Az eltévedt demokrata

AlexNet

Orbán évet értékelt, Fekete-Győr kampányt nyitott

A Momentumban élő Fidesz

2018. február 19. 08:30 - Alex_W

Érdekes párhuzam fedezhető fel a legkisebb és vitathatatlanul legagresszívebb ellenzéki pártban és a legnagyobb kormánypártban: mind a kettőnek a vezetője kampánynyitó beszédében többet foglalkozott az ellenzékkel, mint kellett volna. A Momentum évadnyitója olyan szereptévesztésről adott bizonyságot, mint a csivava, amin doberman szoftver fut. 

19447279_ff86547e2a82163b17d193eb74449150_wm.jpg

A politika meglepően bipoláris, két játék tér van: egy ellenzéki és egy kormánypárti. Ez bizony olyan mint a grund foci: nem az számít hányféle szerelésben vannak a játékosok, csak az számít, hogy tudod melyik kapura megy a támadás, ki van veled és mekkora az összhang.

Épp ezért néztem nagyot, amikor az elméletileg ellenzéki Momentum kormánypártként kezdett viselkedni és az ellenzéki pártokat támadta. Totális szereptévesztés azokat támadni, akikkel kénytelen kelletlen lesz Fekete-Győr András együttműködni, ha tényleg ütni akar a Fideszen.

Lehet és kell kritizálni az ellenzéket. De testületileg nem tudod támadni, nincs olyan, hogy ellenzék csere. Fekete-Győr is inkább azért találta ki, mert a hívei -- akiknek bemesélte, hogy a világmegváltása két perc, egy párt felépítése egy év -- már kezdik elveszíteni a hitüket. Elfelejtette, vagy tán ő maga sem volt vele tisztában, hogy kormányváltás sosem a semmiből jön: több mint egy ciklus folyamatos építkezése kell hozzá. 

Ennek fényében lássuk be, a Momentum parlamentbe kerülése is nagy eredmény, a teljesítményük maximuma lenne. Kijózanító látni, hogy Fekete-Győr András a saját és bekerüléséért küzd, de ez a valóság. (Igen, az a valóság, aminek kampányban befogják a száját!) Viszont fogalmam sincs, hogy egyedül a parlamentben hogy fog tudni ütni a kormánypárton, ha nem lesznek hozzá szövetségesei.

Igaz, ez arra nagyon jó, hogy a lehető legtöbb ellenzéki szavazatot elvegye, és ezzel biztosítsa Orbán kétharmadát.

Jellemző erre a fiatal formációra - na nem mintha e sorok írója túl sok évtized tapasztalatával rendelkezne - hogy képtelen felfogni az esélyeket és a azt, hogy mekkora a tét. Lázadnak minden ellen, és mindenkit tehetetlen hülyének látnak, aki előttük élt s dolgozott. Képtelenek megérteni azt, hogy a politika csapatjáték: csak az számít milyen szövetségeket tudsz kötni, mind egyénileg, mind párt szinten.

Ezzel a kampánynyitóval a Momentum sokkal inkább tűnik egy belilult Fidesz vezette kampány formációnak, mintsem valódi pártnak. Gyakorlatilag csak a Fideszbe nem rúgott bele Fekete-Győr - leszámítva a NOlimpia mozgalmát, amiből azért a több ellenzéki párt is kivette a részét. Tulajdonképp a kampánynyitó is ugyan arra az üzenetre, az "ellenzékváltás" irreális víziójára épült fel.

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr9913680996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fritz Gerlich 2018.02.20. 07:54:22

Nagyon nehéz NEM észere venni, hogy a Momentum egy háttérből, egészen pontosan Fidesz "berkeiből" manipulált párt, melynek elnöksége vagy tudatosan, vagy az orruknál fogva vezetés klasszikus esetét megvalósítva (a naiv ártatlanok kártékonyságával) Orbán céljait szolgálja.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 08:31:19

Ez az andras gyerek fideszes volt. Miert ne lenne hasonlo?

Herbert Putzenschramm 2018.02.20. 08:33:13

@Fritz Gerlich: ahhoz képest ott vittek be viktornak egy orbitális sallert ahol neki a legjobban fáj: megfújták az imádott olimpiai tervét. csak ezzel az elmúltnyolcévben többet ártottak a fidesznek, mint a többi, magát demokratikusnak valló ellenzéki párt.
amúgy meg hihetetlen, hogy vona gabi is bevallottan orbánt követi és utánozza (ő maga mondta), és látszólag ez a fekete győr gyerek is ugyanúgy tolja. miért nem tud senki se kiszakadni ebből a szerepből?

