Az eltévedt demokrata

AlexNet

Hódmezővásárhely után lesz-e szélesebb együttműködés?

Csalóka álom

2018. február 27. 10:14 - Alex_W

Dr. Márki-Zay Péter egyszerűen és nyíltan feltörölte Hódmezővásárhelyt a Fidesszel. Ezen nincs mit szépíteni. Ez szép siker, elsősorban neki, a családjának, a kampánycsapatának, másrészről az ellenzéki pártok türelmének és bölcsességének köszönhető.

Ami nyilvánvaló: ha a teljes ellenzék összefog, a Jobbik néppárti tagozatától az MSZP-ig, akkor nincs az a Fidesz, nincs az a KDNP, ami ellen tudna állni. Egy ilyen összefogás nagyon hamar 10-20 fősre vágná vissza Fidesz frakciót, akiknek ezért ölbe tett kézzel kéne nézniük, ahogy az egész kártyavár Mészárostól Tiborczig,  megy a levesbe. Orbánnak hamar papírja lenne arról, hogy édesapja elveszíti a bányáit, felesége a szőlőbirtokait, veje és lánya szembe kellene hogy nézzen a rög valósággal, ahol nem az a tudás, a tehetség, a szorgalom, hogy ki az apád, anyád, apósod.

Mégsem reménykedem. Eufória tovaszáll, Dúró Dóra nyilatkozott, így már nem én vagyok az ünneprontó.

Egyrészt az országban nincs több dr. Márki-Zay Péter, nincs olyan ember aki mögé a teljes ellenzék fel tudna sorakozni. De ha lenne is, akkor is lennének a fanyalgók, akik csak addig hirdetik a szövetséget, míg ki nem derül, hogy nem ők a nyertesei. Előjönnének a Fodor Zoltánok és a Hernádi Gyulák, s mind mind ráindulnának az egyetlen esélyes jelöltre, hátha nagy szolgálatot tehetnek a -- Fidesznek.

Másrészt lehetetlen nem észrevenni, hogy a Jobbik, ami a hódmezővásárhelyi összefogás motorja volt, elért a néppártosodás határáig. Egyre nagyobb a feszültség a régi radikálisok és a Fideszből kiábrándult, Fideszből menekült konzervatív jobb oldaliak közt. Kérdés, hogy Vona Gábor meddig képes még szájzárat tenni a radikálisokra, kérdés, hogy mikor jön el a Jobbik és a Még Jobb szétszakadása. Gyanítom a választás után szakadni fog a párt, még ha most nem is láthatóak a jelei.

insignia_hungary_political_party_jobbik_svg.pngVona egyben tudja tartani?

Pedig Hódmezővásárhelyen láthatóan a kiábrándult Fideszesek uralják a Jobbikot, radikalizmusnak látható jele nincs.

S bár a néppárti tagozat valószínűleg nyitott enne egy Jobbik-Baloldal összefogásra a Fidesz ellenében, a régi motorosok, a régi radikálisok még mindig ott vannak a pártban. Érdemes figyelni Dúró Dórát, ahogy már a győzelem másnapján az újságírói kérdésre csípőből rávágja: nem lesz semmiféle együttműködés az MSZP-vel. Na igen, amit első pillantásra lehet egy hősies következetességnek, a Tiszta kézzel politikájának tekinthetni, az másodikra egy őrült történelmi hülyeség, az elszalasztott rendszerváltás lehetősége. Még egy törzs jobbik szavazó ismerősöm is csalódással vette tudomásul a hírt, pláne, hogy ő maga vetette fel, hogy ideje lenne a legszélesebb körben összefogni...

Ez vezet odáig, hogy bennem egyre csak sokasodnak a kérdőjelek a Jobbik körül: a választás után a magát legerősebbnek jellemző ellenzéki párt bajban lesz. Ha nyernek, akkor azért, mert a radikálisok is szeretnének a hatalom közelébe kerülni, ha vesztenek, akkor azért, mert a radikálisok ledobják magukról a szájkosarat.

