Az eltévedt demokrata

AlexNet

122. Negyedik módosítás

Janó és az alaptörvény

2013. március 13. 13:00 - Alex_W

"Az AVON katalógust 2012. január 1.-e óta kevesebbszer módosították, mint az Alaptörvényt." - tartja az internetes mondás. Nekem nem jár az AVON katalógus, de mindenesetre nagy kínosnak tartom azt, hogy a kormánytöbbség, teljes egyhangúsággal negyedszerre módosítja az Alaptörvényt.

Mert nem szolgálja a céljait.

Vagy mert a kormánypártok maguk sem tudják mit szeretnének elérni.

Ez ciki.

Ciki az, hogy annak ellenére, hogy már egy évvel korábban tudták, hogy abszolút - és még annál is nagyobb - többségük lesz, és hogy ők biza alkotmányozni fognak, akkor is ha abba belerokkan az egész ország, nem tudtak összehozni egy olyan írást, mellyel nem kell megégetniük magukat. Szégyen az, hogy az eddigi alkotmányozási kísérleteik során egyetlen egyszer sem fogadtak el olyan irományt, melyet rajtuk kívül bárki is dicsért volna. Szégyen, hogy addig szerencsétlenkednek az alapjogokat és alapvető intézményeket definiáló okirattal, hogy mindössze egy iromány lett belőle.

Ciki az, hogy magyarázniuk kell minden utcasarkon, hogy mit akarnak. Ciki az, hogy nem veszik észre, hogy olyan embernek - Angela Merkelnek - magyaráznak, aki a fiatalok körében 92%-os foglalkoztatottságot, országában folyamatos 12 negyedévi növekedést ért el, tehát nem hülye ember. Már csak ezért is lett Németország kancellárja.

Áder Jánosnak nem csak azt meg fontolnia, hogy elszigeteli Magyarországot, és a szabad világban sehol sem fogják fogadni, nem csak azt kell eldöntenie, hogy az autokratikus Orbánhoz való hűsége, vagy a népéhez, Magyarország állampolgárihoz való hűsége a nagyobb. Azt is aláírja ezzel a módosítással, hogy Magyarországnak az alapjait egy pároldalas iromány képezi, melynek szabályait kényük és kedvük szerint, bármikor át és újraírhatják, hatályon kívül helyezhetik, vagy minden hülyeséget beleírhatnak.

"Nem lesz alkotmány"

(Kósa Lajos, ATV Egyenes Beszéd, 2013. 03. 12.)

Áder Jánosnak választani kell: stempli lesz Orbán alatt, vagy Köztársasági elnök. Áder János vagy ciki lesz élete végéig, vagy egy karakán ember, aki ki mer állni és azt mondani: nem vagyok egy véleményen a Viktorral, mert vannak saját elképzeléseim, és végül nem a Viktor fog megítélni engem, hanem a lelkiismeretem.

Köztársasági elnöknek joga van helyretennie a parlamentet, és kötelessége is megtenni. Alkotmánymódosítás aláírása helyett emlékeztetni kellene a parlamentet, a kétharmadot, hogy igazán megnyugtatóan e képviselők még csak a saját devizahiteleiket rendezték, nem a nemzetét. Emlékeztetni kell a parlamentet, hogy nem feladatuk a család definiálása, ellenben kötelességük az emberek és családok megvédése az elszegényedéstől, attól, hogy belerokkanjanak olyan luxus dolgok megvásárlásába, mint egy kétszobás lakás. Ádernek nem Alkotmánnyal kell foglalkoznia, hanem emlékeztetni a parlamentet, hogy hajléktalannak lenni állapot és mint ilyen nem büntethető, ellenben mindent meg kellene tenniük a hajléktalanok lakáshoz juttatásáért.

Ha pedig aláírja akkor Kósának lesz igaza. Nem lesz alkotmány.

Az pedig, amilyen pökhendiséggel világosítjuk fel a nagyvilágot arról, hogy mit írunk alkotmányunkba, ennek a mindenkit kioktató gőgnek pedig meg lesz az ára: ha korlátozzák (nem megszüntetik, csak korlátozzák!) az EU-s pénzek kifizetését, az egész gazdaság napokon belül behal. Mert Magyarország exportja nulla, belsőfogyasztása nulla, az egész ország legalább háromnegyed részt Európai Unió társfinanszírozásában van mozgatva. Ki lehet számolni, meddig tartana a saját lendületünk.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr895126619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Áder nem megy vissza a balettba ugrálni 2013.03.13. 21:25:48

Túl sok jóról kellene lemondania. Nem csak Orbán jóindulatát veszítené el, de a másfél milliós havi tiszteletdíjáról, a külföldi kiküldetések napidíjáról és költségtérítéséről, a magánrepülőről, az elnöki rezidenciáról, a pazar bútorokról, a személyi t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.13. 21:15:37

"A Fidesz lemondott Baranyáról

Úgy látszik, végleg lemondott a Fidesz Baranyáról, hiszen elmarad a nagy dirrel-durral beharangozott kémesi kormányülés, bár eddig is sok milliót herdáltak erre.

Nem csak a kormányülés marad el, hanem folyamatosan elmaradnak a baranyaiaknak ígért fejlesztések. Semmi konkrét fejlesztés nem valósult meg 2010 óta abból, amit a Fidesz baranyai képviselői, vagy maga a miniszterelnök ígértek - munkahelyek, elkerülő út, autópálya hosszabbítás...

