Az eltévedt demokrata

AlexNet

Fidesz felfüggesztve

Orbán lefocizva

2019. március 22. 10:41 - Alex_W

Arra fogadni lehetett, hogy a kampány alatt elszigetelik a Fidesz kínos ügyeit az Európai Néppárttól. Az Orbán szavaival egyszerűen csak "hasznos idiótáknak" nevezettek ugyanis - az előbb említett miniszterelnökkel ellentétben - tudnak kettőig számolni: pontosan látták, hogy a Fidesz politikája miatt több mandátumot veszítenek, mint amennyit a magyaroktól kapnak.

Manfred Webernek pont ezért volt lényegtelen, hogy a Néppárt függeszti-e fel a Fideszt, vagy fordítva, a Fidesz a Néppárti tagságát, mert neki csak annyi kellett, hogy Orbán ne szólhasson bele a Néppárt kampányába, hogy a közelgő Európai Uniós parlamenti választásokon ne legyen téma, ne nőjön a fejére Orbán.

fb-fidex.png

Egyszersmind egy jelzés volt a magyar miniszterelnöknek, hogy nem tudja áttörni az üvegplafont, belőle nem lesz Donald Tusk, semmi keresnivalója az európai politikai színtéren.

De változik-e attól valami, hogy Orbán Viktor nemes egyszerűséggel lefocizta saját magát és pártját az európai politikai pályáról?

Nos az Európai Néppárt további lépései attól függnek, hogy Weber számításai bejönnek-e, a felfüggesztés tényleg minimalizálja azokat a károkat, amiket Orbán okozott az európai keresztyén-konzervatív erőknek. Ha a pártszövetség várakozáson alul teljesít, akkor valószínűleg a bölcsek tanácsa kétharmaddal fogja seggbe rúgni a Fideszt, Orbánt és amúgy Webert is, hogy öröm lesz nézni. Ha legalább a várakozásokat fogja tudni hozni az EPP, Orbánnak akkor is fájdalmas gesztusokat kell gyakorolnia ahhoz, hogy a pártcsalád része maradjon.

Rövidtávon sok következménye nem lesz - azon kívül, hogy elbúcsúzhat attól az álmától, hogy valaha is az egész kontinensnek (a) vezető politikusa legyen.

De ezen kívül nem lesz semmi: a híveinek megmagyarázza, sőt! Az első felmérések alapján sikerült aktivizálni a szavazóit. Mint egy szektavezető: mindig áldozatnak tudja magát feltüntetni. Talán, ha kizárják, de addig kellemetlenül hosszú ideje van, hogy a nyilatkozatok manipulálásával megágyazzon ennek a lehetőségnek.

Pedig önmagában az, hogy egy meghatározó magyar pártot - sőt a kormánypártot! - azért kell vizsgálni, hogy mennyire tartja be az európai demokrácia szabályait: önmagában katasztrófa. A sokat idézett osztrák esetben Jörg Haider  nem kancellár volt, csak Schüssel koalíciós partnere, mégis egy időre kirekesztették az országot az európai politikából.

Jörg Haider vezette Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 1999-ben a választásokon második lett, így lett a keresztyén-konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) koalíciós partnere Wolfgang Schüssel kancellársága mellett. Haider személye nyílt idegenellenes és nacionalista beszédei miatt nemzetközi tiltakozást váltott ki, és vizsgáló bizottságban véleményezték a kialakult koalíciót és az ezzel járó kockázatokat. Haider - bár tagadta - 2000-ben távozott az osztrák szövetségi politikából. 2008-ban meghalt.

Weber nem fog energiát fordítani egy kampány közepén, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Egyértelmű nyilatkozatok helyett a "mindenki magyarázza úgy, ahogy akarja" politikát választotta.

A magyar ellenzéknek kell(ene) kihasználni a megingást és a kormányfő sebzett önérzetét kihasználva további hibákba hajszolni. Így hosszabb távon talán elmondhatnánk, hogy íme, ez a vég kezdete. De lássuk be, az ellenzék meglehetősen nagy fázis késésben van az eseményekhez képest és a helyzet kihasználása olyan, mint a magyar válogatott: egyszerűen pocsék.

Pedig Orbánnak mostantól papírja - igaz brüsszeli papírja - van arról, hogy nincs demokratikus értékrendje. Papírja van arról, hogy egyszerűen képtelen bárkivel együttműködni. Papírja van arról, hogy önérzete mind országánál, mind pártjánál fontosabb. Papírja van arról, hogy nem tartozik a sikeres jobbközép pártokhoz, olyan erősségekkel kell majd körbebástyáznia magát, mint Marine Le Pen, aki olyan sikeres nemzeti mozgalmat alapított, hogy talán 10 képviselője is van a teljes francia parlamentben. Ráadásul a miniszterelnök - bár szívesen hangoztat szélsőjobboldali szlogeneket - mindig is szívesen mutatkozott a néppárt nagyjai között és mindig derogálónak, csőcseléknek nézte a szélsőjobbot.

Orbán Viktor személyes politikáját illetően nem számíthatunk nagy változásra: marad a látszólag idegenellenes, atlanti-moszkovita politika, a versenyképesség és az ország tudásbázisainak további erodálása, a stadionépítési láz, az egészségügy problémáinak és a szegényeknek a semmibevétele. A botrányt kiváltó CEU valószínűleg távozik, csak akkor maradhat, ha a Fidesz ezzel válthatja Orbán Viktor félévenkénti csoportkép-szereplését az EPP prominensei között. 

Maradni fog a haveri demokrácia, a fékek és ellensúlyok nélküli, kiüresített demokratikus keretek között megvalósított félautokrácia.

Kommunikációban marad a brüsszelezés - és most már senki sem mondhatja meg nekik, hogy Brüsszel csak egy város, hisz egyszer ülésezett az Európai Néppárt a városban, és rögtön felfüggesztették a keresztyénség hős, 170 centis védelmezőjét, Európa védőpajzsát, a mindenhol lógó öltönyök divatdiktátorát, a néppárt pocakos  a vezért, aki hősiesen szembeszállt a liberalizmussal: Orbán Viktort!

És még Szlovákiától is kikapott a magyar válogatott.

 

275 komment
Címkék: FIDESZ EPP Néppárt

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr3714606004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.22. 11:11:26

Valahogy fordítva nézed a dolgokat. A valóság az, hpgy az állítólag hatalmas Liberális Néppárt könyörgött az állítólag jelentéktelen Orbánnak, ne lépjen ki. A karrierista gerinctelen liberálsi Weber nevetségessé tette magát minden szinten.

s 2019.03.22. 16:07:39

@MAXVAL bircaman közíró: Hülye vagy, baszod. Azért nem léptették ki, hogy ne lehessen másik pártszövetség tagja. Lényegében béna kacsaként tartják túszként fogva. Az EPP ügyeibe nem szólhat bele, és nem lehet más tömörülés tagja sem. A gyáva, kutyaszar orbán ebbe ment bele önként. Egy nulla szar tahó. Feltörölték a taknyával a parkettát, és ő megpróbálja eladni, hogy ez siker. Az akkora faszoknak, mint te, persze lehet is.

enrikokaruszo 2019.03.22. 16:12:32

már a felütés sem igaz...így fognak még több mandátumot veszíteni
a folyamatos lecsúszás oka a pártcsoport eredeti célkitűzéseitől való eltávolodása

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.22. 16:20:46

@s:

"nem lehet más tömörülés tagja sem"

Miért ne lehetne?

kvadrillio 2019.03.22. 16:23:03

egyfenééééét ! :)............ORBÁN LESZ JUNCKER UTÓÓÓÓÓDJAHHH !!! :o)))))))

Így fogadták Orbán Viktort az EU-csúcs második napján
Népszerű a kormányfő az Uniós vezetők körében -Tegnap megállapodtak a Brexit-határidő hosszabbításának ügyében +Galéria

MH – 2019.03.22. 10:17

NAGY orbán

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az EU-csúcs második napján, Brüsszelben 2019. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Willkommenskultur 2019.03.22. 16:27:12

Asit

"Öngyilkos lett az Európai Bizottság egyik vezető jogtanácsosa, Laura Pignataro."

s 2019.03.22. 16:31:20

@MAXVAL bircaman közíró: Te komolyan kérdezed ezt? Hülyébb vagy, mint feltételeztem, pedig nem spóroltam az elképzeléseimmel ezen a téren, elhiheted. Mert az EPP tagja jelenleg még. Ezért nem lehet más tömörülés tagja jelenleg még. Weber nem akarta szabadon engedni, hogy végre kussban maradjon orbán, ne ártson nekik semmiképp sehogyan.
Erre orbán persze elhúzhatott volna a faszba legényesen, de nem ezt tette. Ott maradt kussban, gyáva szardarabként, reménykedve, hogy visszafogadják teljes jogúan. Az EPP az ezzel kapcsolatos döntést a választások utánra halasztotta.

Lajos Kovács tanaka 2019.03.22. 16:32:14

Akik Orbán ellen ténykednek elfelejtenek egy nagyon fontos tényt: már harminc éve politizál, nem csak kiváló helyzet felismerése van, de fontos kérdésekben rendszerint jól dönt (lásd netadó elleni tüntetés utáni azonnali visszavonulás, kerítés építés, ....) ravasz, nagyon ravasz politkus. Aki csak ocsárolja, trágár jelzőkkel tudja illetni azok akár most abba is hagyhatják az olvasást. Hollandiában egy két és fél éve alapított bevándorlás ellenes jobb oldali párt nyert. Ahogy jól mérte fel a migráns hullám mértékét és okozatát, ugyanilyen jól méri fel a május választást is. Ő megtette, amit még komolyabb presztizs veszteség nélkül megtehetett a néppárt felé - jelezve a kompromisszum készségét, de nagyon komoly matek megy a háttérben, hogy a néppárton belül vegye vissza a vezető szerepét és legyenek többségben a bevándorlás ellenesek, vagy olyan szintű földindulás lesz májusban (holland merénylet, olasz merénylet kisérlet és ugyan nagyon bízom benne, hogy nem lesz több, de sajnos más a realitás), hogy egy új eu szkeptikus, bevándorlás ellenes pártszövetséget hozzanak létre. Látható, hogy oriás erőket mozgosított az Timmermans (otthonában súlytalan pártal rendelkező) féle bal oldali erő, hogy még egy másik párt szövetség belügyeibe is beavatkozik. Egy erős, biztos alapokon álló párt, pártszövetség nem foglalkozik ilyen szinten az ellenfelekkel, azok tesznek így akik félnek, bizonytalanok és nem a maguk erejét, hanem az ellensége gyengeségét hangoztatják. Mi (magyarok) tudjuk, hogy hetente bukik az Orbán rendszer, átlag havonta jön az új "megváltó", pl: kockás ingesek - ki a fene emlékszik már a vezetőjük nevére -, a fekete nővér - vagy hogy is hívták, Botka - no comment , "Blanka" - már el is tűnt, Márky zaj - aki már most miniszterelnök jelölt (Táncos Ferinek azért lesz még ehhez szava)...és szép sorban ők is el fognak tünni. Szóval amit az Orbán ellenesek gondolnak, hogy bukás - az valójában egy jól kigondolt taktika része, és nem számít hogy akár a hívek is megfutamodásnak gondolnak, ő nem egy-két hétre előre gondolkodik, hanem hónapokra. És aki az ellenfelét lebecsüli, az sohasem győzhet!

enrikokaruszo 2019.03.22. 16:33:54

@s: vagy kivárja a választásokat, mert akkor más lesz a felállás

Willkommenskultur 2019.03.22. 16:35:37

@Lajos Kovács tanaka: Weber ultimatumot adott Zorbannak

MuszaLY garantalnia a CEU viragzasat.

Zorban maradt a Neppartban, CEU koltozik: 888.hu/article-becsbe-koltozik-soros-egyeteme

DANCE

ulpius66 2019.03.22. 16:40:17

13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Azzal a jelszóval, hogyha ez nem történik meg, akkor ők lépnek ki!

Kiléptek????????

lenörd hofstadter 2019.03.22. 16:46:52

A lényeg az, hogy orbánt taknyán nyálán csúszva vágták ki Európából, és ahelyett, hogy egyenes derékkal felállt volna és emberként viseli a sorsát amit kizárólag saját magának köszönhet, durcásan elővette a takonygerincét és hason csúszva próbálja beadni magát a világ legmagasabb emberének.

Európában már nem lesz komoly politikai értéke, ezt a bringát most túltolta. Ami jó, mert a takonygerincének köszönhetően nem ott ahol földbe döngölték, hanem itthon fog bosszúhadjáratot indítani aminek nagyon sok eddigi híve is áldozatul fog esni, és ezek között bőven lesz olyan aki nem fogja annyiban hagyni, hogy elkerül a mézesbödön közeléből...

orbán bukása elkezdődött. Már csak az időpont a kérdés, de a szellemi állapotát elnézve, ettől a nem kicsi maflástól elég gyorsan hanyatlásnak fog indulni... még a mostaninál is ostobább lesz...

s 2019.03.22. 16:47:37

@enrikokaruszo: Senki nem iszik előre a medve bőrére. Az EPP nyitva tartja a lehetőséget, de azért látszik, hogy mit mekkora téttel játszik meg. Esélyesebbnek látták az elhatárolódást orbántól, mint nem megtenni ezt. Azt nyilván nem akarták, hogy mások csapatát erősítse, de azt sem akarták, hogy a sajátjukét gyengítse. Elszigetelték. Ez volt a legjobb választás.
Azt gondolom, hogy orbán jobban elköteleződött egy irányba, - profi politikus ezt sosem tenné - ráadásul ez az irány nem is tűnik befutónak. Szerintem a pályán kívűlre lavirozta magát. Könnyen súlytalan tényezővé válhat a türelmetlen kapkodása következtében.

lenörd hofstadter 2019.03.22. 16:48:15

@ulpius66:

orbán takonygerincű törpe két napja még azt ugatta, ha felfüggesztik, akkor azonnal kilép a néppártból.

Felfüggesztették. Kilépett a takonygerincű hazudozó?

BiG74 Bodri 2019.03.22. 16:48:19

@lenörd hofstadter:
Ekkora optimizmust honnan lehet szerezni?

Willkommenskultur 2019.03.22. 16:49:09

@s: Igy van a lippsik valasztasi szamitasai mindig be szoktak jonni, tudja ezt minden magyar..:)

DANCE

888.hu/article-becsbe-koltozik-soros-egyeteme

lenörd hofstadter 2019.03.22. 16:54:53

@Lajos Kovács tanaka:

"az valójában egy jól kigondolt taktika része,"

Ja. Az feltűnt, hogy orbán jelenlegi hatalma itthon egyelőre megkérdőjelezhetetlen, ezen az EU választáson szereplés semmit nem változtat. Viszont ezzel az agyatlan és erőszakos hepciáskodással sikeresen elérte azt, hogy aki eddig max. annyit tudott róla, hogy egy kis ország miniszterelnöke EPP tagsággal, az mostantól már tisztában van azzal, hogy orbán egy saját országát családi érdekekből kiraboló, mindenen és mindenkin átgázoló hazudozó gerinctelen alak.
Na ezek elég nehezen tudnák beadni a saját, valódi demokráciában kissé nagyobb tapasztalattal rendelkező saját választóiknak, hogy erre az alakra szükség van.
A csúti buckalakó erősen túltaktikázta magát...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.22. 16:57:49

@s:

Azaz csakis Weber kampányáról szólt az egész, ezt mondod?

Ezek szerint nagyobb barom Weber, mint aminek látszik. Mindenképpen támadni fogja őt a másik 2 liberális frakció, hisz nem zárta ki Orbánt. Saját belső ellenzéket meg ezzel nem tudta megnyerni.

A választások után meg úgyis minden mindegy, hiszen akkor minden EP-frakció újralakul, s a tagság akkor fog eldőlni.

Egyébként meg Orbán bármikor kiléphet így is. Ki tudja, miben egyezett meg titokban Weberékkel...

s 2019.03.22. 17:03:11

@Willkommenskultur: Hülye vagy, baszod. Ez a többség akaratának patikamérlegen történő kiméréséről szól. A buzi orbán ebben kurva gyenge, mert itthon mindent elferdítve tálalnak fel neki. A többség Magyarországon sem őt akarja, de ez nála 2/3 -os fidesz többség. Így persze, hogy el van keveredve, mint gólyafos a szélviharban.

Willkommenskultur 2019.03.22. 17:05:08

@s: Persze, tudom hogy ti vattok a tobbseg....majusban is

huhuhu

BiG74 Bodri 2019.03.22. 17:08:32

@lenörd hofstadter:
Nem minden tény, aminek örvendezel.
De a legfontosabb szerintem, hogy orbán bukása elkezdődött kijelentésed szimpla szubjektív megállapítás.
De tegyük fel, hogy elkezdődött! Mikor fog tényleg bukni? 2035-ben? Agyvérzésben, hetvenévesen?

Willkommenskultur 2019.03.22. 17:10:51

@BiG74 Bodri: "Mikor fog tényleg bukni? 2035-ben? Agyvérzésben, hetvenévesen?"- Attol fugg, hogy sikerul-e beolvasni a kozTVbe hogy O1G

s 2019.03.22. 17:11:52

@MAXVAL bircaman közíró: "Mindenképpen támadni fogja őt a másik 2 liberális frakció"
Annyira nem, mintha ezt sem tette volna meg. Ez egy épeszű kompromisszum volt, hogy egyben tartsák az EPP-t. Minden tagjának ez volt az érdeke. Ami azt jelenti, hogy az EPP orbán nélkül egy kicsit többet ér, mint vele. Kemény jelzés ez.