FayRodisz 2018.02.20. 08:36:48

Háááát pajtás, a te éleslátásoddal nem kéne ilyen témákról irogálni.
Erről a szerencsétlenről már a megjelenése első pillanátában sütött, hogy a fideSS ifjújúgend tagosztálya. Mentségedre mondható, hogy nem volt rajta barna ing, így valóban nem volt az egyszerűbbeknek elsőre látható az eszmei gazdájuk.

Willkommenskultur 2018.02.20. 09:05:00

@Lolek i Bolek: vona is fideszes volt, orban meg sorosista, az sokat nem jelent, raadasul 1 ember nem egyenlo egy part

mondjuk pont leszarom a momentumot meg a tobbi hulladek partot is

káposzta 2018.02.20. 09:22:36

A fideszbe azért nem rúgott bele, mert

1) annyira rühelli, hogy elhányta volna magát élő hologram-adásban :)
2) a fidesz-szavazót nem lehet meggyőzni, mert vagy elmebeteg, vagy félretájékoztatott, vagy még a fidesznél is jobban utálja az összes többi pártot --> ergo a Momentumnak nem a fidesz, hanem a bizonytalanok-kiábrándultak-nemszavazók-nemnáciJobbikosok-LMP-sek köréből kell szavazókat gyűjtenie.

Meg kell jegyezni, hogy az ellenzék egy része (pl. MSZP) nem sok mindent tett azért, hogy befűtsön a viktornak. Gyurcsány a maga full kretén módján, a Jobbik ügyetlenül, az LMP lagymatagon, de legalább igyekezett.

De nem kell aggódni, a Momentum szó nélkül vissza fog lépni (illetve a legesélyesebb jelöltre való szavazásra fog buzdítani) minden olyan körzetben, ahol tényleg van esélye az ellenzéki "közös" jelöltnek a fideszes ellen. Ennek az az oka, hogy valóban hiányzik még legalább 1 év ahhoz, hogy tényezővé váljon a Momentum. Ha lesznek még szabad választások 2022-ben, már nem az 5%-os küszöb megugrásáról fognak beszélni a párttal kapcsolatban, attól függetlenül, hogy most bejutnak-e vagy nem.

Emmett Brown 2018.02.20. 09:45:20

@Herbert Putzenschramm: szerintem Viktor megkönnyebbült hogy így kifarolhat az Olimpiából és még kvázi hazaárulózhatja a komplett baloldalt. Nem volt ez nekik olyan rossz.

konrada 2018.02.20. 09:51:47

@Herbert Putzenschramm:
...maradjunk inkább az összeesküvéstervnél - ha már többi beíró is erre hajt - mire a Momentum elkezdett Nolimpiás aláírás-gyűjteni - megváltozott a NOB-nál a koncepció, és olyan biztonsági játékra kezdtek hajtani - melyben a cél az volt, hogy rendező ország csak a G20-ak közül kerülhessen ki: azaz csak a belföldi népesség is képes legyen kitenni akár a nézők felét is, illetve ne terhelje túl az adott ország költségvetését a megrendezés még véletlen se.
Azaz Budapestnek - de más 50 millió alatti lakosságú, nem vezető fejlett ország városának se volt most esélye.

...azaz zorbánnak kifejezetten előnyös menekülési útvonal volt az, hogy másra mutogathatott, nem pedig azt kellett volna kommunikálni - miért nem kaphatta meg most egy kisország fővárosa - a rendezést, mert ez esetben a saját realizmusa égett volna, nem pedig mások árokásásának betudni...;))

konrada 2018.02.20. 09:55:29

@káposzta:
Amelyik kispárt visszalép - miközben nincs benne valami koalában, az magát lehetetleníti el a küszöb elérésében. Ti.: amelyik párt nincs rajta az egyénin is, nem veszik komolyan, és nem lesz meg azoknak az 5%....

Lolek i Bolek 2018.02.20. 09:57:35

@Willkommenskultur: egy ideig volt kapcsolatom a momentummal, pont ugyanaz a kezi vezerles megy mint a fideszben. andris pajtast a korrupcio zavarja (egyenlore), nem a kezivezerles. persze tudjuk, nem lesz diktatura...

