Az eltévedt demokrata

AlexNet

Kampányfinanszírozás csekk alapon, kormánypárti módra

Mestertrükk

2018. január 05. 10:57 - Alex_W

A Fidesz adománygyűjtő akciója egyszerre vágta ki a biztosítékot mindenkinél, aki egy kicsit is gondolkodik még ebben az országban. Hisz miután kidobtak az ablakon 3 milliárd forintnyi közpénzt, Soros-ellenes állami kampányt csináltak a mi pénzünkből, még képesek olyan képet festeni, mintha ettől a párt kassza ürült volna ki.

Igaz a Fidesz tagoknál nincs különbség a közpénz, a pártkassza, és a saját zseb közt. Azt hiszem ez a fajta gátlástalanság felvételi követelmény lehet.

A közösségi finanszírozás a magyar politikában nem új: civil kezdeményezések és tiltakozások (pl. internetadó elleni tüntetés szervezői), a Kétfarkú Kutyapárt de legutóbb a Jobbik is így szeretett volna bevonni plusz forrásokat. Jellemző ezekre, hogy akár milyen sokan is támogatták őket, csak néhány százezret, vagy csak pár milliót tudtak összeszedni. Pedig az internetadó elleni tüntetések támogatói bőven összemérhetőek a kormánypárt teljes szavazótáborával.

Lássuk be: ennyiből nem lehet a világ egyik leggazdagabb emberének nemlétező terve ellen harcolni. A Fidesz már amúgy sem hajol le egy utcán hagyott ezresért...

fideszcsekk-1024x576-996x560.jpg

 

De igazából nem is ez a ez a lényeg. Ez az akció csak egy látszat, egy álca, egy fedősztori annak elrejtésére, hogy a Fidesz miként tölti fel a pártkasszáját a kampányra. 

A múltban ilyenre nem volt szükség, de a Fidesz úgy vágta rá a Jobbikra a vas ajtót, hogy egy kicsit a a saját ujja begyét is megcsípte: elvágta azt a régi olajozott, simicskai módszert, hogy a holdudvarba vont teljes magyar médiát s reklámpiacot mélyen áron alul használhassa. Így most kénytelen a pénzt először a saját kasszájába tenni, hogy visszaadhassa reklámért cserébe.

Ha viszont a holdudvar vezető emberei személyesen fizetnék be a kampányra - a túlélésükre - szánt milliárdokat az bizony feltűnő lenne: öt befizetés - Mészáros, Tiborcz, Garancsi, Vajna, Széles - összesen öt milliárd forint értékben. Ez már a kampány alatt nyilvánvalóvá tenné a pénzek vándorlását. Így megpróbálják közösségi finanszírozás leple alatt, jó néhány félmilliós tételre szétbontva strómanok segítségével átpumpálni a pénzt. A csekk csak azért kell, hogy ezeket le lehessen dugni Manyi néni 1000 forintosa mellett.

Összefoglalva: kellett egy fedőakció, hogy a Fidesz álcázza azt a pénzt, amit a gazdasági holdudvarának a számadói strómanokon keresztül pumpálnak most januárban a kampánykasszába.

Erre nem lett volna szükség, ha a Fidesz képes előre gondolkodni, takarékoskodni, vagy csak egyszerűen félretenni a pénzt, s ezeket a visszacsurgatásokat négy év alatt elintézni. Bár az is lehet, hogy úgy gondolták, 2018-ban már nem kell kampányolniuk, tán még választani sem.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr6313551569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2018.01.05. 13:56:30

TAKAROGGGGYYYANAK ! ELEGET LOPTAK MÁR !
NU..., EZÉRT KELLENE EZEKET EGYENKÉNT FŐBELŐNI !!! A MAGYAR TÁRSADALOMNAK EZEKBŐL SEMMI HASZNA NINCSEN ! AZ ORSZÁG N.ÉPÉNEK KÉTHARMADA NYOMOROG ! EDDIG 63-AN FAGYTAK MEG, MERT NINCS PÉNZÜK TÜZERLŐRE !!! ÉRDEKES SOROZAT A NER-GENERÁCIÓ MEGGAZDAGODÁSÁRÓL ! CSAKHOGY, A MAGYAR TÁRSADALOM ENNÉL SOKKAL TÁGABB, ÉS HA CSAK EZEK A SZEMETEK MARADNAK ÉLETBEN, AKKOR ELŐBB-UTÓBB KINYÍRJÁK ÚGYIS EGYMÁST ! :o))))) NU. EZÉRT KELLENE ŐKET---, SEGÍTŐLEG HAMAR FŐBELŐNI, DE EGYEN KÉNT...
Gazdagodási utak

Karagich István szerint ma mintegy
11 ezer olyan hazai család van, amelyik 100 millió forint feletti vagyonnal bír. Az elmúlt években számuk 20 százalékkal gyarapodott.

