Az eltévedt demokrata

AlexNet

#25

2009. november 02. 16:09 - Alex_W

(Ugye nem érted?)

A történelemből látszik, hogy a tudomány és technika fejlődését megállítani nem lehet. Természeténél fogva fejlődik, ahogy az ember belé programozott kíváncsiságát kiélve mind többet és többet tud meg a világról.

Ez a legnagyobb hibája az intézményesített vallás azon formájának, amikor egy, bagy több személy tanai után mégy: elfelejtesz gondolkodni, elfelejted megélni a hitedet. Végeredményben felcseréled a személyes tiszta hited tökéletlen megélését más ember hitből származó tökéletlen gondolatainak minél tökéletesebb megélésével. Hited pótolod hagyománnyal és más ember gondolataival.

A vallás tere a személyes hited megélésének, de nem fordítva: hited nem lehet tere egy vallásnak, mert a hit nagyobb és személyesebb a vallás leírt és elfogadott dogmatikájánál. Praktikusan hited mindig melletted van, akkor is mikor a dogmatikád cserben hagy.

Cselekedj hát hited szerint.

Szólj hozzá!
Címkék: énblog hit

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr331493380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása