Az eltévedt demokrata

AlexNet

131. Sikeres az összefogás, ahol sikerül

Se veled, se nélküled

2013. október 15. 16:00 - Alex_W

A Baloldalon vannak a magyar közélet legnagyobb balekjai - tulajdonképp szinte az egész baloldal Orbán minek-is-nevezzem rendszerének a balekja. Vagy esetleg valami rejtett zseni irányítja a háttérből a játékot és tökéletesítette az "ellenség összezavarása és megtévesztése" nevezetű játékot, ezt viszont kétlem.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ellenzéki erők, az Együtt2014-PM-en kezdve a DK-n át az MSZP-ig az egyedi választókörzetekben és önkormányzati választásokon nagyon jól tudnak együttműködni. Az országos politikában viszont sokszor veszélyesebbek és hamarabb megfojtják kölcsönösen egymást, mint a FIDESZ-t.

A kutya nem az elmúlt-nyolc-évben van elásva, hanem ott hogy a magyar képviselők történelmileg elszakadnak saját kerületüktől, területüktől, sőt egyes esetben az egész valóságtól.. Országos politikában ritka az olyan politikus, aki saját érdekein kívül mást is képvisel, vagy - adj isten - más érdekeit a saját magáé elé tűzve képviselje. Ma egy politikus nem azt nézi, hogy akiket képvisel, azoknak mi az érdeke, hanem fordítva: keres egy csoportot, akiknek érdekei egybeesnek az övével. Sajnos ez mind a "jobb", mind a "bal" oldalra igaz. Történelmi hagyomány ez már minálunk.

Pedig még a bajai időközi is azt mutatja, hogy ha egyszer sikerül összefognia az ellenzéknek, csak és kizárólag látványos csalásokkal lehet megállítani őket. Talán pont ezért fájó, nagyon fájó, hogy Mesterházy inkább elveszít még egy választást, mintsem a lehető legszélesebb összefogást állítaná ki Orbán ellen. Ráadásul ha a 2014-es választásokat elveszíti, azt csak magának köszönheti, s akkor senki sem mossa le róla a politika színpadán, hogy egy igazi lúzer, egy örök vesztes. Ez estben csak egy valamiben reménykedhetünk, hogy nem rántja magával a fiatalokat, az Együtt-PM-et.

Ezzel együtt nagyon úgy néz ki, hogy mégis Gyurcsány lesz a nevető harmadik, akinek minden esélye meglehet a befutásra, egy jól eltervezett, fegyelmezetten végrehajtott lendületes kampánnyal. Kérdés, hogy bírja-e a gyűrődést - s nem járunk vele úgy, mint 2009-ben.

Pedig nem kell egyesülni, nem kell vérszerződést kötni, összeolvadni. Elég egyszerűen megállapodni a "Demokratikus Minimumban", ami szükséges a demokrácia helyreállításához és megerősítéséhez, melyhez kell a kétharmad. Utána, ha nem tudnak megegyezni, még mindig ott van az előrehozott választás lehetősége...

Mert a politikus legnagyobb erénye, ha tovább lát az orránál. Legalább két évvel...

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr475531656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miklós! Ezt bebuktad! 2013.10.16. 14:02:39

5. Toldi tűr azonban, bárha nem békével; Birkozik nagy lelke fellázadt dühével; Majd meggyőzi magát s megvetéssel tűri, Szolganép belőle a csúfot hogy űzi. Mert e nép eperszem volna haragjának, Bosszuló karjától úgy elhullanának, Mint a Sámsonétól, ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nnnnnnnn 2013.10.16. 12:13:00

"A Baloldalon vannak a magyar közélet legnagyobb balekjai"

meg legnagyobb tolvajai is sztem.

Mr. Waszabi 2013.10.16. 12:20:36

A legnagyobb tolvajok épp most vannak hatalmon, a számok ezt mutatják.

kvadrillio 2013.10.16. 12:50:52

Rétvári Bence szerint egész Európára jellemző az antiszemitizmus jelenléte, de kevés kormányra jellemző, hogy olyan határozottan lépjen fel ellene, mint a magyar......