"Egyébként meg Orbán bármikor kiléphet így is."
Hova? Még egy ilyen befolyásos társasága nincs az unió parlamentjének. Mindenképpen rosszabb helyzetbe kerül, mint volt. Már most is rosszabb helyzetben van. Arra számított, hogy Európa radikalizálódni fog, de nem ez történik. A fő erők mindenkit a centrumba igyekeznek húzni, és ott tartani. Elszámolta magát, kisodródott.

s 2019.03.22. 17:13:01

@Willkommenskultur: Nem. A többség a hülyékből áll. Az értelmesekből van kevesebb.

s 2019.03.22. 17:15:06

@BiG74 Bodri: "Mikor fog tényleg bukni?" Amikor elfogy a pénz a csókosainak. Akkor ők maguk fogják megpuccsolni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.22. 17:15:10

@s:

Európa forrong, s a 3 liberális pártcsalád mindegyikében ott van még pluszbna a belső ellenzék.

Az meg mindegy mi van a pártcsaládokkal a maradék 2 hónapban, ezt te is tudod.

Orbán nem tudja elveszteni már ezt a csatát.

Willkommenskultur 2019.03.22. 17:18:09

@MAXVAL bircaman közíró: gondolom a bulgar politikai elet uncsibb, vagy nem?

s 2019.03.22. 17:21:59

@MAXVAL bircaman közíró: "Orbán nem tudja elveszteni már ezt a csatát."
Megvárom a végét. Egyébként én nem orbánra fogadok. Szerintem téved.

lenörd hofstadter 2019.03.22. 17:33:29

Érdemes megnézni egy mai szereplést ahol Macron totálisan levegőnek nézi a csúti buckapatkányt, jelezve, hogy mostantól hol a helye.
Az se lesz semmi, amikor a csúti észlény rádöbben, hogy valójában mennyit ér a két kiló krumplival megvett 600-700 ezer agyatlan szavazata a cirka 500 milliós Európában.

Lesz itt még nagy pofára esés és rohanás a grazi elmeklinikai pamlagra szoftverfrissítésre.

juletræ 2019.03.22. 17:35:21

@Lajos Kovács tanaka: nl ben NEM azert nyert Baudet mert az embereknek eleguk van a bevandorlasbol.
Hanem p.l. azert mert (a zold atallas koltsegeinek a lakossagra valo atterhelese, az osztalekado csokkentesere tett kiserlet, az AFA novelese stb) a vezeto partok elegge elgaloppiroztak magukat.
A FvD szavazoinak jelentos resze a VVD (liberalis part) vilt-tamogatoitol jott.

Willkommenskultur 2019.03.22. 17:39:22

@lenörd hofstadter: Makroon mar sehol sem lesz amikor Zorban meg mindig remalmokat hoz rajad

enrikokaruszo 2019.03.22. 17:48:16

@juletræ: és honnan sorjáznak elő ezek a megszorítások s magországokban?

Willkommenskultur 2019.03.22. 17:52:35

@juletræ: Ha elengedik a neger-adot a franciak a gyarmatokon, akkor annyi az orszagnak

afrolegends.com/2017/05/01/the-11-components-of-the-french-colonial-tax-in-africa/

Veszejben a Lyogallamisag!

ember100 2019.03.22. 17:55:12

@MAXVAL bircaman közíró:
Helló !

Értem én hogy 3:190 re nyertünk :)

Jakab.gipsz 2019.03.22. 18:29:01

@Willkommenskultur: Hű-Ha, ez a Francia Afrika politika nincs nagy dobra verve, persze minden törvényes. Ezek lennének az Európai értékek?

nemecsekerno_007 2019.03.22. 18:36:05

Jó nagy gumicsontot kaptatok, kitart májusig. Muhahahaha!!!

nemecsekerno_007 2019.03.22. 18:43:27

@lenörd hofstadter: A "ballibek" kaptak egy kis hájat amivel kenegethetik egymást, meg kiverhetik egymásnak ha nagyon vulgáris akarok lenni. A hollandok is elkezdtek "fasizálódni" eben a nagy multikultiban...

Willkommenskultur 2019.03.22. 18:49:31

@Jakab.gipsz: Majd elokerul ez a tema, mert a brittek most nagyon haragszanak a franciakra a Brexit miatt.

A brittek megszelloztetik majd a franszia-afrikai szennyest.

vackor1 2019.03.22. 18:50:21

@Lajos Kovács tanaka:
Abban egyet kell értenem, hogy nem hülye.. Gusztustalan féregnek tartom az miatt , amit az országgal művelt a saját anyagi és hatalomvágya miatt , de nem hülye, ezt összehozni csak okos, gondolkodó ember képes. ( más kérdés , hogy ezzel a lehetőséggel ugyanúgy az ország messze leggazdagabb embere is lehetett volna mint most , ugyanígy nyerhette volna sorra a választásokat is mint most ha az országot emelkedő pályára teszi , perspektívában gondolkozik , fejleszt, és ebben az esetben nagybetűvel került volna a történelem lapjaira, de neki csak a lopásra, zűrzavarra és a jövő nehezebbé tételére tellett )
Kíváncsian várom , hogy most tényleg rosszat húzott-e ( ahogy jelen pillanatban gondolom ) vagy az egész egy előre eltervezett , ördögien számító lépés volt a részéről. Néhány hónap alatt kiderül , hogy rengeteg politikussal ellentétben ő látta-e jól a közeli jövőt és/vagy még rohadt nagy szerencséje is lett-e hozzá...

2019.03.22. 18:52:43

@BiG74 Bodri:

"De tegyük fel, hogy elkezdődött! Mikor fog tényleg bukni? 2035-ben? Agyvérzésben, hetvenévesen?"

Erre azért ne fogadj, de én azért reménykedem, mert én akarok a sírján táncolni, és fogok is!
Sőt! Még le is hugyozom...

Willkommenskultur 2019.03.22. 18:53:14

@vackor1: megduplazta az atlagbert, megtriplazta a minimalbert

9 eve, a lippsik ota nem volt mexoritas, kamatok a harmada, energiaar az euban az egyik legolcsobb

o1g hajra #lippsik a diktatura ellen

Vivi. (törölt) 2019.03.22. 18:58:51

Szánalmas csúszó-mászó proli nép ez a magyar, és megérdemli ezt a cigány vajdát meg a bandáját.

BiG74 Bodri 2019.03.22. 18:59:26

@Willkommenskultur:
Ja,ja megduplázta, levitte, felvitte, mert nagy erő szorult ebbe a viktorba, hogy mindent így megtud csinálni!

m54 2019.03.22. 19:09:24

Macron:

"...felhívta a figyelmet: nem tagja az EPP-nek, ezért kívülről látja csak az ügyet. Viszont nem világos számára, hogy mi történt. „Orbán Viktor pártjának EP-képviselői maradnak a frakcióban – mondta. – Tehát azt hiszem, hogy semmi nem változott.”

A döntés kétségtelenül jó hír Orbán Viktornak és az EPP-nek, de nem túl jó hír az európai projekt tisztaságának és következetességének, tette hozzá.

Elmondta: ő maga jó személyes kapcsolatot ápol Orbán Viktorral, és lehet dolgokról vitatkozi, de egy ponton túl már világosan kell fogalmazni, és vannak olyan ellentétek, amelyeket nem lehet összebékíteni. Ez a döntés pontosan ugyanolyan, mint amilyeneket az Európai Néppártban erről a témáról az elmúlt években hoztak.
„Ez a döntés azt jelenti, hogy a törzsi logika győzedelmeskedett az elvek felett” – fogalmazott. Mindenki, aki megsértve érezte magát Orbán Viktor politikája miatt, ők voltak azok, akik elvesztették ezt a szavazást, mondta végül."

Szóval Macron is egy hülye! (Ez, persze nem újdonság számunkra, legfeljebb ballib berkekben lesz meglepetés.)

Mu-ha-ha!

m54 2019.03.22. 19:14:23

"Orbán Viktor újra bizonyította, a legjobb reálpolitikusok egyike. Az utóbbi hetekben teljesítette a Manfred Weber diktálta feltételeket, március 15-i, a konfliktust látványosan kerülő beszédével pedig megüzente, hogy maradni akar a Néppártban. Célját pedig kemény politikai munkával, nehezen elért kompromisszummal ma el is érte.

Pedig a brüsszeli hangulat egyértelműen azt üzente, a Fidesz tagságát csont nélkül felfüggesztik, a Néppárt olyan kulcsfigurái, mint Sebastian Kurz osztrák kancellár és Annegret Kramp-Karrenbauer, a német kormánypárt, a CDU elnöke is ezt javasolta. Orbánék érzékelték, hogy a sima bennmaradásra nincs esély, így váratlanul zsarolásba rejtett alkut ajánlottak. Úgy emelték a tétet, hogy közben kiutat nyújtottak a néppárti vezetésnek, amelynek több kockázattal is számolnia kellett. Azzal kevésbé, hogy nem kap többséget javaslata, azzal már inkább, hogy több párt követi a kiszavazott Fideszt, és magyarok távozása újabb törésvonalat hoz létre a maradók között."

Orbán letette a fegyvert. És a Néppárt is 24.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-manfred-weber-kizaras-neppart/

Már a 24ponthu-n is hülye fideszbérencek írogatnak! Szegény, szánalmas ballibák...

juletræ 2019.03.22. 19:35:51

@enrikokaruszo: a problema az hogy egyfelol a gyarmatok elvesztese miatt ( nem jon onnan penz) masfelol a globalizacio miatt (a cegek nem adoztathatok) a demokracia koltsegeit teljesen raterheltek a kozeposztalyra.
Az meg kulon problema hogy errol nem beszelnek teljesen nyiltan illetve hogy egyes esetekben ( Rutte -Unilever-osztalekado) kilog a lolab az osszeferhetetlenseg ugyeben.

Sajnos nem NyEu adta at az ertekeit Eunak, hanem a kelet europai mentalitas ( vezetok pofatlanul egyeni erdeket kovetnek, hazudoznak stb) ment at NyEu-ba.

Azert mindenkit megnyugtatok h NyEu meg mindig kellemesebb hely, csak a tendencia rossz :)

Jakab.gipsz 2019.03.22. 19:42:23

@Willkommenskultur: Arról nem beszélve, hogy a brit belépés feltétele sem volt olcsó mulatság, át kellett adniuk a rakétára szerelhető atom fegyver gyártási technológiáját.

juletræ 2019.03.22. 19:43:26

@Willkommenskultur:
Kulonbseget kell tenni NyEuban az eszaki es a deli orszagok mentalitasa kozott.
Fr egy deli orszag- a tarsadalmi legkor az emberek habitusa es precepcioja a hatalomrol, az allamszervezes kozelebb all a magyar habitushoz mint az eszak europaihoz.
Mindenesetre az eszaki orszagoknak nincs ilyen fuggedi lancuk a volt gyarmatokkal ( NL: indonezia , delafrika) mint F nek. A francisk egyebkent Belgiumit Svajcot es Kanadat is "francianyelvukent" abrazoljak, es pint annyira nacionalistak mint a magyarok. Az eszakiak kozul ez leginkabb a danokra jellemzo, Grundvigt ota, de ok se toljak ennyire tul a temat.

illaim 2019.03.22. 19:47:41

Ha a fidess SA csürhéje ennyire aktív, akkor nagy szarban érzik magukat! LOL
Ami pedig a idess EPP tagságát illeti, a felfüggesztéssel a fidess kizárta magát az európai politizálásból! Az érdekérvényesítő képessége zero! Tehát az ország érdekeit sem képes érvényesíteni! Aki a fidessre szavaz, az Magyarország érdekei ellen szavaz! Most tényleg elválik a szar a májtól, és kiderül ki az igaz magyar hazafi!

juletræ 2019.03.22. 19:52:46

Visszaterve a cikkhez: azert a valosagtol NyEuban meg nincsenek elrugaszkodva mint Mo-n, ahogy latom.
Nem is ertem hogy gondolja egy netto tamogatott tizmillios orszag mini-szterelnoke hogy kvazi a passzatszelet akarja fingani. Ez a realitaserzek (cuius regio euis religio) hianyarol tanuskodik.

Masik pont hogy ahogy latom Mo- n hianyzik a jo sajto. Az egyreszrol-masreszrol stilusu elemzesek, a szeleskoru kitekintes, stb . Evente ketszer van szerencsem a magyar sajtoba valo betekintesre. Haaat mit ne mondjak ... a szinvonal nem eri el az NRC-et, ahol pl ket hete egy egyoldalas cikk jelent meg Huizingarol es munkassagarol.
Gondolom azert mery az ilyesmire nincs is igeny. Ertelmisegi nyavalygas...

Hamihami 2019.03.22. 19:56:06

@Willkommenskultur: a vilagrekorder afat kifelejtetted. Tudod ez az, amit mindenki fizet minden nap tobbszor is.

Hamihami 2019.03.22. 20:12:35

@juletræ: tudod, a becs- es hatalomvagy sokmindenre kepes, es ha emelle meg odavesszuk, hogy rohadt gazdagnak is jo lenni, akkor meg is kapod arra a magyarazatot, hogy miert is gondolja magat napoleonnak orban.

élhetetlen 2019.03.22. 20:13:01

@Lajos Kovács tanaka: „nem csak kiváló helyzet felismerése van, de fontos kérdésekben rendszerint jól dönt (lásd netadó elleni tüntetés utáni azonnali visszavonulás, kerítés építés, ....) ravasz, nagyon ravasz politkus.”. Szép, hogy így tudod értékelni. Nagyon okos húzás volt az országot telenyomni magyar nyelvű plakátokkal, hogy mit nem szabad a migránsoknak, amit a migránsok nem is láttak, vagy nem értették. De zseniálisnak tartod, hogy a te pénzeden téged, meg a hasonlókat hülyítik, bocsánat megvédik, pl. a plakátokkal, és hálásak vagytok neki. A kerítés is zseniális, megvédi Európát, kár, hogy két oldalról is megkerülhető, de legalább sokba kerül. És közben hozza be a letelepedési kötvényeseket, az is jól kigondolt taktika volt, az ország veszített, a haverok nyertek, és biztosan neki is jutott, és árulja a fél belvárost az araboknak. Komoly kérdés, hogy nagyon ravasz politikus, vagy egy nagyon pénzéhes svihák, aki visszaél az elért pozícióval.

Budapest a kutyaszar városa 2019.03.22. 20:26:49

@Willkommenskultur: A CEU jól teszi, ha nem hisz a hazug szirénhangoknak és a kedélyes császárvárosból csókoltatja a csúti lótolvajt és népi zenekarát !

Fülig José 2019.03.22. 20:36:45

@élhetetlen: nem érted te ezeket az ördögi terveket, bazz! ossstoba lipppóvári vagy! eztet csak azzok a zzsenik értik akik szerinttt Bécs elesett. És a nyyugat is. minden iss elesett csak mink vagyunk helipotter a nagymagyar ugaron hállla a tekkintettses vájdá úrnák..

Blogolo Blogi 2019.03.22. 20:38:23

@Lajos Kovács tanaka: " Látható, hogy oriás erőket mozgosított az Timmermans (otthonában súlytalan pártal rendelkező) féle bal oldali erő, hogy még egy másik párt szövetség belügyeibe is beavatkozik. Egy erős, biztos alapokon álló párt, pártszövetség nem foglalkozik ilyen szinten az ellenfelekkel, azok tesznek így akik félnek, bizonytalanok és nem a maguk erejét, hanem az ellensége gyengeségét hangoztatják."

Jujjjj, ahogy ezt megfogalmaztad... és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy honnan ilyen ismerős a szitu.

Budapest a kutyaszar városa 2019.03.22. 20:39:00

Jó seggbekúrták a pökhendi Varangykirályt, a túlfizetett sameszai már foglalják az időpontot a grazi klinikára !

Fülig José 2019.03.22. 20:42:06

@m54: látom, a magyar nyelv nem az erősséged. nna fuss neki az értő olvasásnak mégeccer migrács.
ui.
ennyire ócska embereket is felvesznek már trollnak? téged meg honnan kergettek el gyíkarc?
nagy lehet a baj a lendvaiben...

Fülig José 2019.03.22. 20:45:21

@Látens Inszinuáció: szójjámmá ha mész!... kardozhatnánk! :-)

Willkommenskultur 2019.03.22. 20:46:33

@BiG74 Bodri: Orban egyszeruen jozan, fenntarthato gazdasagpolitikaja meg az EUban egyebkent legjobban teljesito V4 gazdasagok kozul is a legjobb lett 2018ra. Az utolso helyrol es ugy, hogy az allamadossagunk meg mindig 20-30%-kal magasabb gdp-aranyosan, mint a V4es orszagoke.

Es ennek az a kulcsa hogy hosszu ido utan nem egymas ellen dolgozik a jegybank, es a gazdasagi miniszter, hanem egymast tamogatva.

Ezenkivul valsagallobb lett az orszag, a bankrendszer es az allamadossag nagyobb resze is magyar kezben van, es magyar penznemben. A lakossag megtakaritasai is rekord magasan vannak, a kulker merleg masszivan tobbletes. Az eves hianycel 0%, a legtobb EU orszag meg az elvileg kotelezo 3%-os hianyt sem tudja tartani.

