, akinek vannak elvei, akinek vannak gondolatai, aki megtudja testesíteni a baloldal, a liberálisok értékeit, álmainkat, vágyainkat, akinek vannak tervei a jövőre, aki alternatív programot tud adni az ellenzéknek, vagy csak egy pártnak, - egyáltalán van alternatívája az ellenzékben Orbán Viktornak? 

S míg nem találjuk a vezérünket, a hangunkat vagy a programunkat, addig az ellenzék kevesebbet ér annál is, amennyi helyet foglal a patkóban, egész pontosan semmit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr782458179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása