Az eltévedt demokrata

AlexNet

Bayer Zsolt és Schmidt Mária:

A klíma változhat

2020. január 06. 08:23 - Alex_W

Van, amit jobb volna 2019-ben hagyni, mintsem áthozni az új évbe, ilyen például a faragatlan Schmidt Mária és a és a még viccnek is rossz Bayer Zsolt kettőse. Az elmúlt év utolsó napjain sikerült mindenkit, akinek van jövője - beleértve saját gyermekeiket és unokáikat is megsérteni, egyetlen interjúban.

A klímaváltozás a mindennapjaink része. Amikor az egész ország szenved a 35°C-tól, amikor a nyári kánikulában megugrik az idősek halálozása, amikor hőgutát lehet kapni a buszra, villamosra várva, amikor Budapesten kilátszik az éhség sziklája a Dunából, amikor már annyi víz sincs a folyóban, hogy a hajók közlekedjenek rajta: mind a klímaváltozásról beszélünk. Klímaváltozásról beszélünk, amikor párakapukat kell felszerelni minden sarokra, hogy egyáltalán élve eljuss gyalog valahova: a klíma változásról beszélünk. Amikor megjelennek a trópusi szúnyogok és velük a trópusi betegségek: a klímaváltozásról beszélünk. Amikor drágul a csokoládé, drágul a banán, drágul a gyümölcs, az a kenyér, a zöldség, az élelmiszer, mert aszály van: a klímaváltozásról beszélünk.

Amikor a tévéhíradó mutatja az országnyi és kontinensnyi erdőtüzeket, amikor Magyarországon sűrűsödnek a tetőket letépő nagy viharok, amikor az aszály után egyszerre annyi eső esik, hogy mindenki mehet homokzsákokat tölteni, lapátolni: na az a klímaváltozás.

A klímakutatók és a klímaváltozást is figyelembe vevő szakemberek figyelmeztetnek: Ahogy Afganisztánban a termőterületek fele elsivatagosodott a globális felmelegedés miatt, ez Magyarországon is bekövetkezhet. Át kell építeni meglévő útjainkat, mert ha nem tudjuk megfékezni a klímaváltozást, akkor nyaranta a most használt aszfaltkeverék egyszerűen le fog folyni az útról. Délben nem lehet majd embert látni az utcán, de szabadtéri munkahelyeken sem, mert olyan nagy lesz a hőség, hogy be kell vezetni a déli, sőt a nappali sziesztát. A klímaváltozás miatt bevándorolnak a trópusi kártevők, vérszívók és betegségek, és ezeket egyetlen műszaki határzár sem állíthatja meg.

Fideszes nyelvre lefordítva: nem vehetitek el gyermekeink egészségét! Nem vehetitek el a dús mezőket, a fás ligeteket, a napozás, vagy épp a szánkózás, hógolyózás és hóember építés élményét. Ne tegyük egy kíméletlen harccá az életet, ne vegyük el tőlük a havat, a tavaszt, az őszt. A nyár ne a tűző nap elöli bujkálásról szóljon. Ne arról szóljon az élet, hogy ha esik, akkor homokzsákot lapátolunk és azért éhezünk, mert a víz elviszi a termést, ha meg nem esik, akkor azért éhezünk, mert minden kiszárad.

Ráadásul Magyarország pont hogy semennyire sincs felkészülve a klímaváltásra. A Fideszes megmondóemberek valóságtól elszakadt elméjében persze egy dubai-jellegű kép él, hisz a világ egyik legmelegebb - ugyanakkor egyik leggazdagabb országában együtt élnek a forrón tűző, égető nappal: minden, még a buszmegálló is hűtve van, és senki sem lép ki az utcára, csak ha nagyon muszáj, s lehetőleg akkor is csak a légkondis autó és az iroda, otthon bejárata között. 

Az hogy a klímaváltozás elleni harc az egyik legfontosabb dolog, hogy ez tényleg arról szól, hogy valamit megőrizzünk és átadjunk gyermekeinknek, könnyű elfelejtkezni, ezzel könnyű viccelődni, ha a légkondicionált lakás és az iroda között egy klímás gépkocsi szállít minket, és csak annyit látunk a világból, amennyit az autóból felfogunk. De van egy rossz hírem: a klímavédelmet lenéző két -- hogy finoman fogalmazzak -- korlátolt értelmi képességű személy is elég fiatal ahhoz, hogy ezeket megérje, és egy legyen a nyári nagy melegben a sürgősségit ellepő szenvedő, rosszul lévő idősek közt. De nekik nem ágy kell akkor, csak játsszák le ezt a szép, 2019. végi videót, biztos segíteni fog ...

203 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr7415356820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homyak 2020.01.07. 15:18:18

@Muhammad Balfas: @Grimbusz Makszimusz:

Na, ti nagyon okosok. Gondoljátok, hogy a migránsokat pont ez a kerítés tartja fel?
Nagyon tévedtek. Ha annyira olvastok, hallgattok híreket, akkor tudhatnátok, hogy az Erdogan-Merkel paktum állította meg a migrácót. Orbán azon kívül, hogy lenyúlta a jobbik ötletét a kerítéssel az ég világon kívül semmit se tett. 5 éve csak pofázik a migrációról, de ez alatt egy épkézláb megoldási javaslat sem esett ki a száján, hogy miért? Mert az egész téma csak a rettegés fenntartása miatt kell neki, hogy a híveinek meglegyen a napi félelme, ami miatt majd ész nélkül szavaznak rá.

Homyak 2020.01.07. 15:22:19

@MAXVAL bircaman közíró:

Megszoktam, hogy te az a fajta vagy, aki örömmel szarik oda, ahol él, mert ennyire vagy igényes.

A klímaváltozás sajnos reális félelem akár tetszik akár nem. Az meg kiakasztó, hogy a hozzád hasonló csökkent értelmi képességűek ebből politikai baromkodást csinálnak (a klíma ugyanúgy változik a jobboldalinak és baloldalinak is).

Az ilyen emberekért nem lenne kár..

midnightcoder2 2020.01.07. 15:46:58

@chrisred: Amit végül az amerikaiak vetettek be, és a II világháború ezzel ért véget. A német csodafegyver amúgy azon múlt, hogy a tudósaik elszámolták a kritikus tömeget.

A klímaváltozás elleni "csodafegyvert" viszont már egyszer bevetettük, ha nem is szándékosan.

midnightcoder2 2020.01.07. 15:50:13

@Homyak: "Ha annyira olvastok, hallgattok híreket, akkor tudhatnátok, hogy az Erdogan-Merkel paktum állította meg a migrácót."

Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy Erdogan vígan népirthatja a kurdokat Szíriában, az EU-t nem fogja nagyon zavarni, ha cserébe gondosan lelövi a határán a migriket is. Persze ez nem olyan csúnya erkölcstelen náci dolog mint egy kerítés...

Homyak 2020.01.07. 16:07:10

@midnightcoder2:

A fene se akarja védeni a törököket, mert Erdogan is majd jó helyen lesz a történelem szemétdombján Orbán mellett. Nem véletlenül nem tud mit kezdeni az unió a török offenzivával. Ha rászállnak Erdoganra, akkor ránk ereszti a migránsokat..

Ettől még (amire gyakorlatilag te is céloztál) sajnos a migránsok megállítását neki köszönhetjük, nem pedig Orbánnak és a falacskájának.

chrisred 2020.01.07. 16:09:52

@midnightcoder2: Nem, azzal kezdődött a hidegháború.

"A német csodafegyver amúgy azon múlt, hogy a tudósaik elszámolták a kritikus tömeget."

Meg elsősorban azon, hogy a "csodafegyvert" előállító tudósokat a nácik már régen elzavarták Európából.

chrisred 2020.01.07. 16:11:42

@midnightcoder2: Csúnya és erkölcstelen, viszont hatásosabb, mint 150 km hosszú drótkerítés.

midnightcoder2 2020.01.07. 16:47:45

@Homyak: Azért ehhez a dologhoz ketten kellettek, és a másik Merkel volt. Az egésszel az a bajom, hogy amikor Orbán a kerítést emelte akkor minden balfék szétsírta a netet a gonosz és kegyetlen náci Patás miatt aki szegín migriket elzavarja a határról, most viszont lelkesen dicsõítik a csodás Merkel asszonyt aki ezzel a remek kis alkuval megállította a migrációt - amúgy persze valójában nem, mert a Földközi-tengeren azért csak bepottyan úgy évi 100 000 migri.

midnightcoder2 2020.01.07. 16:49:42

@chrisred: Anno nem a hatástalansága miatt ment a sírás balról. Meg amikor bejárta a világsajtót az újságíró csaj által felrúgott migri gyerek. Most, hogy a törökök lelövik a kurd gyerekeket nyilván sokkal jobb. Elvégre arról nincs videó.

morph on deer 2020.01.07. 16:55:17

@Grimbusz Makszimusz:
“ A klíma változhat, de Orbán marad!”

De legalább melegszik!
:)))

chrisred 2020.01.07. 17:09:19

@midnightcoder2: De, valójában ezt jelentette, amikor azt mondták, hogy nem megállítja, hanem más útra tereli a tömeget. Az Uniónak lényegében mindegy volt, hogy a magyar vagy a horvát határon jutnak be.

Nem tudom, hogy kerül ide az operatőr, de tisztességes embernek róla is, meg Erdoganról is van véleménye. Vagy úgy gondolod, mivel vannak tömeggyilkosok, a közönséges garázdák már kitüntetést érdemelnek?

xgage 2020.01.07. 17:18:19

A klíma mindig változott. Most is. Most gyorsabban, mint régen. Na bumm. Aztán vagy kibírja a technikai civilizáció, vagy nem. Vagy kihal az elpuhult emberiség vagy nem. A lényeg, hogy nekem jó legyen. Most. Ja, hogy a tudósok nagy része egyetért (IPCC, meg hasonló baromságok) az emberi eredetben? Tudok citálni pár renegátot, akik éppen nem. Elugrok már gyorsan a jövő hónapban a Seychelle-szigetekre, míg el nem süllyesztik a klímahisztisek...

rallus 2020.01.07. 17:37:45

Az a baj, hogy nálunk egyedül a karizmatikus Karigeri találta meg a felmelegedés elleni csodaszert: klíma vészhelyzetet kell kihirdetni! Ezzel le van tudva a dolog, és ha minden magyar embernek annyi esze lenne, mint neki, akkor mindenki klíma vészhelyzetet kiáltana és akkor a tehenek sem finganának metánt a levegőbe!

Muhammad Balfas 2020.01.07. 18:30:31

@rallus: Kíváncsi lennék ezeknek a klímamániásoknak a fogyasztási számláira, meg az évente repjegyre elköltött pénzre. Vizet prédikálnak és bort isznak..

Muhammad Balfas 2020.01.07. 18:35:04

@midnightcoder2: Ez egyáltalán nem biztos. A jelenleg még érvényben lévő üvegház felmelegedési modell recseg-ropog..Néhány évtized múlva jót röhögünk majd rajta, ahogy most azon, hogy 100-150 éve higannyal akarták kezelni a szifiliszt..De nem kell ilyen messzire menni. Két év múlva sem fogsz már hallani a klímaválságról, mert másik lemezt tesz fel a facebook , a bértollnokoknak pedig új téma lesz kiadva..

Muhammad Balfas 2020.01.07. 18:39:37

@chrisred: Aztán a horvátok és a szlovének is felhúzták a saját határzárukat. Ezt a folyamatot a magyar határzár indította el.Amíg a magyar kormány fel nem építette a kerítésrendszert, addig páholyból nézték, ahogy napi több ezer illegális migráns ömlik be a magyar szomszédhoz..

chrisred 2020.01.07. 19:19:55

@Muhammad Balfas: Legalábbis a migránspánik esetében bejött ez a forgatókönyv.

chrisred 2020.01.07. 19:24:47

@Muhammad Balfas: Ezek nem a horvát-magyar és a horvát-szlovén határon voltak?

Etniez 2020.01.07. 19:27:59

@putris72: nem Gréta állítja a klímaváltozást, hanem a tudósok, Gréta csak infulenszer.

Amúgy annak hiszel, akinek akarsz, dohánygyárak is mindig találtak néhány tudóst, aki szerint a dohányzás nem okoz rákot. Nah, ezért vannak tartva ezek a "tudósok" is.

élhetetlen 2020.01.07. 20:20:08

@nemecsekerno_007: Ugyan, ugyan… Ne beszélj itt tudatos fogyasztásról, a múltkor már feltaláltad a spanyolviaszt. Valami olyat írtál, hogy a 27 %-os áfa a fogyasztás visszafogását célozza. Nem kell ide tudatosság, emeljék az áfát, és az árakat, és aki éhen pusztul, annak már nem lesz gondja a nyári meleggel.

pepin_nymburk 2020.01.07. 20:34:11

@Muhammad Balfas: ugyanolyan magabiztos vagy, mint Tisza István 1918 október közepén, hogy nincs is csehszlovák kérdés, hehehe. Klímaváltozás sincs, és majd 2 év múlva röhögünk rajta?Úgy látszik a hülyeség magyar népbetegség

Muhammad Balfas 2020.01.07. 20:55:04

@chrisred: Amikor kiépült a magyar határvédelmi rendszer, a horvátok és a szlovének is elkezdték védeni a saját határaikat, hisz erre terelődött a forgalom. Volt egy rövid időszak, amikor még a Dunántúl déli határán nem épült ki a magyar védelmi vonal, ekkor még a horvátok átbuszoztatták ide az illegális migránsokat, akik beléptek hozzájuk, később ez a lehetőség megszűnt..

Muhammad Balfas 2020.01.07. 20:57:03

@chrisred: Többek között korunk legfontosabb problémájáról, az egyre fokozódó, és generált illegális migráció problémájáról akarják elterelni a figyelmet a klímahisztivel..

Muhammad Balfas 2020.01.07. 20:59:16

@pepin_nymburk: Nem azt írtam, hogy két év múlva röhögünk rajta, az írtam, hogy két év múlva már egy másik lemez lesz felrakva. Az emberek memóriája kb. 6 hónapra van kalibrálva..Évtizedek múlva fogunk röhögni a klímahisztin, meg az üvegház-felmelegedés modellen..

chrisred 2020.01.07. 21:03:16

@Muhammad Balfas: Tehát igen. Szlovéniának nincs határa nem uniós országgal, a horvát-magyar határzárat meg mi létesítettük az általad említett ok miatt, tehát Union belüli határzárakról van szó. Egy pillantás Balkán térképére világossá teszi, mennyivel nehezebb lenne Horvátországnak hasonló létesítménnyel lezárni a nem unión belüli határait, mint nekünk azt a 150 kilométert.

chrisred 2020.01.07. 21:06:49

@Muhammad Balfas: Vagy fordítva, ízlés szerint. A migránshisztitől begőzölt emberek többsége életében nem látott még migránst, míg Európában az egész lakosság saját bőrén tapasztalja a 40 fokos nyarakat.

pepin_nymburk 2020.01.07. 21:08:38

@Muhammad Balfas: kösz a pontosítást. Már csak egy dolgot árulj el, olyan jól jósol itt mindenki, mi lesz több évtized múlva ( saria Nyugat-Európában, röhögés a klímahisztin), hogy mi lesz kis hazánkban?

Muhammad Balfas 2020.01.07. 21:27:27

@chrisred: Miért SS-t láttál élőben? Egyébként 2015-ben volt alkalmam látni illegális migránst .Tele volt velük a város. Egyikük a város közepén kezdte el élezni a kb. 20 cm pengehosszúságú bökőjét egy betonelemen.
A felmelegedés jelenségével pedig már a Neandervölgyi előemberek is szembesültek..Tele van a bolygó története felmelegedési és lehűlési periódusokkal.A 70 -es években globális eljegesedést vizionáltak a klímahisztérikusok befagyott kikötőkkel és 5 hónapos telekkel riogatva az ezredfordulóra. Már akkor is remekül megéltek a szélhámosságukból..:)

Muhammad Balfas 2020.01.07. 21:32:16

@chrisred: Mit nem értesz? A magyar határzárig a horvátoknak nem kellett bajlódniuk a határvédelemmel. Páholyból nézték, ahogy elkerüli őket az invázió. Miután a teljes magyar déli határ lezárásra került, már kénytelen voltak elkezdeni gondolkodni a saját határvédelmükön, amely eleinte nyilván nem zárt olyan jól, így a szlovének is elkezdték építeni a saját védelmi vonalukat. Jelenleg a bosnyákok gondolkodnak hasonlón..

élhetetlen 2020.01.07. 21:32:45

@Grimbusz Makszimusz: “Ti vagytok nemzetünkben a minimum magyar prolik!”. És te ki vagy? Egy ősi család egymással házasodó tagjainak degenerált leszármazottja? Mert úriember/úrinő nem prolizik. Prolizni az újgazdagok szoktak, vagy azok, akik tudják, hogy az őseiken kívül más emberi értékük nincs. (Az meg nem az ő érdemük).

Hell-Ász 2020.01.07. 22:04:36

Megsérteni bárkit, de hol érdekli ez őket! A hívek tapsolnak is hozzá.

élhetetlen 2020.01.07. 22:35:20

@midnightcoder2: “A Fidesz pedig lebetonoz és térkövekkel rakja ki Budapestet”, vs “És ez mennyiben befolyásolja az Alföldön kialakult sivatagot ?”Nem tudom, mi lesz 30 év múlva, azt tudom, hogy ma mi van. Mo. lakosainak száma 9,773 millió (2019), Budapestté 1,75 (2017), és ahányan még bejárnak ide dolgozni. Fez-ben anno, végig lehetett menni úgy a belvárosban, hogy nem sütött rád a nap, az járdák árnyékolva, az járda mellett fák, és a felszínen futó csepegtető cső a fáknak. És nem lopták el, mert tudták, hogy az ő komfortjukat szolgálja. Igen, az “írástudatlan kecskepásztor arabok” tudták, tudják.Budapesten mi van? Két izzó úttestsáv között egy izzó járdasziget, ahol az esővédő teteje plexiből van, nehogy árnyékoljon is. Lehetne árnyékoló tető is, lehetne a két végén párakapu, és akkor talán nem ájulnának el az emberek, ha kimarad egy villamos. És ezt nem harminc év múlva, hanem régebben, esetleg egy felújításnál kellett volna megoldani. Az Alföld élhetőségét nem befolyásolja Bp. élhetősége. De most, vidéken ültethetsz fát, ami árnyékolja a házadat, a munkák meg úgy mentek anno (14 éves koromban már szedtem markot aratáskor), hogy 35 fokban melegítőben, hogy a tarló ne szúrja fel a lábadat, egy szalmakalap, hogy ne kapj napszúrást, és déltől kettőig, fél háromig ebéd, és pihi az erdőben. Nagyon nem vagyok biztos benne, hogy ez ma is így megy, mert akkor nem került volna kórházba x ember, mikor az új gazda kihajtotta őket hőségben petrezselymet gazolni, de az már nem klíma kérdés. Tehát egy kérdés, hogy mit teszünk a jövőért, a másik, hogy mit teszünk ma az elviselhetőbb élettérért. Úgy néz ki, hogy az utóbbiért semmit. Széll Kálmán tér, valaki elülteti a fákat, és elfelejtenek megállapodni arról, hogy ki gondozza őket! Kipusztultak. Tudom, ezek apróságok, egy folyamatosan kivilágított stadion az igen!

élhetetlen 2020.01.07. 22:49:11

@Muhammad Balfas: “2015-ben volt alkalmam látni illegális migránst .Tele volt velük a város.”. Igen, felterelték őket ide, nem engedték tovább őket, hogy legyen mivel riogatni a hozzád hasonlókat. “Egyikük a város közepén kezdte el élezni a kb. 20 cm pengehosszúságú bökőjét egy betonelemen.”. Képzeld, anno Prágába utaztunk a barátnőmmel, és két gyerekével, önellátás volt tervezve, hozta a szintén húsz centis pengéjű kenyérvágó kést. Persze, elkobozták a reptéren, pedig ő már otthon megélezte. De biztosan ölni akart vele a repülőn. Mert az képtelenség, hogy egy migráns is csak kenyeret akar szeletelni, ugye?