..ÜHÜMM.....AZ ANTISEMITIZMUST NEM TUDJÁK MEGÁLLÍTANI, AMÍG AZ EGÉSZ VILÁG TUDOMÁST SZEREZ ARRÓL, HOGY A ZSIDÓK FELVÁSÁROLTÁK MANHATTANT, NEW YORKOT, MAGYARORSZÁGOT, GÖRÖGORSZÁGOT..,RÁTESZIK A KEZÜKET MINDENHOL MINDENRE, INGATLANPANAMÁK, PLÁZÁK EGYEBEK TULAJDONLÁSA...NEM SOROLOM ÉS MÉG OBAMA-NAGYMEDVÉT IS ŐK TÁNCOLTATJÁK...
NU, HA MAJD ERRŐL VALAKI LESZOPTATJA ŐKET, AKKOR MAJD ENYHÜL AZ ANTISZEMSEMITIZMUS IS !.

...már csak illen az INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM.ÉS "MÉGILYENEBB" LESZ !!!+

Brix 2013.10.16. 12:56:45

Vannak még emberek, akik elhiszik , hogy Orbánt le lehet váltani demokratikus választások útján? Az új választási rendszer végett vetett a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszernek. Most egypártrendszer van, Orbán diktatúrája, a szabad választás csak színjáték...

nnnnnnnn 2013.10.16. 12:57:38

mi van törlöd a kommenteket nagydemokrata?

kronosz6 2013.10.16. 12:58:58

Hazudsz Te nyomorult senkiházi blog író, nem a FIDESZ szokott csalni, hanem a Ti rohadék balliberális csűrhétek. El voltatok 2010-ben és el lesztek jövőre is küldve a választáson oda, ahová valók vagytok a szemétdombra!

nnnnnnnn 2013.10.16. 12:58:59

nem tetszik a szólásszabadság demokrata barátom? csak a szemkilövetés jön be mi?

Baloldali érték 2013.10.16. 13:00:10

"Ezzel együtt nagyon úgy néz ki, hogy mégis Gyurcsány lesz a nevető harmadik, akinek minden esélye meglehet a befutásra, egy jól eltervezett, fegyelmezetten végrehajtott lendületes kampánnyal."

:D:D:D

Tiborpapa 2013.10.16. 13:11:13

Ostobaság és gyűlölet! Ezt kell a Fidesznek fenntartani, hogy hatalmon maradhassanak. Látom, van is rá esélyük.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.16. 13:12:50

@$$$=$$$: Az értelmetlen gyűlölködő kommenteket (amik rád jellemzőek, bármelyik nickedet is használod éppen) bizony törölni kell, mert csak szennyek. A szemetet gondolom te is kidobod otthon a kukába nem?

vasvirag (törölt) 2013.10.16. 13:13:17

A szerző együttpéemes, ha jól látom.

Mondja, pószterkám, milyen érzés egy síkre kerülni a tömegbelövető Gyurcsánnyal??

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2013.10.16. 13:17:21

Nem törölök hozzászólást, egyszerűen nincs nincs időm rá. Technikai bakikat a szemben lévő ajtó mögött kell jelezni :)

@Baloldali érték: Sajnos nem mosolyogtató, az MSZP (igaz jelenleg a többiek sem) tudnak számottevő szavazat szerzési potenciált felmutatni (megjegyzem: úgy, hogy rekordokat döntöget a bizonytalanok aránya!). Személyes véleményem az, hogy jelen helyzetben talán Gyurcsány az, aki leghamarabb elkezdheti a szavazat gyűjtést - ha okosan csinálja.

Konzervatív0 2013.10.16. 13:17:45

@Mr. Waszabi: A legnagyobb tolvajok midnig azok akik kormányon vannak. Lehet itt most mutogatni meg relációsjeleket pakolgatni erre vagy arra mutatva, de tegyük a szivünkre a kezünket. Eddig minden kormány mellett szépen megsültek a pecsenyék, és vastagon voltak minenhol gyanus ügyek. Ez a modernkori demokráciűk sajátja. van ahol lobbinak huivják van ahol kenőpénznek a korrupciót. Van ahol kirázják a tenderen a nemkiváatosokat vana hol úgy irják ki a tendert hogy ne indulhassanak. Ez így van mindenhol a világban, még ha ezt tagadjuk is.

