Az eltévedt demokrata

AlexNet

Mennyire hihetsz egy közvélemény kutatónak?

Mindenhol Jobb(ik)

2018. március 28. 08:37 - Alex_W

Amikor kimegyek az utcára, egy tenyésztett mosolyú, hatalmas arcú emberrel találkozom az utóbbi időben: a Jobbikos jelölt órásplakátjával, rajta a felírat: a nyertes jelölt.

Simicska a jelek szerint nem egyszerűen teret adott a Jobbiknak, nem csak anyagi támogatáshoz juttatja új elvtársait, de minden kampánytudását és szerevező tehetségét, amit csak összeszedett a Fidesz holdudvarának vezetőjeként intravénásan táplálja be új kedvencébe.

Jó üzlet volt: Vona Gábor és a Jobbik ugyan olyan biankó csekket kapott a radikális látszólagos visszaszorításáért cserébe, mint amilyennel előtte csak Orbán Viktor és a Fidesz rendelkezett.

A HírTV szinte folyamatosan hozza ki a Jobbikos jelölteket legalábbis nagyon esélyesnek, de inkább győztesnek. Mintha nem is két hét múlva lenne a választás: ugyan az a kommunikáció, amit a Fidesz sajátja volt ama bizonyos G-napig.

insignia_hungary_political_party_jobbik_svg.png

Persze a recept adott: szülessen egy kutatás, ami kedvez neked - az se baj ha saját magad mondhatod tollba a kutatónak - és utána terjeszd orrba szájba, vonj le konklúziókat és hirdesd óriásplakáton, minél nagyobb betűkkel. Hogy a mondatnak köze sincs a valósághoz? Kit érdekel?!

A jelek szerint a Jobbikot sem. Simicska pénzén nagyon gyorsan beletanultak a Fidesz módiba, a mindent letaroló jól hangzó féligazságokba.

Már pedig az, hogy minden sarkon egy győztes jobbikos jelöltet látsz, több négyzetméteres tenyésztetett mosollyal az erős csúsztatás, féligazság, sőt számomra egy pofátlan szemtelen, Fideszt idéző nagypofájú, NER kompatibilis hazugság. Olyasmi, amit egy valódi demokrata nem mond, nem ír le és nem is pénzel.

Mert győztesek legkorábban bő másfél fél hét múlva lesznek, április 8-án este kilenc óra tájékában. Hogy hány Jobbikos lesz köztük nem tudom. De nem annyi, mint amennyi a fogpaszta reklámokat idéző műmosolyát villantja rám, az tuti biztos. Ugyanis a választást szavazatokban és nem kampány mondatokban mérik, és nem ma, hanem április  8-án. És ki tudja, mit választ a szavazó?

Márpedig az nem jó jel, amikor a győztesek fórumain mindössze öt tíz ember lézeng, miközben vannak olyan nevek, amik könyvtárakat és művelődési házakat töltenek meg. Ha nem így lenne, akkor a HírTv-ben, a Jobbik Facebookján, s mindenhol másutt telelenének a hírek a sikeres, tömegeket mozgósító fórumokról.

Persze a plakátok receptje rém egyszerű. Először Simicska pénzen vettek egy közvélemény kutatást, természetesen saját maguktól, az Iránytű intézettől. Hát igen, már Churchill is csak abban a kutatásban bízott, amit maga hamisított. Ez természetesen óhatatlanul, zsigeri ösztöntől vezéreltetve alaposan felülreprezentálja a pártot.

Majd add a neked kedvező torzított jelentést a politikai marketingeseknek, akik amúgy is hajlamosak a nyílt hazugságra, és kész az üzenet: a Jobbik bő tíz nappal mindenki előtt nyert.