Világít a torony 2020.01.07. 23:51:57

@MAXVAL bircaman közíró:
"Mo-on mincs eleve klímaprobléma. Még jó is lesz 2-3 fok melegedés az osrzágnak."
Ritka hülye jószág vagy bérfirkász.

Világít a torony 2020.01.07. 23:52:53

@MAXVAL bircaman közíró: Megismétlem: "Ritka hülye jószág vagy bérfirkász."

Világít a torony 2020.01.07. 23:56:19

@MAXVAL bircaman közíró: "Mo-on a fő probléma éppen a túl sok víz. Semmi kiszáradási veszély nincs."
Te nagyon hülye vagy ember. Még a bérfirkászok között is kiemelkedően hülye.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 00:20:54

@szánmonoxid:

"Nagyobb baj a túlnépesedés, mert ennyi ember soha nem élt a Földön, az összes eddig éltet összeadva sem. Szóval akit zavar a globális katasztrófa, küldjön kotont tonnaszám Afrikába meg Indiába, ahol a túlnépesedést termelik. Meg a hazai hiperpigmentált kisebbségnek is."

+100

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 00:22:20

Nem is értem, hogyan lehet normális ésszel egyszerre aggódni a klímaváltozás miatt és tiltakozni Paks 2 ellen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 00:51:34

@szánmonoxid:

"ahogy azt egy ilyen szép nagy pörgettyűtől (giroszkóp) elvárná az ember meg a fizika."

Hadd védjem meg a Földet! :) A Föld igenis tudja a fizikát, a forgástengelye imbolygásának (precesszió) oka az, hogy ez a forgástengely nem merőleges az ekliptika síkjára. :D Persze még ez sem okozna imbolygást, ha a Föld anyaga tökéletesen homogén, az alakja pedig tökéletes gömb lenne.

Ezt nem is neked írom, mert a kommentedből sejthető, hogy ezt te is tudod, hanem azoknak, akiknek új ez az infó.

chrisred 2020.01.08. 03:51:12

@Muhammad Balfas: "Miért SS-t láttál élőben?"

Úgy érted, a 2015. évi menekültválság ugyanúgy a történelem részévé vált, mint a Harmadik Birodalom? Ebben igazad van, persze attól még Trump most is kirobbanthat egy újabb humanitárius válságot a Közel-Keleten.

chrisred 2020.01.08. 03:55:40

@Muhammad Balfas: Ez újabb terelés, előtte is volt horvát határvédelem, meg utána is. Az Unión belüli harárellenőrzések visszaállítása pedig pont azt bizonyítja, hogy európai szinten az a kis keritésdarab a világon semmi megoldást nem jelentett.

Etniez 2020.01.08. 04:59:22

@Muhammad Balfas: olyan jó téged olvasni, hozzászólásodból kihagyva a tényeket és elferdítve az igazságot nyomod a hülyeségedet.

chrisred 2020.01.08. 05:00:28

@Muhammad Balfas: "A 70 -es években globális eljegesedést vizionáltak a klímahisztérikusok befagyott kikötőkkel és 5 hónapos telekkel riogatva az ezredfordulóra."

Ez leginkább a klímaváltozás példátlan gyorsaságát jelzi. Meg az ipari tevékenység közrehatását, mert mondjuk ki mondta volna meg akkoriban, hogy a ötven éven belül a világ ipari termelésének nagy része Kinában fog zajlani?

Etniez 2020.01.08. 05:02:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 3 gyerekes CSOK nem zavar ugye? Neked jogod van szaporodni, nekik meg nincs, ugye?

Etniez 2020.01.08. 05:03:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem a Földet kell megvédeni, hanem magunkat. Jelenleg a Föld kezdett el védekezni az emberiség ellen.

midnight coder 2020.01.08. 06:59:39

@élhetetlen: "Mert az képtelenség, hogy egy migráns is csak kenyeret akar szeletelni, ugye? "

Ja, az angoloknál elég lelkesen szeletelnek is.

midnight coder 2020.01.08. 07:08:51

@élhetetlen: Azért ma Budapesten valamivel kisebb probléma a napsütés mint Fezben. Ettõl az az építész, aki ezeket a villamosmegállókat tervezte valóban szarhatott volna egy farfekvéses dagadt sünit a plexi elválasztó is egy olyan dolog ami miatt az illetőt augusztusban mögé állítanám pár napig, a másik szépség a tető amin simán befolyik a víz, rádásul az egész "látszóbeton" konstrukció úgy néz ki, mintha a Terminátor első részéből jött volna a robotok lázadása után. 84-ben így képzelték el és tudták megvalósítani filmen az Apokalipszist, mi pedig létrehoztuk villamosmegálló formájában.

midnight coder 2020.01.08. 07:16:46

@chrisred: "Vagy úgy gondolod, mivel vannak tömeggyilkosok, a közönséges garázdák már kitüntetést érdemelnek?"

Nem, de tudod az Erdogan-Merkel megállapodáshoz kellett ám a Merkel is. És én valahogy sehol nem láttam a médiában olyan hajcihőt a Merkel nénivel és a legyilkolt kurd kisgyerkekkel kapcsolatban, mint amekkora a migri kiscsajt felrúgó újságíró esetében volt. Az ezen hetekig nyálukat verő balfékek Merkel néni megállapodását mindig nagy elégedettséggel említik, hogy lám ő milyen ügyesen megoldotta a migri kérdést, szemben Orbán béna kerítésével. És soha, egy pillanatig nem merül fel bennük, hogy az a megállapodás sokkal inkább szembemegy az általuk elméletileg képviselt értékekkel mint a kerítés.

midnight coder 2020.01.08. 07:20:24

@rallus: A zöldek politiksok. Mint ilyenek ahhoz vannak szokva, hogy a törvények átírhatók. És nemigen veszik tudomásul, hogy a fizika törvényeivel ez nem megy.

rallus 2020.01.08. 07:50:26

@midnight coder: Hát van néhány történelmi és politikai axióma, ami nem állná ki a matematika, fizika, vagy akár a biológia törvényeinek kontrollját...
Szerencsére minden hihető, ha elég nagy erő áll mögötte.....

marosy 2020.01.08. 08:08:13

Szarok erre a szar blogra.

chrisred 2020.01.08. 08:10:53

@midnight coder: Ne ízléstelenkedjünk. Az uniós-török megállapodásnak semmi köze nem volt Erdogan mostani szíriai akciójához, amit tudomásom szerint a magyar kormányon kívül senki nem üdvözölt az uniós vezetők közül. A megállapodás szerint Törökországnak arra a célra kellett volna fordítania a kapott forrásokat, hogy a területén lévő menekülteknek jobb körülményeket biztosítson, tehát pont humanitárius célokat szolgált volna. Merkeléket azért éri bírálat, hogy nem ellenőrizték ezeknek a pénzeknek a megfelelő hasznosulását, és nem állították le a folyósítást, amikor kiderült, hogy Erdogannak esze ágában sincs javítani a törökországi menekültek helyzetén.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.08. 09:29:40

@Etniez: " a 3 gyerekes CSOK nem zavar ugye? Neked jogod van szaporodni, nekik meg nincs, ugye?"