A gazdasagpolitikaban semmi hiba nincs, ezt mutatja az is hogy olyan szektorokba nyomnak oriasi penzeket, ahol az elmult30 evben csak toldozas-foldozasra jutott, Honvedseg, szuperkorhaz-halozat

Emellett az, hogy Orban elkolt parszaz milliardot focira, meg Lolore, nekem nem faj. Egyik ellenzeki vezerben sem bizom, de meg ha lenne is kozottuk okos (feri nem volt hulye, mielott elitta az agyat), az ellenzeknek nincs se orszagos halozata, de meg egyseges vilagkepe se (a rovasiras visszahozasaert kuzdoktol az europai egyesult allamokat kovetelokig minden van a levesben) nincsen.

Ugyhogy a NER az egy qrvanagy szerencse az orszagnak, a valasztekot elnezve. Az EU leggyorsabb gazdasaga a mienk, a leginkabb novekvo berekkel, tartson minnel tovabb! Amig az ellenzeknek nincs egy hiteles vezetoje, aki a nullarol felepiti 10 ev alatt az orszagos halozatot anelkul, hogy ezert barki fizetne, addig igy is marad.

Willkommenskultur 2019.03.22. 20:51:38

@Budapest a kutyaszar városa: Ebben teljesen egyetertunk! A tobbi soros-szervezet is pakolhat!

Fülig José 2019.03.22. 20:53:37

@Willkommenskultur: haverbazmegamennyittemelozolmaanagyvalagrendfrankonkijar.... sajnosnemigenleheterteniahanyasodmernemveteleztedmegfelazujmagyarkiosztasubillentyuzetetesigynehez...delehethogytevagysegghulyeesazerterthetrtlenazagyvalsod..nem tom..de mindegyis... agazdadbukasanapjanremelemjokondibanleszel merhautolernekhatmegbaxnak. nemmonddhogynemszoltam...hazaaruloretkesfidessnyik

Blogolo Blogi 2019.03.22. 20:57:23

@Lajos Kovács tanaka: "kerítés építés, ....) ravasz, nagyon ravasz politkus."

Az valóban ravasz húzás volt, hogy az egyszerű lelkek többségével sikerült elhitetnie, hogy működik a kerítés és ezzel simán behúzott egy választást. Persze azóta kiderült, hogy Abdeslam Budapesten vette fel a haverjait, hogy szétkúrják Párizst, meg arról is lehetett olvasni mostanában, hogy repcsivel érkezett valami főfasz Ferihegyre és 3 hónap kellett, mire kiderült, hogy Szíriában megbecsült tömeggyilkos volt, miután inkább felcsapott menekültnek. És akkor még a kötvényesekről szó sem esett. Ami viszont a lényeg, hogy a kerítés áll, ami a polgárok jelentős részét nyugtatja.

Willkommenskultur 2019.03.22. 21:03:26

@juletræ: Azert annyira nem egyedi a nacionalizmus europaban, sot a magyarnal sokkal nacionalistabb nemzetek is vannak, egy csomo mindjart a szomszedban

roman nacionalizmus sokkal elobb a magyarnal, en nyugaton dolgoztam olyan roman kollegakkal, akik rendesen megunnepeltek a nagy-romania alapitast mint egy szuletesnapot, benn a cegnel...:)

szlovakok szinten, lengyelek, ukranok, oroszok szinten, csehek mondjuk kevesbe

franciakon kivul nyugaton inkabb az elnyomott regionalis nemzetisegek (baszkok, irek, katalanok) nacionalistak, de ez gyorsan meg tud valtozni, csak politikai propaganda kerdese

Fülig José 2019.03.22. 21:07:07

@Blogolo Blogi: "ami a polgárok jelentős részét nyugtatja"
ööö...birkát akartál mondani?

bobbafet 2019.03.22. 21:07:14

@vackor1: le kellene már számolni ezekkel a legendákkal... Soha nem lett volna gazdag a saját jogán, jogszerűen. A konfliktus szitásához meg a lopáshoz van csak esze.

s 2019.03.22. 21:28:52

@m54: "újabb törésvonalat hoz létre a maradók között"
Nem sikerül észrevennem ezt a törésvonalat. A 190:3 miatt nem tisztán kivehető.

s 2019.03.22. 21:43:36

@Willkommenskultur: "A gazdasagpolitikaban semmi hiba nincs, ezt mutatja az is hogy olyan szektorokba nyomnak oriasi penzeket, ahol az elmult30 evben csak toldozas-foldozasra jutott, Honvedseg"
Na. Ezt is megtudtuk végre. A honvédség, mint gazdasági szektor. Kicsit ízlelgetem még, mielőtt kiköpöm, mert hogy le nem nyelem, az kurva élet. Mit gyárt a honvédség vajon? Hm? Most így hirtelen nem jut semmi az eszembe, de elképzelhető, hogy esetleg a kukorica címerezésre gondolsz. Régen azt csinálták a katonák. Azt is. Meg elmentek vért adni. Aztán akinek még így is maradt elég, az megbaszta a nővérkéket, ha már arra járt. Legyen gyerek is. Az jót tesz a gazdaságnak, vagy mi a faszom.

s 2019.03.22. 21:47:39

@Blogolo Blogi: "Abdeslam Budapesten vette fel a haverjait, hogy szétkúrják Párizst"
Párizs az ellenségünk. Trianon óta. Jól van ez így, a vezír így akarta.

Willkommenskultur 2019.03.22. 21:58:01

@s: Te mondod, hogy a Honvedseg gazdasagi szektor, nem en.

De meg a honvedsegi beszerzest is okosan csinaltak, jon egy repulogepgyar, es beindul a belfoldi kezifegyver-gyartas. Es nem elavult cuccokat szereznek be, kb. 30-40 evig fognak szolgalni ezek az eszkozok, ahogy a korabbiak is.

bobbafet 2019.03.22. 21:59:27

@élhetetlen: lehet, hogy komoly kérdés, de könnyű megválaszolni.

Jakab.gipsz 2019.03.22. 22:04:47

@Budapest a kutyaszar városa: @Blogolo Blogi: @Fülig José: @juletræ: + stb.

Hörögjetek még egy kicsit, nini fröcsög belőletek a gyűlölet.

És ? És, mentek oda ahová valók vagytok, a történelem szemét dombjára.

ulpius66 2019.03.22. 22:09:54

"Fidesz felfüggesztve - Orbán lefocizva"

Kedves blogíró!

A "vágyvezérelt" gondolkodás kancsalul festett egekbe néz.....

Pl. miket fogsz írogatni a "birka-FideSS szavazókról" ha 2 hónap múlva megint kétharmada lesz a Fidesznek az EU Parlamenti választáson....

ulpius66 2019.03.22. 22:30:35

hvg.hu

"Macron elmondta, mivel pártja nem az EPP tagja, nem lehetnek elvárásai, de az EPP döntése nem egyértelmű számára. Véleménye szerint a Fidesz tagságának felfüggesztéséről szóló határozat "nem volt valódi döntés, valójában semmi sem változott". Az eredmény "bizonyára jó az EPP-nek, és jó hír Orbán Viktornak, de nem biztos, hogy jó az európai projektnek, e projekt szilárdságának és tisztaságának" - tette hozzá."

Milyen érdekes!!!!!!!!!

Macron szerint "semmi sem változott".... azaz mégsem "focizták le" a Orbánt!
(mondjuk ebben a kérdésben a Macronnak van igaza, és nem a blogírónak.....)

BéLóg 2019.03.22. 22:32:05

Néppárt: KIRÚGUNK innen te aljas kis genyó diktátor!
Orbán: Hö hö hö!
Néppárt: Ha nem is rúgúnk ki, FELFÜGGESZTÜNK te aljas kis genyó diktátor!
Orbán: Coki, BEKAPHATTYÁTOK!
Néppárt: Oké, bekapjuk. Mi a következö napirendi pont?

Hát b+, ez PONTOSAN így volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:34:03

@ulpius66: Te öcsi! Neked nehezedre esik a gondolkodás? Megszégyenítették, de nem kobozták el a vagyonát. vagyis nem változott semmi. Feléred ésszel?

ulpius66 2019.03.22. 22:34:45

Ez meg mán tényleg csak hab a tortán!

index.hu

"A semmiből a legnagyobb frakcióvá vált a holland felsőházban a Fórum a Demokráciáért radikális párt. A bevándorlásellenességgel berobbant FvD-t az utrechti terrortámadás is erősíthette. Mark Rutte kormányfő az eddigi többség híján új koalíciós partnerekre kényszerül az eredmény nyomán erősen jobbra tolódott Hollandiában."

Ezek a mocskos hollandok is fasizálódnak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:35:05

@Jakab.gipsz: Egyelőre imádott vezéredet dobták saját frakciójának tagjai a szemétdombra.

BéLóg 2019.03.22. 22:35:47

@Willkommenskultur: Azt hiszed hogy a sok balliba ezt megérti? B+ ök ott tartanak, hogy ROMÁNIÁBAN minden jobb. Halál komoly.
Meg hogy Orbán múlt héten meg fog bukni, de mostmár TÉNYLEG. És ha nem akkor TAVALY!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:38:25

@Willkommenskultur: Csak a számok nem ezt mutatják. Ezek a sziklaszilárd számok. Erről röfögjél!

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:39:28

@BéLóg: Ja, hogy a 190/3 az nem Európai szintű pofára esés? Ja, ő így száll le a bicikliről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:41:22

@Jakab.gipsz: "a brit belépés feltétele sem volt olcsó mulatság, át kellett adniuk a rakétára szerelhető atom fegyver gyártási technológiáját." - ezt a baromságot honnan szedted?

ulpius66 2019.03.22. 22:41:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Az milyen jogi kategória, hogy "megszégyenítették"?

Azért mert a Fidesz egy időre ÖNKÉNT felfüggesztette a tagságát, az mért "megszégyenülés"????

Nem azzal volt tele a világsajtó,. és a hazai ballibsi sajtó, hogy DE JÓ, DE JÓ, DE JÓ!!!! MOSTMÁN AZTÁN TÉNYLEG KIBASSZÁK A FIDESZT A NÉPPÁRTBÓL?????

NEM BASZTÁK KI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most meg azon örömködtök itten önmagatok vígasztalására, hogy "megszégyenült" a gaz patás!

Örömködjétek ki magatokat jól, mert május 26-án lesz majd nagy pofára esés!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.22. 22:44:32

@ulpius66: Te faszparaszt! A 190/3 önként felfüggesztés? nagyon gáz vagy kistáska! Te még fideszesnek is túl hülye vagy.

ulpius66 2019.03.22. 22:45:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ja, hogy a 190/3 az nem Európai szintű pofára esés?"

Vezérparaszt!

Az még véletlenül se zavarjon, hogy a 12 fideszes delegált is elfogadta, a Fidesz önkéntes felfüggesztett tagságát!

Inkább arról meséljél, hogy a kizárást kezdeményező 13 tagpárt delegáltjai mért szavazták meg a Fidesz önkéntes felfüggesztését, mért nem a KIZÁRÁSÁT SZAVAZTÁK MEG....

ulpius66 2019.03.22. 22:51:16

Vezérparaszt!

Azt teljességgel elhiszem, hogy el vagy keseredve amiatt, hogy a Fideszt nem baszták ki a Néppártból, és még csak fel sem függesztették, mindössze annyi történt, hogy 190/3 arányban elfogadták a Fidesz önkéntes, határozott ideig tartó felfüggesztését!

Emésztgessed még egy picit, de talán sikerül végre felfognod, hogy mi is történt!

Azt persze el bírom képzelni, hogy milyen örömtüzek gyúltak volna a ballibsi berkekben, ha Fideszt kibaszták, vagy felfüggesztették volna.....

NiX 01 2019.03.22. 22:52:44

@ulpius66: A Fideszes delegáltak nem szavazhattak a Fideszről.

ulpius66 2019.03.22. 22:56:09

A ballibsik európai vezéralakja, a Macron is csak hápogni tudott, amikor megtudta, hogy Orbán már megint mekkora győzelmet aratott!

Kedves ballibsi örömködő elvtársak!

Ideje lenne tudomásul venni, hogy az Európai Néppártban az történik, amit az Orbán akar!

antiinternáci 2019.03.22. 22:59:01

Ostobaság elejétől a végéig.
Orbán csatát vesztett, de a háború kimentele kérdéses.
Az tény, hogy Weber és a többi kollaboráns minden tisztességes ember szemében leszerepelt.

ulpius66 2019.03.22. 22:59:56

"Az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal, óriási többséggel megszavazta a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz felfüggeszti a Néppárton belüli jogainak gyakorlását. Egész pontosan: „Az Európai Néppárt elnöksége és a Fidesz egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az Európai Néppártban addig, amíg az értékelő bizottság jelentése elkészül" – olvasható az EPP honlapján a második pontban.

Az eredeti bejelentéshez képest megváltoztatták a közgyűlésen az elnökség javaslatának második bekezdését.

A közgyűlés előtt Esther de Lange, a Néppárt egyik alelnöke azt nyilatkozta Brüsszelben újságíróknak, hogy kettős szankciót fog szavazásra bocsátani a Néppárt elnöksége az EPP szerda délutáni közgyűlésén a Fideszre. Egyrészt a Fidesz tagságának felfüggesztését, másrészt azt, hogy egy háromtagú „bölcsek tanácsa” vegye ellenőrzés alá a Fideszt.

A szavazás után kiderült, hogy belekerült a szövegbe, hogy a Néppárt elnöksége egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az EPP-ben, de csak addig, amíg a bölcsek tanácsának vizsgálata tart."

ulpius66 2019.03.22. 23:03:45

"Daul: A Fidesz EP-képviselői továbbra is a néppárti frakcióban ülnek majd

Joseph Daul azt mondta, a Fidesz európai parlamenti képviselői továbbra is a néppárti frakcióban ülnek majd és szavaznak is az Európai Parlamentben, a felfüggesztés a Néppárton belüli tevékenységükre vonatkozik csak: a néppárti döntésekben nem vehetnek részt és posztokra sem jelölhetnek embereket.

Arról, hogy a Herman van Rompuy vezette értékelő bizottság mikorra lesz kész a jelentésével, Daul megvonta a vállát és azt mondta, a munka most kezdődik, de ki tudja, mikor végeznek."

morph on deer 2019.03.22. 23:06:33

@juletræ:
“Ez a realitaserzek (cuius regio euis religio) hianyarol tanuskodik.”

Hogy mi?
Magyarul: annál a hatalom akinél a vallás, - na de mi köze a vallásnsk a realitáshoz?
Különös tekintettel arra, hogy a vallás eleve a fantasy műfaj egyik első és alapvető terméke..!
Szóval kedves “karácsonyfa” nem értem a problémát.

Az, hogy a magyar kormány eleve a szereptévesztés áldozata, végül is nem annyira nagy csoda, huszen ekég csak ránézni mini-szterelnökünkre, máris egyértelmű, hogy egy komplexusokkal (megvert) megáldott kis akarnok próbál uralkodni, és sajnos ezt teljes sikerrel teszi!

Ha valaki belegondol, hogy valódi nagyjaink, az igazi keresztény magyar vezéregyéniségek, mint mondjuk I. - azaz szent - László legalább egy fejjel volt magasabb gyakorlatilag bárkinél akkoriban, akkor érthető, hogy a nála mintegy fél méterrel törpébbre sikeredett orbán viktor frusztrált, és mindenáron bizonyítani próbál!

Egyébként tipikus, hogy rendre a törpe és elbaszott kis akarnokok görcsölnek a hatalomvágytól, míg az emberszabásúaknál az természeres, ha még hatalmuk is van...

Szegénykémnek ez nem jött össze természetes módon, így aztán ott ágaskodik minden lehetséges alkalommal, és hiába!

Hajdan volt egy fotós haverom, aki pontosan 151 centi (mély) magas volt, - és mindenki imádta! Okyan manökeneket vitt el, akikről a kétméteres vizilabdás csak álmodozott!
Komolyan!
Hogy miért?
Mert olyan ember volt, olyan sármos karakter, és soha még csak nyoma sem volt benne a görcsös bizonyítási kényszernek!

Na ez az, ami orbánból teljesen hiányzik!
És ennek a levét issza az egész ország!
Hogy egy alulméretezett frusztrált kis fasz lépten nyomon bizonyítani akar, hogy márpedig ő itt a vezér!
Sőt: mindenhol ő a vezér, - ahol épien nem Putyin vagy Trump fingja azt s bizonyos szelet.

Aztán most kiderült, hogy még a sajátjai közül is mindössze hárman (3) támogatják, 190 ellenében!

Na itt bukkant fel a realitás, mégpedig eléggé plasztikus formában!
Szóval ez van, tisztelt hölgyeim és uraim..!

antiinternáci 2019.03.22. 23:10:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A 190/3 azért annyi, mert egy megegyezést hagytak jóvá. Kár itt a szokásos baromságaidat huhogni. (Lehet, hogy a 3 az valami svéd, finn, belga befurakodott bolsevista volt, akik a kizárást akarták volna. De az is lehet, hogy a határon túli magyarok, vagy a KDNP.)
Ez nem azt jelenti, hogy Orbán nem vesztett csatát. Tisztességes ember most azon imádkozik, hogy háromszor verhesse majd ezt vissza az árulókon és kollaboránsokon. Mert
csatát vesztett, de a háború még folyik, és a bolsevisták összességében rosszul állnak. Lásd Hollandia, Olaszország, Franciaország, Magyarország...

ulpius66 2019.03.22. 23:16:47

A képviselők úgy döntöttek, hogy a Fidesszel való közös megegyezés után a Fidesz önként felfüggeszti tagságát.
A javaslatot a Fidesz képviselői is megszavazták, azaz önként függesztette fel tagságát a magyar kormánypárt.
Mint ismert, a Fidesz kizárását 13, többségében észak-európai és Benelux államokbeli törpepárt kezdeményezte, melyeknek összes 37 tagja van a 217 fős frakcióban."

