Az eltévedt demokrata

AlexNet

213. Ételosztás korlátozása?

Kiszorítósdi

2017. november 29. 10:00 - Alex_W

Egy választási évben igen csak kínos, amikor tömegek kígyóznak az ingyenkonyhák előtt. Igazából nem csak választási évben: mindig kínos. Arra emlékezetet, hogy nem elég szóban hirdetni, hogy Magyarország jobban teljesít, hanem tenni is kéne már érte valamit.

Amiben a Nemzeti kétharmad elég kétes eredményeket ért el, hisz a vezetők pénztárcájával, más nevén lévő bankszámlájával együtt nőtt a sor az ingyenkonyhák előtt is.

Ugyan az Emberi Erőforrások Minisztériuma, élén a református lelkészből kutyaütő politikussá visszafejlődött Balogh Zoltánnal cáfolja, hogy a Magyar Kormány az ingyenkonyhák betiltására, de legalábbis eldugására készülne, azért láttuk már a tekintetes minisztérium tekintetes vezetőit hazudni. Ráadásul az ilyen tekintélyelvű erőből történő megoldás tipikusan Fideszes lenne, lásd Debrecent, ahol a kormány párt helyi ereje helyfoglalási pénzt kér azoktól, akik segítenek a szegényeken, a nyomorgókon, azokon akik a fagy- és éhhalál közt választanak. Azokon, akikről gondoskodni az ő feladatuk is lenne, de nem tudnak, sőt ami százszor rosszabb: nem is akarnak.

20130330_sorbanallas_etelert.jpg
fotó: fideszfigyelo.blog.hu

Márpedig a szegénység megjelenése bármilyen kínos is, parancs szóval be nem tiltható, propagandával el nem tüntethető. Márpedig addig amíg a TAO politikusaink, a bársonyszéken ülő tehetségtelen zsebcsatár vezetésével azon vannak elfoglalva hogy az állam bevételeit saját zsebükbe, saját kiadásaikat meg az állam zsebébe tegyék: addig nem fognak az utcáról eltűnni a nyomor jelei.

Sőt még inkább meg fognak jelenni. Mert hiába szorítják ki az ételosztást a nyomorgó külvárosokba, mert hiba szorítják ki a jószívűséget a város szélére, kitehetik Kőbánya távoli szegletére, a szegények egyre többen lesznek. Ma kétszer körbeérnek egy háztömböt, holnap hosszában végigérnek az Üllői úton, át a Duna hidakon egészen a miniszterelnöki rezidenciáig.

Kedves keresztény farizeusok, te képmutató kétharmad, ha megtért szemeiteknek a  szegények látványa, s főleg sokasága nem kedves, akkor emlékeztetlek benneteket, hogy nyolc év munkája fekszik abban, hogy ennyire megszaporodtak a karácsonykor ingyen ételre szorulók. Csinálhattatok volna olyan politikát, hogy ha nem is lesznek gazdagok, de a szegénynek sem kellene választania a lakása és a hasa, a fagy és az éhhalál közt. 

Nem azt mondom, hogy a Nemzeti Kétharmad Rendszerének nem ellensége a szegénység: igenis félnek tőle. Ezért tömködik a zsebüket tovább akkor is ha már tele van, hisz félnek hogy szegénynek látszanak. 

Pedig csak lelkiekben azok.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr2313403031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.11.29. 20:20:13

Szegénység? Lehet...
A világ leggazdagabb országában is van.
Ergo mit akart mondani ez az írás?

LallyPop 2017.11.29. 20:22:10

Miből gondolod hogy nőtt a tömeg az ingyenkaja osztáson? Mert csak az maradt ki, amire felépítetted az elméletet.

A miniálbér ugye sosem volt magasabb - euróban sem - melót kapni 30 éve nem volt ilyen könnyü. Szóval sántít.

morph on deer 2017.11.29. 20:35:59

@röf:
Csak azt, hogy nem letagadni kéne a szegénység létezését, hanem segîteni a szegényeken!

Talán működőképes szociális ellátórendszer kéne, és nem a falábú kamu focisták pátyolgatása, - már rővidebb lenne a sor. Szerintem.

Ben Franklin 2017.11.29. 20:43:14

@morph on deer: Ez igaz is de miből derült ki számodra hogy nem müködik a szociális ellátórenndszer? A posztból biztos nem.