Na már megint szerencsétlen agymosott libsi tudtál csak lenni? Az afrikai túlszaporodást úgy véded, hogy felhozod a CSOK-ot agyatlan? Afrikában túlszaporodnak, nyomorognak ebből kifolyólag, meg árasztják el a többi kontinenst, nálunk meg a CSOK a népességcsökkenés megállítására hozott intézkedés és eleve saját országon belül támogatja és oldja meg a szaporodást, nem úgy mint az agy nélkül baszó fekák!

Muhammad Balfas 2020.01.08. 10:48:15

@élhetetlen: Megmutatták a valóságot. Szörnyű , tényleg. 80%-uk 40 alatti férfi volt. Ezek a grállovagok úgy "menekültek", hogy otthagyták a nőket és a gyerekeket?

Muhammad Balfas 2020.01.08. 10:49:50

@chrisred: Érdekes ,akkor is nagy volt a CO2 kibocsátás, de nem társítottak hozzá felmelegedést, meg üvegház hatást. Különös nem?

Etniez 2020.01.08. 10:53:29

@Grimbusz Makszimusz: te kis suttyó rasszista, egy 10 tagú afrikai családnak nincs akkora ökológiai lábnyoma, mint egy egy gyermekes magyar családnak.
Az ostoba libsizésed meg tartsd meg a korlátolt barátaidnak.
Ha neked jogod van szaporodni, akkor nekik is, ha nekik se, akkor neked sem.
Ennyire egyszerű.

Etniez 2020.01.08. 10:54:39

@Muhammad Balfas: de, társították, a különös te vagy, lábon kihordtad az agyhalált.

chrisred 2020.01.08. 11:00:03

@Muhammad Balfas: Csak annyira, mint az, hogy akkoriban kifejezetten menőnek tartották, ha valaki dohányzik, és senkinek eszéve sem jutott, hogy elriasztó feliratokat tegyen a cigisdobozokra. Az emberiség csak a saját kárán képes tanulni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 11:28:56

@Etniez:

"Ha neked jogod van szaporodni, akkor nekik is"

Igen, joguk van szaporodni, de ez jog, nem kötelezettség. :) És ez a jog kötelességgel is jár, a szaporulat eltartásának kötelességével. Ha erre akár a fejletlenségük, akár a klíma vagy bármi más miatt nem képesek, akkor ne más népek, más országok nyakába települjenek, hanem építsék fel a saját gazdaságukat - de addig is igazítsák a szaporaságukat a hazájuk eltartóképességéhez.

Mit szólnál hozzá, ha egy piréz család a 10 gyerekéből nyolcat betelepítene a házadba azzal, hogy tartsd el őket, mert ő nem tudja.

(Csak zárójelben: ez már ma is működik, csak állami gondozásnak vagy nevelőszülői rendszernek hívják. Személyesen ismerek olyan piréz anyát - ő persze csak biológiai értelemben anya, mert emberileg egy nagy nulla -, akinek 11 gyereke van, és mind a 11 gyerek állami gondozásban ill. nevelőszülőknél él. Őket már ma is te, én és általában az adófizetők tartják el.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 11:50:06

@chrisred:

"Az emberiség csak a saját kárán képes tanulni."

Azon sem, lásd a dohányzás terjedését/elterjedtségét a nők körében, az alacsonyabb társadalmi rétegekben ill. az ún. fejlődő országokban.

Muhammad Balfas 2020.01.08. 12:04:57

@Etniez: Valóban társítottak? Ehhez képest csökkent a földi átlaghőmérséklet 1940-1970 között,holott a CO2 kibocsátás jelentősen nőtt..

Muhammad Balfas 2020.01.08. 12:07:38

@chrisred: Erőltetett, sánta párhuzam..A II. világháborút követő néhány évtized ipari konjunktúrájában nőtt a CO2 szint, mégis eljegesedéssel riogattak a klímahisztérikusok..

chrisred 2020.01.08. 12:39:17

@Muhammad Balfas: Hányszor kell leírni, hogy nem ugyanaz az iparosodási volumen? Csak egy kiragadott példa: 1965-ben a világ személyautó-állománya 130 millió körül volt, mostanára pedig kezdjük elérni a 2 milliárdot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 14:45:30

@Muhammad Balfas:

Én úgy tudom, hogy nincs _azonnali_ hatása a CO2 kibocsájtás növekedésének. Aztán meg az átlaghőmérsékletet sok egyéb tényező is befolyásolja, leginkább a napfolttevékenység.

"A II. világháborút követő néhány évtized ipari konjunktúrájában nőtt a CO2 szint, mégis eljegesedéssel riogattak a klímahisztérikusok.."

Igen, ez és a sok irreálisan túlzó előrejelzés és riogatás igencsak aláásta a hitelességüket.

Szerintem - és persze tévedhetek - ma sem állapítható meg, milyen mértékben felelős az emberi tevékenység a globális melegedésért, az viszont nem vonható kétségbe, hogy mi is ludasak vagyunk benne.

Sajnos a klimatológusok - a klíma egyszeri jellegéből fakadóan - csak olyan modelleket képesek megalkotni, amelyek ugyan helyesen írják le a klíma eddigi alakulását, ez viszont nem garancia arra, hogy a jövőre nézve is helyes lesz egy modell.

@chrisred:

"1965-ben a világ személyautó-állománya 130 millió körül volt, mostanára pedig kezdjük elérni a 2 milliárdot."

Na és? Egy átlagos mai autó károsanyag-kibocsájtása lényegesen kisebb, mint volt 1965-ben. Jó, a fajlagos CO2-kibocsájtás nem csökkenhetett olyan mértékben, mint az egyéb károsanyag-kibocsájtás, hiszen elsősorban a fogyasztástól függ, de azért időközben megjelentek pl. a katalizátorok.

A legnagyobb gond sajnos az, hogy Európa bele is rokkanhat a klímaharcba, ha pl. Kína két hét alatt kibocsájt annyit, mint Európa egy egész év alatt. A nagy klímavédelemmel Európa csak önmagát szúrja tökön, mert durván rontja a versenyképességét egy olyan világban, ahol már jó ideje amúgy is egyre zsugorodik a jelentősége, gazdasági ereje.

chrisred 2020.01.08. 15:07:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem látom be, Európa miért pont magát nyiffantaná ki, ha nem venne termékeket Kínától és üzemanyagot az oroszoktól.

