Az eltévedt demokrata

AlexNet

193. Gyurcsányozik, ki figyelmet akar

Le lehet szállni a Feriről!

2017. március 08. 10:00 - Alex_W

Mindenki bukott már el, nem kell hozzá politikusnak lenni. Elbukunk barátságainkban, szerelmeinkben, megbukunk szülőként, egy rosszabb napon elbukunk a karrierünkben is. Egy időre partvonalra kerülünk, ilyen az élet. A kérdés nem az hogy megbuksz-e valaha, hanem az, hogy visszatérsz-e a játékba, vagy ott maradsz a kispadon.

Egy okos ember nyilatkozta valamikor, hogy nem fél a bukástól, mert tisztában van vele, hogy minden politikus szükségszerűen a bukás felé halad. Ha nem bukik meg, az biztos jele annak, hogy az illető elnyomó, despota, egy diktátor.

Ezt az igazságot megtanulhatná a Momentum (immár párt-) elnöke.

Nem dicsérni jöttem Gyurcsányt és nem tisztem védeni. De elegem van abból, hogy boldog-boldogtalan Gyurcsányozik. Abban igaza van a Ferinek, hogy Gyurcsány Ferencet eltávolítani a politikai életből, vagy visszahelyezni oda, nem a Momentum elnökének feladata, nem az ő joga. Gyurcsány Ferenc politikai karrierjének egyedül a választók vethetnek véget - vagy saját maga. 

Egyáltalán ki számít bukott politikusnak? Az a blogger, aki hosszú hónapokig sátrazott az ország háza előtt, és hol pártelnök akart lenni, hol forradalmat vizionált maga mögé, de igazából egyiket sem tudta elérni? Az Együtt vezetői és aktivistái, akik nem tudtak továbblépni Bajnai Gordon nélkül? Az MSZP gárdája, ahol lassan már mindenki volt elnök, alelnök, elnökségi tag, mégis ott élnek a múltban, ahol Gyurcsány hagyta őket?

És különben is -

Ha Gyurcsány Ferenc bukott politikus, akkor miért szeretne mindenki Gyurcsány Ferenc lenni?

Miért méri mindenki magát Gyurcsány Ferenchez? Tán bukásában is ő az etalon?

Még azzal is vitatkoznék hogy Gyurcsány Ferenc megosztó. Érdekes, hogy bár immár lassan 6 éve nem tagja az MSZP-nek mégsem áramlanak széles tömegek a Szocialistákhoz, sosem volt tagja az Együttnek, még sem kígyóztak sorok az Együtt irodái előtt, hogy belépjenek egy új párt új arcai mögé az emberek. A Momentum sem attól hangos, hogy átütő erővel gyűjtené a szavazatokat. Még ha tudja is tartani a jelenlegi irányt, mához számítva 50 év múlva talán lesz is esélyük arra, hogy érdemben beleszóljanak a politikába.

A választás viszont nem Gyurcsány Ferencről szól, hanem arról, hogy mely kérdések s mely válaszok érdeklik az embereket. A szegénység, a széthúzó társadalom, a gyerekek jövője, az iparosodás, a munkahelyek, a bizalom, vagy a stadionok kérdése a fontosabb; vagy kinek a hazugságában hisznek jobban? Érdekli-e az embereket a szép lassan szétvert egészségügy, hogy millióknak nincs biztosítása, hogy nincs pénz fűtésre, gyógyszerre. Érdekli-e az ikszelőt, hogy egyeseknek azért van évente új bútora, mert télen elfűtik, amit nyáron összegyűjtenek? Érdekes ezekben a kérdésekben a Momentum csak azt tudja szajkózni amit a többiek mondanak - például Gyurcsányék.

Nem vagyok Gyurcsány-hívő, de amit megérdemelnek mások, a Mesterházyk, a Molnár Gyulák, a Szigetvári Viktorok, a Fekete-Győr Andrások, a Bokros Lajosok, a Juhász Péterek, az Orbánok Viktorok, a Semjén Zsoltok, vagy Vona Gáborok, azt ő is megérdemli: hogy a választók döntsenek róla.

Nem kell szeretni Gyurcsányt, sőt cél lehet az is, hogy kiszorítsa egy versenytársa a politikából. Viszont ehhez érvek kellenek, annyi nem elég, hogy azért mert Gyurcsány Ferencnek hívják. Csináld jobban, mint Feri! Olyan politikát csináljon a Momentum, ami jobb, szebb, elegánsabb, mint a Demokratikus Koalícióé, legyen több híve, vagy tegye érdektelenné a volt miniszterelnököt, de kérem hagyja abba gyorsan amit csinál, mert visszaszáll a fejére.

Mert a Momentum is bukottakból áll. Olyanokból, akik valahol másutt már próbálkoztak a politizálással, csak nem jött be nekik.