Szerintem meg ezt a 37 liberális balfaszt kellene kizárni a Néppártból, akkor teljes lenne az egység!!!!!

Ismételtem kérdem: HA EZ A 37 LIBERÁLIS BALFASZ A FIDESZ KIZÁRÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE, AKKOR MÉRT NEM EZT SZAVAZTA MEG?

antiinternáci 2019.03.22. 23:17:24

Egy undormány az is, hogy valaki azon tud örvendezni amikor kikap a magyar válogatott.
Hányni kell az ilyen alakoktól.

Willkommenskultur 2019.03.22. 23:22:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jo, az atlagbernel tuloztam picit, de alig.

2010ben 130 netto volt az atlag
2018 decembereben 240 netto volt az atlag, adokedvezmenyek nelkul

Es ennek jo nagy resze realber-emelkedes.

ulpius66 2019.03.22. 23:22:21

@morph on deer: "Aztán most kiderült, hogy még a sajátjai közül is mindössze hárman (3) támogatják, 190 ellenében!"

Morfondírozó!

Hát te sem leszel mán sokkal hülyébb!

Azt a 3 szavazatot Orbán legnagyobb ellenfeleitől kapta, azoktól, akik NEM FOGADTÁK EL A FIDESZ ÖNKÉNTES FELFÜGGESZTÉSÉT, HANEM MINDENKÉPPEN A KIZÁRÁSÁT AKARTÁK!

MORFONDÍROZÓ!

TE VILÁG BARMA!

ulpius66 2019.03.22. 23:27:48

@antiinternáci: "Egy undormány az is, hogy valaki azon tud örvendezni amikor kikap a magyar válogatott.
Hányni kell az ilyen alakoktól."

Ők mán csak ilyenek!

Minden útálnak ami magyar és sikeres!

Ezek akkor gyújtanak örömtüzeket, ha a magyarok sikertelenek vagy kikapnak!

Én egyébként EL NEM TUDOK KÉPZELNI MÉG EGY OLYAN NEMZETET, AHOL A POLITIKAI ELLENFELEK NEM A SAJÁT HAZÁJUK CSAPATÁNAK SZURKOLNAK!

CSAK NEKÜNK JUTOTTAK ILYEN BALFASZ BALLIBSIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s 2019.03.22. 23:35:44

@ulpius66: Fényezed a fost, ez rendben is van, mert fideszbuzi vagy. Egyet árulj már el: azért a fidesz csak szarabbul járt, mintha ez az egész meg sem történt volna, nem? Az EPP többi pártjával például nem történt ilyesmi. Igazi balfasznak kell ahhoz lenni, hogy az ember kivívja magának ezt a tisztességet, és most ne gyere nekem azzal, hogy az osztrák fasisztoid gecik is, mert azok is igazi faszkalapok voltak.

ulpius66 2019.03.22. 23:39:00

..... ÉS HOGY EGY SZÓT SZÓLJAK AZ EURÓPAI NÉPPÁRT MŰKÖDÉSÉRŐL IS!

Hát láttam mán jobban működő szervezetet is!

Abban igaza van még a Macronnak is, hogyha az Alapszabály szerint minimum 7 párt kezdeményezi egy párt kizárását, akkor csak erről, azaz a kizárásról lehetett volna csak szavaztatni!

.... erről ugye meg nem volt szavazás........

AZAZ A KIZÁRÁST KEZDEMÉNYEZŐKKEL JÓL KIBASZOTT A NÉPPÁRT VEZÉRKARA!!!!!!!!!!!

ulpius66 2019.03.22. 23:43:51

@s:

EGY NAGY FEKETE EGYES!

Valószínűleg igazad van és a Fidesznek nem hiányzott ez a hacacáré!

De!

Mint jól tudjuk a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs keze (pénztárcája) messzire elér! Nyilvánvalóan vannak beépített/megvett emberei a Néppártban is, akik azt teszik amit a gazdi parancsol....
(csakhogy újabb magaslabdát adjak....)

s 2019.03.22. 23:45:44

@ulpius66: "A javaslatot a Fidesz képviselői is megszavazták, azaz önként függesztette fel tagságát a magyar kormánypárt."
göring önként ette meg a cián kapszulát. Ettől viszont még halálra volt ítélve. Tehát ha nem eszi meg, akkor felkötik. A fidesz esetére ez úgy vonatkozik, ha nem függeszti fel magát önként, akkor felfüggesztik. Lényegében adtak nekik egy ciánkapszulát. Kicsit hasonlít ez egyébként ahhoz, amikor az illetőt a szobában magára hagyják egy töltött revolverrel. Ha negyed órán belül nem hallatszik a dörrenés, - ennyi azért szükséges az elszánáshoz - akkor berontanak öten és gépfegyverrel szitává lövik. Szóval ne csimpaszkodj ebbe az "önként" dologba, mert baszottul vicces, de semmi több.

Hamihami 2019.03.22. 23:47:53

@antiinternáci: basszus, otthon haboru van??? Meg csatak? Meg rendkivuli allapot? Huhh banyek, meg jo, hogy mashol vagyok!

Hamihami 2019.03.22. 23:49:29

@ulpius66: igen, voltak. 190-en a 193-bol :))) sokba fajbatott ez az oregnek!

s 2019.03.22. 23:50:11

@ulpius66: "vannak beépített/megvett emberei a Néppártban is"
Na jó, de 190. Gazdag gyerek az a Soros, de szerintem ennyit nem vásárolt.

Jakab.gipsz 2019.03.22. 23:50:34

"Orbán lefocizva", nos ezért kellenek lebutított, nyóc osztályos liberális Schulz félék kancellárnak, hogy elhiggyék, a hazugságot.

s 2019.03.22. 23:53:51

@Jakab.gipsz: "ezért kellenek lebutított, nyóc osztályos"
Nem. azok azért kellenek, hogy orbánt hatalomban tartsák. Az a fasz teherautóval szállítja a faszkirályokat, hogy egy fél disznósajtért rá szavazzanak.

ulpius66 2019.03.22. 23:55:56

@s:

NAGY FEKETE EGYES!

Szerintem sántít a hasonlatod!

Azt ugorjuk is át, mert részleteztem, hogy a kizárást kezdeményezők jól pofára estek, mert erről még csak nem is szavazhattak.

A következő volt a CDU vezérasszonyának javaslata, hogy tegyék fel kérdésként A KÉPVISELŐKNEK: TÁMOGATJA-E ÖN A FIDESZ FELFÜGGESZTÉSÉT?

Erről sem volt szavazás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azaz nem derült ki valójában hányan támogatnák a Néppárton belül a Fidesz felfüggesztését, illetve hányan utasítanák el azt!

Ami tényszerűen történt: a FIDESZ ÖNKÉNT FELFÜGGESZTETTE TAGSÁGÁT, AMIT A KÉPVISELŐK ELFOGADTAK 190/3 ARÁNYBAN.

Ennyike.

Hamihami 2019.03.22. 23:56:13

@ulpius66: en nem vagyok fidesz szavazo, tehat a te olvasatodban fasiszta stb vagyok. Tegnap megis a magyarokra fogadtam 1-2-es gyozelmet. Es sajna nem jott be.
Kulfoldon elek, de a fiammal magyarul beszelek.
Kulfoldon elek, megis nekem jobban faj, ha azt latom es hallom, hogy hazam valasztott kepviselojet egyszeruen kirohogik mar az x-edik alkalommal, amikor kulfoldi kozonseg elott megszolal.
Ugyhogy ne gyere az ilyen butyuta propagandaval, amin keresztul a slepp meg akarja mondani, hogy ki a magyar es ki nem az, mert meg a vegen teged is megmosolyognak.

Blogolo Blogi 2019.03.22. 23:57:36

@Jakab.gipsz: "És, mentek oda ahová valók vagytok, a történelem szemét dombjára."

Jujjjjjjj, Drága Gyermekem! Te eljutottál az általános iskola végéig vagy nem is, inkább feladtad 16 évesen, ugye? Szemét domb. Ez nagyon tetszett. Nem csoda, hogy megragadtál a lipsi-soros-migráns szentháromságnál, a többi csak összekavarna.

Hamihami 2019.03.22. 23:57:37

@Jakab.gipsz: ha nem tetszik, olvass pravdat.... vagy origot.

s 2019.03.22. 23:59:12

Lényeg a lényeg. orbánotok beszopta a bucifaszt, elég a fancsali ábrázatára nézni, az mindent elárul. Egy jogfosztott helóta lett, pedig többről indult. Így múlik el a dicsőség, már ha az ő útját annak lehet nevezni. Egy szánalmas balfasz.

ulpius66 2019.03.23. 00:00:17

Nem akarom a témáról elterelni a szót, de ez a balfaszkodás ami a Néppárton belül ment "kicsiben" hasonlatos ahhoz a balfaszkodáshoz, ami a Brexit ügyében megy "nagyban"......

Komolyan mondom!

Sokszor mán követni sem tudom azt a sok csűrés-csavarást ami Brüsszelben megy a "nagypolitikában".....

s 2019.03.23. 00:02:21

@ulpius66: Ennyike? Szerintem nem ennyike. Szerintem - és orbán szerint is, bár kibaszottul nem adok a véleményére - beszopta a bucifaszt. ÉRTED?

B E S Z O P T A A B U C I F A S Z T !

ulpius66 2019.03.23. 00:03:32

@s: Lényeg a lényeg. orbánotok beszopta a bucifaszt, elég a fancsali ábrázatára nézni, az mindent elárul. Egy jogfosztott helóta lett...."

NAGY FEKETE EGYES!

Aztán meséljél mán, milyen "jogoktól" "fosztották" meg a patás helótát......

Hamihami 2019.03.23. 00:05:39

@ulpius66: amikor ilyen marhasagokat copy/paste-elsz be, rohoges nelkul meg tudod allni?

s 2019.03.23. 00:06:18

@ulpius66: Ne tereld el a társalgást az eredeti témáról. Tudom, hogy kínos, de még mindig arról van szó, hogy orbánotok beszopta a bucifaszt.

s 2019.03.23. 00:07:46

@ulpius66: Lényegében minden, az EPP ügyeit érintő jogától megfosztották. Nem fogom belinkelni neked az internet ezzel foglalkozó részét.

ulpius66 2019.03.23. 00:09:42

@Hamihami: "@ulpius66: amikor ilyen marhasagokat copy/paste-elsz be, rohoges nelkul meg tudod allni?"

Nyamnyam!

Mondjuk ebben igazad van!

A hvg.hu és az index.hu cikkein tényleg csak röhögni lehet!

s 2019.03.23. 00:09:54

Végül lezárásképpen, mert ideje nyugovóra térni:

orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt. orbánotok beszopta a bucifaszt.

ulpius66 2019.03.23. 00:13:19

@s:

NAGY FEKETE EGYES!

Akkor illik is Orbánra, hogy EGY BÉNA KACSA!

Szinte MINDEN JOGOSÍTVÁNYT ELVETTEK TŐLE!!!!!!!!!!!!!!!!

Hamihami 2019.03.23. 00:15:09

@ulpius66: ha komoly es valos hireket akarok, en is csak az origo-lokal-888 aranyharomszoget olvasom, csak koztevet nezek es kossuthot hallgatok. Ezekben benne van a pravda a javabol, legjobb bennuk a "lomnici-aztkertekhogyaztemeljukki-zoltan" szakertoi elemzesei.

ulpius66 2019.03.23. 00:15:18

EGY NAGY FEKETE ES!

Tényleg jobb ha elmégy aludni!

Agyadra ment az "orbánotok beszopta a bucifaszt"

Jó éjt!

Álmodd azt, hogy a patás ismét megbukott!

ulpius66 2019.03.23. 00:18:02

@Hamihami:

Nyamnyam!

Akkor már értem, hogy mért fikáztad, tömény marhaságnak ítélted, amit a hvg.hu és az index.hu írogattak!

Ismételten jelzem, hogy egyetértek veled!

Tényleg tömény marhaság, és csak nevetni lehet azon amit az említett ballibsi portálokon megjelenik......

Hamihami 2019.03.23. 00:22:42

@ulpius66: ne told tul, bubi, a mai bonusz mar biztos megvan. Menj, dolj le egy kicsit pihenni.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.23. 00:54:11

Orbán beszopta a bucifaszt.
Kihirdette 2019-et a lázadás évének, azt hitte hogy hegyeshalmon túl is pont olyan suttyó ostoba népek laknak mint a határon belülről, errefel kirakták a szürét a Néppártból.

Putyin meg visszaköveteli tőle a fideszbe tolt dollár milliókat mert ahelyett hogy bomlasztotta volna az EU-t, a Néppártot még egységbe is rázta.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.23. 00:58:45

@ulpius66: "Én egyébként EL NEM TUDOK KÉPZELNI MÉG EGY OLYAN NEMZETET, AHOL A POLITIKAI ELLENFELEK NEM A SAJÁT HAZÁJUK CSAPATÁNAK SZURKOLNAK!"

na akkor a fideszben megtaláltad azt a pártnak nevezett bünszövetkezetet, amelyik a saját hazája ellen szurkol. És tesz minden nap. Meg a hazáruló krtén követőit.

A te nyomorult életed meg majd megy tovább, K´ádár f.rkát is kevették egy napon a szádból, orb´ánét is kiveszik nemsokára, de majd talász te magadnak újat, nem fogsz árván maradni.
De mi lenne ha nőt keresnél magdnak, nem lenne boldogabb az életed?

FLAZZ 2019.03.23. 06:20:28

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Lefekvés előtt ne feledd bevenni a pirulad

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.03.23. 06:54:21

@s: ohh ird mar le mag hatszor...latjuk latjuk te mar elhiszed
te figyu, majusban a valasztasok vegen...majd lesulten bamulod a kigyozo kigyokat...
lol

lenörd hofstadter 2019.03.23. 06:58:04

orbán kangecigányt nem a kispadra ültették.

orbán kangecigányt még a stadionból is kizavarták.

o1g = orbán egy stadionból kizavart GECI

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.03.23. 07:00:19

@s: a legfontosabb jogkor a szavazat. nem lattam h levettek volna.a boglyafeju szargentini ezt akarja...
de hol lesz mar o majus utan? segitek. sehol. vagy majd az osci egy jew yourki irodajaban szopja a szart alex faszarol.
vagjatok a centit haver.60 nap mulva a soroscsicska csapa ki lesz baszva az eu parlamentbol.kezdheto a ven geci ujraszervezni az egeszet.csakhat saaaaajnos 85 felett van. meg fog am dogleni a ven szar.alexka mag...na az a niggerbrén kivul nem sokhoz ert.
de meg az is meglehet h ugy jar mint kádár, aki latta sajat vilaganak összeomlását.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.23. 07:29:34

@nemecsekerno_007: kínos Orbán pofáraesése, mi?! ti már évek óta, mindig is gumicsonton rágódtatok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.23. 07:30:28

@FILTOL: a Fidesz szavazati joga a néppártban el lett véve. kínos a pofáraesés, mi?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.23. 07:34:11

@ulpius66: "milyen "jogoktól" "fosztották" meg a patás helótát"

a néppártban a szavazási és részvételi jogtól. csak Fideszes gyengeelméjáeknek: NEM MEHET BE A NÉPPÁRTBA. kint a szemétdombon várakozhat, hogy odabent mit döntenek. felfogtátok, ti idióták?! és ez már ezen a héten így is volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.23. 07:35:25

@ulpius66: ha a Néppárt balfaszkodás, akkor annál inkább égő dolog, hogy ez a néppárt megrugdosta Orbánt, de Orbán meg nyalogatja az őt seggbertugó cipőt, és nem mer kilépni, mert egy gyáva féreg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.23. 07:36:16

@ulpius66: ha a Néppárt balfaszkodás, akkor annál inkább égő dolog, hogy ez a néppárt megrugdosta Orbánt, de Orbán meg nyalogatja az őt seggbertugó cipőt, és nem mer kilépni, mert egy gyáva féreg. Orbán egy komolyan beteg, mazochista állat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.23. 07:46:01

@s:

Én mindig merek bármit, nincs miért rettegnem. Aki kiáll az igazság mellett, az békésen élhet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 07:56:28

@ulpius66: Nem, nem léptek ki. Orbán sem, pedig erősen fenyegetőzött vele. Ha valamikor, most, a választások előtt tudott volna erőt demonstrálni, a szélsőjobb élére állni. Nem tette, bekussolt, a sarokban várja, hogy kiengedjék. Valami oka biztos van. Orbán nem akar szélsőjobbos lenni.
Tudja, hogy az átmeneti. Lásd UKIP, Nigel Farage.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 07:58:11

@MAXVAL bircaman közíró: nincs igazság. Tehát nem tudsz kiállni mellette.

Fülig José 2019.03.23. 08:06:51

@FILTOL: "te figyu, majusban a valasztasok vegen..."
akarsz fogadni, fütyi? mer ti már a hét elején néppárti bukást vízonáltatok, oszt tessék, mi lett?!
...
ejj, kutya-kutya, sajnállak a szemét melód miatt. itt nyomatni az agit propot, magyarázni a magyarázhatatlant, 2.5 millió hasonszűrű debil világmegváltását hirdetni... tanulni kellett vón', lenne rendes állásod.
ui
lődd mán át a legközelebbi pick pack pontot (a címedet úgyse mered gyáva fideSSgeccci) küdök egy magyar kiosztású billentyűzetet, azé' elég snassz egy angolról (?) magyarkodni, nem gondolod?