Megütötte a szememet egy gondolat a cikkből:
"magyar képviselők" ... "elszakadnak saját kerületüktől, területüktől, sőt egyes esetben az egész valóságtól"
Aztán a folytatás ugyan olyan lágy lett mint maga a történet... pártpolitikai sajnálkozás a töketlenségen.

viszont ez az egy megállapítás igaz.
A mi kis demokráciánkban csak addig kell a szavazó a kéviselő uraknak amig megszavazzák, és utána 4 évig habzsi-dőzsi van. Ez a politikia betyárság.
Egyáltalán mi az hogy pártfegyelem meleltt szavazás. Egy egyéni kéviselpőnek? Nekem már ez is necces, de ilyen is van mindenhol.

Erre egyetlen orovsság lenne a kéviselői visszahívhatóság, de ugye az adott szituációban melyik az a képviselő aki megszavazza hogy a 4 év császárságot bármikor néhány lázadó paraszt megtörje.
A képviseélői visszahivhatóságban is vannak kérdéses pontok, főleg úgy hogy a magyar "demokrácia érzet" elég furcsa. És nem a gyülöletről beszélek ami pl automatikusan cigányozza orbánt és csipőből diktátorozik meg utálkozik...
Ahol gulyással vagy bármivel lehet szavazatot szerezni (minden oldalnak) ott ugyan így lehetne a visszahiváshoz is aláírást kapni mondjuk sörért. stb.
Szóval sokkal többet kellene foglalkozzon a közember politikával és a demokrácia prostiit ki kellene ikatatni, akkor lenne ennek értelme.

A másik lehetőség a szvazattal büntetés, miszerint legközelebb akkor sem szavazok rá ha az imádott párt inditja.
Mondjuk ez csak álom.
Ugye szoktam volt mondani Marinélninek aki amióta az eszét tudja MSZ(M)P fan hogy ha agy apagyilkost tennének az élére azt is dicsőiténé amig félre nem dobják.... vagy másik példa a gyurcsányak kézcsokolgató öreglányok a téren... és sorolhatnám még.

Dehát egyenlőre erre van igény :)

Addig meg marad a 4 éves képviselői császárság, tisztelet a kivételnek mert azért ilyen is szép számmal akad, mégha furcsa is.

nnnnnnnn 2013.10.16. 13:18:55

@mutymurutty: csak annyit írtam, hogy szerintem a balosok nem csak hülyék, hanem a legnagyobb tolvajok is. ez nem gyűlölködés szerintem. úgyhogy kussolhatsz.

Konzervatív0 2013.10.16. 13:19:51

@Brix: Asszem igen el avgy tévedve.
Az új választási rendszer semmivel sem rosszabb mint a régebbi, csupán az erősebbnek kicsit jobban kevezhet bizonyos esetben.
Egyszerű a képlet. Erősebbnek kell lenni.
Lankadt pucuval meg segédnotorral nem akarjunk már választást nyerni.

nnnnnnnn 2013.10.16. 13:19:54

@Alex_W: most állítottad vissza te kis görcs. de mondjuk ez jellemző rátok, igazmondás mindig távol állt a maszopnyikoktól.

Konzervatív0 2013.10.16. 13:21:18

@Baloldali érték: érted ez alatt, hogy elérik az 1%-ot és kapnak pártapanázst? :) Kb. ennyi benne az erő..

TheGoaT 2013.10.16. 13:22:52

Akkor vissza kéne térni az 1848 előtti állapotokhoz, amikor nem szabad, hanem kötött mandátum volt? Amikor a vármegye választotta meg a képviselőt, és kötve volt a vármegye utasításához? Mert akkor volt igazán kötve a képviselő a választói akarathoz.
(Most úgy tettem, mintha a cikk tényleg arról szólna, amit az Index belőle kiemelt: "A kutya nem az elmúlt-nyolc-évben van elásva, hanem ott hogy a magyar képviselők történelmileg elszakadnak saját kerületüktől, területüktől")

déjá vu39 2013.10.16. 13:34:26

Nem szeretem, ahogy mostanában a baloldalt cikizik. Úgy értékelem, hogy ennek célja a baloldalra húzók elbizonytalanítása, a szavazástól távoltartása.

Bogas 2013.10.16. 13:40:10

"nem rántja magával a fiatalokat, az Együtt-PM-et."