élhetetlen 2020.01.08. 20:48:28

@midnight coder: “Ja, az angoloknál elég lelkesen szeletelnek is”. Olvasod a napi magyar híreket? Majdnem mindennap van, hogy megölnek valakit. Nem tizet egyszerre, csak kettőt, hármat, gyerekeket is. Levontad már a nagy következtetést, hogy a magyarok, úgy egyben, gyilkosok? Nem keresek számokat, de gondolom, a migránsok számánál sokkal kevesebb a gyilkolók száma, ahogy a magyar létszámánál is sokkal kisebb a gyilkosok száma. Ennyi. Nem vitatkozom tovább, úgyis azt gondolsz, amit akarsz, nem tűnsz meggyőzhetőnek. Te TUDOD!

élhetetlen 2020.01.08. 21:07:42

@Muhammad Balfas: “Ezek a grállovagok úgy "menekültek", hogy otthagyták a nőket és a gyerekeket?”. Tudjuk, hogy volt, aki a háború elől menekült, azok hozták az asszonyukat, gyerekeiket. Akik csak a kilátástalanság elől menekültek, azok hagyták otthon, hogy majd, ha kapnak egy lehetőséget a maradásra, akkor majd kihozzák őket már valamilyen biztonságba, ez ilyen egyszerű. Ja, hogy hazudtak? Nem akarok a múltban turkálni, de az 56-ban kiszabadult köztörvényesek is mind “politikai üldözöttek” lettek nyugaton. És, ha körülnézel itthon, hányan hazudnak cégügyekben, stb, pedig nem is az életükrők, csak még több pénzről van szó. De, gondolom, őket megérted. Ennyi.

Muhammad Balfas 2020.01.08. 21:19:48

@élhetetlen: " Akik csak a kilátástalanság elől menekültek, azok hagyták otthon, hogy majd, ha kapnak egy lehetőséget a maradásra, akkor majd kihozzák őket már valamilyen biztonságba"

Vagyis akkor nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók. Ne devalváljuk már a menekülés szó értelmét. Ahonnan menekülni kell, ott veszély van és a gyerekek meg a nők se maradhatnak ott.
Egyébként a harmadik világ hány nyomorultját fogadnád be Európába szíved szerint, akik a "jobb élet reményében" kívánkoznak ide? 10 millót? 50 millót? 100 milliót? Fél milliárdot? Mikor mondanád azt, hogy állj köszönjük, elég volt?

Muhammad Balfas 2020.01.08. 21:23:47

@chrisred: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2018/06/Miskolczi-2018-Energetika-1.pdf

"Bemutatjuk továbbá, hogy a sok évtizedes globális rádiószondás mérések alapján az üvegházhatás a szén-dioxid-tartalomtól független, speciális, csak a földi klímára jellemző állandó. Az olyan eltúl-zott és komolytalan kijelentések, hogy „légköri szén-dioxid nélkül nem lenne üvegházhatás” [2], pontosan az üvegházhatás elméleti megalapozottságának a hiányából fakadnak"

Miskolczi Ferenc dolgozatát az MTA geofizikai intézete megvizsgálta, és ellentmondásmentesnek találta..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.08. 23:07:37

@chrisred:

"Nem látom be, Európa miért pont magát nyiffantaná ki, ha nem venne termékeket Kínától és üzemanyagot az oroszoktól."

Többszörösen is tévedsz, de a tájékozatlanságodat elnézve ez nem csoda.

1) Az igencsak kétséges hatékonyságú, viszont drága klímaharccal Európa a saját versenyképességét rontja a világpiacon. A német gazdaság még kibírja az Energiewende eszetlen pazarlását, de ez egyetlen más európai országról nem mondható el. Kína és az USA meg röhög a markába, ahogy Európa a jelentéktelenségig zsugorítja magát a világpiacon.

2) A kínai import máshonnan csak drágábban váltható ki. Lásd pl. a klímaaggódók számára oly fontos napelemeket. De Kína más területeken is hovatovább megkerülhetetlenné válik. Sok területen már ma is az.

Kína erősen terjeszkedik, beruház Afrikában. Nincs messze az az idő, amikor már nem is lesz olyan nagy szüksége az európai felvevőpiacra.

3) Oroszországtól nem üzemanyagot, hanem kőolajat és földgázt vásárolunk - ennyit azért illenék tudnod. Szerinted az USA-ban repesztéses technológiával kitermelt alternatívák olcsóbbak és környezetkímélőbbek? Nem is beszélve a kimondottan szennyező tengeri szállításról. :)

Valami oka csak lehet annak, hogy a németek annyira akarják az Északi Áramlat 2-t. :DD Energiewende és Oroszország elleni szankciók ide vagy oda. Sőt még az sem okoz nekik fejfájást, hogy ezzel a számukra oly kedves Ukrajna tranzitlehetőségeit rontják.

Mellesleg Oroszországot nem rázná meg, ha Európa kevesebb olajat vagy gázt vásárolna. Ott van neki Kína mint szinte korlátlan felvevőpiac. Ma még nem, de a szerződések már megvannak, biztos te is olvastál erről.

Summa summarum: Európa fél évszázadon belül a jelentéktelenségbe fog süllyedni. Mit fog számítani Európa klímavonaglása?

Muhammad Balfas 2020.01.08. 23:51:36

Még egy kis adalék:

www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2011/tv1103/berenyi.html

"Már az eddigiek is kétségessé teszik a CO2 és a feltételezett globális felmelegedés antropogén eredetét. Kételyeinket növelheti, hogy becslések szerint a légkör CO2-tartalmában az antropogén eredetű a természeteshez képest mindössze csak legfeljebb néhány százalék (Kutschera). Másrészt ismeretesen a CO2 koncentrációjának növekedésével hővisszatartó hatása egyre jobban csökken (Reményi). "

" Először is a középkori meleg periódus (kb. 800-tól 1200-ig) idején Grönlandon gabonát arattak, de egyéb adatokból is világos, hogy akkor a globális hőmérséklet magasabb volt, mint napjainkban. Másrészt a közkeletű álláspont szerint az ipari forradalom előtt a légkör CO2-tartalma 280 ppm körül mozgott és a feltételezés szerint antropogén hatásokra érte el a mai 380 ppm értéket. Ha szoros az összefüggés a CO2-tartalom és a hőmérséklet között, akkor mivel magyarázható a középkori meleg periódus?"

" Hogy a légkör szén-dioxid-tartalma és a földi átlaghőmérséklet összefüggése nem egyértelmű, azt kétség kívül mutatja, hogy „…a nem kiugróan meleg kambrium elején a szén-dioxid-tartalom a mai érték tizennyolcszorosa volt, míg a jóval melegebb kréta időszakban csupán hatszorosa.” (Császár és mts)"

Etniez 2020.01.09. 07:44:59

@Muhammad Balfas: mindig akad egy-két olyan "tudós", aki legyárt bármit, ha pénzről van szó.