"vona is fideszes volt, orban meg sorosista" - es vona pont ugyanaz a tragya. orban sorsista? mi az a sorosista :-))))))))))))))))

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 10:00:07

A Momentum megszűnik április 9-én, nem sikerült legyűrniük Gyurcsányt.

Treff Bubi 2018.02.20. 10:04:39

@Emmett Brown: Sőt, lehet hogy Orbán bízta megy FeGyőréket a Nolimpiával:)

morph on deer 2018.02.20. 10:15:30

@Herbert Putzenschramm:
“ahhoz képest ott vittek be viktornak egy orbitális sallert ahol neki a legjobban fáj: megfújták az imádott olimpiai tervét.”

Lófaszt, mama!
A Nolimpia megadta a lehetőséget viktorkának, hogy nyilvános megszégyenülés nélkül tudjon kiseggelni egy vesztésre álló helyzetből, és még ezt is az ellenzék nyakába varrhassa!

Emlékezz vissza, a korábbi összes népszavazási kezdeményezést lesöpörték, ez meg csont nélkül, hipp-hopp átment. Egy néhány tucat személyből álló egyesület - akkor még párt sem volt - szemrebbenés nélkül megoldotta a feladatot, ahogy kell!

Most meg 106 körzetben indulnak, és ők a jövő reménységei!
Hát orbán jövőjéé minden bizonnyal...

Willkommenskultur 2018.02.20. 10:16:16

@Lolek i Bolek: nemtom, a zemberek elvarasaival van a baj

1 part belso mukodesenek nem kell demokratikusnak lenni, nem arrol szol

ahogy egy cege sem

Emmett Brown 2018.02.20. 10:26:41

@Treff Bubi: ha Viktor tényleg olimpiát akart volna, akkor pályáztunk volna. Ilyen egyszerű.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.20. 10:45:56

Már a Momentum megjelenésének a pillanatában mondtam, hogy a ballibek megeszik őket reggelire.

Elkezdődött.

Lásd az írást, és a hozzászólásokat a közismer ballib bloggerektől.

Persze ugyanezek azt fogják választás után mondani, hogy a Fidesz nemtelen eszközökkel kicsinálta a Momentumot.

Dehát ez már egy másik oldal.

Bolshevik 2018.02.20. 10:54:46

Ezt meg csak így itthagyom, mai hír a portfolion:

Most van az igazi bérrobbanás Magyarországon!

Az év végére gyorsult be igazán a béremelkedés a KSH adatai alapján.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-van-az-igazi-berrobbanas-magyarorszagon.3.277157.html

Tudom Putyin írja nekik is a híreket. Mint tegnap megtudtam, az emelkedő fizetések amúgy is a közelgő összeomlás jelei.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 10:56:41

@Willkommenskultur: nem igazan ertem a ceges hasonlatot, mert a partokat valasztott tisztsegviselok iranyitjak, lekepezve a parlamenti demokraciat, mig cegeket pedig kinevezett vezetok.

A kezi vezerlest nem az antidemokratikus szinonimajakent hasznaltam. Arra akartam utalni, hogy nincs meg az otletek, nezetek szabad aramlasa. Mindent a kozpont akar kontrolalni (mint a fidesz). Egyebkent. egy nem demokratikus ceg is hagyja az otletek szabad aramlasat, ha az elvonalban akar maradni. termeszetesen itt az innovativ iparagakra gondolok.

Willkommenskultur 2018.02.20. 11:01:51

@Lolek i Bolek: a partok versenye a demokratikus, nem a partok belso szervezete

5let olzan mint a velemeny meg a segg, mindenkinek van belole rengeteg

egy megvalositott kozepesen szar 5let is tobbet er szvsz mint 40 kivalo 5let, 5letelesben a politikusaink kivallllloooooak kulonben minden oldalon, foleg valasztas elott

Thomas Dantes 2018.02.20. 11:24:03

Legagresszívabb ellenzéki párt a Momentum. A Jobbik mi? Kisnyuszik és édi cicák gyülekezete?

