Az eltévedt demokrata

AlexNet

Eltitkolt konzultáció a klímavédelemről

A nemzet önzői

2019. november 26. 21:25 - Alex_W

A kormány nagyon tagadja, hogy bármilyen köze is lenne a klímaváltozás megfékezéséről kezdeményezett konzultációhoz, pedig ez volt az évtized legjobb húzása, még ha Brüsszel kényszerítő, sok millió eurós keze is kellett hozzá. Természetesen kitöltöttem.

Nincs abban semmi meglepetés, hogy ha nincsenek a szemfüles internetfelhasználók, akkor a klímavédelmi konzultációból nem lesz semmi. A Fidesz elaggott vezetői egyáltalán nem tartják a lépést a világgal. De hát mit is várunk Orbán Viktortól? Nemzedékéből annak a csoportnak az oszlopos tagja, akik egyedüliként a történelemben szívügyévé tette, hogy utódaira sokkal nehezebb világot hagyjon, mint amit örökül kapott.

A deficit miniszterelnök csak a vagyon harácsolásából és mások tönkretételéből mutatott - negatív - példát. Mind emberségből, mind nagylelkűségből, mind szeretetből, mind védelemből, mind jövőépítésből olyan deficites, mint egy átlag magyar kórház költségvetése. Igazából még saját érdekéből sem képes hosszabb távon gondolkodni, nem hogy a a következő nemezedék - saját fiai és unokáinak idejébe - belegondoljon.

Azoknak a politikusoknak, akik csak kisemmizni akarják a világot saját hatalmuk érdekében - legyen jobbosok vagy balosok -, a napjaik megvannak számlálva. Feljövőben van az új generáció, a mai harmincasok, húszasok és - igen örvendetesen - a tizenévesek, akik helyet kérnek a világháború utáni nemzedékek által kisajátított politikai asztalnál.

S helyet kell adni nekik. Egész egyszerűen a miniszterelnök és sleppje eljutott a plafonig és nem képes áttörni rajta. Nem képes szembenézni azokkal a problémákkal, amiket javarészt az ő nemzedékük (is) okozott a világ felelőtlen kihasználásával, a javak mértéktelen harácsolásával, mind a természetben, mind a társadalomban. Helyet kell adni az olyan új témáknak, mint a zöld ipar, meg kell reformálni a társadalombiztosítást, változtatni kell életmódunkon, hogy a a földi klíma változásának ember általi gerjesztett gyorsulását a saját kihalásunk, a saját gyermekeink és unokáink érdekében lelassítsuk.

Orbánnak ezek nem számítanak. Ő csak a hatalmát akarja megőrizni, nem érdekli, hogy maga után mit hagy. Ő már jó eséllyel nem éli meg a Kárpát-medence jelentős részének elsivatagosodását, mint ahogy azt sem, amikor a klíma és az időjárás (a korrupciót nem is említve) miatt fel kell újítani a veszélyes anyagok temetőjét.

És a legszomorúbb, hogy a sleppje, a kormánytagok, a szóvivők és a Fidesz támogatóinak nagy része nyíltan bevallja, hogy nem érdekli* sem a mi sem a saját gyermekeink jövője; ellenben ismeretlenül nekimennek Great Thunbergnek, a klímavédelemnek, pedig ez az ő unokájáról is szól.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr4615324688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.11.29. 17:03:32

alapjarat.hu/aktualis/jeremy-clarkson-kiakadt-16-eves-thunbergre-az-autokiallitasok-gyilkosara?fbclid=IwAR1qVQjBPuTUmWfngoMiMLxH2tl52D_oFE7VbDJLJXkz1sqfrb6Ve-3ehbU

Egy buta, beteg kislány (akit egyébként szánlamas tudatlan bábként mozgatnak gátlástalan szélsőbalos anarchisták) hisztériája nem old meg semmit.

external-preview.redd.it/wSpP_0Nv1BqzsXiPtelDOcYQafvDEpXx8EFWuPlDD5A.jpg?auto=webp&s=b02cb6cb4ccbb1cd64b6cb1d03bb779ad62b036d

cloudinary.cagle.com/image/upload/w_600/cartoons/230104.png

ejbron.files.wordpress.com/2019/08/ecqiz6exyaikq-k.jpg

Karigeri kihirdetett "klímavészhelyzete" sem.

A brüsszeli komisszárok és méregzöldek eszement korlátozásai és tiltásai sem, mert ezek a világ olyan elenyésző részére vonatkoznak, mely messze a legkisebb arányban felelős a környezetpusztításért és minden "önkéntes" önkorlátozással, tiltással, eszement túlszabályozással csak magát szívatja meg, saját gazdaságát hasaltatja el, saját technológiai előnyeit dobja sutba, saját fogyasztását pusztítja, saját gazdaságát teszi verenyképtelenné, amin hasukat fogva röhögnek olyan - velünk egyébként élet-halál harcot vívó gazdasági térségek, melyek a demográfiai katasztrófájukat európai gondolkodással elképzelhetetlen és hihetetlen környezetszennyezéssel is tetézik.

Meg kellene érteni végre, hogy mérnökök, tudósok és vállalkozók oldanak meg műszaki-tudományos problémákat, rengeteg tanulást, kísérletezést és gondolkodást és befektetéseket követően.

Minden más manipuláció, parasztvakítás és hazugság.
süti beállítások módosítása