Az eltévedt demokrata

AlexNet

S. is G?

Simicska - Orbán: A szakítás

2019. január 14. 10:00 - Alex_W

A  Direkt36 és a 444 összerakta a Simicska és Orbán szakításának a teljes történetét egészen a HírTV átvételéig és az oligarcha feltétel nélküli kapitulációjáig.

Nem akarom megismételni a sztorit, ami amúgy is nagyrészt a szemünk előtt zajlott, bár sokkoló így egyben s egészében elolvasni.

Ha nem ebben az országban élnék, akkor már sorban állnék a megfilmesítés jogáért.

simicska-orban.jpg

Csak néhány momentumot emelnék ki: Simicska - bár valószínűleg megúszhatta volna vele a háború felét - nem zárta be az Index portált, sőt amennyire lehetett biztosította annak függetlenségét. És a mint az ősszel elindult támogatási akció is bizonyította, az portál képes biztosítani a megélhetését a piacról, de adott esetben magán finanszírozásból is. Mert mindenki elismeri, hogy szükség van egy személyeskedéstől mentes, objektivitásra törekvő sokszor az ellenzékkel szemben is kritikus sajtóra.

Az is világít a cikkből hogy Orbán sosem képes munkatársként tekinteni senkire sem. Mert bár Simicska volt az, aki 1998-ig és 2002 és 2010 között ételt adott a Fideszeseknek - vedd szó szerint: akinek nem volt más, az egy, az oligarchához köthető cég fizetési listáján szerepelt - abban a pillanatban megtört a "barátság", hogy Simicska önálló véleményt kezdett hangoztatni, ami nem volt feltétel nélkül Viktor véleménye alá rendelve.

Kicsiben ez ismétlődött meg Lázár  János esetében is: amikor az önálló vélemény utat tört magának a miniszterelnökséget vezető miniszternek is távoznia kellett.

Magyarul: a miniszterelnöknek nincsenek barátai, csak szolgái. Orbánnal kapcsolatban nem biztosíték a barátság, nem biztosíték a több éves lojalitás és hűség, csak az, ha valaki kikapcsolja az agyát - lehetőleg még azt is Orbán vezérli, hogy mikor lélegezzen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr4614545588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása