Az eltévedt demokrata

AlexNet

139. Nincs kormányváltás

Győzelemmel felérő vereség

2014. április 08. 09:00 - Alex_W

A vasárnapi választások brutális ellenzéki vereséggel végződtek. Bár a parlamenti mandátum arányok az új rendszernek köszönhetően jóval torzabbak, mint korábban bármikor, tisztán látszik: az ellenzéki Kormányváltás még megszorongatni sem tudta nagyon a kormánypártokat. A Jobbik váratlanul jól szerepelt, az ország több mint felén lettek másodikok.

Én mégis győztesnek tartom a Kormányváltókat.

Győztesek, mert - ha hónapokkal késve is, de - összefogtak és ha döcögve is, de együtt tudtak működni. Néhány fénykép és néhány hét erejéig nem egymásra mutogattak, hanem együtt dolgoztak. Kompromisszumokat kötöttek, s ha nyögve nyelősen is, de sikerült a kampány végére egy szorosabb munkakapcsolatot kiépíteni.

Csak túl későn.

De ez nem jelenti azt, hogy a kompromisszumok rosszak voltak. Egyszer talán el jön egy idő, mikor szövetségeinket felbontjuk, de ez nem az az idő. A Kormányváltóknak együtt kell maradniuk. Nem csak azért, mert szervezeteik egymásra vannak utalva, hanem azért, hogy az embereknek megmutassák: a kudarcot is eltudják szövetségben viselni.

Három hónap nem volt elég - különösen a szerencsétlen névcserék mellett - hogy az emberek megismerjék a Kormányváltó szövetséget, nem volt elég arra, hogy megismerjék a programját, nem volt elég arra, hogy bizalom épüljön fel a szövetségesek felé. Legalább kétszer vagy háromszor ennyi idő kellett volna.

A Jobbik jó eredménye mögött az is ott van, hogy az emberek egyszerűen büntetni akarták a politikusokat. Büntetni, mert cserben hagyottnak érzik magukat - mind két oldalról. Büntetni azért, mert sokszor egy táboron belül mélyebb árkokat ástak, mint a kormánnyal szemben; büntetni azért, mert inkább a saját hatalmi pozicióikkal foglalkoztak, mintsem a választókkal. Ezért volt hiba, hogy Bajnaiék és Mesterházyék ilyen hosszan húzták a szövetség megkötését: már nem volt idő a választópolgárok meggyőzésére.

Egyszer eljön az idő, mikor felbontjuk szövetségeinket, de ez még nem az az idő. A vereség ellenére nem szabad hagynunk veszni az eredményeinket: szükség van a kormányváltókra. Szükség van egy olyan balos - liberális - centrumra, amiben egységben, közösen tudunk fellépni Orbán túlkapásai ellen. Egy szövetségre, mely erőt tud mutatni ha kell, egy szövetségre melyen belül megkötjük kompromisszumainkat, anélkül hogy elveszítenénk saját magunkat.

Csak szövetségben lehet esélye az ellenzéknek nem csak az európai, és a helyhatósági választásokon, de 2018-ban is - vagy előbb. Készen kell állni.

Ne romboljuk saját két kezünkkel le azt, amit nehezen felépítettünk: legyen hivatalos a Kormányváltók szövetség, Legyen egy fórum, ahol a az ötök bandája egyeztet napi, heti szinten. Mutathassuk meg az embereknek, hogy a baloldal tanul kudarcaiból, a bal-liberális oldal megújult és a kudarc ellenére sem hagyja cserben a választóit.

Épp ezért Gordonnak üzenem: ha tényleg elege van a kompromisszumokból, akkor elege van politikából és inkább vonuljon vissza, de hamar. Szövetségen kívül mindenki - még az MSZP is - meghal.

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr665973145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.08. 14:10:08

A baloldali összefogás jövője (részlet):

Brian: – Ti vagytok a Demokratikus Koalíció?
Ati: – A jó édes anyád!
Brian: – Mi?
Ati: – Méghogy Demokratikus Koalíció! Mi az MSZP vagyunk! Méghogy Demokratikus Koalíció! (nevet)
Brian: – Én is... csatlakozhatnék?
Ati: – Nem, kopj le!
Brian: – Nem akarok ilyet árulni, ez csak egy meló. Ugyanúgy utálom az Orbánt, mint bárki más!
Ildikó: – Ez biztos?
Brian: – Ó, holtbiztos! Régóta utálom az Orbánt.
Ati: – Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell az Orbánt.
Brian: – Utálom!
Ati: – Igen, és mennyire?
Brian: – Nagyon!
Ati: – Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban az Orbánnál, azt a büdös Demokratikus Koalíciót!
Tibor: – És az Együtt 2014-et is!
Imre: – És az MSZP-t. Az MSZP-t. Köpködők!
Ati: – Mi vagyunk az MSZP!
Imre: – Ó. Azt hittem, mi az MLP vagyunk.
Ati: – MSZP!
Tibor: – És mi van most az MLP-vel, Ati?
Ati: – Ott ücsörög.

alfacharlybravo 2014.04.08. 14:34:39

Ez akkora győzelem volt, mint amit Napóleon aratott Waterloonál.

2014.04.08. 14:37:55

"Szükség van egy olyan balos - liberális - centrumra, amiben egységben, közösen tudunk fellépni Orbán túlkapásai ellen."

Kedves Lőrincz István! Igazán nem akarom megsérteni így ismeretlenül,de nem kellene már észrevenni, hogy nem arra lenne szükség ellenzéki oldalon, amit már a második választáson vernek porrá? Nem esetleg egy nyugati mintára épülő balközép pártra lenne szükség, mely megszabadulva a jelenlegi béklyóitól - melyeknek köszönhető mellesleg a mostani kudarc - tiszta lappal és feddhetetlen politikusokkal, karizmatikus vezetővel indulhatna jó eséllyel a következő megmérettetésen, valós lehetőséget teremtve arra, hogy méltó ellenfele legyen a kormánypártnak?

Scagnetti 2014.04.08. 14:44:05

A "kormányváltó koalíciót" volt időnk megismerni az elmúlt évtizedekben. Pont azért lettek így szarráverve, mert ismerjük őket. Az összefogás meg egy mérés szerint sem hozott több szavazatot. Ahogy azt előre lehetett látni. Azt csak álmodozók gondolhatták komolyan, hogy az egykori MSZP-SZDSZ egyben vonzóbb lesz, mint darabokban. Jól megvezették a szocidrukkereket ezzel az összefogós baromsággal.

s 2014.04.08. 14:54:53

Baromságokat írsz, fehér ember.

Nagy szerencsénk, hogy nem lett megválasztva a házmestery és gyurcsótány szövetség. Ugyanakkor nagy szerencsétlenség, hogy orbán lett megválasztva. Ezt nem érted, látom. Töprengjél egy kicsit rajta.

gordonkának ne üzengessél semmit. Mostanában kezd fényt kapni. Már látja azt, ami a Napnál is világosabb volt. Elbaszta a hülyéje, mert egy lejáratott brigáddal közösködött. Többre ment volna, ha egyedül marad. Ugyanúgy nem nyer, mint most, de legalább nem veszti el az arcát.

Én üzletet ajánlok neki. Ha otthagyja a szocikat, akkor támogatom. Ahogy most azért nem mentem szavazni, mert összeállt velük. Ez hiba volt. Nem jóvátehetetlen, de azért elég nagy hiba. Javítsa ki. Csinálja egyedül, mert az ő idejében nem mentek rosszul a dolgok.

hansoloo 2014.04.08. 14:57:55

A blogger semmit nem értett meg a vasárnapból. :)

Ha a "demokratikus" erők külön indulnak, ilyen eredményt akkor is el tudtak volna érni, ez mára kiderült.

Mondjuk ez a legkeményebb mondat:
"Egy szövetségre, mely erőt tud mutatni ha kell, egy szövetségre melyen belül megkötjük kompromisszumainkat"

Ez a szövetség mindenre képes, csak erő felmutatására nem. Se tehetség nincs hozzá, se ész, se semmi. Ez ami most jön, ez a lassú agónia. Másrészt olyan remek kompromisszumokat tudnak kötni, hogy be is jelentették, az EP választáson külön indulnak, Bajnaiéknak pedig még frakciója sem lesz, mert hogy nem akarnak rossz kompromisszumokat kötni. Ergo itt is lassú agónia (Kónya Péterrel, ahonnan a politikai kultúra 100%-a hiányzik csak)
Mesterházy tegnap kijelenti, hogy mindent jól csináltak, hiszen 20%-al kaptak több szavazatot, mint 2010-ben, Gyurcsány világégést vizionál, Bajnai sértődötten hisztizik, a PM-es árulók meg akkorát buktak, hogy arra nincs is igazán jó kifejezés. És közben mindenki tehet a választási vereségről, a rendszer, az időjárás, a fidesz, a buta megtévesztett választók, meg még ki tudja ki és mi, de ők, na ők még véletlenül sem, és ők mindent jól csináltak. :))

Ez a csapat egy vicc, vagy még az se. Pusztulásra vannak ítélve, aki ezt nem látja, az konkrétan vak!

hanta boy 2014.04.08. 15:05:28

Pityukám!

Hát ezt pont jókor írod!

Most jelentették be, hogy az EU választáson külön-külön indulnak...
(remélem az Együtt-Pm és a DK is megáll 4,9 - 4,9%-nál.....a liberálisok támogatottsága az kb. 0,1%.....)

Az őszi önkormányzati választáson egyedül Budapesten van esélyük....

Persze Bajnai kijelentette, csak akkor lesz újra Összefogás, ha Ő lesz a főpolgármester-jelölt....
(mondjuk erről a szocik könnyen le tudnak mondani, az eddigi hat választáson mindössze egyszer állítottak önálló szoci jelöltet.........)

Szevasztok 2014.04.08. 15:12:06

"Győzelemmel felérő vereség"

Ezzel a megállapítással egyet tudok érteni, de nem úgy, ahogy a szerző írja. Egy kicsit továbbgondolva.

Ezzel a vereséggel a baloldal esélyt kapott egy teljes megújulásra. Ez az esély nem sok ugyan de legalább nagyobb nullánál.
Továbbá kapott az ország egy esélyt, hogy a fidesz teljesen elbaltázza. Ez sem sok, de szintén nagyobb nullánál.

Míg ha a baloldal nyer akkor teljesen nulla esélye lenne, hogy 2018-ra bármilyen értelmes dolog kisül ebből a katyvaszból.

2014.04.08. 15:27:00

Ezzel a baloldali vezetőknek mondott- Paprikajancsival az élen- emberekkel akik a majdmimegmondjuk a népnek hogy mit csináljon soha nem fognak nyerni és demokráciát védeni , ahogy utólag mindig azt akarják csak hatalomra kerüljenek.
A Fidesz is megérthetné hogy ilyen magasságból ugyanolyan nagyot lehet bukni mint az Maszop és ráadásul évtizedekre,
nem csak pár évre ha, nem a történelmi magasságok felé törekszik, csak a zsebtömésre.

telkoe 2014.04.08. 15:30:51

@...elmúlik...:
de nem kellene már észrevenni, hogy nem arra lenne szükség ellenzéki oldalon, amit már a második választáson vernek porrá? Nem esetleg egy nyugati mintára épülő balközép pártra lenne szükség, mely megszabadulva a jelenlegi béklyóitól - melyeknek köszönhető mellesleg a mostani kudarc - tiszta lappal és feddhetetlen politikusokkal, karizmatikus vezetővel indulhatna jó eséllyel a következő megmérettetésen, valós lehetőséget teremtve arra, hogy méltó ellenfele legyen a kormánypártnak?

Nem :) Ez tul kockazatos lenne a mostani baloldal kore betokozodott :halado baloldali ertelmisegnek: is. A nehezen kibiciklizett poziciokat nem fogjak feladni, foleg ugy nem hogy jon esetleg par komptenes fiatal tettrekesz arc aki :baloldali elit: kisoprese utan a sleppjuket is elzavarja. Ennel sokkal biztosagosabb jatek blogolgatni arrol, hogy bar ujfent pofara estek a regi jo elvtarsak, de milyen szepen csinaltal...

Algopirin 2014.04.08. 15:38:56

összefogtak :D mintha előtte bazzmeg nem egy párt lettek volna :D
az a vicc, hogy van aki ezt beveszi. összefogás bazzmeg :D :D

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.04.08. 15:45:48

Így van,ez igazából egy győzelem volt a ballibeknek!Remélem 18-ra is lesz egy "korszakváltó" összefosás gyurcsótánnyal,szarházyval,fodorgabriellával,libással,lendvai-cenzorasszonnyal meg kuncéval.

2014.04.08. 15:46:34

@telkoe: Persze, ideig-óráig el lehet húzni a takarítást, de csak a kosz lesz nagyobb :)

Crass 2014.04.08. 15:50:23

A szösszenet szerzöje csak a fejlécben állít igazat. Valóban eltévedt. A vasárnapi seggrepacsin a magát hol baloldalinak, hol liberálisnak hazudó siserahad újra megbukott. Nem segít ezen körülmény újabb elhazudása rajtuk, a szerzö groteszk elemzésekbe bujtatott apoteózisai nevetségesek.
Nem kellenek a kutyának sem az ország szétrablásából meggazdagodott félkegyelmü bohóc, a marxista emlökön nevelkedett ávós családokból elökeveredö pénzemberek, a kádárizmus utolsó mohikánjai, azok haveri köre és tettestársaik. Az ország többsége mára belátta, hogy ezeket a saját hatalmukon kívül nem érdekli semmi, ha kell lövetnek, gumibotoznak, hazudnak, lopnak, korrumpálnak, fenyegetnek, elhallgattatnak. Ugyanúgy mint dicstelen felmenöik. Közben bitorolják a baloldal nevét és pozícióját a társadalomban, hivatkozási alapul felhasználva szegénységet, kisebbségeket, mindenkit. Csak a sorsközösség vállalása az marad, és maradt mindig el. Ök az egyenlöbbek olyasmire nem értek rá, hol Moszkva segge várta a takarítást, ma az EU-ból próbálnak hivatkozási alapot és zsarolási potenciált teremteni az ország ellen. ès soha nem a hazáért. Vasárnap megkapták Júdás jussának egy újabb részletét. Reméljük egy szép napon a maradékot is kézhez kapják. Búcsúajándékként!

75. Vladys 2014.04.08. 15:52:15

"A vasárnapi választások brutális ellenzéki vereséggel végződtek."

'ásít'

"Győztesek, mert - ha hónapokkal késve is, de - összefogtak és ha döcögve is, de együtt tudtak működni."

18-ban is veszíteni fogtok, még mindig nem vagytok képesek elfogadni a valóságot.

"Csak szövetségben lehet esélye az ellenzéknek nem csak az európai, és a helyhatósági választásokon, de 2018-ban is - vagy előbb. Készen kell állni."

Akkor a következő 4 év a "gyurcsányi álom" kergetéséről fog szólni...

75. Vladys 2014.04.08. 15:53:20

@75. Vladys:
"A vasárnapi választások brutális ellenzéki vereséggel végződtek."

'ásít'

Rosz sórt másoltam, elnézést. :D

Ez a jó:
Bár a parlamenti mandátum arányok az új rendszernek köszönhetően jóval torzabbak

75. Vladys 2014.04.08. 15:59:14

@Crass: Ez igaz lenne akkor, ha nem a FIDESZ nyerte volna a választást.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:13:16

A jobboldali összefogás múltja:

Brian: – Ti vagytok a kisgazdapárt?
Orbán: – A jó édes anyád!
Brian: – Mi?
Orbán: – Méghogy kisgazdapárt! Mi a Fidesz vagyunk! Méghogy kisgazdapárt! (nevet)
Brian: – Én is... csatlakozhatnék?
Orbán: – Nem, kopj le!
Brian: – Nem akarok ilyet árulni, ez csak egy meló. Ugyanúgy utálom a kommunistákat, mint bárki más!
Kövér: – Ez biztos?
Brian: – Ó, holtbiztos! Régóta utálom őket.
Orbán: – Figyelj! Ha csatlakozni akarsz a mozgalomhoz, tényleg utálnod kell a kommunistákat.
Brian: – Utálom!
Orbán: – Igen, és mennyire?
Brian: – Nagyon!
Orbán: – Fel vagy véve. Figyelj! Egy valamit utálunk jobban a kommunistáknál, a Torgyánt meg a kisgazdákat!
Kövér: – És az MDF-et!
Selmeczi: – És a Fideszt. A Fideszt! Köpködők!
Viktor: – Mi vagyunk a Fidesz!
Selmeczi: – Ó. Azt hittem, mi a MIÉP vagyunk.
Viktor: – Fidesz!
Torgyán: – És mi van most a MIÉP-pel, Viktor?
Viktor: – Ott ücsörög.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.04.08. 16:14:05

Gondoljatok arra, hogy Szlovákiában a SMER anno össze kellett fogjon az ottani nemzeti radikálisokkal, hogy leváltsák a kormányt.