Legalábbis azokon a papírokon, amiket a pártközpontban készítenek. 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr113669484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2018.03.28. 21:06:53

Simicska féle iránytű szándékosan vezet félre és ott is a jobbikos jelöltet jelzi esélyesnek, ahol ez messze nem igaz.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.28. 21:10:11

Jah, a Momentum blogján meg "tudományos felmérés" szerint listán 5.5%-on áll a Momentum, ezért érdemes rájuk szavazni. :D
Figyeljetek rám! Zivatar a következő vasárnap és már meg is van az új kétharmad. :D

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2018.03.28. 21:44:06

Tárki,Medián..a többivel nem érdemes foglalkozni.

szepipiktor 2018.03.28. 21:47:44

Vagy hitelesen, vagy sehogy!
A simicska tévén olvasható nevek egyrész nem a simicsak tévé véleménye, hanem egy "mozgalomé" és mivel vidéki területeket a jobbiko magasan vezet - szemben a városokkal -, büszkén teszik a képernyőre.
A másik, hogy csak a felmérők szerinti esélyeket látod, nem azt jelentik, hogy ők nyernének!
Ha a fidesz 90%, a jobbikos 6%, az mszp meg 4%, akkor alul azt látod, a jobbikos az esélyes ELLENZÉKI jelölt.
A harmadik, hogy ugyanazon a sávon az mszpsek is megjelennek...
Sajnálom, tiltsál ki, ha zavar a független, pártatlan komment.
Nekem nem számít, melyik oldal hazudik...

Bolshevik 2018.03.28. 22:04:06

@megamovieboy: "Zivatar a következő vasárnap és már meg is van az új kétharmad. :D"

Degecc :DD

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.28. 23:14:14

Nagyot fognak bukni az iszlamistak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 06:03:45

Az a jó az egészben, hogy az egész ballib hadrend úgy nyomja a Jobbikot hónapok óta, hogy nem kizárt, hogy maguk a ballibek be se jutnak a parlamentbe.

Magas részvétel esetében se MSZP, de DK se jut be.

sas70 2018.03.29. 10:33:12

@HUNGARIAN FIRST !!!: Az Orbán-Rogán-féle hazaáruló kötvényre gondolsz, amivel terroristákat finanszírozó és nyilván irányító emberek jönnek az országba, ellenőrzés nélkül!?

N. Barbie 2018.03.29. 14:37:13

Elso es legfontosabb: a szerzo lesz szives a sajat ellenszenvet (amit egy plakaton levo szemely okoz neki, lol) nem a masik nagykepusegenek beallitani.
Kulonosen nem pedig a sajat ellenszenvebol rogton a fidesz kanalismedia szintejere lesullyedni es vadaskodni mindenfele simicska penzzel.

A Hirtv Jobbik-os jeloltekrol szolo eselyeinek ketsegbe vonasat meg illett volna akkor valami konkretummal megtamogatni, az, hogy hat biztos nem ugy van, mert csak, az a szerzot minositi.

A (velt vagy valos, hamarosan kiderul) magabiztossagot meg szinten ne keverje a szerzo a fideszes goggel es nagykepuseggel. Kozel sem ugyanaz, javaslom ertelmezo szotar hasznalatat, ha nem vilagos miert fogalomzavar ez.
Merthogy egy arckeprol es ket szavas plakatrol esetleg az elobbit erezheti barmely elfogulatlan(!) szemlelo, ha mast lat bele, akkor a hiba a sajat keszulekeben van.

N. Barbie 2018.03.29. 14:49:45

@HUNGARIAN FIRST !!!: En is remelem, hogy nagyot bukik viktor es tolvaj bandaja.

eßemfaßom még áll 2018.03.29. 18:32:29

@N. Barbie: "vadaskodni mindenfele simicska penzzel"

ez jó poén volt :)

NBarbieReloaded 2018.03.29. 21:18:52

@eßemfaßom még áll: Miert, azon kivul, hogy a fidesz (akik alatt meggazdagodott, a fonok evtizedes jo baratja, erted) minden mondatat azzal kezdi es fejezi be, hogy a Jobbik simicska penzen blablabla te lattal mar konkretumot ra? Mert en nem. Na ezt hivjak vadaskodasnak.

eßemfaßom meg áll 2018.03.30. 12:09:29

@NBarbieReloaded: Igazad van, Vona udvarán nőtt egy pénzfa és az onnan szedett pénzből tapétázzák ki az országot.

N. Barbie 2018.04.03. 11:10:38

@eßemfaßom meg áll: Ez meg mindig csak konkretumok nelkuli vadaskodas.
A te esetedben egyebkent szimpla tajekozatlansagbol fakado rosszindulat.

Elmondtak szamtalanszor, hogy bankhitelt vettek fel a plakatkampanyra.
süti beállítások módosítása