Csak a privátbankokban kezelt likvid vagyon 2010 és 2017 között 2400 milliárd forintról, 4200 milliárd forint fölé emelkedett (75 százalékos bővülés).

Vegyünk egy magyar családot, amelyiknek volt egy gyakorlatilag semmit, nulla forintot érő vállalkozása. A cég működött, de a felvett kölcsönök, vagyis az idegen tőke nem haladták meg az eszközök értékét. Ha ez a család képes volt felvenni az elmúlt években egy 100 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást, akkor náluk azonnal keletkezett 100 millió forintnyi érték. Ez a család belépett a 100 milliós körbe.

Hasonlóképpen, ha egy üstökösként berobbanó, politikailag támogatott magyar építőipari cég elnyert egy egymilliárd forintos önkormányzati közbeszerzést, akkor szinte biztosan megtörtént a százmilliós gazdagodás, hiszen a tízszázalékos nyereségtartalom nem tűnik túlzó feltételezésnek, a szinte mindig túlárazott hazai közbeszerzési körben.

A több ezermilliárd forintos uniós forrás mellett sok ilyen egyedi sikertörténet akadt. Ráadásul a „csókosok” élvezhették a két nagy, szintén államközeli pénzügyi üzletet is, vagyis „a pénzből is csinálhattak pénzt”. (Ezzel cikkünk végén még foglalkozunk részletesebben is.)

Sokan jutottak tehát hirtelen méretes pénzügyi vagyonhoz. De mit csinálnak ők a szabad pénzeszközeikkel? Három fő területet nézünk meg:

a reálgazdasági beruházásokat,

a külföldi privátbankokat,

végül a hazai pénzügyi szolgáltatókon keresztül végzett befektetéseket!

Újrabefektetés: nyerő széria

A NER-lovagok döntő részénél az a legjobb pénzügyi döntés, ha a szabad pénzeszközeiket visszaforgatják az üzletbe. Az érintett körből szinte mindannyian úgy érzik, hogy most nagyon megy a szekér, igyekeznek birodalmat építeni, habzsolják az üzleteket.

Karagich István a kosárlabdából merít példát: az NBA-ben hot hand (forró kéz) a neve annak a periódusnak, amikor a játékos nagyon érzi a palánkot. Amikor, amit csak rádob a gyűrűre, az vagy csont nélkül bemegy, vagy szerencsével beszédül, de mindenből találat lesz. A NER-esek most az állam segítségével ugyan, de
elkapták az ütemet, minden labda, minden beruházás betalál.

Vagyis ők most akár eladósodást is vállalva, mennek előre. Például:

Vesznek még egy szállodát, amit majd uniós forrásból felújítanak.
Átvesznek egy döglődő borászatot, mert a NER-szállodákban kiüríthetik a pincéket, és mindent eladnak a baráti vagy saját vendéglátói körben.
Megkaparintanak egy közterületi reklámcéget, és „reménykednek” abban, hogy majd kedvezően változik annak szabályozása.
Ásványvízcéget mentenek meg a lassú haláltól, hátha aztán lesz olyan magyar állami cég vagy hatóság, amelyik éppen ettől a cégtől rendel százmilliós értékben vizet.

A NER segít abban, hogy a reálgazdasági megtérülések magasak maradjanak.
A balatonalmádi Ramada Aurora Hotel and Resort szállodát 2016-ban vette meg Mészáros Lőrinc cége
A balatonalmádi Ramada Aurora Hotel and Resort szállodát 2016-ban vette meg Mészáros Lőrinc cége

A MAGYAR TÖBBSÉGI TŰÁRSADALOMNAK EZEKRE NINCS SZÜKSÉGE !!!