Kíváncsi vagyok, ismétli-e a történelem önmagát. Leesik-e ez a húszfillér itthon is, összefog-e az MSZP és a Jobbik. Hogy legyen egyáltalán valami reális esély kormányozni.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:14:41

Utolsó két sor helyesen:
Selmeczi: – És mi van most a MIÉP-pel, Viktor?
Viktor: – Ott ücsörög.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:16:21

Soha kisebb taknyolá
sotok ne legyen!

Hajráemeszpé!

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:17:26

@Pascal: A SMER nemzeti párt. Az MSZP magyarellenes párt. Szlovákiában csak nacionalista pártok vannak.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:21:23

@Pascal: Ilyen szerintem nem lesz, mindkét fél részéről kizárt, inkább választanák a Fidesz-kormányzást és az ellenzékiséget.Ők is és a szavazóik is.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.04.08. 16:21:24

@.Gordon Gekko.: talán ebben van valami :D

De nem ez a mondanivaló. A kérdés. Az aktuálpolitika meg -taktika felülírja-e nálunk is ilyen mértékben a "kőbe vésett" ideológiát. És ha igen hány perc alatt.

Lxxxx 2014.04.08. 16:22:39

No, el is tartott az együttműködés, kb mostanáig.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:22:56

@.Gordon Gekko.: magyarellenes...hát persze.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:26:58

@Bogyó 2: Hát persze hogy az izraeli nagykövet az MSZP sátrában ajvékolt vasárnap éjjel.

Biztos eltévedt.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:28:01

@Pascal: Ficonál semmilyen ideológiát nem írt felül, ugyanis fico nemzeti Slota meg nemtzeti radikális. Mint Orbá-Vona.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:29:07

@Pascal: A Fidesznél felülírta, mielőtt bedarálták az MDF-et,Torgyánékat. Az SZDSZ-nél felülírta, mikor összeálltak az MSZP-vel, itt viszont szerintem nem, és főleg a Jobbiknál nem gondolom, hogy hajlandók lennének egy közös listára, de még egy választás utáni koalíciós együttműködésre sem, mert ilyen kényszer csak akkor fordulhatna elő, ha a Fidesz max. harmadik lenne. Erre azonban a közeljövőben semmi esély.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:30:21

@.Gordon Gekko.: Lehet, hogy egy ajvékolás kevésbé veszélyes mint betagozódni a posztszovjet érdekszférába.

75. Vladys 2014.04.08. 16:30:56

@.Gordon Gekko.: Vélhetően a történelem hiányból adódó frusztráltság miatt.

@Pascal: Lehetséges, de könnyebben eltudok képzelni egy MSZP-FIDESZ koalíciót, mikor megjelenik egy 3. sikeres párt Végül-is mindkettő az MSZMP-ből nőtt ki, annyira nem állnak távol egymástól.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:33:02

@Pascal: Ficonál semmilyen ideológiát nem írt felül, ugyanis fico nemzeti Slota meg nemtzeti radikális. Mint Orbá-Vona

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:33:52

@75. Vladys: + a zsidók idejében történt deportálása miatt.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 16:34:47

@Bogyó 2: Itt az MSZMP tagozódott be utoljára a szovjet érdekszférába. Máig nem tudnak mást mint betagozódni.

75. Vladys 2014.04.08. 16:37:26

@.Gordon Gekko.: Nem hiszem, hogy sok ott a zsidó, pattanásos kamasz annál több.

s 2014.04.08. 16:42:00

@turista a saját országában: ŐŐŐőőő .... A kurva anyádat. Azt, amelyik picsájából kicsöpög a fáradt kamionosok punnyadt gecije, te elmeháboroddot faszbarom. Mi a retkes faszért írsz te nekem hülyegyerek, menjél már vissza anyád horpadt picsájába, mert szétbaszom azt a kibaszott hülye fejedet, te értelmi fogyatékos állat. Basszad szájba anyádat, ahogy szoktad, naponta ötször . . . már ha a kamionosok odaengednek. Szerintem ha vársz egy kicsit és hagyod megcsúnyulni azt a tripperes ribancot, akkor jobbak lesznek az esélyeid. Hülye fasz.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:46:54