Orbán veje 2019.03.23. 08:16:42

@MAXVAL bircaman közíró:

Képzeld haver! Nem a szocik, meg a szocdemek, hanem a saját konzervatív pártcsaládja mondta szerdán orbánnak, hogy: "Repülj, Geci!"

Ménár Atya 2019.03.23. 08:23:56

@math0:
Higgadj le matyika, tudjuk hogy az összeomlás szélén állsz, de leszarjuk, nem kár egy magadfajta náciért :)
Láthatóan nem is érted a helyzetet, csak szórod a süket szöveged.
Ma van a 3. nap, holnap már senkit nem érdekel mi van orbi pártcsaládján belül, indul a választás előtti kampány, a buta libsik kezéből kivették a kést meg a villát, hogy a hülyegyerekek nehogy kárt okozzanak magukban vagy másban.
Orbinak van ideje kivárni mi lesz, marad e hatalma a néppártnak, vagy a náci szocik törnek előre, vagy a bevándorlás ellenesek, ami mint a szocik harsogják nincs is :) csak menekültek :):)
Értjük hogy fáj, hogy nem változott semmi lényeges a magyar politikában, és örülünk, amikor a fajtád elvakultan hörög, és a valóságtól elrugaszkodottan tébolyult idióta módjára böfögi a faszságait.
Ajánlom figyelmedbe esetleg ezt:
24.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-manfred-weber-kizaras-neppart/
Ez kb a valóság most, nem a dk forradalmi tömegei ami ugye országbénító megmozdulássá duzzadt, a 15 nyuggerral, meg a nemzeti ünnepen tornacipőben és farmerban feszítő, volt bukott miniszterelnök a Náci DK vezére fletó! :D

enrikokaruszo 2019.03.23. 08:28:33

@Orbán veje: de, azok
az a társaság teli lett mocsokkal

Orbán veje 2019.03.23. 08:48:30

@enrikokaruszo:

Haver, tudod mi a nagy gondja most a Geci gazdádnak? Hogy nem a néppárt egy része, vagy annak egyes irányzatai, vagy esetleg Európa egyes országai (pl. skandinávok), hanem a Néppárt egésze (98%-a) mondta ezt:

"Repülj Geci. Mocskos autokráciát építő és jogállamot lebontó, korrupt szaralaknak nincs helye közöttünk."

Na, ez ám a gáz haver! Most rajtunk tisztességes magyarokon a sor, hogy megmutassuk, hogy összességében nem vagyunk ám mi olyan hitvány, mocskos gazemberek, mint a Nemzeti Geci és a köré szerveződött bűnszövetkezet!

ulpius66 2019.03.23. 09:12:21

@Orbán veje:

Vejkó!

Figyusz!

Olvasgass egy kis B1 blog sajtószemlét.....

"AKK: Orbánnak adtak még egy esélyt a Néppártban, de most már aztán tényleg nincs több dobása"

Tudjuk, tudjuk, persze, hogy tudjuk, te sokkal jobban tudod mi történt Orbánnal, mint a német CDU vezérasszonya....

Orbán veje 2019.03.23. 09:19:23

Így van haver! Kapott még egy esélyt. Biztos ezért leskelődhet csak a kulcslyukon át, ha a néppárt ülésezik.

Haver! Azé ez 98%-os eredmény nagyon tetszetős! Remélem te is elégedett vagy. Ízlelgesd csak: 190-3! Ez még gombócból is sok, nemhogy "Repülj Geci"-ből.

:)))))

ulpius66 2019.03.23. 09:32:05

@Orbán veje: "Haver! Azé ez 98%-os eredmény nagyon tetszetős! Remélem te is elégedett vagy. Ízlelgesd csak: 190-3! Ez még gombócból is sok, nemhogy "Repülj Geci"-ből."

Vejkó!

Ja!

Főleg úgy, hogy a 12 Fidesz delegált is arra szavazott, hogy "Repülj Geci"..........

morph on deer 2019.03.23. 09:40:53

@ulpius66:
“Hát te sem leszel mán sokkal hülyébb!”

Köszönöm a biztatást!

Akkor ezek szerint az úgy volt, hogy a fidesz - azaz orbán - egyszer csak úgy döntött, hogy önként lemond a szavazati jogáról, befolyásáról, minden érdekérvényesítő lehetőségéről, és csak úgy, ÖNKÉNT a saját felfüggesztése mellett dönt?

Akkor miért kellett volna erről szavazni, azt tudod véletlenül?

A valós helyzet ezzel szemben az, hogy a felfüggesztésről NEM a fidesz döntött, orbánnak csak a látszat megőrzése miatt engedték meg, hogy ezt bejelentse, semmi több!

Próbáld meg felfogni, hogy NEM vagyok fudeszes, tehát értem amit hallok, látok, olvasok, saját erőből, és így nem vagyok rászorulva arra sem, hogy más mondja meg, hogy mi legyen a véleményem!

Látod, az orbánmentes életmód csodákra képes!
:)))

tireless treehugger 2019.03.23. 09:43:23

Az únió nem úgy működik hogy aki ellenkezik azt kizárják, hanem minden esetben készek a kompromisszumra.

orbán (fidesz) nagyokat hibázott az elmúlt években, most helyretették őket. Ha túlteszik magukat a személyes sértettségen akkor lesz még esélyük hogy magyarországot érdemben képviseljék. (de uniós főszerepet már nem fognak kapni).

Én arra számítok hogy orbánt és a magyarokat jobban belevonják a folyamatokba és döntésekbe, nemcsak néppártban hanem a teljes uniós bürokráciában.

morph on deer 2019.03.23. 09:45:44

@Ménár Atya:
“a buta libsik kezéből kivették a kést meg a villát,”

Nehogy már valahogy kiderüljön, hogy ők még használni is tudják, - szemben például Magyarország miniszterelnökével!
Gondolom ezt akartad mondani, nem?

ulpius66 2019.03.23. 09:55:23

@morph on deer:

Morfondírozó!
(remélem nem te vagy a drága bolgár úr........)

Azért remélem mert ő az a balfasz, aki mindig feltárja a VALÓSÁGOT!

'A valós helyzet ezzel szemben az..." KEZDETŰ MONDATOK NEKEM MINDIG GYANÚSAK!

jelen esetben: előveszed a Néppárti tanácskozás jegyzőkönyvét, és elolvasod, ha tudsz olvasni, és kiolvashatod belőle a történteket.

Ottan szépen le vagyon írva, hogy NEM ARRÓL SZAVAZTAK AMIT A 13 KIZÁRÁST KEZDEMÉNYEZŐ PÁRT KÉRT, MÉG CSAK ARRÓL SEM AMIT A CDU VEZÉRASSZONYA KÉRT, AZAZ A FIDESZ FELFÜGGESZTÉSÉRŐL.......

HANEM!

Hanem arról szavaztak, amit Orbán Viktor akart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Összesen arról szavaztak, hogy a küldöttek elfogadják-e a Fidesz tagságának önkéntes felfüggesztését!

Ezt az önkéntes felfüggesztést aztán gyakorlatilag mindenki megszavazta!
A Fideszt támogatók, a Fidesz ellenesek, és persze azok is, akik eleve "csak" a Fidesz felfüggesztését akarták (lásd CDU)

Morfondírozó!

Kérdem én: milyen hátránnyal jár a Fidesz önkéntes felfüggesztése a Néppárton belül, amikor a legközelebbi Néppárti hasonló tanácskozás ősszel lesz!
(a Fidesz a Néppárti EU Parlamenti frakcióban NEM FÜGGESZTETTE FEL A TEVÉKENYSÉGÉT....)

Orbán veje 2019.03.23. 09:57:59

@ulpius66:

Hát pont ez a gáz haver! Amikor a titkos szavazáson már ti magatok is azt mondjátok, hogy bakanccsal tiportuk az EU alapértékeit, kiebrudalásunk vitán felül áll.

Hogy kijelentitek: igen a Néppárt jól teszi, hogy ezt mondja:

" Repülj Geci"

:))))

De most nem írok többet, mert meg kell néznem hogy himbálódzik az Orbán! Bizonyára te is hallottál róla, szerdán felfüggesztette magát.

morph on deer 2019.03.23. 09:58:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:
“Orbán nem akar szélsőjobbos lenni.
Tudja, hogy az átmeneti.”

Ez már megtörtén, ezen nincs mit szépítgetni, sajnos.
Csak éppen azt tudja, hogy pillanatnyilag még nem biztos, hogy érdemes.
Majd a választások után, amikor kiderül, hogy hány hozzá hasonló geci került be az EP-be, akkor már lehet látni, hogy megéri-e. Ezt lebegtette az emlékezetes sajtótájékoztatón, amikor arról volt szó, hogy majd akkor meglátják, hogy kilépnek-e.

Ne felejtsd el, hogy orbánnak nincsenek elvei, csak érdekeket ismer. Ha ott lehet nagyobb fiú, akkor majd oda megy, probléma nélkül.

enrikokaruszo 2019.03.23. 10:06:37

@Orbán veje: nagy úr a pénz
te is láttál már filmeken olyat

enrikokaruszo 2019.03.23. 10:08:13

@morph on deer: ha ott nagyobb az érdekérvényesítésre a lehetőség, kötelessége is

Ménár Atya 2019.03.23. 10:20:47

@morph on deer:
Nem tudják, ezért vették el tőlük, de te funkcionális analfabéta vagy, ezért nem is értheted ezt :D:D
Amúgy, most, hogy orbi parkolópályán van az a saját pártcsaládján belül, mi változott az életed mindennapjaiban itthon :)
Láthatóan képtelen vagy felfogni, hogy ettől még úgy ugrálsz, ahogy orbi fütyül neked :)
De segtek, ha orbiék nem indítanának senkit a májusi választáson, és mondjuk csak a náci dk-jutna be, te akkor is úgy ugrálnál itthon, ahogy orbi fütyül, mert 2/3-os többséggel kormányoz te igen buta :)
Na ugye milyen egyszerű ez, talán még te is megérted :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 10:20:53

@ulpius66: Tudjuk, ti így szálltok le a bicikliről. A szlovákok se nyertek, hanem mi akartunk kikapni. Te olyan hülye vagy, hogy az elképesztő. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 10:22:27

@MAXVAL bircaman közíró: "Mindig kiállok az igazság mellett." - Te a bankszámlád és a homopornó mellett állsz ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 10:23:51

@Ménár Atya: "libsik kezéből kivették a kést meg a villát" - ja, hogy ne látszódjon, hogy mi tudunk késsel-villával enni, ellentétben veletek falusi bunkókkal.

földforgató 2019.03.23. 10:27:18

@ulpius66: Nagyon szép az okfejtésed ,egy kis emlékeztető "A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot." Tehát gulyás megmondta ha felfüggesztenek akkor kilépünk , miért nem léptek ki???És még egy kis apróság , ha Orbán szavazás előtt bejelenti azt amit utána szajkózott akkor elhiszem így csak ugyanolyan mantra, mint a migráncsozás, Sorosozás ,rezsihazugság, devizahitelesek megmentése és lehetne tovább sorolni az összes Fideszes ígéret rengeteget, aminek igen kis töredéke valósult meg

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 10:27:53

@ulpius66: Na ízlelgessed ezt és próbáld meg értelmezni. Még be is csicskult a gazdid.

"Az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal, óriási többséggel megszavazta a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz felfüggeszti a Néppárton belüli jogainak gyakorlását. Egész pontosan: „Az Európai Néppárt elnöksége és a Fidesz egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az Európai Néppártban addig, amíg az értékelő bizottság jelentése elkészül" – olvasható az EPP honlapján a második pontban.

Az is szerepel a szövegben, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt elnöksége közösen nyújtotta be ezt a javaslatot szavazásra. "

Orbán veje 2019.03.23. 10:30:28

Hát azért ekkora becsicskulást keveset látni a történelemben, mint amit orbán csinyát röpke néhány hét alatt:

- Levakargatja az EU és Junker ellenes plakátokat, amikor jön Wéber

- A korábban kiátkozott CEU maradását próbálja elérni, sőt garanciákat ad erre a németeknek

- Levélben könyörög a korábban le hasznos idiótázott Néppárti politikusoknak, hogy ne rúgják ki. (A levél kitudódik.)

S végül itt a hab a tortán: Nyilvánosan bevállalja az Öntökönszúrást! Támogatja és megszavazza a "Repülj Geci"-t!

Ilyen elvtelen szaralak talán nincs is több a történelemben. Mert bár a gazember náciknak és kommunistáknak mocskos elveik voltak, de legalább tartották magukat hozzá.

Orbánnál ez nem áll fenn! Hihetetlen, hogy egy ilyen gerinctelen szarember miniszterelnök lehet.

Ménár Atya 2019.03.23. 10:38:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azért vették ki te szerencsétlen, mert alkalmatlanok vagytok ilyen bonyolult szerkezetek kezelésére :D
Ez volt a vicc része.
A komoly viszont az, hogy egy egyszerű szöveget is képtelenek vagytok értelmezni.
Ezért lesz a vezéred még legalább 10 évig, Dr. Orbán Viktor Miniszterelnököd :D
Amúgy milyen érzés, egy ekkora vélt győzelem után arra ébredned, hogy ma is, és holnap is meg még évekig úgy fogtok ugrálni ahogy orbi fütyül nektek? :)
Na mesélj te okostojás, mi is változott a hazai politikában ennek hatására, azon kívül, hogy orbi ebből jelentősen megerősödve jöhet ki, de a legrosszabb forgatókönyv szerint is max annyi változás lehet, hogy nem a néppártban fognak politizálni tovább, hanem akármilyen frakcióban.
Na hallgatlak.
Üdv
2/3 :D

morph on deer 2019.03.23. 10:42:49

@ulpius66:
“(remélem nem te vagy a drága bolgár úr........)”

Nem, én a drága magyar úr vagyok. Igaz, a zászló színei stimmelnek, de a kompozició nem igazán tetszik.

Szóval szerinted orbán egy szép napon egyszer csak úgy ébredt, hogy “hej, de jó is lenne ország-világ előtt megszégyenítve és felfüggesztve lenni”, így aztán “kiharcolta” ezt a páratlan lehetőséget magának és a pártjának, mi?

Sarokba volt szorítva, és ez volt az egyetlen kiút! Ott NEM arról szavaztak, hogy felfüggesztik-e vagy kirúgják, hanem arról, hogy egyáltalán felfüggesszék-e!

Szóval polírozhatod tetszés szerint, drága vezérünk égett mint a rongy!
Az ég szerelmére, még az újságírók is szemberöhögték ezt a hatalmas végvári vitézt..!

A néppárti jegyzőkönyveket meg olvasgasd nyugodtan, hátha találsz benne még további bizonyítékokat a viktor győzelmére, sose lehet tudni! :)

Szerintem mégis inkább fociznia kellett volna, ahhoz biztosan jobban ért.
Meg ott nagyobb szükség is lenne rá, úgy hallom. :))

vackor1 2019.03.23. 10:43:01

@bobbafet: Nem igazán értem ezt miért írtad , az én hsz-em ezen része arról szólt , hogy abban az esetben is lophatott volna ennyit, ha közben normálisan vezeti az országot , jó irányba megyünk .
( hidd el, én még emlékszem az első belvárosi lakás”vásárlására”, aztán a székház-ügyükre, ezüsthajó, kayaibrahim, josziptot iis megvolt neki, de akkor még csak kispályázott, tanulgatta, aztán az itt fröcsögő hívek régi istene - simicska , akit a g-napig ugyanúgy védtek, istenítettek és magyarázták a magyarázhatatlant is , mint most lölövel meg az összes többi gusztustalan , felkapaszkodott tahóval kapcsolatban – rendbe tette anyagilag )
Akkor is nyerhetne lölö 3x-4x túlárazva , állhatna saját lábunkon a perepputty , de ha nem ilyen arrogáns, pökhendi, alpári suttyó "stílusban " csinálná(k) és az ország is fejlődne, ugyanígy nyerné a választásokat csak más lenne a megítélése ( történelmileg is, talán még emberileg is ) , de az szinte teljesen biztos , hogy kevésbé rühellné az értelmesebbek nagy része.

VT Man 2019.03.23. 10:43:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró"

Ha a tények is érdekelnek, csak szólok, hogy a manyup jó része államadósság (állampapír) volt, így nem adhatod össze a két számot.

élhetetlen 2019.03.23. 10:51:30

@Willkommenskultur: Egészen elképesztő képződmény vagy. Még az önző embereket is megértem néha, inkább neki legyen jó, mint másnak, de benned csak a tiszta rosszindulat dolgozik. A kormány kipaterolt egy egyetemet, erőből, mert megtehette, és te örömtáncot jársz. Pl. van egy ismerősöd, akinek van egy pazar, várra, Gellért hegyre néző lakása. Kisajátítják. Neked ugyan ez semmi előnyt nem hordoz, de te ugrálsz a tűz körüül, és boldog vagy, mert neki rossz. Beteges, nagyon.

kutyás majmok (törölt) 2019.03.23. 11:14:23

O1G (orbán egy geci, legalább 30 éves tény)

Az EU hasznos idiótája, aki olyan mint az osztály hülyéje: megtürik. Ami meg a narancsos bolsevikok pártcsaládját illeti, senkit nem érdekel, hogy zsebhitlert meddig csicskáztatják, egyéni szoc. prob. Ki le nem szarja...
Az a lényeg, hogy hazájában mikor függesztik fel. De rendesen...