Gyakorlatilag annyiról van szó tervezet szintjén hogy pártok ne osszanak kaját, mert ugye azzal kampányolni lehet. Szerintem a száraztészta demokrácia sem volt vmi felemelő.

Én nem látok embereket tucatjával éhen halni, sőt egyesével sem, úgyhogy gondolom a szocrendszer valahogy csak megbirkózik vele. Sőt magánszemélyként is kivihetsz kaját, ez sem volt és nem is lesz tilos.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.29. 20:45:36

@röf: Azt akarta mondani, hogy rohadj meg az összes többi fideszes majommal együtt. Ezt akarta mondani. Így már érthető?

morph on deer 2017.11.29. 21:29:00

@Ben Franklin:
“...de miből derült ki számodra hogy nem müködik a szociális ellátórenndszer?”

Messze túl sok végleg leépült - főleg idősebb - embert látni, és/vagy lehet tudni, hogy itt-ott-amott bizony nyomorog valaki, aki még néhány éve is “megvolt” valahogy. “Még” nem halt égen, ebbrn igazad van.
Az ilyenek jó részének már hozzátartozója sincs, vagy nincs az országban.

Én sajnos nem hiszek a rezsicsökkentésben mint megoldásbat, egyszerűen azért, mert anak a fogyasztás százalékos arányában van hatása, ráadásul mndenknek jár, a milliárdosnak is!

Például a svéd rendszer olyan, (több mint 25 évig éltem ott) hogy ott csak az kap támogatást, aki rászorul. Mondjuk a nyugdíjas nyugdíját kiegészítik egy normatíva alapján - figyelembe véve a lakhatás individuális körülményeit, a lakbért, közüzemi díjakat, stb. - hogy elérje a megélhetési szintet! Ott mindenki teljes árat fizet mindenért, csak annak segítenek, aki rászoruló.

Én teljesen biztos vagyok abban, hogy ez itthon is működne, és még olcsóbb is lenne, mint a “rezsicsökkentés”!
Miért legyen olcsóbb az energia a Gyurcsánynak meg a Rogánnak?

Már rövidebbek lehetnének azok a sorok.

Egyébként jól tudom, hogy az ‘ételosztás’ nem vonatkozik a ‘száraztésztás’ csomagokra? Csak a szavazatvásárlásra gondolva. Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni a határon túli szavazók támogatásával kapcsolatos igyekezetet, bár ők nem gulyáslevest kapnak...

Ben Franklin 2017.11.29. 21:36:13

@morph on deer: Mind1 miben hiszel, az hogy több szegény van-e vagy kevesebb ezek szerint a saját egyéni hangulatodtól függ, a poszter is így gondolja, mert konkrétumokat elfelejtett mellékelni.

Szegények mindig voltak és lesznek is, konkrétan még akkor sem tartanám jogosnak a külföldre távozottak családjáról való külön állami gondoskodást, ha Svájcban élnénk, ezt elvben sem tartom helyesnek, elsősorban a fiatalok dolga hogy a saját öregjeikről gondoskodjanak, leszámítva persze az állami minimumot ami mindenkinek jár.

A minnél kisebb állami újraelosztás a minnél kevesebb lopás garanciája, nekünk nem jött be a kommunizmus, ha a svédeknek igen, az az ő dolguk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.29. 21:52:11

Még több stadion kell. És persze Lőrincpénz. Esetleg még az egészségügytől is el lehetne vonni egy kis pénzt még.

Kámasuka 2017.11.29. 21:57:51

Nekem az a véleményem, hogy alapvetően a szegénykérdésben a Fidesz véletlenül jobboldali konzervatív, a baloldal meg meglepő módon, baloldali megoldásokat erőltet.

Én elsősorban a SAJÁT érdekeimet szem előtt tartva /van munkám, átlag felett keresek és adózok/ nyilván a Fidesszel értek inkább egyet, és azt mondom, minden társadalomnak gondoskodni illik a szegényeiről, de NEM PRIORITÁS a sorsuk.

Merthogy a hazát a szarból nem a munkanélküliek, csavargók, idősek húzzák ki. Hanem. Így a prioritás legyen szvsz a jómunkásemberé, és csak ezután jöjjenek az állam eltartottjai. Ráadásul ha több pénze van a melósnak, akkor a csóró rokonnak vagy szülőnek ezt ő maga is odaadhatja, minek ehhez állami hivatal, hivatalnok?