@75. Vladys: Én is sokkaAz MSZl nagyobb esélyt látok ilyesmire, de más okból.
Az MSZP valójában a reform-MSZMP politikáját radikalizálta és vitte át még inkább egy liberál-kapitalista irányba személyi és pártbeli jogfolytonossággal, mindannyian tudjuk, hogy a 80-as évek végi MSZMP már csak annyira volt kommunista amennyire nagyon muszáj volt. Emiatt volt nálunk GMK-zás, legalább egyszeri nyugati út, háztáji, aztán németek átengedése, dél-koreai kapcsolatok felvétele stb. Elmentek egy liberális gazdaságpolitikában szinte csak nevükben megmaradva szocialistának, elitjük útját egyengetve, hogy piaci tőkésekké váljanak a kádári versenyelőnyükből, az elszegényedő rétegeket magukra hagyva, s bután elfeledve, hogy szavazati joguk nekik is van. Azt hitték, a gazdasági hatalom elég.

A Fidesz ellenben a hetvenes évek KÁDÁR virágkorát célozza meg személyi jogfolytonosság nélkül politikájában a rezsicsökkentésekkel, államosításokkal, nyugat- és tőke meg bankellenes néphülyítésekkel, orosz seggnyalással. Ez kell az átvert vagy üveggyöngyön megvett szavazóknak. Ugyanakkor saját elitjüket más híján erőszakos állami intézkedésekkel, másoktól pl külföldiektől vagy baloldali kegyencektől elvéve juttatják piaci pozíciókhoz, így kitermelve gátlástalanul saját klientúrájukat.

Bogyó 2 2014.04.08. 16:52:05

@.Gordon Gekko.: Akkor lemaradtál a Fidesz-kormány elmúlt négy évéről. Figyeld meg, hogy jobboldalon (akik egykor zengtek a D-209-ezéstől)az egykori KGB-sre rosszat mondani nem lehet. A politikai rendszer egyre inkább arra a mintára hasonlít, a döntéshozatal szintén, és január óta már azt is tudjuk, milyen nagy barátunk ő, most már az eddig erős és nemzetbiztonságilag rendkívül sürgetően csökkentendő egyoldalú függőségünket még tovább növeltük.

s 2014.04.08. 16:56:23

@turista a saját országában: A négy kibaszott hozzászólásodból az egyik nekem jött. Kicsinállak, te fasz. Ne legyenek illúzióid, bazdmeg, véged van.

75. Vladys 2014.04.08. 17:17:12

@Bogyó 2: Attól még hamar összenőnek, ha veszélyben látják a hegemóniájukat.

@s: Remélem kibasznak.

Bogyó 2 2014.04.08. 17:20:15

@Crass: "A vasárnapi seggrepacsin a magát hol baloldalinak, hol liberálisnak hazudó siserahad újra megbukott.

És ki is nyert? Az egykori liberális, aki aztán konzervatív lett, most pedig államosít és nyugat-, tőke- és bankellenes azaz populista-kommunista szövegekkel hülyíti az embereket? Ez viszont gerinc?

"Nem kellenek a kutyának sem az ország szétrablásából meggazdagodott félkegyelmü bohóc"
Simicsak, Simicska, Simicska. Stadion az ablakból egy faluban, komolyan kell ennél abszurdabb?
Merkelnek, Hollande-nak vagy Cameronnak van ilyenje?

"ha kell lövetnek, gumibotoznak"

Igen 8 éven át folyamatosan gumibotoztak és úgy, hogy a nagy semmiből rátörtek a békés tüntetőkre. A kukaborogató, utcakőhajigáló, Gyurcsányt a Dunába dobní kívánó kórusra emlékezni nem szabad, Sztálin módjára retusáljuk.

"hazudnak"
bezzeg, ha pártunk teszi az csak nem sikerült intézkedés, mit számít a söralátétes adóbevallás, a minden faluban rendőr, az egyéni számla a nyugdíjnál és a többi, ami nem hazugság csak átverés a rezsicsökkentés nagyszerűségétől az ingyenes készpénzfelvételi agymosásig.

"fenyegetnek", elhallgattatnak."

Én úgy emlékszem nem Gyurcsányék fogatták be a kereskedelmi tv-k pofáját, szabadon működött a HÍR-tv, az Echo, most meg az ATV küzd egyedül, a többinél seggnyalás vagy KÉK-fény híradó. Megjelent a munkahelyeken a nyílt pártszimpátia vállalás kikényszerítése, Lázár-CBA-s békemenet-szervező levél a dolgozóknak, Alaptörvény asztal, NENYI, Pártkomisszárok a Kormányhivatalok élén, ez a szép nagy szabadság most, az ő szellemi felmenői Rákosi pajtásék, mert nem a vérség, jogfolytonosság, hanem a tettek számítanak.