Lolek i Bolek 2018.02.20. 11:36:16

@Willkommenskultur: " a partok versenye a demokratikus, nem a partok belso szervezete" - valami erv ami ezt alatamasztja? a valasztott kepviselok nekem demokratikusnak tunnek

Lolek i Bolek 2018.02.20. 11:37:52

@Willkommenskultur:
"5let olzan mint a velemeny meg a segg, mindenkinek van belole rengeteg

egy megvalositott kozepesen szar 5let is tobbet er szvsz mint 40 kivalo 5let, 5letelesben a politikusaink kivallllloooooak kulonben minden oldalon, foleg valasztas elott "

ennek mi koze van az otletek szabad aramlasahoz vagy annak hianyahoz?

morph on deer 2018.02.20. 11:45:35

@Willkommenskultur:
“a partok versenye a demokratikus, nem a partok belso szervezete”

Már ahol.
Azt mondjuk nem fogom, hogy miért akarna valaki olyan szervezethez tartozni, ahol a kutya sem kiváncsi a véleményére, cserébe viszont perancsokat teljesíthet és fizetheti a tagdíjat..?
Mert ezzel az erővel akármilyen szekta vagy (fél)katonai szerveződés megteszi, hiszen akkor mi a különbség?

Persze lehet, hogy azért nem értem, mert nem voltam tagja semminek, de eddig úgy gondoltam, hogy egy párt legalább a kardinális kerdésekben azonosan gondolkodó személyek szabad egyesülése, a vélemények szabad ütköztetésének lehetőségével, meg ilyenek.

Ezek szerint párttagnak lenni kb. olyan, mint egy gombfocicsapat tagjának: a vezér szabadon pöckölgethet szándéka szerint, a “játékos” meg ütközik és lökdösődik gondolkodás nélkül, hiszen arra nincs is szükség...

Hát nem csoda, hogy nem voltam, nem vagyok és nem is leszek tagja semmi hasonlónak, - az az önállóan gondolkodás- és döntésképtelen személyeknek való, mint ahogy látszik is.
Nyilván van aki attól boldog, hogy teljesítheti a vezér parancsát, ezzel semmi baj. Én meg nem vagyok olyan.

Ha a demokrácia nincs jelen a legelemibb szinten is egy társadalomban, akkor arról kár is beszélni, mert az soha nem lesz valódi demokrácia. Ott a demokráciát legfelljebb mint csomagolást meg cimkét használják, a tartalom bármi más is lehet!
Mint például illiberalizmus, nemzetiszocializmus, feudálbolsevizmus, ésígytovább. Csak körül kell nézni, tisztán látszik!

Willkommenskultur 2018.02.20. 11:50:07

@Lolek i Bolek: Igen, lehetnek demokratikus elemek a partokon belul is, szavazasok stb. De kinevezett emberek is vannak, meg csomo egyszemelyi iranyitasu part, ezzel nincs baj, szvsz.

A cel sosem lehet a demokracia/hanem eszkoz/, hanem a kozjo, hitvallasom szerint. Vagyis a leheto legtobb ember leheto legnagyobb boldogitasa...

odysszeusz 2018.02.20. 11:53:24

@káposzta: A Momentumnak nem egy év kell hanem sokkal több...ha addig is állva maradnak. Ezenkívül messziről nem agresszívak. A politikusokhoz ők sem akarnak hozzányúlni...miért? Miért elégedettek a jelenlegi játékszabályokkal? A politikusok "státuszára" gondolok ...mentelmi jog és vannak ettől fontosabb "jogaik" is amit két lábbal kéne széttaposni...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.02.20. 11:54:47

A Momentum nem agresszív párt, hanem néhány mindenféle hülyeséget a számonkérés veszélye nélkül követelgető és ígérgető, saját magától elvarázsolt ifjonc túlhájpolt csoportja.

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.02.20. 11:54:52

@káposzta: "Ha lesznek még szabad választások 2022-ben..."

Már most sincsenek szabad választások, hol a f@szomban élsz te?!

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.20. 11:56:33

@Republic Forever!:
Így van.
Nincs már szabad választás.

Ezért megkérek minden modern Homo Sorosensust, hogy otthonmaradással tiltakozzon a rendszer ellen.

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.02.20. 12:02:48

@káposzta: "Ennek az az oka, hogy valóban hiányzik még legalább 1 év ahhoz, hogy tényezővé váljon a Momentum."