Ezt a politikát 2010 óta konzekvensen viszi a fidesz és ki is jött a gazdaság a mély kakából, mert jobban megéri dolgozni és dolgoztatni, legálisan, mint korábban. És kevésbé éri meg nem dolgozni, mert segély már tényleg alig van meg a közmunkásbér is nevetséges.

DE! Lettek munkahelyek, mára már több a munkabére reálértéken egy minimálbéresnek is, mint 10 éve, és fenn is tartható a dolog nem adósodik el egyre jobban az állam.

És a szegénység elleni küzdelem fő fegyvere mégiscsak a munkahely, a mukalehetőség, nem?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.29. 22:31:53

@Kámasuka: A fidesz meglehetősen kegyetlenül bánik az elesettekkel. Legyenek azok éhező hajléktalanok, vagy éppen menekültek. Lehet ezzel egyet érteni, csak ugye pont az emberségünk miatt vagyunk emberek.

Az, hogy lassan a fél ország külföldön dolgozik,és emiatt csökken a munkanélküliség sőt egyre több területen komoly munkaerő hiány van, az nem keverendő ide. Az egy másik probléma, ami az elesetteken nem igazán segít. Az közös, hogy jó részben ez is a fidesz kormány felelőssége.

Kámasuka 2017.11.29. 22:44:36

@Én tudom jól: Hát persze hogy lehet egyet érteni, ezért szép a demokrácia.

'Az, hogy lassan a fél ország külföldön dolgozik' - ezt mire alapozod? Mert a számok szerint nettó bevándorlás van: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2112.html

Az elesetteken, meg a nem elesetteken is az segít, ha könnyü muknát találni, nőnek a bérek és nincs államcsőd.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.29. 22:55:50

@Kámasuka: Ehh, mindegy... hányszor mennek le ugyanazok a beszélgetések, tök feleslegesen. Olyan mélyre ásta az árkot a fidesz az ország közepén, hogy ezt a mi életünkben már nem lehet majd betemetni. Mantrák mantrák hátán. Én viszont álmos vagyok.

Kámasuka 2017.11.29. 23:02:29

@Én tudom jól: Mármint a mantráid a számok ellen. Jó éjt.

morph on deer 2017.11.29. 23:10:25

@Ben Franklin:
“...nekünk nem jött be a kommunizmus, ha a svédeknek igen, az az ő dolguk.”

Azt hiszem nem érted.

A svédeknél nem ‘mindenkinek olcsóbb a villanyáram’ - mint a kommunizmusban, - hanem az kap segítséget, aki rászorul!

Tehát nem pocsékolnak kommunista módon, hanem a forrásokat arra költik, akinek valóban szüksége van rá, és nem a kommunista ‘mindenkinek egyenlően jár az olcsó gáz meg váltóáram’ elv mentén!

Amúgy ott nem “kötelesség” a hozzátartozókról való gondoskodás, ott azért fizetsz adót, hogy legyen miből finanszírozni ezeket a dolgokat.

Igaz, a miniszterelnök ott nem focibuzi, és nem épülnek stadionok minden putri mellé. Sőt, még “futballakadémia” sincs, képzeld! Ennek ellenére valahogy mégis eredményesebbek...
Biztos az a tiszta levegő teszi.

Vagy a tiszta agy.
Mert az is kell(ene) ám egy ország vezetéséhez, mivel a jelek szerint pár tízezer Soros-plakát nem elég...

Ben Franklin 2017.11.29. 23:39:46

@morph on deer: Nálunk is rászorultsági alapon megy a munkanélküli segély is, meg a szoc segély is, ami sokkal több mint a rezsicsökkentés összege/fő.

De elvben ezzel egyetértek, a rezsicsökkentést ideje kivezetni és visszaállni a piaci árakra, már nincs válság.

"Amúgy ott nem “kötelesség” a hozzátartozókról való gondoskodás, ott azért fizetsz adót, hogy legyen miből finanszírozni ezeket a dolgokat. "

Hát nevezzük nyugdíjbiztosításnak, de ez nálunk is így van. Gondolom a svéd tehetősebb idősek nem/csak/ a nyugdíjukból élnek jól, mert a gazdagok sehol sem támaszkodnak az államra. A gazdagnak nem éri meg más nyugdíját fizetni, ezért kötnek ki vmi vállalkozásban, mert magas keresetü alkalmazottnak lenni nagy cumi adó és járulékszempontból.