Persze az is kérdés, hogy mi számít győzelemnek. Hisz valamilyen koordináció nélkül képtelenség elérni az abszolút, s egyetlen látványos eredményt: Orbán Viktor nyugdíjazását.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr2713698426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PomberMaci 2018.02.27. 22:05:42

Mindig előkerül a baloldali lóláb, az állandó látomások a vagyonelkobzásokról meg bebörtönzésekről. De érdekes, sohasem a saját ugyanilyen milliárdosaikkal akarják kezdeni a tisztogatást.:-)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.27. 22:06:48

Tisztázzuk! Ez az ellenzék összefogásán múlik. Annyian fel vannak háborodva az elmúlt évek arcátlan, pofánkba röhögős lopásán, hogy egy útszéli kutyára is szavaznának, ha kell.
A személyen csak annyi múlik, hogy ne legyen semmi amit elő lehet szedni róla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.27. 22:09:35

@PomberMaci: Milyen baloldalról beszélsz? És te miért nem ágálsz a "levejezett" közbeszerzések ellen? Akkor kérheted ezt számon ha a jelenleg hatalmon lévőkkel kezded.

BiG74 Bodri 2018.02.27. 22:38:17

A néppártosodott jobbik néppártos része érti miről van szó most az országban, még ha a radikális csököttek és dúró dórák nem is. Ez a rész meg fogja tenni amit vasárnap is megtett. A jobbiknak pedig vége. Marad a radikális, kitaszított nácik pártja, ami mellesleg a fityisz széljobb tagozata.

Brix 2018.02.27. 22:39:39

Szerintem az ellenzék lépéskényszerben van: vagy szövetséget köt, vagy hatalmasat bukik. A választás után ugye beélesedik az ÁSZ büntetés, és még lesznek mások is...A győztes kegyetlen bosszút fog állni, az nem kérdéses...

nemecsekerno_007 2018.02.27. 23:43:36

Nem lesz 2/3. Ez a maximum amit elérhetnek. De ha nagyon felhergelik a népeket akkor még 2/3-d is lehet. Mert egyáltalán nem biztos, hogy a bizonytalanok mind az ellenzékre szavaznak.

bigdata 2018.02.28. 02:30:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: sajnos nem igaz. Az, hogy a párton kívüli, független jelölt mögött többek között ott van néhány minősíthetetlen gazember, önmagában nem annyira zavaró. Itt megáll, hogy a jelölt az ellenzéki pártok össztámogatottságánál több szavazatot kap. De ha történetesen egy elutasított párt embere "a" jelölt, az bizony visszatartó erő, és emberünk kevesebb szavazatra számíthat, mint a pártok külön-külön. Bár való igaz, hogy protest szavazatnak lassan így is elmegy.

Az Ellenálló 2018.02.28. 04:00:29

@nemecsekerno_007: A legnagyobb néphergelő maga Orbán. Már a saját támogatói egy részének is elege van a migránsozásból meg a sorosozásból. Nem tudnak ezen a szövegen és a jelöltek ad hominem támadásain kívül semmit se felmutatni. Az a sajnálatos, hogy a lakosság egy része még mindig vevő ezekre az olcsó provokációkra.

Az ellenzéknek a színfalak mögött kell megegyeznie, s akkor megakadályozható a Fidesz többsége. Hogy utána mi lesz az majd az eredményeken fog múlni.

bigdata 2018.02.28. 04:15:21

@nemecsekerno_007: "Mert egyáltalán nem biztos, hogy a bizonytalanok mind az ellenzékre szavaznak."
Ugyanakkor, arra a meglehetősen nyílt kérdésre, hogy szeretne-e kormányváltást, jobbára igennel felelnek. A fidesznek gyakorlatilag nincs tartaléka. Persze, a meglévő szavazókkal is meglehet a 2/3, aztán lehet dicsőíteni a demokráciát, hogy erre szavazott a magyarok elsöprő egynegyede.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 06:32:44

Nem lesz együttműködés, ez nyilvánvaló.

Maximum pár helyen lehetséges még hasonló ballib elkötelezettségű, de pártfüggetlen jelölt.

Fidesz bérszámfejtés 2018.02.28. 07:43:48

Fogyóban a keret az offshore műveletek miatt, úgy hogy a rendkívüli helyzetre ígért dupla gázsi helyett a posztokért járó szokásos gázsit tudjuk csak átutalni.

Fidesz bérszámfejtés 2018.02.28. 07:44:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Kicsit kifutottunk a pénzből, úgy hogy a mai napját az orosz elvtársak fogják állni.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2018.02.28. 07:46:22

@Fidesz bérszámfejtés: Egy lófaszt! Se Putyint nem dicsérte, se Paks2 mellett nem állt ki. Tiszta magyar belpolitika volt, úgy hogy ezt a magyar elvtársak fizetik.