Ezt mondtátok anno a Párbeszédről, az Együttről is... A 2010-es kormányváltás óta megalakult pártok közül eddig egyedül a DK tudta a semmiből az 5%-os küszöbig feltornáznia magát, amivel valódi tényezőként lehet tekinteni rá.

A nagy ígéretekkel, a jövő kikiáltott reménységeivel már tele a padlás.

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.02.20. 12:06:50

@Homo sorosensus: Nem, az amúgy szükséges bojkott még nem elég. Százezreknek és újabb százezreknek kell tiltakoznia ellenetek az utcákon és tereken, úgy mint más rendes önkényuralmakban, ahol végül akár a népfelkelésekbe is csapó társadalmi tiltakozás vezetett el az önkény bukásához. Soroljam a történelmi példákat?!

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.02.20. 12:09:10

@Homo sorosensus: Aktívan kell harcolni a rendszer ellen. De mivel a választások nem tiszták és nem szabadok, ez az út már kilőve.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 12:13:59

@Willkommenskultur: en nem hiszem, hogy a diktatura hosszutavon sok jot eredmenyez, egyszeruen azert mert egy szuk elit nem tudja mindig a legjobb valaszt adni (=az otletek aramlasanak hianya). ezert teljesitenek hosszutavon alul az autokraciak a demokraciakkal szemben.

Willkommenskultur 2018.02.20. 12:50:03

@Lolek i Bolek: "ezert teljesitenek hosszutavon alul az autokraciak a demokraciakkal szemben. "

ami egy marhasag - hanyadik koztarsasag van itt vagy a franciaknal? a legtobb par evig maradt fenn es veres elejet/veget ert

a demokraciak toredeknyi ideig maradnak egyaltalan fenn, az autokraciak sokkal tartosabbnak bizonyultak - de a demokracianak latszo kepzodmenyekben is ritkan van alternativa, hisz a valodi pooover a levalthatatlan gazdasagi hatterhatalom /lasd USA, Nemetorszag/

Jakab.gipsz 2018.02.20. 12:50:48

Igen Fekete Győr Andrásból lehetett volna egy jó politikus, csak hát nem több mint egy NOlimpia gyilkos kis genyó aki kisunnyogott Macron-hoz a júdás pénzért.

Kár ezekért a fiatal tehetségeké.

Soros szereti kompromittálni, a gyerekeket, mint ahogyan a vasorrú bába is szerette a gyerekeket.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 12:58:55

@Jakab.gipsz: szegeny orbant is megtapogatta es lam mi let belole...

konrada 2018.02.20. 13:03:56

@Republic Forever!:
A 100 tiltakozó az utcákon meg a tereken meg szokott lenni néha, az ezrek meg inkább csak akkor, ha összellenzéki és jó idő van...

káposzta 2018.02.20. 13:07:07

@Republic Forever!: Te buta, a DK? Az egy fél MSZP, politikusokkal, pénzzel, szerinted mi olyan kibaszott bonyolult volt nekik megugrani az 5%-ot? Az a szégyen, hogy az eredetileg 7%-ukat nem tudták feljebb tornázni végtelen pénzzel és azzal a sok nyuggerrel akik rájuk szavaznak.

káposzta 2018.02.20. 13:07:48

@Jakab.gipsz: Akkor rendezz te olimpiát, ha ennyire hiányzik, te narancsféreg.

káposzta 2018.02.20. 13:08:33

@Republic Forever!: Egyrészt anyád picsájában, másrészt most még egyelőre vannak szabad választások, még ha kibaszottul nehéz is.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 13:14:40

@Willkommenskultur: "ezert teljesitenek hosszutavon alul az autokraciak a demokraciakkal szemben" - ez a mondat nem allit semmit arrol, hogy milyen hosszan letezik egy demokracia.

atfutva az alabbi listat nem latom, hogy az autokraciak hosszabban leteznenek:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_date_of_formation

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 14:11:22

@Lolek i Bolek: "andris pajtast a korrupcio zavarja (egyenlore)"

"egyenlőre" a láncfűrészes gyilkos darabol.

Fritz Gerlich 2018.02.20. 14:11:55

@Herbert Putzenschramm: Az igaz, hogy megfúrták az olimpiát, amivel egy egész csomó kibobott pénzt takaritottak meg a lakosságnak, mely kétségtelenül a Fideszes nagyvállalkozókat, oligarchákat gazdagította volna a sok beruházás, épitkezés révén. Ugyanakkor ez szerintem egy politikai eltaktikázás volt. Orbánék azt hitték: a közhangulat támogatja az olimpia ügyét és ellehetetleníti majd az azt elgáncsolo ellenzéket.