A svédek nem a stadionjaink óta gazdagabbak, amik elenyésző kiadások. Mondjuk én egyben se voltam, tehát nekem feleslegesek, de nem voltam a nyíregyházi színházban sem, mert messze van, és nem is leszek.

A svédek nagyon bomlott agyúak, sajnos. Bár még mindig van mit tanulni tőlük más téren, de az újsvédek nem fogják kitermelni a nyugdíjra valót, szóval hülyeséget csináltak. Elhitték hogy a migrik rászorulók, így minden migri oda akar menni. Ez nem volt okos húzás szvsz.

morph on deer 2017.11.30. 00:49:04

@Ben Franklin:
Pedig most már szigorítottak is egy csomót.
A helyzet az, hogy régebben náluk a támogatás az átlag svéd életkörülmémyeinek megfelelő életmód biztosításához volt mérve, ami azt jelentette, hogy a kilencvenes évek elején pl egy négy gyerekes család simán meg tudott élni csupán a gyereknevelési támogatásból, kb családi pótlék.
Egy hasonló iraki menekült családtól tudom, akik a létszám miatt egy kétszintes lakást kaptak egy sorházban, a helyi svédek nem kis csodálkozására, plusz pénzt a lakás bebútorozására, aztán még ruházatra is.
De ezt nem a menekültek kérték, ez járt nekik a svéd törvények szerint!
Meg a jugóknak, románoknak, stb.
Nem kevés visszaélés is történt, így lassacskán kezdték csökkenteni a szintet, de megélni mindig is meg lehetett, ha menekült volt valaki.
(Én munkavállalóként kerültem ki, adófizető lettem az első naptól. :))

Azon túl, hogy nem könnyű annyi embert kezelni, azért az egy hatalmas ország, hely az akad.
Plusz elég rendesen rászerveznek: rengeteg munkahely létesült már eleve az adminisztráció miatt is, de a nyelvoktatással, munkásképzéssel, stb kapcsolatban is sok emberre lett szükség.
Na meg egy csomó civil is segít, a ‘mentorálásban’ - azaz a hétköznapi életbe való bevezetésben, az ügyintézésben, stb.

Azaz nem minden csak negatív.
A gond a nagyvárosok környékén van/lehet, ahol már eleve korábban is sokan voltak, de az elsősorban szociális probléma. Azokon a helyeken vannak botrányok is, amikről lehet olvasni általában.

A svédek elsősorban a saját jogrendszerük miatt vannak nehezebb helyzetben, ahogy már említettem.
A naprakész szabályokat nem ismerem ugyan, csak a híreket szoktam olvasni.

Az átlag svéd egyébként segítőkész, nincs az a hozzáállás mint itthon.
Még a boltok előtt kolduló románoknak is adnak lóvét, gondolom azért is járnak ki csapatostól...

Ben Franklin 2017.11.30. 02:19:06

@morph on deer: Én ezt nem kétlem, mármint a barátságosabb hozzáállást és a bizalmat egymás iránt, ez alapvetően minden kényelmes társadalomban adott, a bizalmatlankodás, sunyiskodás meg minden ex-szoci országban megvan.

Nem is csoda, mondom tanulni mindenkitől lehet, és érdemes is, de elájulni sem tudok a svédektől, több száz éve nem volt háború a területükön, míg nekünk mindből kijutott, mert ott van az ország, ahol. Pl. a lokáció és az időjárás miatt nincs az a pénz amiért én Északra költöznék, de ettől még szimpatikusak. Beilleszkedni viszont mindenhol nehéz külföldön /nem is feltétlen van rá mindenkinek igénye/, teljes embert kíván.

röf 2017.11.30. 09:03:56

@Én tudom jól:
"Azt akarta mondani, hogy rohadj meg az összes többi fideszes majommal együtt. Ezt akarta mondani. Így már érthető? "
Na, veled könnyű beszélgetni, és gyorsan is megy....
Szóval: kuss.

röf 2017.11.30. 09:34:45

@morph on deer:
Sajnos ezt a foci-őrületet szerintem is túltolják, és azon kívül, hogy nincs látszatja és eredménye sem, magaslabda minden olyan szituban, ahonnan pénz hiányzik.
De ennek ellenére ez egy politikai indíttatású cikk, nyilván ütni kell a kormányt igaz és hamis hírekkel egyaránt. Semmi egyéb.
süti beállítások módosítása