"Csak a sorsközösség vállalása az marad, és maradt mindig el."
Ez mondjuk, igaz.

"Ök az egyenlöbbek olyasmire nem értek rá, hol Moszkva segge várta a takarítást"
Na, ezt megteszi ma szorgosan a Kormány.

Sok mindent elmondhatni a baloldalról, de az a Kormány, amely szűkíti az állampolgári jogokat és torzítja az állampolgárok akaratát az új választójogi törvénnyel, a népszavazás intézményének majdhogynem kivégzésével, a Kormány hatalmát korlátozó intézmények leépítésével, kifejezetten növeli a társadalmi különbségeket és megnehezíti a szegények kitörési lehetőségét a sorsukból, kasztrendszert kiépítve, korlátozza a szabad tájékozódást, kifejezetten megtévesztő információkkal traktálja a népet, látszategyeztetéseket végez, leépíti a civil szerveződéseket, az önkormányzást, miközben maga meg kiabál Brüsszelnek a szubszidiaritásról, egy szűk réteg kezébe elképesztő gazdasági erőforrásokat rendel, az a Kormány sokkal jobban megérdemelné az eltakarítást, de sajnos sokkal okosabbak, mint az átvert és a demokratikus értékeket nem értő és nem értékelő tömegek, akiknek a szavazás nem több szimpla királyválasztásnál, akinek kezébe leteszik a sorsukat.

s 2014.04.08. 17:20:58

@75. Vladys: Akkor gondolom azt is reméled, hogy kibasszák azt is, aki először hozzám szólt. Idézem:

" @s: Te vagy a kedvenc állatfajtám, te fasz. Egyszerre gyurcsánytól írtózó, és bajnaimádó kreténlegény. Mint az öszes bajnaista idióta. Pedig a józan ésszel a kettő kizárja egymást, te fasz.
Bajnaid 3 évig volt Gyurcsány legközelebbi munkatársa, te fasz. Az nem érdekel, bazdmeg?! "Nem mentek rosszul az ő idejében", te fasz?! Az ő idejéhez a minisztersége is hozzátartozik, te hülye fasz. Gazdasági miniszter - ha már hiteltelenség, meg elkúrás.... Azt elengeded a nagyon halványan szürkülő agysejtjeid mellett, mi te fasz?! 2 év óta, mióta Bajnaid megjelent, rögvest nekiáltatok mosdatni. Ha már Gyurcsány elkúró: egy ugyanolyan elkúróból próbáltatok hiteles alakot faragni. És még ezzel sem lenne baj bazdmeg (hülyének lenni alapjog), ha közben nem lennél egy gyurcsánytól undororodó fasz, akinek ennek hangot ad. Mert így az vagy bazdmeg, ami: egy tudatlan fasz.

Fasz vagy, bazdmeg, a gőgös elkúrós bajnaista fajtáddal együtt. Észben a fideszes-jobbikosoknál valamivel magasabb, de még mindig alacsony értelmi szinten. Te fasz."

Neked tetszik? Nekem nem tetszett. Hangot adok neki.

hanta boy 2014.04.08. 17:21:51

Hát Ess után elég nehéz megszólalni!

Minden esetre azt kívánom a ballibsiknek, hogy arassanak még sok ilyen győzelmet...
(mondjuk rám ne számítsanak, én nagyon-nagyon jól elvagyok a JOBBIK támogatásával....)

s 2014.04.08. 17:25:47

@hanta boy: Próbálkozz, öreg. A te bölcs véleményed mindenképp ide fog férni. Csinálunk neki helyet, bár az annyi van, mint a rosseb.

hanta boy 2014.04.08. 17:29:06

Hát Ess!

Én kb. értelek téged!