élhetetlen 2019.03.23. 11:16:44

@ulpius66: Meggyőző az érvelésed. „milyen hátránnyal jár a Fidesz önkéntes felfüggesztése a Néppárton belül,”. És milyen előnnyel jár a FIDESZnek ez a felfüggesztés, hogy ennyire akarta? „Hanem arról szavaztak, amit Orbán Viktor akart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”. Ez kicsit olyan, mint mikor a hőbörgő vendéget ki akarják dobni a kocsmából, már ott áll mellette a két markos kidobó, aztán a vendég azt mondja, jó, jó, nem kell kidobni, megyek már. Azok meg azt mondják, úgy is jó.

Billy Hill 2019.03.23. 11:26:25

Hát akkor annak fognak örülni a Fideszben, hogy legalább eddig sikerült lényegesen befolyásolni, meghatározni az EPP politikáját, és csak mostantól nem...

élhetetlen 2019.03.23. 11:46:10

@ulpius66: „Azért mert a Fidesz egy időre ÖNKÉNT felfüggesztette a tagságát, az mért "megszégyenülés"????”. Valahogy kimaradt nálad az előzmény. Az nem úgy volt, hogy minden rendben a FIDESSZEL, mindenki egyetért vele, semmi gond, és ezek után a FIDESZ gondol egyet, és ÖNKÉNT felfüggeszti a tagságát. Vagy te így látod?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.03.23. 11:56:24

@Ménár Atya: annyi valtozott h a magyarok tobbsege . igen . jogtalan elbanasnak tartja a fidesz felfüggesztését
index.hu/belfold/2019/03/23/a_magyarok_tobbsege_szerint_jogtalanul_bant_el_a_fidesszel_a_neppart/
gondolom az osszes balliba zseni ezt varta.

ulpius66 2019.03.23. 12:01:18

@élhetetlen:

Érthetetlen!
(és hasonló ballibsi elvtársak!)

Az teljesen egyértelmű, hogy a PATÁS ÉS A FIDESZ VESZTETT!

Most mán csak azt az egyet áruljátok mán el nekem, HOGY KI NYERT?

KI GYŐZTE LE A PATÁST ÉS A FIDESZT?????????????
(AZ NEM JÓ VÁLASZ, HOGY A DK ÉS A JOBBIK GYŐZŐTT.......)

élhetetlen 2019.03.23. 12:12:44

@ulpius66: „Azt a 3 szavazatot Orbán legnagyobb ellenfeleitől kapta, azoktól, akik NEM FOGADTÁK EL A FIDESZ ÖNKÉNTES FELFÜGGESZTÉSÉT, HANEM MINDENKÉPPEN A KIZÁRÁSÁT AKARTÁK!„. Kösz, hogy elmagyaráztad, ezek szerint a 193-ból senki sem állt Orbán mellett, hogy ne függesszék fel. Ezért Orbán önként… Csavaros gondolatmenet…

tireless treehugger 2019.03.23. 12:24:05

@ulpius66:

orbánt nem legyőzték hanem először megalázkodott aztán seregeivel nekiment a gonosznak majd csata előtt megfutamodott.

ha nem írja meg a bocsánatkérő levelet és ha kiállt a néppárt elé megvédeni a tetteit akkor lett volna esélye a győzelemre. Ő viszont mindkétszer becsicskult.

Nagy csinnadrattával politikai öngyilkosságot követett el.

orbán a ti teremtményetek, és most be vagytok szarva hogy mi lesz holnap.

Megpróbáljátok életben tartani, szükségetek van mártírra álomra lázadásra vérre.

élhetetlen 2019.03.23. 12:25:19

@ulpius66: „Most mán csak azt az egyet áruljátok mán el nekem, HOGY KI NYERT?„. A pártcsoportja, akik ugyan nagyon szeliden és szolidan, de közölték vele, hogy elég. A folytatást majd meglátjuk. Itthon senki nem nyerhet Orbánnal szemben, amíg ilyen lelkeses rajongói vannak, mint te is. Van, akinek elég egy kis krumpli, van, akinek a fél disznó, van, akinek az egy %-os, van, akinek a félresikerült rezsicsökkentés, egy csomó ember megvehető. Ezt nem vitatom.

Ménár Atya 2019.03.23. 12:34:35

@élhetetlen:
Félresikerült rezsicsökkentés. :D:D:D
Hát persze, de azért miután sikerül valami, utólag a bolond fletó mindig tud jobbat, mint a családtámogatási programnál is :D:D
Na ezért nem nyer az ellenzék, mert csak futnak a fing után hálóval a kezükben :D:D

2019.03.23. 12:45:24

@Orbán veje: Éppen hogy az Epp csicskult be.Nem merték egyszerűen kizárni vagy felfüggeszteni,hanem ugyanaz a kompromisszum született,mint az osztrákok esetében annak idején.Valamin a három tagú „bölcsek tanácsa” nevű testületbe is két olyan politikus került,akik nem kritikusak a Fidesszel szemben.Egyikük az a Schüssel,akinek pártja korábban éppígy függesztette fel kapcsolatait az Epp-vel..

élhetetlen 2019.03.23. 12:50:33

@ulpius66: Bár úgy gondoltam, hogy befejezem a neked írogatást, de ez, „(csakhogy újabb magaslabdát adjak....)”, tényleg magas labda. Látod még, vagy out? Még mindig az előzmények. Soros plakátolta ki magával az országot? Vagy azzal, hogy állítsuk meg Brüsszelt? Soros vágta ki a CEU-t, ami tudományos körökben, és az épeszű embereknél azért vihart kavart? Ezt a hacacárét a Fidesz hozta össze, nem Soros. Miért? Kovácsolja össze a táborát, már minden hívő tudja a központi médiából, hogy a CEU egy kamuegyetem. Azok is, akik azt sem tudják, hogy mi az az egyetem. Olyan is volt, aki azt írta, hogy az amerikai akkreditáció egy iroda volt egy titkárnővel. Nem tudja, hogy az egy oktatást, és annak eredményét elismerő jogosítvány, nem egy épület. Világ ranglista, ahol négy témakörben is az első ötvenben van a CEU? Azt is a Soros állítja össze, a világ több ezer egyeteme meg csak nézi? Eddig tart az eszetek. Szánalmas.

morph on deer 2019.03.23. 12:55:38

@enrikokaruszo:
“ha ott nagyobb az érdekérvényesítésre a lehetőség, kötelessége is”

A SAJÁT érdekeiről van szó, ne tévedj.
Miért mit gondolsz, az országnak milyen érdeke fűződött ahhoz, hogy tapló módjára, személyeskedve belekössön legutóbb éppen Junckerbe?
Ez csak orbán piti bosszúja a diktátorozós arconlegyintés miatt, semmi egyéb.

Ahogy előtte a sorosozás sem vált az ország javára, ahogy majd a beigért Timmermans plakát sem fog. - ezek a suttyó “csakazértismegmutatom” dolgok semmilyen közérdeket NEM szolgálnak!

morph on deer 2019.03.23. 13:00:21

@vackor1:
“hidd el, én még emlékszem”

A Gripeneket kifelejtetted, - az már egyéni zsebekbe ment. Egészen pontosan öt magyar zsebbe.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 13:12:54

@ulpius66: "Most mán csak azt az egyet áruljátok mán el nekem, HOGY KI NYERT?" - Tudjuk hogy totál hülye vagy, így nem lep meg a kérdésed, hogy 190/3 után sem tudod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 13:14:02

@élhetetlen: "Ez kicsit olyan, mint mikor a hőbörgő vendéget ki akarják dobni a kocsmából, már ott áll mellette a két markos kidobó, aztán a vendég azt mondja, jó, jó, nem kell kidobni, megyek már. Azok meg azt mondják, úgy is jó."

- Ez kurva jó! Remek hasonlat!

élhetetlen 2019.03.23. 13:14:24

@Ménár Atya: „Láthatóan képtelen vagy felfogni, hogy ettől még úgy ugrálsz, ahogy orbi fütyül neked :)”. Nem vagy képes felfogni, hogy mi a különbség aközött, hogy fizetem, amit orbi kiró rám, vagy közben lelkesen körbetáncolom, tapsolom, és nyalom a seggét. Persze, meglesz a következő kétharmad is. Van, akinek elég egy kis krumpli, van, akinek a fél disznó, van, akinek az egy %-os, van, akinek a félresikerült rezsicsökkentés, egy csomó ember megvehető. Ezt nem vitatom.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 13:19:31

@VT Man: "csak szólok, hogy a manyup jó része államadósság (állampapír) volt, így nem adhatod össze a két számot." - Látom te is korlátozott pontosságú algebrát tanultál. Állampapírba volt, vagyis össznemzeti szinten nem volt adósság, hanem tartalék volt. Ami eltűnt, vagyis felhasználták. Vagyis a mérlegbe bele kell számolni. Fideszes vagy, még számolni sem tudsz, ezért kajálsz meg minden propagandát.

morph on deer 2019.03.23. 13:21:50

@FILTOL:
“a magyarok tobbsege . igen . jogtalan elbanasnak tartja a fidesz felfüggesztését”

Csak nem arra a 2/3-ra gondolsz véletlenül, akik a hatalomba tuszkolták ezt a család szégyenét?
Mert ők NEM a magyarok többsége, ők a fidesz szekta hívői.
Messze nem ugyanaz!

élhetetlen 2019.03.23. 13:33:58

@Ménár Atya: Ez nem pártállás kérdése. Ha lenne egy csöpp eszed, akkor belátnád, hogy a rezsicsökentés mehetett volna úgy is, hogy, mivel mindent mérnek, lenne egy fejkvóta, szegénynek is, gazdagnak is, és az azonfelüli fogyasztást használja, és fizesse drágábban, akinek telik rá. Ez fel is merült anno, csak valamelyik agyament kitalálta, hogy aki átlépi a határt, az az egész fogyasztását fizesse drágábban. Persze, a fél ország azzal tölti az idejét, hogy megnézi, hogy áll a vízóra a limithez képest, fürödhet-e, stb. Na, ezt elvetették, és kiöntötték a fürdővízzel a gyereket is. Ennyit a szakértőitekről. Ha te most sikernek látod, hogy van, aki 300 ft-t nyer havonta, és van aki 30 eft-t, és a hiányt adóból stoppolják, arra nem tudok mit mondani.

morph on deer 2019.03.23. 13:38:14

@Ménár Atya:
“Láthatóan képtelen vagy felfogni, hogy ettől még úgy ugrálsz, ahogy orbi fütyül neked :)”

Na ez az, amiben tévedsz. Tudod az - is -az előnye bő harminc külföldön töltött évnek, hogy semmilyen szempontból nem függök sem orbántól, sem mástól.
Szóval tőlem fütyülhet ahogy jólesik, ha nincs kedvem akkor nem mozdulok, és mindenki tehet egy szivességet. Ha pedig elúntam, akkor megköszönöm a sziveslátást, és egy normális országban folytatom, mert módomban áll.

Tehát lehet fütyülni bátran, de - szemben veled, például - nekem soha nem kell orbán sípját a számba venni ahhoz, hogy a tetszésem szerint, megfelelő szinten élhessek.
Látod, ilyen is van.

élhetetlen 2019.03.23. 13:45:03

@enrikokaruszo: „az a társaság teli lett mocsokkal”. Ez jó, egész Európában Orbán az egyetlen tiszta politikus, aki még soha nem hazudott, nem lopott, nem csalt. Nagyon szerényen él, csak 1 millája van, és vonattal megy Svájcba, mert akkor esetleg nem szúrja ki a média. Focimeccsre már mehet magánrepülővel, az apróság. A veje seggét takargathatja egy főügyésszel. Itt nincs semmi mocsok, minden patyolattiszta. Ja.

morph on deer 2019.03.23. 13:46:57

@élhetetlen:
“van, aki 300 ft-t nyer havonta, és van aki 30 eft-t”

- esetleg csak 3 ezret, vagy annyit se.

A mocsok dolog ebben is az, hogy így is, úgy is megfizeted, esetleg nem is csak azt, amit fogyasztottál, hanem a Rogán meg a Mészáros számláját is, a Gyurcsányéról nem is beszélve! ;)

Ez pont akkora hazugság, mint a 3,60-as kenyér volt ca 60 éve, vagy az ingyenes orvosi ellátás, stb.
Mindennek ára van, az ilyen posztkommunista hazugságok ellenére is. Ahogy mondják: nincs ingyen ebéd!
(Még a Gundel-menzán se...)

juletræ 2019.03.23. 13:58:25

@Willkommenskultur:

Való igaz, de sajnos.
Két okból is. Ha az Eu gazdasága fel akarja venni a kesztyüt Kina & USA ellen ( föleg Kína ellen), akkor méretgazdaságosnak kell lenni. 27 ország egymagában kevésbé méretgazdaságos, mint 1 nagy.
Másodszor a méretgazdaságosság p.l. onnan jön hogy nem kell 2 politikai elitet eltartani ( hazai + Eus). Volt alkalmam megfigyelni, hogy az EUs politikai elit sokkal értékelvübb ( vagyis: nem haveri-kutyáknak is van esélyuk jó pozicióket alérni, ha jól tekjesítenek), mint a nemzeti elitek, amik a beltenyészet mintapéldái ( föleg a keleti és déli {incl francia} országokban).

EGyébként azokban az országokban, ahol jól élni ( D, NL, DK, S, N), ott a nacionalizmus sokkal kevésbé elterjedt, mint ahol nem jó élni. A két dolog összefügg.

Vegül: ne feledd el, hogy a nacionalizmust mindig _emberek_ táplálják ( t.i. politikai elit), akik _saját maguknak_ hasznot akarnak abból csinálni, ha _te_ a jól felfogott egyéni érdekedet feláldozod valami magasztos eszméért (p.l. "haza", "nemzet" esatöbbi).

enrikokaruszo 2019.03.23. 13:58:52

@morph on deer: a vélekedéseid miért képeznének stabil ellenpontot bármivel szemben?
az én véleményem pedig az, hogy az iszákos vénember valóban csak egy globális terv végrehajtója, a gyakorlati megvalósulását naponta követhetjük a nemzetközi hírekben, tehát az ellene való fellépés közös érdek

juletræ 2019.03.23. 14:01:49

@tireless treehugger: igen, ha az oroszokkal de föleg a kínaiakkal szemben visszafogják magukat és nem partizánkodnak meg egyéniskednek itten, akkor lehet h. igy lesz.
Kompromisszum ügyben igazad van :)

élhetetlen 2019.03.23. 14:02:13

@morph on deer: „Ez pont akkora hazugság, mint a 3,60-as kenyér volt ca 60 éve”. Látok egy kis különbséget. A 3,60-as kenyérből a jobban álló sem evett havonta tíz kilóval többet, tehát ez nem hasonlítható a főtött medencéhez, teniszpályához, ahol lényegesen magasabb költséget dotálunk a közösből. De mindegy.

enrikokaruszo 2019.03.23. 14:03:23

@élhetetlen: értem, te kifejted, hogy szerinted orbán dettó, oké
most akkor a politikai céljaik különbözőségéről is ejthetnénk pár szót, hiszen akkor emberileg semmi különbség, ugye
a miniszterelnök egyébként se nem barátom, se nem rokonom, emiatt nem fakadok sírva, elhiheted:)

juletræ 2019.03.23. 14:13:32

@morph on deer:
"Magyarul: annál a hatalom akinél a vallás, - na de mi köze a vallásnsk a realitáshoz?"

ügy értettem, hogy ha egy ország nettó támogatott ( a EU költ'sgvetésböl illetve forrásokból), akkor nem célszerü _mindig_ a mainstream ellen menetelni ( p.l. Kína és az oroszok ügyében). Nagyjából a klímaegyezmény megvétózása ( a németekkel együtt!!) a maximum, amíg célzatos elmenni.

Egyébként Mark Rutte is egy kis ország miniszterelnöke, de (a) kompromisszumkészsége (b) pragmatizmusa (c) a konfliktusokat elsimító személyisége miatt esélyes Donald Tusk posztjára ( persze ez attól is függ, kit választanai Juncker helyett).

Hollandia p.l. sikeresen megfúrta ( a hansa szövetséggel együtt ) a nagy volumenü EU-s költ'sgvetést, ami a Macron ötlete volt. Méghozzá azért, mert arra vár, hogy Macron a reformjait implemetálja. NL is tisztában van vele, hogy mi a méretazdaságosság, de nem óhajtja a sztrájkoló francia vasutasokat stb-t támogatni ( még áttételesen sem!) holland forrásból -- amikor ugye NL kerezztülvitte mindazt ( 3%-s norma, munkaeröpiac flexibilitása, közszolgáltatások szökkentése) amit Macron még csak most akar.

Szóval: igen, lehet, de ahhoz nem így kellett volna viselkedni. Nem kellett volna abba a kézbe beleharapni, ami öt és a haverjait/családtagjait is táplálja.

2019.03.23. 14:28:36

@élhetetlen:A Fidesz és az EPP megállapodását támogatták ennyien.

2019.03.23. 14:32:51

@morph on deer: Csak a bankmentő csomagok esetén van ingyen ebéd a bankárok számára..:)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.03.23. 14:35:05

@morph on deer: szerintem olvasd el a cikket.
vagy valami szövegértési problemad van?