Etniez 2020.01.09. 07:52:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ökológiai kérdésről beszélünk...
A gazdasági oldala könnyen megoldható, nem kell oda vinni gyógyszert és vizet és a kérdést megoldja a természet.

De ti beleszóltok, hogy mihez van joguk, a másik szélsőség meg tömi őket oltással és gyógyszerrel.

Na neked jogod van a Csok-hoz, akkor nekik is a 10 gyerekhez.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.09. 09:33:37

@Etniez: "Na neked jogod van a Csok-hoz, akkor nekik is a 10 gyerekhez."

Mihez van joga??? Túlnépesedés van Afrikában, nincs mit enni, nincs rendes ivóvizük sem elég, menekülnek onnan, de szaporodjanak mert jogaik, azok vannak mi? A CSOK pedig a hazai népesség fogyását próbálja megállítani és önmagában is jelképezi, hogy el tudjuk tartani az itt élőket!

Muhammad Balfas 2020.01.09. 09:51:22

@Etniez: Igen, pl. akik a klímabizniszt szolgálják, ahelyett, hogy reagálnának Miskolczi évekkel ezelőtt megjelent dolgozatára..Tudják, hogyha igazat is adnának neki, akkor sem hozhatnák ezt nyilvánosságra, mert súlyos egzisztenciális válságba sodorná őket..

Etniez 2020.01.09. 10:58:36

@Grimbusz Makszimusz: ahhoz van joga, amihez neked is.

Tudom, nagyon, fáj a kis felsőbbrendűségednek, de Így van.

@Muhammad Balfas: jah, Miskolczi okosabb mindenkinél....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.09. 11:33:10

@Etniez:

"Na neked jogod van a Csok-hoz, akkor nekik is a 10 gyerekhez."

Jog és kötelesség együtt járnak. Bár amióta keresztülnyomták az ENSZ-en, hogy a migráció alapvető emberi jog, ez úgy néz ki, hogy nekik joguk van 10 gyereket csinálni, nekünk meg kötelességünk befogadni és eltartani őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.09. 11:49:38

@Muhammad Balfas:

"a nem kiugróan meleg kambrium elején a szén-dioxid-tartalom a mai érték tizennyolcszorosa volt, míg a jóval melegebb kréta időszakban csupán hatszorosa."

Ezt valamelyest árnyalja, hogy a kambrium elején a Nap luminozitása a mainál kb. 4-5%-kal kisebb volt, míg a kréta időszak során max. 0.5-1%-kal. Tehát a mai sokszorosának megfelelő CO2-tartalom nem kis része arra "használódott fel", hogy kompenzálja a Nap gyengébb sugárzását.

Mindazonáltal a klímát annyi minden egyéb tényező befolyásolja, hogy nem túl okos dolog kizárólag a CO2-t alapul venni. Nem olvastam utána, lehet, hülyeséget írok, de nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy pl. metánból a mainál sokkal többet tartalmazott a légkör, márpedig a metán sokkal erősebb üvegházgáz, mint a CO2.

vergyula 2020.01.10. 08:52:19

@Etniez: Nyilván joguk van bármennyi gyereket csinálni, ahogy neked is jogod van mondjuk meztelenül aludni a hóban, csak nem kell csodálkozni, ha megfagysz.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A migráció alapvető emberi jog, ahogy a célországnak is alapvető joga, hogy ne engedjen be bárkit. Egyszerűsítve jogom van oda menni, ahová beengednek.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:48:49

@Etniez: "ahhoz van joga, amihez neked is.
Tudom, nagyon, fáj a kis felsőbbrendűségednek, de Így van."

Figyelj libsi, a jogok addig terjednek, amíg azzal nem sérted mások jogait! Ezt kéne megértenetek és nem halandzsázni jogokról, mert a jogokhoz ész is kéne és annak járnak, akik betartják a szabályokat is, mindenki más csak állat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.10. 12:53:05

@vergyula:

"A migráció alapvető emberi jog, ahogy a célországnak is alapvető joga, hogy ne engedjen be bárkit."

Csakhogy ez a két jog - már amennyiben a migráció tényleg lalapvető emberi jognak tekinthető - ellentmond egymásnak.

Sőt míg az előbbi "jog" az ENSZ vmelyik határozatában le van fektetve - és erre hivatkozva az EU bevándorláspárti emberei ezt a nemzetközi jog szerint is érvényes alapvető emberi jogként akarják lenyomni az államok torkán -, addig az utóbbi sehol nincs lefektetve, sőt a menekültjogi egyezmények és hasonlók kimondottan a migrációs "jog" elsőbbségét szögezik le. Jelenleg ugyan a gazdasági "menekültekre" nem vonatkozik, ám épp azzal akarják kiterjeszteni rájuk is a bevándorlási jogot, hogy azt alapvető emberi joggá akarják nyilvánítani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.10. 17:06:45

@Etniez:

"ahhoz van joga, amihez neked is."

Így igaz. A szír/afgán/stb. polgárnak joga van nem eltartani az én gyerekeimet, nekem meg jogom van nem eltartani az övéit.

chrisred 2020.01.11. 06:25:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 1. Ez nem érvelés, egyszerűen megismételted a korábbi véleményedet.
2. Szalmabáb - semmit nem írtam arról, hogy mindent máshonnan kellene drágábban beszerezni, csak azt, hogy kevesebbet kellene Kínából importálni. Ha Kína kevesebb árut tud értékesíteni, Európának meg több pénze marad, akkor Kína gazdasági versenyképessége csökken, nem Európáé.
3. Szokás szerint egy általánosan használt magyar szó jelentését kell megvilágosítanom előtted. Üzemanyag: gépbe juttatott anyag, amivel az működni, üzemelni tud. Persze nyugodtan nevezheted fosszilis energiahordozónak is, ha úgy jobban esik.

"Szerinted az USA-ban repesztéses technológiával kitermelt alternatívák olcsóbbak és környezetkímélőbbek? Nem is beszélve a kimondottan szennyező tengeri szállításról. :)"

Újabb szalmabáb: egy szót sem írtam arról, hogy Oroszország helyett máshonnan kellene üzemanyagot (fosszilis energiahordozót) beszerezni.

"Valami oka csak lehet annak, hogy a németek annyira akarják az Északi Áramlat 2-t. :DD Energiewende és Oroszország elleni szankciók ide vagy oda."

Persze, hogy van. A CDU/SPD neoliberális gazdaságpolitikája, amivel Németországot az ipari nagyhatalmak között akarják tartani. Ezért kell nekik Paks 2 is.

"Mellesleg Oroszországot nem rázná meg, ha Európa kevesebb olajat vagy gázt vásárolna. Ott van neki Kína mint szinte korlátlan felvevőpiac."