Próbálj meg te is megérteni engem!
(és tényleg nehéz megszólalni utánad....)

s 2014.04.08. 17:32:47

@hanta boy: Én mindenkit megértek. Ilyen alkat vagyok. Ez alól csak az kivétel, aki minősíthetetlen módon szól hozzám a neten ismeretlenül. Nem szolgáltam rá, ahogy senki más sem. Egy minimális tisztelet kijár annak is, aki nem a mi véleményünkkel ért egyet. "turista a saját országában" ezt most kénytelen lesz megtanulni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.08. 17:33:04

@...elmúlik...: a balkozep part mar meg van
ugy hivjak FIDESZ

namost ha valaki azt hiszi, hogy ossze tudja gyurni gyurcsanyit mesterhazit fodort es bajnait
az teved
valasztast ! EGY arccal lehet nyerni
nem gyurmaval
lsd Antall, horn, medgyessy, orban
szerinted van ember aki ebbol az osszefogasbol mindenkit OK-zik?
minimum egyet de inkabb kettot ruhel
hga fodorra akarok szavazni , nem akarom a masik harmat
ha gyurcsanyira, akkor nem akarom mestert
ha bajnaira, akkor nem akarom gyrurcsanyit
ez ilyen egyszeru

s 2014.04.08. 17:51:33

Érdekes, hogy "turista a saját országában" nem lett kitiltva. Ez vajon hogyan lehetséges? Ne fáradj a válasszal, nagyjából tudom. Azért mert te, meg a jó ............. anyukád is egy .......... ...........

s 2014.04.08. 17:54:13

Hoppá. Blogmotor kicsit sz@r. Ezen majd még reszeljetek valamennyit.

s 2014.04.08. 17:58:44

Nézzenek oda! Nem várt siker! Blogmotor valóban elég sz@r.

burakefendi 2014.04.08. 17:58:53

Baloldalt nem tudnak kommunikálni, nem értenek a propagandához. Ezért kaptak ki...

s 2014.04.08. 18:00:15

Öreg, moderáld már ki azt is, aki velem szemétkedik. Különben kénytelen leszek levonni a következtetést, hogy te is csak egy sz0p0szájú k0cs0g vagy.

s 2014.04.08. 18:03:48

Bár azt hiszem, hogy ezt minden kockázat nélkül megtehetném így is, mivel sikerült bent hagynod a nagyon gáz hozzászólását. Ez már önmagáért beszél.

75. Vladys 2014.04.08. 18:24:00

@s: Takarodjál már! Te fasz.

2014.04.08. 18:35:04

@hagyma: Bizonyos szempontból igaz, ugyan magukat nem hívnák annak semmi pénzért.

Erre utaltam a karizmatikus vezetővel, aki semmiképpen sem tagja ennek az összemosásnak.

na4 2014.04.08. 19:15:39

Ne röhögtess már! A sötét, proli komcsik a szemétdombra kerültek. Adieu!

Le Orme 2014.04.08. 19:36:31

Lőrincz István elemez, hahaha!

Crass 2014.04.08. 19:56:20

@Bogyó 2: Majdnem mindenben egyetértünk. A frityisz ugyanannak a kutyának a kölyke, nekik nem baloldaliban érte meg egy idö után utazni, vagy liberális köpönyegben tovább fosztogatni. Ök rájöttek, hogy nekik a konzervativizmusban van lehetöségük hatalomra jutni. Elveik nincsenek, nem is voltak soha, csak érdekeik. Aki elhiszi az ellenkezöjét, az minimum naiv. Nem is érdekes, csak közhely ez sajnos. Legfeljebb abban az összefüggésben figyelemre méltó, hogy még ez a gyenge színjáték is elsöpröen jobban szerepel mint az összefosás levitézlett banditái. Amiben nem értek egyet, az az a körülmény, hogy az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján az emberek közé lövetni, gumibotoztatni, helyes volt-e. Tudjuk, emlékszünk rá. 1956-ban ugyanolyan hazug mocskolódással támadtak a pestiekre ugyanazon tettesek szülei és elvtársai nácizva, bünözönek nevezve az embereket. Nem tett volna ilyen normális ember, sem Merkel, sem az általad nagyra tartott egyéb politikusok!

vNHM 2014.04.08. 20:05:44

Milyen anyagot szedsz, haver? Még hogy úgy veszített, hogy nyert! Ezzel a szarral magadt nyugtatod? Akarsz róla beszélgetni vagy már lenyugodtál? Ízlelgesd, 2/3! Újra 2/3!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.08. 22:48:49

úgy győztek, hogy vesztettek.
remélem ilyen gondolkodók segítik őket 2018ig.

s 2014.04.09. 09:22:28

@75. Vladys: Kyrva anyád hogy van mindig? Nem mintha érdekelne, csak úgy mégis. Szájba toltad a tr!pperes ribancot ma már?
süti beállítások módosítása