Azóta meg a Momentum inkább a Fidesz malmára hajtja a vizet. Ha 3-4% -kal nem jutnak a parlamentbe, akkor kiiktatnak 150-200 ezer szavazatot.

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 14:17:24

@Republic Forever!:
"Már most sincsenek szabad választások"
hülye

Lolek i Bolek 2018.02.20. 14:18:05

@eßemfaßom meg áll: hello nyelvtan adolf. varjuk a hozzaszolasod a temahoz

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 14:18:51

@Republic Forever!: "Százezreknek és újabb százezreknek kell tiltakoznia ellenetek az utcákon és tereken, úgy mint más rendes önkényuralmakban, ahol végül akár a népfelkelésekbe is csapó társadalmi tiltakozás vezetett el az önkény bukásához"

még hülyébb

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 14:24:30

@Lolek i Bolek: Ez nem nyelvtani kérdés. Az "egyenlőre" és "egyelőre" keverése diszkreditálja az elkövetőt

eßemfaßom meg áll 2018.02.20. 14:26:06

Lolek i Bolek

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.22. óta tag.

Szóval egy friss választási harcinick

Én kérek elnézést.

Pop40 2018.02.20. 14:28:03

Amikor tavaly megjelent a Momentum, kifejezetten szimpik voltak, egy időben úgy terveztem, rájuk is szavazok.

Aztán ahogy az eredmények, meg a szakértelem csökkent, úgy lett egyre nagyobb a szájuk, mostanra már ott tartanak, hogy zéró támogatottságú mikropártként többet szidják az ellenzéket, mint Vityát, meg a maffiáját. Látszik rajtuk, hogy nekik aztán kurvára nem sürgős Vitya maffiarezsimjének leváltása, egyetlen cél, hogy bejussanak a parlamentbe. A létük mostanra már sokkal inkább káros, mint hasznos, semmi más funkciójuk nincs, mint tovább szalámizni a kormányváltó szavazatokat, hisz kompromisszumnak láthatóan hírét sem hallották.

Aki le akarja váltani Vitya maffiarezsimjét, messziről kerülje el ezt a társaságot.

Lolek i Bolek 2018.02.20. 14:32:11

@eßemfaßom meg áll: egy ujabb relevans komment dolfitol :-)))

gondolom a magyar nyelvor legfrissebb szama megvan:

nyelvor.c3.hu/nyr.htm

Pop40 2018.02.20. 14:39:51

@Bolshevik:

"Mint tegnap megtudtam, az emelkedő fizetések amúgy is a közelgő összeomlás jelei."

Dehogy, annak a jelei, hogy Vitya meg Mészáros olyan ügyesen pörgeti a gazdaságot, hogy simán kitermeli a magasabb fizukat.

Ja, bocs, mégsem - azért kell a magasabb fizu, mert lassan a fél ország kint van a "hanyatló Nyugaton", és a cégek lassan lasszóval sem találnak itthon embert.

G777 2018.02.20. 16:21:18

Lőrincz István:

Nem tudom, hogy melyik országban töltötte az elmúlt tíz évet. Ha az Magyarország volt, akkor nem érdemes politikai blogot írni ennyire felületes megfigyelőkészséggel. Az elmúlt két ciklusban egészen nyilvánvaló lett két dolog:

1, a jelenlegi ellenzéki pártok támogatottsága felülről korlátos. Ez van ahol 5%, van ahol 2% és fehér hollóként van ahol 10%.
2, Orbán rendszerét nem lehet úgy leváltani, hogy a Jobbiktól 2%-ot kapar magának a DK vagy fordítva.

Fekete-Győr Andrásék azt a 40%-ot akarják megszólítani, amely távolmaradt a választásoktól. Valószínűleg túl fogják élni, ha egy noname dezinformációs blog ezt nem helyesli és össze akarja mosni őket a százával induló megosztó pártokkal. Az elmúlt hónapokban egészen szép hagyományai lettek a dezinformálásnak Magyarországon, vannak még véletlenek, hogy ez több csatornán történik. Da?
süti beállítások módosítása