élhetetlen 2019.03.23. 14:40:41

@enrikokaruszo: Ez nehéz ügy. Politikai célok. Lehetne a migránsok távoltartása is politikai cél, csak az van, hogy, ha a kérelmezőket beengedjük, és, aki nem jogosult, azt kitoloncoljuk, szerintem az is olcsóbb, mint a kerítés, és őrzése. Aki meg megkapja a menekült státuszt, az valószínű, hogy odébb áll. Aki úgy dönt, hogy itt akar élni, az meg tesz is érte. Mi van a letelepedési kötvényesekkel, és azzal, hogy szabad bejárást kapnak az EU-ba. Emberileg semmi különbség, ugye? De van, a hazai dolgok. Fontos a turizmus, „Orbán Ráhel is részt vesz a stratégiaalkotásban.”. „Állami irányítást kapott a divatipar fejlesztése. Az egyre több pénzt kezelő Magyar Turisztikai Ügynökség divatiparért felelős igazgatója közvetlen kapcsolatban áll Orbán Ráhellel”. És nyomják bele a pénzt. A fél tokaj hegyalja Orbán feleségéé a pletykák szerint, fél Fejér megye, és lassan az egész Balaton Mészárosé kempingestől, szállodástól, ez nem pletyka, de ehhez természetesen Orbánnak semmi köze. Ő egy tiszta politikus.

2019.03.23. 14:50:22

@élhetetlen: Ehhez táborokban kellene tartani őket,míg az eljárás meg a 101 fellebbezés lezajlik.

2019.03.23. 14:52:25

@élhetetlen: Ezenkívül ahogy kitoloncolod már indul is vissza,és kezdődik az egész előről..

élhetetlen 2019.03.23. 15:06:31

@Szóra kész Szókratész: Na, most mit is mondtál? A felfüggesztés volt a téma, mert a kizárást támogatók kevesen voltak. Az EPP-nek mindegy volt, hogy felfüggesztik-e a Fideszt, vagy a Fidesz függeszti fel magát. Most hogy gondolod? Ha a Fidesz nem függeszti fel magát, akkor ez a társaság felmenti minden alól, és nem függeszti fel? Egyébként imádom, mikor ilyen nickeket vesznek fel emberek. Szókratész. Nyilván hozzá méred a bölcsességedet.
„táborokban kellene tartani őket,míg az eljárás meg a 101 fellebbezés lezajlik.”. Akár, csak ne télen fűtetlen sátorokban, alapvető higiéniás ellátás hiányában, és esetleg nem két napi éheztetéssel. Arra is költhettünk volna.
„Ezenkívül ahogy kitoloncolod már indul is vissza,és kezdődik az egész előről.”. Most bezzeg, ha meglátja a magyar kerítést, ami két oldalról is megkerülhető, soha többet nem próbálkozik, hazamegy. Így gondolod?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.23. 15:42:07

Lajos vagyok a Csele patakból. Úgy döntöttem, hogy győztem!

enrikokaruszo 2019.03.23. 16:04:05

@élhetetlen: ez kurvára nem így megyen
ha nincs kerítés, ez egy akadálymentes, kényelmes útvonal
kellettek a balhék, a hőbörgés meg a rendőrsorfal, és főként kellettek a híradóba ezekről a képek
ezek a népek, akiknek takargatnivalója van,( eldobálják a papírjaikat, ugye), másfele kanyarodnak ettől
aki igazolja magát, többé/kevésbé lenyomozható, más tészta, de ott is döntési jogunk van

2019.03.23. 16:52:35

@élhetetlen: Nem volt neki mindegy.Amint megtudták,hogy a Fidesz az Epp felfüggesztő határozata esetén otthagyja őket,puhítottak az álláspontjukon,és egy olyan megegyezés született, mint az Osztr ák Néppárt esetén korábban.Az is beszédes,hogy a további elbírálást végző három tagú bizottságba olysn Epp-spolitikusokaz delegáltak,akik nem voltak korábban kritikusak a Fidesszel.
A migránsok zárt táborokban tartása pedig éppúgy pénzbe kerül,mint a határzár.És hogyha kitoloncolásra is kerülnek a sokadik fellebbezés után,egyszerűen visszajönnek,és kezdődik minden előről.Ennél jobb megoldás a határzár.
Attól hogy te ennyire magadra vonatkoztatod a nickedet,még nem mindenki tesz így.Egyszerű szóviccről van szó..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 16:56:18

@VT Man: tehát le kell vonni az államadósságból a manyup pénzt. Hopp, akkor még kevesebb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 17:01:21

@MAXVAL bircaman közíró: nincs igazság. Pont te mondtad, hogy változott a világnézeted ...akkor mást láttál igaznak, mint most.
Ez nem az igazság. Ez Marx Károly! Az igazság a kitaposott vakbél, a földbe nyomott pofa. Az igazság egyszál rohamkéssel kinyírni egy hadihajó fegyvertornyát! Ez az igazság!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.23. 17:15:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem vagyok marxista, de most már elismerem Marx szerepének fontosságát a liberalizmus elleni küzdelemben.

Igazság természetesen van.

élhetetlen 2019.03.23. 17:26:02

@Szóra kész Szókratész: Na, kezdem nem érteni, amit mondasz. „Amint megtudták,hogy a Fidesz az Epp felfüggesztő határozata esetén otthagyja őket,puhítottak az álláspontjukon”. Visszavonták a három pontos ultimátumot? Vagy visszavonták a felfüggesztési szándékot? Vagy mi van?
A migráns témát felesleges ragoznunk, te úgy látod, hogy azért nincs migráns az országban mert a kerítés, Orbán meg arról beszél, hogy a kerítéssel Európát védte meg, pénzt is kért érte. De, ha jól emlékszem, a közös európai határvédelmet megvétózta.
A nicknévért bocs. Az enyémet akkor választottam, mikor a devizások végtörlesztése volt. Nem elég, hogy ahhoz elég jól kerestem életemben, hogy nem kaptam tanácsi lakást, ergo tízszeres áron vehettem meg a lelakott szart, még deviza hitelem sem volt, amikor annak, akinek volt annyi kp-je, mint tartozása, az kapott 70 ft-t frankonként. Erre mondtam, hogy élhetetlen vagyok, minden jóból kimaradtam.

enrikokaruszo 2019.03.23. 17:41:49

@élhetetlen: a közös határvédelem, mint a közös bicikli, kb

élhetetlen 2019.03.23. 17:52:16

@enrikokaruszo: „a közös határvédelem, mint a közös bicikli, kb”. Ha a közös biciklinek van egy megbízott karbantartója, miért ne nűködhetne? Vagy egy több emeletes társasházban mindenkinek külön liftet kéne építeni, mert a közös nem jó? Vagy hogy gondolod?

Ménár Atya 2019.03.23. 18:16:14

@élhetetlen:
Hát igen fizetned kell az alacsonyabb kamatokat, az alacsony szja,tao dját, meg az ingyenes tankönyvet, meg az ingyenes kajátát a sulikban, a nyelvvizsga visszatértést, a csokot, stb stb
Ezeket a szocik idejében tényleg nem kellett fizetni, ,mert az egy mézzel tejjel folyó álom volt.
B+
Ti tényleg hülyék vagytok.
youtu.be/7dKUHlA-HM8

Ménár Atya 2019.03.23. 18:24:38

@morph on deer:
Gondolom még kádár elvtárnak lehettél valami magas beosztású sleppje mi? :)
Azért bírom amikor így a szívén viseli valaki az ország sorsát, lefordítom amit írtál: addig tart a szolidaritásom,amíg biztonságban van a külföldön megkeresett pénzem, ha már úgy érzem hogy nincs,akkor lelépek az országból..........
Na az ilyen férgek nem fognak hiányozni hidd el, te szégyene vagy annak a gondolkodásnak,amit a magadénak hittél.
Tudod, amikor te leléptél innen, és a fajtád uralkodott itt, akkor mi kalandvágyból itt maradtunk, és nem futottunk el gyáván, beillenél B+ arab menekültnek, gondolom ha majd menned kell te is itt hagyod az asszonyt meg a gyereket, főleg ha nő, mert nálatok az asszony nem biztos hogy nő :)

SZPIITII 2019.03.23. 18:42:55

Annyira butak es vakok vagytok, hogy az hihetetlen. Nehogy mar azt higgyetek, hogy a Fidesz nem ezt akarta :D
Majd ha kette szakad a Neppart es a jobbik felet Orban fogja vezetni megnezem az arcotokat. Vagy amikor Orban jol fog teljesiteni a szavazason es kuncsorognak majd nagy elnezeseket kerve...
Orban 99% hogy nyert, a kerdes hogy hogyan.

élhetetlen 2019.03.23. 18:50:28

@Ménár Atya: Hát igen. Semmi különbség sincs az ingyenes felsőoktatás fizetése, vagy az akárki medencéje fűtésének fizetése között. A TAO meg isten áldása. Nehogy már egy kórházat fűtsünk a stadion gyepe helyett. Az alacsony kamat csak annak jó, aki kölcsönt vesz fel, aki megtakarítana, annak nem. És tudom, infláció szinte nincs, csak az élelmiszer árak emelkedtek. 24.hu/fn/penzugy/2019/01/11/szlovakia-euro-bevezetese-elelmiszerarak-dragulasa/ . És a csok. Nem a fiatal párokat támogatja, (pl. egy kezdő tanár házaspár), hanem azokat a fiatal párokat, akik min húsz milla kp-vel indulnak. Ők biztosan jobb gyerekeket nevelnek, mint egy tanár házaspár.
B+. Én egyedül vagyok, lehetek hülye is, de nem biztos, hogy én vagyok hülye.

enrikokaruszo

Ménár Atya 2019.03.23. 18:50:47

@SZPIITII:
Hát, ha nem is nyert, de veszteni sem veszített semmit, vagy marad minden a régi felállás szerint, vagy megerősödik, de ez majd májusban fog kiderülni.

enrikokaruszo 2019.03.23. 19:02:11

@élhetetlen: azért nem, drága barátom, mert az elmúlt években sokkal többször hangzott el az, hogy a védelem fasizmus, és a vén kontinensnek fiatal munkáskézre van szüksége, (eredmény mellékelve), mint bármi, ellenkező irányú kijelentés
szóval, a közös liftbe beleszarnak valakik, én pedig a lépcsőt választom

Ménár Atya 2019.03.23. 19:24:12

@élhetetlen: Hát most nagyon okosakat mondtál............
Az alacsony kamat annak jó aki hitelt vesz fel aki megtakarítana annak nem.
Tehát egyik szavaddal ütöd a másikat.
Sírsz hogy a gazdag is annyit fizet az áramért,mint a csóró, aztán meg srsz, hogy szegény gazdag nem kap elég kamatot a megtakarításai után :)
B+, ez logikai bukfenc már megint.
Most akkor te kivel vagy a csóróval, vagy a gazdaggal, mert ugye csak ez a kettő van, ne gyere hogy a szegények megtakarítása, amit a minimálbérből kuporgattak ami a megélhetésre sem elég :D:D
A szlovák példa sem jó, mert az idióta szoci kormányotok baxta el az euro bevezetést, és annak a feltételeit, nem a jelenlegi, ez a szegény tanár házaspár meg egyenesen baromság, megsúgom a kezdő tanár pont megfelel a csoknak, mindössze gyereket kell vállalni.
Megvan a megfelelő végzettség, megvan a megfelelő bérezés, tehát nem a rétinéger kategória,aki valóban nem felel meg ennek , csak vállalni kell a gyereket.
De azért ebben az országban nem a tanárházaspár a jellemző felállás, és a húszmillás tőkével is igen kevesen rendelkeznek.
De még ha igazad is lenne, akkor is jelzem, hogy a dicső szoci kormányod alatt lófaszt nem kaptál, nemhogy csokot.
Két gyerek pedig egy dolgozó párnak maga a büntetés volt, mivel pont nem járt semmi mert megvolt az a jövedelmed/fő amire nem kaptál viszont nem is jutottál igy semmire,mint tanár házaspár.
Ebbe szerintem ne menj bele, 2 gyerekkel végigmentem ezen, és a mostani családpolitika fényévekkel jobb,mint a szoci.
A gyereknevelés pedig nem azon múlik hogy milyen a végzettséged, max a magasabb iskola nagyobb intelligenciát és szociális érzéket feltételez, de nem egyenes következménye.
Amiről te beszélsz az egy kasztrendszer , és ellentmond az európai demokratikus elveknek, és alapból kirekesztő,mivel megkülönbözteted az embereket a végzettségük alapján, jó hogy nem kezdesz mindjárt zsidózni is akinek van húsz millája ,meg a szegény tanár házaspár...........
Azért ne legyél biztos abban ,hogy ezek után nem te vagy mégis a hülye a családodban ! :)

élhetetlen 2019.03.23. 19:32:52

@enrikokaruszo: Így is lehet látni a dolgokat. Meg úgy is, hogy hányszor plakátolták ki magyar nyelven az országban, hogy mit nem szabad a migránsokna, és ezeket a plakátokat nem is látták, vagy , ha látták is, nem értették a migránsok. de jó sokba került. Mennyi propaganda kellett ahhoz, hogy a nógrádi néni, aki egy migránsot sem látott, azt mondja, hogy ha őt nem is, de a szomszéd lányát biztosan megerőszakolják? De azt csinálsz, amit akarsz, be se nézz a liftbe, mert biztosan beleszart valaki, tiéd a lépcső. (Oda nem lehet szarni?)

Orbán veje 2019.03.23. 19:39:14

@Ménár Atya: Haver te akkora barom vagy, hogy téged cirkuszban kell mutogatni.

1. "Tehát egyik szavaddal ütöd a másikat." Marhaság. Lapozz fel egy közgazdasági könyvet.

2. "szoci kormányotok baxta el az euro bevezetést, " Ez igaz, viszont volt nyóc évetek, meg egy valag uniós pénz, hogy helyrehozza a tolvaj gazdád. Nem sikerült.

Nem ragozom tovább, hiszen mindenki tudja rólad, hogy egy hitvány orbán seggnyaló vagy, és úgy hazudsz, mint a Nemzet Gecije.

enrikokaruszo 2019.03.23. 19:43:50

@élhetetlen: azokat a plakátokat mi láttuk
évekig ment a tagadás, még 2014-15- ben is, emlékszel? "nincs migrációs helyzet" aztán"úgyis tovább akarnak menni" aztán" koncentrációs táborokat idéző kerítés"....stb stb....tagadás, ferdítés, és közben: csak jönnek az ingyenélők....
a magyar paraszt csak bámul, amikor letarolják és teliszarják a gyümölcsösét, ugye, szegények, valami háború elől, de kié az a háború?
szóval, a plakátok nekünk szóltak, hogy ébresztő, itt valakik átbasszák a fejünket...terveik vannak... és nekünk a teliszart gyümölcsös jut majd

enrikokaruszo 2019.03.23. 19:45:12

@enrikokaruszo: egyébként, ha a lépcsőháznak is annyi, már semmit se fog érni a lakás...az enyém se, a tied se...erről van szó

Jakab.gipsz 2019.03.23. 19:50:39

@lenörd hofstadter: @Orbán veje: @morph on deer: @kutyás majmok: @math0: + LőrinczIstván !

Értem már Ti vagytok a sátánfajzat Soros hasznos idiótái, azért mert, nélkületek nem létezne az a sok ostobaság és hazugság amit itt és máshol produkáltok.

Mert már a téma felvezetése is ostoba hazugság: Fidesz felfüggesztve, Orbán lefocizva.

Ezzel szemben az igazság a következő:

Orbán meghúzta a vörös vonalat az ateista és a keresztény demokrácia között.

élhetetlen 2019.03.23. 20:08:03

@Ménár Atya: „Sírsz hogy a gazdag is annyit fizet az áramért,mint a csóró, aztán meg srsz, hogy szegény gazdag nem kap elég kamatot a megtakarításai után :)”. A szegény gazdag nem itthon tartja egy bankban a kevés megtakarítását, mint egy állag ember, úgyhogy nagyon megcáfoltál, és persze, ütöttem egyik szavammal a másikat, de csak szerinted. „megsúgom a kezdő tanár pont megfelel a csoknak, mindössze gyereket kell vállalni.„ Persze, megveszi a 10+10-ből hatvan milás lakást. A bank meg ad még 40 millát kölcsön. „Amiről te beszélsz az egy kasztrendszer”. Ha azt mondom, hogy egy tanár házaspár is képes felnevelni három gyereket, ha a lakhatási feltételeik adottak, akkor én kasztrendszerről beszélek? Kiszállok a hülyeségi versenyből, te nyertél.

2019.03.23. 20:13:48

@élhetetlen: A Fidesz a májusi választások utánig jegeli a kapcsolatait a Néppárttal, az van. Nyilvánvalóvá tette, hogy nem akar minden körülmények között az Epp-ben maradni. Nyilvánvaló, hogyha Weber csak zöld támogatással tud majd pozícióba kerülni, akkor ott kell hagyni az Epp-t és a megerősödő bevándorlásellenes pártokkal kell kooperálni.

"A migráns témát felesleges ragoznunk, te úgy látod, hogy azért nincs migráns az országban mert a kerítés, Orbán meg arról beszél, hogy a kerítéssel Európát védte meg,"

Mindkettő igaz. Egyébként Merkel is elismerte már, hogy a magyar határzár Németországot is védi:

www.youtube.com/watch?v=Kn2B85aP9pM

"De, ha jól emlékszem, a közös európai határvédelmet megvétózta."

Ez nem lenne valós határvédelem, inkább valamiféle ellenőrzött beáramoltatás. Már a programhoz rendelt létszámok is nevetségesek. A határvédelmet a határországokra, azok belügyminisztériumaira kell bízni, amihez persze anyagi támogatások adhatók.

Orbán veje 2019.03.23. 20:14:31

@Jakab.gipsz: Haver! Akkorát hazudtál, hogy még reagálni sem érdemes rá.