Rejtélyes 2018.01.05. 14:29:11

Valaki irta egy forumon, hogy adjanak fel 2 Ft-t, igy a kerekites miatt nem kell fizetni, de kb 180 ft-ba kerul a fidesznek :D

citrix 2018.01.05. 14:57:06

Mondhatnám azt is: költse gyógyszerre, szüksége van rá. Aki támogatni szeretné gyógyulását, kanyarítson egy szép összeget a csekkre. Hátha elmúlik a súlyos amnéziája és derengeni kezd a KISZ-titkárból megvilágosuló, ruszkikat hazaküldő, csuhásokat térdeltető, Soros pénzen tanuló liberális előélete. Amiből hogy-hogy nem pávatáncos, Putyin(KGB ezredes)-barát EU ellenes nemzeti konzervatív színmagyar lett. Kissé tudathasadásos történet, de igaz. Egyet nem felejtett el: a focit, az minden (köz)pénzt megér.

2018.01.05. 15:51:13

@Rejtélyes: tökmindegy, az egész csak arra van kitalálva, hogy ki lehessen fehéríteni a pártnak visszacsorgatott milliárdokat. A 180 forintot is közpénzből lopott milliádokból fogják fizetni. Az egész egy pénzmosási trükk, semmi más.
Aki viszont hű jobbágyként ad a fődesúrnak önként pénzt, azt tényleg be kell zárni elmegyógyintézetbe.
A 27%-os ÁFA országában, ahol Mr. 20% miniszter lehet, a nemzet hörcsöge zsebeli be a szerencsejáték bevételeket és a legsikeresebb vállalkozó egy kormány által kistafírozott gázszerelő, egyszerűen pofátlanság a kormánypárttól az, hogy pénzt kérnek az emberektől. Persze az egész nem a valós adomanyokról szól, hanem hogy a holdudvarból befolyó milliárdoknak teremtsenek valami legalizációs alapot.
Ezzel párhuzamosan pedig a többi pártnál szétszedik a könyvelést.

DFK 2018.01.05. 16:01:38

A poszter tényleg eltévedt, de nagyon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.05. 16:05:15

@VaradiJanos: Te csak hallgass! Azon a címen kértél fogvédőt, hogy letört a fogad és felsérti a nyelved, közben kiderült hogy a kuncsaftjaid panaszkodnak, hogy fogazol szopás közben. Húzasd ki inkább a metszőfogaid, nem kellenek neked azok a melóhoz!

VaradiJanos 2018.01.05. 16:12:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nagyon érted a témát, pubi, ezek szerint a kidobós képregények mellett pornó újságok felett is álmodozol

kvadrillio 2018.01.05. 16:35:22

EZEK AZ ÚJ """ELIT""" ??? :o)))))))))..Mibe fektetnek a NER-lovagok? EZEKTŐL FELFORDULHAT AZ ORSZÁG NÉPEHHH !!! :oMibe fektetnek a NER-lovagok?

Egy év alatt 500 magyar lett multimilliomos. Már nem viszik külföldre a pénzt, Svájcba azért mennek, hogy hazahozzák az ott lévő vagyont.

kvadrillio 2018.01.05. 16:39:45

..Több száz NER-lovag szerzett százmilliókat
A NER fiatal haszonélvezői közül sokan lettek nagyon hirtelen szupergazdagok. Róluk szól, az ő anyagi helyzetüket, fogyasztásukat, befektetési gondolkodásukat mutatja be cikksorozatunk. I. rész
Tovább

Kíváncsiak voltunk azonban arra is, hogy mit csináltak az utóbbi években ezek a fiatalok a szabad pénzeszközeikkel. Az elemzésben Karagich István, a privátbanki szakmát rendszeresen elemző Blochamps Capital Kft. ügyvezetője volt a segítségünkre.
Gyorsan gazdagodtak

E kör vagyonfelhalmozásáról korábban megállapíthattuk, hogy 2010 és 2017 között a magyar gazdaság szinte minden paramétere kedvezett a gyors meggazdagodásuknak. A Blochamps Capital becslése szerint
egyetlen év alatt 500 új multimilliomos lépett be a legalább egymillió dollárnyi megtakarítással bírók körébe,

míg egy neves nemzetközi ingatlancég, a Knight Frank egyenesen ezer családra teszi csak a tavalyi magyar növekményt. Természetesen a családtagokkal együtt ez egy még szélesebb kör, több ezer ember fogyasztása, beruházásai, befektetései válhattak így intenzívebbé.
Környezeti tényezők

Mi segítette ezt a gyarapodást?