Fiatalok??? Pont most igazolták le Helmeczy Lászlót, aki a Fidesz-->Centrum Párt útvonalat járta be eddig.

Fiatalok??? Ez minden, amit mondani tudsz róluk? A látható felük (PM) úgy szerezte a mandátumát, hogy kiadták a jelszót: "nem kell se a felcsúti Maradona, se a szemkilövető, se a libatolvaj!" Aztán szép halkan, hogy ne hallja senki, hozzátették magukban, hogy "Háááát, ha választani kell, akkor mégis inkább a libatolvaj".

Kivlov 2013.10.16. 13:46:55

@déjá vu39:
Nem kell őket cikizni. Cikizik magukat. :D

Mr. Waszabi 2013.10.16. 13:56:25

@Konzervatív0: engem a politikai hazugságok, (=ígérgetések, teljesülés nélkül) rég nem érdekelnek. Azt néztem, amit tettek, mindenkor, mi a valós telejsülés, vagy eredmény. Mert azzal lehet valamit kezdeni átlagpolgár élete szintjén, azzal lehet kalkulálni, tervezni. Asszem, legtöbbünket elsősorban a napi élete kihívásai izgatnak, hogy lesz-e munkahely holnap is, tudjuk-e fizetni a számlákat, hogy mi lesz a gyerekkel, stb. Amikor ezek megvannak, akkor politizálgathat az ember sör mellett vagy anélkül.
Nos, e gyakorlatias nézőpontból azt látom, hogy 1998 óta a költségvetésből törvényes csatornákon kifolyatott pénzek volumene kormányról kormányra egy-egy nagyságrendet ugrott. A közbeszerzéseken, törvényesen úgymond. Első fidesz kormány alatt az egy megrendelésre eső összeg átlagosan százmilliós nagyságrendű volt legfeljebb, Megyó-Gyurcsány alatt a pár millirádosig, majd a százmilliárdosig kúszott fel, 2010-től viszont az évi ezermilliárdos szintet képviseli. Nos, utóbbival az a bajom, hogy ezt a szintet már csak úgy tudja megcsinálni a jelenlegi kormánypárt, hogy extraadókkal sarcolja az embereket, vállalkozásokat, elvon az állami amúgy sem fényes szociális szolgáltatásaitól, valamint törvényi úton államosít magánpénzeket, vagyonokat. Itt tartunk ma, 3.5 év kormányzás után. Mindeközben az államadósságot sem csökkentették, hanem még picit növelték is.
Asszem ez a síbolásnak az a határa, amit a korrupt politika sem léphet át büntetlenül, legalábbis egy normális országban, s ráadásul egyáltalán nem látszik, hogy bármin változtatni akarnának, sőt, egyre keménykednek, hazudoznak, hogy de de, menni fog ez. A gazdaság egyre sorvad, irtózatos drágaság van, a forgalom a béka segge alatt, míg lassan alulmúljuk Romániát. Az államkommunizmus restaurációjára a magam részéről nem adtam felhatalmazást Orbánnak - gondolom ezzel vannak még így pár millióan -, mivel hogy ilyesmiről szó sem volt 2010-ben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.16. 14:17:26

"Mert a politikus legnagyobb erénye, ha tovább lát az orránál. Legalább két évvel..."

illetve ez kellene, hogy legyen.

notib 2013.10.16. 14:27:37

Alex_W:
" Ez estben csak egy valamiben reménykedhetünk, hogy nem rántja magával a fiatalokat, az Együtt-PM-et."

Az Együtt-PM-et nyugodtan magával ránthatja, a lehető legkisebb veszteséget okozza, az MSZP-SZDSZ-LMP áruló szökevényeiért nem kár, csak szívességet tesz Mesterházy...

avocado_ 2013.10.16. 14:29:07

a probléma csak az hogy az mszp egésze, a dk egésze és az együtt fele tényleg a szemétdombra való. Könyörgöm emberek miért kell visszaszavazni őket, miért nem lehet másikat kipróbálni? Ha valaki is azt hiszi hogy a szocik különben a fidesznél az egy hülye.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.16. 14:38:33

@Brix:

"Az új választási rendszer végett vetett a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszernek."

Mi annyira új a választási rendszerben, ami ezt eredményezte?

"Most egypártrendszer van"

Ne viccelj.
süti beállítások módosítása