A Momentum is csak egy lett azok közül, aki azt keresi, hogy mit miért ne csináljon. Miért ne fogjon össze más pártokkal? Miért ne vegyen részt az együttműködésben? Egyáltalán a Momentum miért maradjon fenn?

A NOlimpiát köszönjük, de ezen a szinten ez kevés egy kiadós Gyurcsányozáshoz. 

 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr4012317531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elemes 2017.03.08. 23:17:12

Abban a konkrét riportban nem pont erről volt szó, bár értem a szerző felvetését

felső határ nincs 2017.03.09. 00:20:49

ballibsiknek kuss van. minnél többfelé szaladnak, annál jobb mária országának

ámen

Ramil Safarov 2017.03.09. 01:42:44

A Gyurcsany egy sulyos elmebeteg. A velejeig romlott korrupt HAZAARULO balolodali bunozok pedig, megalaztak az orszagot azzal, hogy ezt az elmebeteget miniszterelnoknek valasztottak.
De megfizettek az aljas HAZAARULOK a mocsoksagukert, mert az elmebeteg nem csak az orszagot KURTA szet, hanem halaistennek (meg az elmebetegnek) a baloldalt is . Megerdemeltek, 100 Gyurcsanyt is megerdemelnenek, ezek a mocskos HAZAARULOK. Es azt is megerdemlik, hogy nem tudnak szabadulni az elmebetegtol.(pont az elmebetegsege miatt)
A nemzeti oldalnak, csak annyi dolga van, hogy segitsen szinten tartani a Gyurcsanyt, hogy tovabb rombolja pusztitsa mocskos HAZAARULO balodalt.

Pop40 2017.03.09. 03:13:43

Teljesen igaz.
Szimpatikus a Momentum, de az az interjú erőteljesen félresikerült.

archangel1528 2017.03.09. 04:08:06

Bárki aki Gyurcsány Ferenc-el együttműködik, az soha az életben nem fogja megnyerni az országgyűlési választásokat.

midnight coder 2017.03.09. 05:13:11

Gyurcsány azért jó, mert egy stabil pont. Annyira szarul csinálta amit csinált, és az a 8 év akkora kudarc volt - a gazdasági válságtól függetlenül is - hogy még 20 év múlva is lehet hivatkozni rá.

Másrészt, Gyucsány csinált egy nagyon fontos dolgot: kiírta a baloldalt a demokraták közül. Addig lehetett arra hivatkozni, hogy lám ott az egyik oldal, az antidemokratikus fasiszták, míg mi vagyunk a demokraták, mi képviseljük a népakaratot. Csak aztán jött az öszödi beszéd, amiben nem csak az volt benne, hogy elkúrtuk, meg hogy olyan helyzetbe hoztuk az országot amiről el sem tudtuk volna képzelni hogy képesek vagyunk rá, de az is, hogy azért kell kapkodni, azért nincsenek terveink - miközben az egész kampány arról szólt, hogy vannak - mert nem akartuk, hogy a választók meg tudják, hogy mik azok a lépések, amiket meg kell tenni. Aztán jött 2006, a szemkilövések, és Fletóék szépen bizonyították, hogy a baloldaltól ma sem áll távol a tömegbe lövetés, bár ma már csak gumilövedékkel - hiába na, csak puhult azért az a diktatúra... Utána pedig szépen bizonyította Fletó elvtárs, hogy a baloldal képtelen a kormányzásra, azt a bolhacirkuszt amit MSZP-nek hívunk csak egy Horn tudta irányítani - azóta pedig a baloldal csak fragmentáltabb lett...
Végül pedig a csúfos bukás, a patkány ahogy elmenekült a süllyedő hajóról, amivel aztán a Bajnai evickélt el a révig... Igen, Fletó valóban ikonikus figura, rá lehet hivatkozni. Olyasmi mint Szálasi, Rákosi, Kádár. Még nagyon sokáig velünk marad az emléke.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.09. 05:16:30

Tisztelt Gyurcsány Úr! Kedves Ferenc!

Kívánunk neked hosszú, egészséges, életerővel és alkotással teli életet, hogy még legalább 40 évig aktív politikus lehessél. Így biztos, hogy a ballibeknek nulla esélyük lesz ez idő alatt megkaparintani a hatalmat.

Tisztelettel:

a nép

berne 2017.03.09. 06:08:07

"Nem vagyok Gyurcsány hívő..."
LOL.

Skankhunt42 2017.03.09. 06:32:53

ki szeretne gyéef lenni?

Marcus Antonius 2017.03.09. 06:45:57

@Ramil Safarov: Orvos látott már? Ha nem ideje felkeresni!

nu pagagyí 2017.03.09. 07:06:37

Az a helyzet, hogy gyurcsányozással csak a Fidesz tudott választást nyerni, másnak nem fog sikerülni. A Fidesz rezsim és különösen annak vezetője fölényesen meghaladta az összes ocsmány paramétert, amit karaktergyilkosság keretében Gyurcsányra kentek. Korrupt, diktatórikus, hazaáruló és népellenes. Mindent teljesítettek, amit felsoroltak Gyurcsány bűneként, mellesleg minden alap nélkül.