A gazdasági növekedés magas volt;
a hazai megtakarítások nagymértékben emelkedtek;
az egész világon dübörgött a pénzpumpa, ennek is volt hazai lecsapódása;
de az uniós források is könnyen konvertálódtak magyar magánvagyonokká;
az adóamnesztia-szabályok miatt a NER-körnek már nem kellett annyira titkolnia a korábbi felhalmozásait sem;
ráadásul az adatcsere-egyezmények és a nemzetközi privátbankok compliance-szabályainak szigorodása miatt kellemetlenebbé vált az osztrák és a svájci privátbanki szerződés.

A 2010 utáni gyors gazdagodásnak van pár jelképes csomópontja:

2010 és 2014 között valójában ez inkább csak egy pillér volt, amelyet Simicska Lajos, Nyerges Zsolt neve fémjelzett;
majd 2014 után a politika megelégelte a túlzottan erős gazdasági erőcentrumot, ideiglenesen több ilyen is kialakult, de azért néhány csomópont ekkor is maradt, például Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Tiborcz István körül.

...ÉS RÁADÁSUL IDÁIG MAGYARORSZÁGON, 63-AN FAGYTAK MEG A SAJÁT LAKÁSUKBAN, MERT NEM VOLT PÉNZÜK TÜZELŐRE !

HURRRRÁÁÁÁÁÁÁ ! NYÍRJÁK MÁÁÁ KI AZ ORBÁN-KORMÁNYT ! NERT MEGÉRDEMLI !

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 17:58:21

Egyszerűen ez egy mozgósító akció, semmi egyéb.

Ha ballib párt csinálná, az összes ballib média lelkendezve micsoda demokratikus ötlet ez.

gyászhuszár 2018.01.05. 18:16:43

@citrix: szerintem igy igy kolt rendesen gyogykezelesekre.. Elvonokurara.

kvadrillio 2018.01.05. 18:41:07

KÓSA: ÉDESANYÁM NEM KÖZSZEREPLŐ !!!!!.....DE A KÖZPÉNZT, AZTATAT...NAGYON SZERETI !!!!!!!!!!!!! :o)))))

kvadrillio 2018.01.05. 18:47:16

SZTEM MEGLESZ EZ PÁR ÉV MÚÚÚLVA IZRAELBEN.....MINT MINDEN ÉRTÉKES KINCS, ALKOTÁÁÁÁÁS !!! :o)))

Bartók után Kodály szobrát is ellopták Kecskemétről
hh
2018.01.05. 15:52

A Bartók Bélát ábrázoló szobor után Kodály Zoltán szobrát is ellopták Szervátiusz Tibor Kodály Intézet előtti alkotásáról, Kecskeméten - számolt be a Baon.hu. Szeptemberben megcsonkították a Csak tiszta forrásból című bronz művet, tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát, így Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül volt látható. A napokban derült ki, hogy Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.
Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész Tiszta forrásból című szobra az avatóünnepségen Kecskeméten, a Kodály Intézet előtti parkban 2016. május 5-én.
Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész Tiszta forrásból című szobra az avatóünnepségen Kecskeméten, a Kodály Intézet előtti parkban 2016. május 5-én.
Fotó: Ujvári Sándor

A szoborra a város 7 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kulturális Alaptól, további 700 ezer forintot pedig saját költségvetéséből biztosított.

Nem ez az első szoborlopás Kecskeméten, legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el valahogy két fiatal férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást.

kvadrillio 2018.01.05. 18:50:16

...télleg..., mi van az értékes múzeumi festményekkel, melyeket bizonyos családokhoz helyezett ki BAán-bácsi ????? REMÉLEM NEM TARTJÁK MEG VAGY NEM CSEMPÉSZIK KÜLFÖLDRE.....ADJÁK CSAK VISSZA A MAGYAR NÉPNEK !!!!!
süti beállítások módosítása