Inkább megyek is, megnézem hogy himbálódzik az orbán. Bizonyára te is hallottál róla, szerdán felfüggesztette magát.

enrikokaruszo 2019.03.23. 20:20:40

@Orbán veje: azon gondolkodtam az imént, te vajon mosolyogsz-e mikor sikerül akasztást vagy kurvaannyát vagy szájbaszarást kihozni záróakkordnak?
mert akkor legalább boldog vagy, tehát mindannyiunknak megéri:)

élhetetlen 2019.03.23. 20:26:45

@enrikokaruszo: Hát ez komoly. A plakátok megoldottak mindent. Ha a plakátok árából mondjuk enni kaptak volna az emberek, lehet, hogy nem mentek volna kerteket tarolni. De te jobban tudod, rád hatottak a plakátok. A fejedhez kaptál, feébredtél, és minden megváltozott a plakátoktól. Ja.

Orbán veje 2019.03.23. 20:32:30

@enrikokaruszo: Haver! Orbán szerdán a nagy többség támogatása mellett (190-3)felfüggesztette magát! Bizonyára te is tudod, hogy ez az ő saját döntése, nem az enyém.

De úgy látom te nagyon tájékozatlan vagy, ezért inkább megyek is, megnézem hogy himbálódzik.

élhetetlen 2019.03.23. 20:40:31

@Szóra kész Szókratész: Igen. „A Fidesz a májusi választások utánig jegeli a kapcsolatait a Néppárttal, az van.”. Teljesen világos, ha nincs ez a felfüggesztés, akkor a Fidesz érdekei szerint nem maradhat, vagy nem léphet ki a néppártból. Ez a felfüggesztés kellett.
„A határvédelmet a határországokra, azok belügyminisztériumaira kell bízni, amihez persze anyagi támogatások adhatók.„ Erről volt szó, azt csak Orbán mondta, hogy el akarják venni a határvédelmi jogokat. Na, részemről ennyi, eddig tartott a türelmem. jó éjszakát!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 21:29:32

@MAXVAL bircaman közíró: nincs igazság. Mondj egyet.
A fenti szösszenet pedig a 22-es csapdája című regényből van....semmi köze Marxhoz, te bamba birka.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 21:31:44

@Szóra kész Szókratész: ja, mint amikor "közös megegyezéssel" rúgnak ki.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.23. 21:34:24

@morph on deer: szerintem elszámítja magát, ha a szélsőjobbhoz csatlakozik. Láttál már olyan nacionalista pártvezetőt, akinek nem saját maga a legfontosabb?

enrikokaruszo 2019.03.23. 21:36:01

@élhetetlen: egy fingnyi kis ország plakátjainak árából hányszor ebédel meg százmillió afrikai....fontosabb az iformáció, hogy mi következhet, és miről folyjon a diskurzus...még mindig az arcunkba tagadna a liber sajtó, (mára bizonyos részigazságok a politikai közbeszédbe átmentek, és ezért nem tagadhatóak, bár próbálják eliminálni, lásd facebook cenzúra)

Ménár Atya 2019.03.23. 21:40:23

@Orbán veje: Te, még funkcionális analfabéta is vagy B+ :D

Nem nagyon kell közgazdasági tankönyv ahhoz, hogy miért kell alacsony kamat.
Ha értenél egy kicsit is a pénzhez, akkor tudhatnád, hogy az akkor jó ha dolgozik, viszont ha felhalmozod, akkor az problémás, tehát az állam rákényszerít az alacsony kamatokkal, hogy forgasd, vagy fogyassz.
Tudom, te szeretnél 30% kamatot, de ez már nem a horn rendszer, ahol kénytelenek voltak ekkora kamattal dolgozni.
Szóval nyugger, mondom hogy inkább lapulj a hülyeségeiddel, és ne csak atv-t bámulj,
Azt a szart pedig amit a szocik itt hagytak nem lehet ugyanannyi idó alatt helyrehozni.
A tevékenységük olyan mint a robbanás, 1 mp alatt elkúrták, lehet az alapoktól építkezni, csak az nagyon sok mp lesz.
És még örülhetünk hogy jelenleg kedvező még a gazdasági környezet, ha nem így lenne akkor kb 1:3 hoz idó kellene, igy most kb 1:1-el megússzuk.
A többi faszságodról már nem is beszélek, mert láthatóan meghaladja a képességeidet az értelmezése bármilyen szöveg megértésének, a lényeg nálad nyugger, hogy orbi monnnyon le, mert miatta lett 2006 ban bukott ország magyarország :D
Titeket honnan szednek a DK-ba össze, van egy IQ teszt és feltétel a maximum a szavazóképesség meg az írás tudás, mert olvasni meg értelmezni az láthatóan nem megy :D:D
Te is a farhát kommandó tagja vagy mi, ahogy a náci párttársatok hív benneteket mi?
Valami párhuzamos dimenzióban éltek nem a valóságban az biztos.
Eddig nem nagyon tudtál semmit megcáfolni, csak annyira futotta hogy minden rossz amit a fidesz kitalált a polgárnak,
De akkor elmondom ismét hogy megértsd te is:
A szocik lófaszt adtak a fiataloknak, annak is akinek volt pénze,annak is akinek nem volt, akinek volt az azért ne kapott, akinek nem volt az meg azért mert hogy is tudná visszaadni majd.
Ennél azért az a kevés is több amit ma kapsz.
Amúgy kapsz házat olcsóbban, ez a 60 milla ATV kamu, ne a rózsadombra költözz, hanem peremkerületbe vidékre , persze biztos csak bp belvárosa létezik a számodra de jelzem ,hogy sok általatok lehülyézett vidéki is él az országban, és ott bizony ez óriási segítség.
De csak toljátok a marhaságaitokat, semmin nem változtat.
Ilyen megkeseredett vén komcsi nyuggerek, meg külföldről írogató pöcsök akarják megmondani mi a jó.
Hol a faszban voltatok amikor fletó és bandája lepusztította az országot?
Gondolom ott tapsoltatok neki az első sorban, most meg fáj hogy pofán szart benneteket, és már beállt dísznácinak, hogy az asszonyát támogassa valaki :D
Na azért ne vedd nagyon magadra, nehogy nekem bajod legyen, ha már egyedül kell élned.
Holnap süt a nap, kapcsold ki ezt a szart meg a tvt-t és menj friss levegőre, napozz picit, jót tesz majd a D vitamin.
Na jó éjt!

élhetetlen 2019.03.23. 21:45:46

@enrikokaruszo: Ne röhögtess már! Ha nem lettek volna a plakátok, már tele lenne az ország migrikkel? Vagy, ha nem lettek volna, akkor nem félne eléggé a palóc néni, és nem tekintené megváltónak Orbánt? Na, felejts. Jó éjszakát.

enrikokaruszo 2019.03.23. 21:51:00

@élhetetlen: érdekes, a junckeres plakáttal mi a gáz, ha csak egy palóc néni látja?
valamelyik ordenáré hazugság a kettő közül, tudod te is

enrikokaruszo 2019.03.23. 22:55:21

@élhetetlen: ejj, gondolhattam volna, hogy gyorsan alszol el, fárasztó lehet szarból gyémántot csiszolni

morph on deer 2019.03.23. 23:01:46

@élhetetlen:
„Ez pont akkora hazugság, mint a 3,60-as kenyér volt ca 60 éve”. Látok egy kis különbséget.

Az elv ugyanaz.
Az egy kiló kenyér előállítása és forgalmazása sem 3,60-ba került, de az volt az ára, mert úgy döntöttek.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy az még mindig igazságosabb megoldás volt, mint ez a rezsicsökkentős bullshit.
De mint tudjuk, ez egy (családbarát) CSALÁSBARÁT kormány...

morph on deer 2019.03.23. 23:09:11

@Ménár Atya:
“Sírsz hogy a gazdag is annyit fizet az áramért,mint a csóró”

Ez konkrétan nem igaz.

Azért (is) szólok bele, mert pont ehhez szóltam hozzá. (Meg azért is, mert szoktam :))

Épp az volt a “sirám” lényege, hogy teljesen igazságtalan módon a csóró kevesebb támogatást kap, mint a milliárdos. Ráadásul mindenki finanszírozza a milliárdos támogatását is, ami nem csupán igazságtalan, de indokolatlan is.
Erről volt szó.

s 2019.03.23. 23:20:55

orbánotok beszopta a cuclifaszt. Cuppogva nyammogja, mert mi a kibaszott kurva rohadt anyját csinálhatna mást. Belerakták a szájába és most cuppogtatja. Annyira tele van a mocsok pofája fasszal, hogy fuldokolva próbálja meg kinyögni, hogy "pedig mi nyertünk". Nyertetek ti a büdös szart, te gecilefetyelő csicska majom! Beszoptad a bucifaszt, bazdmeg. Csicskamajom.

s 2019.03.23. 23:37:15

Hülyeorbán! Beszoptad a bucifaszt.

enrikokaruszo 2019.03.23. 23:37:44

@s: problémáid lehetnek a nemi identitásoddal kapcsolatban, pedig ezt ma már ezt büszkén vállalhatnád...légy erős, és állj ki a fényre, ne egy blog homályában maszturbálj, jóember

s 2019.03.23. 23:41:15

Továbbá megbaszhatod a kurva rohadt szifiliszes ribanc fogatlan buzi anyádat nekifutásból szájba, bazdmeg, úgy, hogy a protkója kettétörve repül ki a fülén és még a szeméből is a geci fröcsköl kifelé. Basszad meg a ribanc lányodat is, ha már arra jársz, mert a tiborcpityunak már akkor sem áll fel rá, ha a faszára húz egy kockamedúzát, ráköti a villamos felsővezetékre, és áthajt rajta egy kamion. Baszod.

s 2019.03.23. 23:42:12

@enrikokaruszo: A kutyám megbaszta a ribanc lányodat szájba. Szar volt. Neki is.

enrikokaruszo 2019.03.23. 23:48:50

@s: na, ez az, csak bátran, az új európa záloga vagy...jön a tavasz, lehet majd tüntizni, szedj vitamint és aludj eleget, pusszantás

Ménár Atya 2019.03.24. 07:19:53

@s:
Na végre, az igazi baloldali erjóper demokrata kulturális megnyilvánulását olvashattuk!
Cimbora, szerintem már ne igyál többet...........

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.24. 07:46:31

@MAXVAL bircaman közíró: fals. Ami neked jó, az másnak rossz. Az Isten sem jó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.24. 07:49:35

@MAXVAL bircaman közíró: a jóság nem igazság. Az egy érzelmi, társadalmi kategória, erkölcsi determináció. Az emberen kívül teljesen értelmezhetetlen, de ráadásul ártalmas is lehet

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.24. 10:46:35

@MAXVAL bircaman közíró: jobb, ha van kezed, mintha nincs. Jobb, ha nincs trippered, mintha van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.24. 10:47:43

@MAXVAL bircaman közíró: tehát meghalni rossz? Ha a Mennyekbe kerülsz, akkor az rosszabb, mint a lét?

élhetetlen 2019.03.24. 11:06:50

@enrikokaruszo: Tudod, más egy vita, és más az a szemétség, amit művelsz. Ezt írtam:„és ezeket a plakátokat nem is látták, vagy, ha látták is, nem értették a migránsok… Mennyi propaganda kellett ahhoz, hogy a nógrádi néni, aki egy migránsot sem látott, azt mondja, hogy ha őt nem is, de a szomszéd lányát biztosan megerőszakolják?”. Erre sikerül összehoznod, hogy „a junckeres plakáttal mi a gáz, ha csak egy palóc néni látja?„. A válaszodnak köze sincs ahhoz, amit írtam, de ordas hazugságnak nevezed. Úgy látom, neked a gyémántból szart csinálni könnyű.
Ekkora szellemi teljesítmény kedvéért neked sem érdemes éjszakáznod. Felejts el.

2019.03.24. 12:58:37

@élhetetlen: Az amit Brüsszelben határvédelem címszó alatt terveztek, nem lett volna valós határvédelem. Nem arról szólt volna, hogy megakadályozzák a behatolást. Ezt a határállamok, azok belügyi-határőrizeti szervei, haditengerészete képesek hatékonyan ellátni.

"Teljesen világos, ha nincs ez a felfüggesztés, akkor a Fidesz érdekei szerint nem maradhat, vagy nem léphet ki a néppártból. Ez a felfüggesztés kellett."

De nem merték felfüggeszteni, ők pislogtak először. Nem merték azt mondani, hogy "tetszik, nem teszik felfüggesztünk, és ha akarsz akkor lépj ki az Epp-ből, nem fogsz te itt diktálni kisfiú" Ezt nem merték meglépni, kompromisszumra kényszerültek. Az egész azon fog múlni gyakorlatilag, hogy kivel lesz többsége Webernek. Hogyha csak a zöldekkel, akkor a Fidesznek ott kell hagyni őket.

2019.03.24. 13:00:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: Egy politikai konfliktust nem lehet párhuzamba állítani egy munkahelyi történéssel. Egyébként meg adott esetben a munkáltatónak súlyos végkielégítést kell fizetni, hogyha ő bocsátja el..

élhetetlen 2019.03.24. 13:29:41

@Szóra kész Szókratész: „Ezt a határállamok, azok belügyi-határőrizeti szervei, haditengerészete képesek hatékonyan ellátni.” Igen és ezt akarta az EU segíteni, támogatni.
„De nem merték felfüggeszteni”. Nem szeretem a ciklusokat. Ezt már végig beszéltük. „A felfüggesztés volt a téma, mert a kizárást támogatók kevesen voltak. Az EPP-nek mindegy volt, hogy felfüggesztik-e a Fideszt, vagy a Fidesz függeszti fel magát. Most hogy gondolod? Ha a Fidesz nem függeszti fel magát, akkor ez a társaság felmenti minden alól, és nem függeszti fel?” Ne kezdjük előről.
Jövök a kocsmás példámmal. Ez kicsit olyan, mint mikor a hőbörgő vendéget ki akarják dobni a kocsmából, már ott áll mellette a két markos kidobó, aztán a vendég azt mondja, jó, jó, nem kell kidobni, megyek már. Azok meg azt mondják, úgy is jó. Nagyon komoly kompromisszum. Gyávák voltak a kidobó emberek, nem merték kidobni? Amiről te beszélsz, az az lenne, hogy kimenne magától a helyzetet felmérve, de mi megmutatjuk, hogy akkor is kidobjuk. De az EU-ban nem a Gozsdu udvar kidobói ülnek, akik akkor is kikenik az utcára a pácienset, ha már kimenne magától. Ennyi.

élhetetlen 2019.03.24. 14:07:16

@Szóra kész Szókratész: Bocs, ebbe is belepofázok. „Egy politikai konfliktust nem lehet párhuzamba állítani egy munkahelyi történéssel.”. A megegyezési folyamat ugyanaz. Kirúgás, vagy egy évre visszamenően dokumentáltan bizonyítható, hogy a dolgozó alkalmatlan, vagy egy nagy baki, de a munkaügyi döntőbizottság találhat mentő körülményt, és mehet a cirkusz. A dolgozó sem biztos az igazában, jön a közös megegyezés. A „súlyos végkielégítés” lepkefing egy cégnek, és egyszerű. Saját példa. Az utolsó 15 évben eléggé idegölő munkát végeztem, országos adatbázis ad hoc módosítások, azonnal. Ezt még bírtam, de szóba került, hogy költözik a cég, azt már nem bírtam volna fizikailag. Bepályáztam egy csoportos leépítésbe, a központvezetőm meg elhajtott, hogy és, akkor ki fogja csinálni, amit csinálok. Következő év, csoportos leép, a központvezetőm egy másik projectben három hónapra, bementem az IT igazgatóhoz, aki már több, mint 15 éve ismert, megértett, elengedett. Befizették a 1,5 évemet, ami hiányzott a nyugdíjkorhatárhoz, és kaptam 9 milla végkielégítést, pedig csak egy beosztott voltam. Senkinek a szeme sem rebbent. Persze, már faragják, most a fél éves, vagy három havinál tartanak, de ez még kevésbé megterhelő egy cégnek.

2019.03.24. 17:30:30

@élhetetlen: Nem ezt akarta, hanem azt akarta, hogy a nemzeti határvédelmi egységeket lecserélik alacsony létszámú frontexes egységekre (plusz természetesen jó sok jogvédő szakértőre). A jelenlegi EU-s vezetés nem azt érti határvédelem alatt, hogy húzunk egy határt és azt védjük, akadályozva a beáramlás jó részét.

"Amiről te beszélsz, az az lenne, hogy kimenne magától a helyzetet felmérve, de mi megmutatjuk, hogy akkor is kidobjuk."

Én arról beszéltem, hogy nem akarják kirakni a Fideszt. Egy kecske is jól lakik káposzta is megmarad megoldást akartak a felfüggesztéssel, ezt trükközte meg az utolsó pillanatban Orbán. A lényeg úgy is az lesz, hogy milyenek lesznek a mandátumeloszlások május után..

2019.03.24. 17:31:49

@élhetetlen: "A dolgozó sem biztos az igazában, jön a közös megegyezés."

Sokszor fenyegetés hatására jön a közös megegyezés. Esetünkben Orbán fenyegetett a távozással az Epp pedig pislogott, és kompromisszumot kötött.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.24. 22:40:44

@Jakab.gipsz:

"Orbán meghúzta a vörös vonalat az ateista és a keresztény demokrácia között. "

Nyilván, nyuszókám, a keresztény-konzervatív néppárt, Keresztény CSU Weber vezetésével nyilván atesitaként került szembe Orbánnal. Ja. A te idióta álomvilágodban. Te totál zizi elmebeteg vagy. Orvosi eset vagy.
süti beállítások módosítása