Fidesz bérszámfejtés 2018.02.28. 07:49:15

@Kreml propaganda osztály bérszámfejtés: Akkor jöhetne egy újabb részlet a paksi hitelkeretből. Hogy gyorsítsuk a dolgokat, a Mészáros százalékát utalják rögtön oda! Tudja az új Maldív szigeteki számlaszámát?

Nietzsche__ 2018.02.28. 08:52:25

Kedves Fideszes trolltársaim! Most akkor kell még nyomatnunk a Sorosozást, vagy nem? Nektek mit mondtak a pártközpontból? Rettegést keltsünk tovább a migránsok ellen és nyomassuk a Soros-témát, vag ne? Eldönthetnék végre odafönt!

2018.02.28. 09:56:16

"Egyrészt az országban nincs több dr. Márki-Zay Péter, nincs olyan ember aki mögé a teljes ellenzék fel tudna sorakozni." A szerző vagy végletesen borúlátó, vagy lenézi a magyarokat, vagy a fidesz embere.

nemecsekerno_007 2018.02.28. 10:49:50

@Az Ellenálló: "A legnagyobb néphergelő maga Orbán. Már a saját támogatói egy részének is elege van a migránsozásból meg a sorosozásból. Nem tudnak ezen a szövegen és a jelöltek ad hominem támadásain kívül semmit se felmutatni. Az a sajnálatos, hogy a lakosság egy része még mindig vevő ezekre az olcsó provokációkra."

Meglátjuk. Lehet koalíciós kormányzás, de abban benne lesz a Fidesz. Ha mégse akkor kb. fél év múlva új választásokat írnak ki, mert ez az ellenzéki katyvasz nem fog tudni megegyezni.

Egyébként az ellenzék már nagyon sokszor belefutott abba, hogy rosszul mérték fel a helyzetet. Nem látom, hogy ebben a tekintetben változtak volna.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 10:53:43

@Iván Rábaszov:

Egyszerűen közzétesszük a ballib kormányprogramot, ami a következő:
- felemelni az SZJA-t 45 %-ra a gazdagok, azaz az átlafizetés felett keresők számára, közben a tőkéseket terhelő adókat csökkenteni,
- lebontania határkerítést, s az ország iszlamista gettóvá alakítása,
- minden brüsszeli felvetésre gondolkodás nélkül igent mondani,
- mindenben kiállni a NATO mellett, magyar katonákat küldeni harcba idegen érdekekért,
- leállítani Paks fejlesztését, helyette méregdrága zöld energia,
- bevezetni az egyneműek “házasságát”,
- további adómentességet adni minden nyugati befektetőnek,
- összevesznik Oroszországgal,
- csökkkenteni a magyar béreket, a nagyobb versenyképesség kedvéért,
- választható iskolai hittan helyett kötelező szexuális oktatás, homokosok, pedofilek, stb. értékrendje alapján,
- totális liberális médiauralom bevezetése,
- az egyházak állami támogatásának lecsökkentése, ezt a pénzt homokos, pedofil, iszlamista, népellenes, stb. szervezeteknek adni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 10:55:35

@Fidesz bérszámfejtés:

Semmi gond. Ma van a hónap utolsó napja, szóval jönnek a titkos békaemberek a pénzzel egyenes a titkos, tengeralatti vlagyivosztoki bázisról.

Kánikula 2018.02.28. 12:36:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Forrás? Az mindig hiányzik.. vagy mindenki tudja ez nyilvánvaló?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 13:12:10

@Kánikula:

Ezek a ballib kormányzás mélyelvei, Brüsszel és Soros utasításai alapján.

Kánikula 2018.02.28. 14:29:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: aha.. mondjuk a "pedofil szervezet" az mi? van ilyen, hogy IPA vagy mi?
Estleg ilyesmire gondolsz: "Catholic child abuse: 164 allegations against 85 priests" "101 priests in single diocese accused of abuse in 40 years"

Némelyik igaz lehet pl. paks vagy meleg házasság, a legtöbb féligaz vagy éppen totális rémkép (pl. a pedofilok vagy iszlám gettó)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.28. 14:41:45

@Kánikula:

Nyilván kicsit eltúloztam, kiszíneztem. Ez olyan, mint a dokumentumfilm csatornákon a dramatizált dokumentumfilm. De, azt hsizem, a lényeg átment.
süti beállítások módosítása