Na és mivel fizetne Oroszországnak Kína, ha elveszti Európát, mint a termékei első számú felvevőpiacát?

chrisred 2020.01.11. 06:34:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nincs olyan, hogy gazdasági menekült, őket bevándorlóknak hívják. Szokás szerint képtelen vagy elkülöníteni ezt a két fogalmat. Nagyon nagy különbség, hogy az államok elismernek valamilyen alapvető jogot, vagy kötelesek biztosítani. Például a magyar állam elismeri a magyar polgárok lakhatáshoz való jogát, de ez nem azt jelenti, hogy az állam mindenkinek ad lakást. A bevándorlásra vonatkoztatva ezt úgy kell értelmezni, hogy az államok kötelesek a bevándorlásra vonatkozó szabályozást létrehozni, amivel mindenki ugyanazon feltételek mellett bevándorlási joghoz juthat. De ez nem jelenti azt, hogy akár egy embert is kötelesek beengedni, ha nem felel meg a feltételeknek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.11. 13:04:11

@chrisred:

"semmit nem írtam arról, hogy mindent máshonnan kellene drágábban beszerezni, csak azt, hogy kevesebbet kellene Kínából importálni."

Csakhogy máshonnan eleve csak drágábban tudod ugyanazt beszerezni. Akár explicite megírtad, akár nem.

A fenti szánalmas érvelési hibád után azt hiszem, a kommened további részével már nem is kell foglalkoznom. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.11. 13:11:53

@chrisred:

"Nagyon nagy különbség, hogy az államok elismernek valamilyen alapvető jogot, vagy kötelesek biztosítani."

Egy alapvető emberi joggal való élést biztosítaniuk kell.

"a magyar állam elismeri a magyar polgárok lakhatáshoz való jogát, de ez nem azt jelenti, hogy az állam mindenkinek ad lakást."

Megint hamisan érvelsz, a lakhatáshoz való jog ui. nem jelent lakáshoz való jogot - különben ez állna az alkotmányban vagy ahol éppen áll. A lakhatáshoz való jogot a magyar állam a hajléktalanszállók fenntartásával és hozzáférhetőségével alapszinten biztosítja.

"A bevándorlásra vonatkoztatva ezt úgy kell értelmezni, hogy az államok kötelesek a bevándorlásra vonatkozó szabályozást létrehozni, amivel mindenki ugyanazon feltételek mellett bevándorlási joghoz juthat."

Ez a te értelmezésed, amire ugye vonatkozik az ánuszról szóló mondás. :)

"bevándorlási joghoz juthat"

Ha a bevándorlás alapvető emberi jog, akkor ahhoz senkinek nem szükséges "hozzájutnia", mert azzal születésétől fogva rendelkezik. Ezért hívják alapvető emberi jognak.

chrisred 2020.01.12. 06:03:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez inkább értelmezési hiba, mert abban, "hogy kevesebbet kellene Kínából importálni", nincs benne, hogy bármit is máshonnan kellene beszerezni. Sem explicite, sem máshogy.

chrisred 2020.01.12. 06:11:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez a te értelmezésed, amire ugye vonatkozik az ánuszról szóló mondás. :)"

Nem, ezt a véleményre mondják. Tulajdonképpen ez a komment egyetlen értékelhető része, és javadra válna, ha sűrűbben alkalmaznád a saját véleményedre, és nem próbálnád mindenkire ráerőltetni. A szövegértelmezés logikai művelet, az teljesen rendben van, hogy nem szoktál ilyesmit csinálni, de másoknak nem tilthatod meg.

"Ha a bevándorlás alapvető emberi jog, akkor ahhoz senkinek nem szükséges "hozzájutnia", mert azzal születésétől fogva rendelkezik. Ezért hívják alapvető emberi jognak."

Összekevered a jogképességet azzal, hogy valakit felruháznak a jog gyakorlásának lehetőségével.

chrisred 2020.01.12. 06:16:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A lakhatáshoz való jogot a magyar állam a hajléktalanszállók fenntartásával és hozzáférhetőségével alapszinten biztosítja."

Szó sincs arról, hogy a magyar állam biztosítaná a lakhatáshoz való jogot, ilyesmit nem találsz a magyar jogrendben. Az alaptörvény arról rendelkezik, hogy a magyar állam köteles törekedni arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeinek megteremtse. (Jelentsen is ez bármit.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.12. 10:12:05

@chrisred:

A hétköznapi nyelv nem igazosik teljes mértékben a formális logikához. Ha valamit egyértelműen akarsz mondani, akkor azt mondd egyértleműen.

Példa:

Vagy megjavítod a gépedet magad, vagy megjavíttatod a szerelővel. A hétköznapi nyelvben ez egy XOR kapcsolatot jelent, hiszen a kettőt nem fogom egyszerre megtenni. Logikailag viszont egy OR kapcsolatot, mely azt is magában foglalja, hogy mindkettőt megteszem.

"Összekevered a jogképességet azzal, hogy valakit felruháznak a jog gyakorlásának lehetőségével."

Az ENSZ-határozqt nem jogképességről, hanem alapvető emberi jogról szól. Te kevered a dolgokat, hogy ne kelljen elismerned a tévedésedet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.12. 10:13:18

@chrisred:

Ez esetben a magyar állam többet tesz a hajléktalanoként, mint amennyit köteles lenne.

Boycie 2020.01.13. 14:28:55

Fáznak a tevék basszus. Akkora a globális felmelegedés :)

index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/13/faznak_a_tevek_szaud-arabiaban/

Amikor az volt a hírekben hogy Stockholmban melegebb van mint Athénban, akkor lett gyanús a dolog. Az nem global warming hogy meleg (vagy hideg) légtömegek vándorolnak ide-oda, az eddig is volt. Ha Stockholmban ugy van melegebb hogy Athénban is, na az lehet global warming. És szegény tevéknek se legyen közben havas a háta :)))

chrisred 2020.01.14. 05:29:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha valamit egyértelműen akarsz mondani, akkor azt mondd egyértleműen."

Egyértelmű volt, csak nem arról szólt, amit beleképzeltél.

"Az ENSZ-határozqt nem jogképességről, hanem alapvető emberi jogról szól. Te kevered a dolgokat, hogy ne kelljen elismerned a tévedésedet."

Az ENSZ határozat a migrációhoz való jogról szól, vagyis arról, hogy bárki a bevándorlással kapcsolatos jogok és kötelességek alanya lehet. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a világ bármelyik országában bevándorlóként élhet, ezt jelentené a jogok szabad gyakorlása.

chrisred 2020.01.14. 05:31:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lényegében igen, az alaptörvény ezzel a "törekszik" kifejezéssel elmosta a felelősség kérdését, nem csak a lakhatási jog tekintetében.
süti beállítások módosítása