Ideje lenne az immár 7 éve velünk élő problémákra koncentrálni, A múltból nem lehet megélni. Addig kellene lépni, amíg nem hívják be ismét az oroszokat, nem lesz kötelező katonai szolgálat, hogy megalázhassák és gyilkolásra képezzék ki a gyerekeinket. Még van nyugdíj és közegészségügy, de nem sokáig. A falvakban már most is csak zsellérként és/vagy jobbágyként tengődhet aki nem született földesúrnak. Pár év múlva pedig már nem lesz olyan tanár, akiket emberként is lehet tisztelni. Nem Gyurcsány a probléma.

midnight coder 2017.03.09. 07:20:20

@nu pagagyí: Aki nem képes gyilkolni ha kell, azt előbb-utóbb legyilkolják. A világ sajnos nem olyan hely ahol csak békés buddhista szerzetesek élnek, akik a légynek sem tudnak ártani. Ráadásul még ők sem voltak mindig olyan békések...

torró 2017.03.09. 07:21:32

A szerzőnek mondanám, mennyire nem szereti még a rokonság sem. Az apai ágról első unokatestvére itt lakik, és mivel az anyai ágról első unokatestvére nekem vő társam, vagyis nagyjából rokoni kapcsolatban vagyunk. A férjével dolgoztunk is együtt, így tartjuk a rokonságot. A Feri édesanyja el szokott jönni látogatóba, és az egyik ilyen látogatás után kérdeztem, a (nevezzük Icának) Feri hogy hogy nem jött le? Azt mondja,: Az apja f....t, ide ne jöjjön! Pedig, ez abban az időszakban volt amikor a Feri miniszter volt. Kérdés?

selek 2017.03.09. 07:23:26

1.Az mszmp kapcsolati tőkéjéből minapi milliárdossá lopta családját, mint jelenleg Orbán.
2.Baloldalinak mondta magát, közben pártja a legnagyobb külföldieknek privatizáló.
3.Őszödön a baloldali bili kiborításával fenyegetőzött (beszámolt értéktelen kormányzásukról), de nem tisztította ki a bal, jobb pártfinanszírozást, tovább élteti a dk-ban is a fortélyos félelmet.
4. Van néhány százezer birka rajongója, akik nem gondolkodnak, mint ov-nak egymillió.

A fentiekért kell visszavonulnia.

selek 2017.03.09. 07:35:22

@nu pagagyí: Igazad van, van baj elég, de ezek megoldásához nem szabad Ferencet hozzáengedni, mert objektív okokból (nem a karaktergyilkolása miatt) nem alkalmas megoldásukra, nem hihetünk neki(előbb leírtam miért). A mai választási rendszer viszont kikényszeríti a baloldali ellenzéki EGYET, - mivel ez az EGY ő nem lehet - akkor Ferencnek jelenleg gyorsan vissza kellene lépni, míg a plurális demokrácia szabályait vissza nem állítják.

élveteg 2017.03.09. 07:36:01

Hát azt azért nem tudom hogy ki az a mindenki aki Gyurcsány Ferenc szeretne lenni
Azt viszont lehet tudni hogy Gyurcsány mit szertetett volna hogy milyen legyen a rajta kívüli világ

"Én vezető akartam lenni, azt akartam, hogy a világ kicsikét olyan legyen, mint amilyen én vagyok"

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)

hu.wikiquote.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc

konrada 2017.03.09. 08:39:31

@nu pagagyí:
"Az a helyzet, hogy gyurcsányozással csak a Fidesz tudott választást nyerni, másnak nem fog sikerülni."
Nagyon igaz gondolat.

....ehhez már csak annyit lehet hozzáfűzni: Gyurcsánnyal se....

funfun 2017.03.09. 08:43:34

@Ramil Safarov: Az egy sulyos elmebeteg. A velejeig romlott korrupt HAZAARULO jobblolodali bunozok pedig, megalaztak az orszagot azzal, hogy ezt az elmebeteget miniszterelnoknek valasztottak.

Jolka40 2017.03.09. 08:56:31

Lőrincz István posztja korrekt írás. Kár, hogy a kommentelők nem figyeltek eléggé arra, amit elmondott.

gmihaly621 2017.03.09. 09:56:32

@Pop40: Már megint az a nyavalyás kapufa, ami miatt nem ment be a gól!

2017.03.10. 11:56:04

gyurcsánynak azért kell eltűnnie, hogy abaloldalnak esélye legyen. vannak szavazói, de többen vannak azok, akik azért szavaznak fideszre, mert gyurcsány van a másik oldlaon.
süti beállítások módosítása