Pár dologban sikerült csak eredményt elérni, említhetjük a fideszes haverok földszerzéseit, a Közgépes oligarchák útépítési megbízásait vagy a Fidesz megyei elnökének, Tiffán Zsolt cégének megítélt 108 milliós támogatást...
A baranyai emberek az elmúlt hét végén Harkányban és Vajszlón is megmutatták, hogy elfogyott a türelmük, már nem hisznek az üres lózungoknak, és nem engednek a hatalom zsarolásának, lealázták a fideszt!

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az időközben kormánybiztossá is avanzsált - így minden bizonnyal polihisztor - alkoholista, bukfencmester Tiffán Zsolt és képviselő társai a kormánnyal egyetemben ismét bebizonyították, hogy a politikai PR-on túl nekik nem fontos Baranya. Tiiffán máris bukott, de nagyot, és helyére került NULLA!

Ezt a hozzáállást értékelték a választók Harkányban és Vajszlón is, és értékelni fogják 2014-ben is.

Larry Silverstein 2013.03.13. 21:15:44

"Az AVON katalógust 2012. január 1.-e óta kevesebbszer módosították, mint az Alaptörvényt." - tartja az internetes mondás.

A 89es Alkotmányt 90ben 13x módosították - mondja a történelem..:))

Firk 2013.03.13. 21:44:34

Az Alaptörvény szövegét ezúttal annyiban módosította az erre demokratikus felhatalmazással (még a nem négyszer, nagyon sokszor módosított, majd végre a történelem szemétdombjára száműzött 2011-ig hatályos 1948-as "Alkotmány" szerint is az) rendelkező, vagyis alkotmányozó többség, hogy az Alkotmánybíróság döntése után oda emelt be átmenetinek szánt rendelkezéseket. Az AB ezek átmenetiségét vitatta csupán (ez tény, akármit is reagáltok rá, a többi fikció). Az elnök aláírja és kihirdeti ezt, mert a hatályos, demokratikusan hozott Alaptörvény szerint ezt kell tennie. Ha mást tenne, törvényt sértene, vagyis felborítaná a jogállami kereteket (persze a kifordított "demokrata" érvelés szerint ezt is szabad - ahogyan magánterületre is be lehet törni - ha ezt a megkérdőjelezhetetlenül "demokratikus" baloldal érdekében teszik. így szabad bejelentett tüntetést szétverni és ártatlan járókelőket bántalmazni is...) A módosításokban semmi olyan nincs, ami ne szerepelne más uniós jogállamok joggyakorlatában (ez is tény), egyetlen pont sem. Ezért a hiszti sima politikai propaganda, aminek a (megszüntetett) szabad sajtó teret is ad...

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2013.03.13. 21:59:29

@Larry Silverstein: De ugye nem azok módosították, akik 48-ban elfogadták... ha akkor újat írnak, akkor lehet, hogy ment volna az elsőre is. De legalább egy ciklust kibírt volna.

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2013.03.13. 22:00:40

@Firk: Jó propagandát csinálok, ha reagálnod kellett rá, köszönöm.

madarasi.abel 2013.03.13. 22:19:01

@Firk: hmm. mondj peldat arra, hol kotekszik a hajlektalanokkal az alkotmany?
Hol van beleirva a roghozkotes?
melyik orszag alkotmanya engedi meg azt, hogy a parlamenti 2/3-ad barmit beleirhasson az alaptorvenyvbe?
Mindharomra kernek peldak.
Elore is koszonom.

komplikato 2013.03.13. 22:19:36

@Firk: "A módosításokban semmi olyan nincs, ami ne szerepelne más uniós jogállamok joggyakorlatában (ez is tény)"
Nem tény, konkrétan hazugság. Nem egy törvényt ezért kukáztak eredetileg ...

mahet 2013.03.13. 22:24:21

@Firk: Sztálin, Hitler és Lukasenko is mindent teljesen törvényesen csinált

Kerek négyszög 2013.03.13. 22:32:49

@Firk:

De szépen hazudozol. A "régi" demokratikus alkotmány tökéletesen megfelelt az EU demokratikus jogérzékenységének, ez a mostani iPod tákolmánytól öklendeznek a demokratikus jogállamok vezetői.

Mint ahogy békés tüntetésnek nevezni a gyújtogatásokat és az utcai terrort is folyékony hazudozás semmi egyéb.

A székházfoglalók között semmiféle baloldal nem állt, csak hát a gyűlöletkeltés ezt mondatja a fidesz agitproposaival.

A moslékban semmi olyan nincs, ami más ételekben ne szerepelne, tehát a kifacsart érvelésed szerint a moslék egy kifogástalan étel.

Hát meg is fogjátok enni a saját moslékotokat.

Larry Silverstein 2013.03.13. 22:47:36

@Alex_W: Újat írtak 89ben, gyakorlatilag semmi sem maradt a komcsi alkotmányból csak pár lózung. Most már az se.

Sír is a sok bolsi, igaz-e? Nyíhahhahaha.

c4rtm3n 2013.03.14. 00:12:48

@Larry Silverstein:
Akkor mi is volt a baj a 89-es alkotmánnyal?

Amúgy örülhetsz, ismét kommunista alkotmányunk van.

C4rtm3n

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.03.14. 02:09:29

@poszt:
Aki ennyire nincs tisztában azzal, hogy mi folyik, az miért ír blogot?

"Vagy mert a kormánypártok maguk sem tudják mit szeretnének elérni.
Ez ciki."

Mondd, te tényleg nem érted?
Na, édes fiam, ez tényleg ciki.

felcsutisuttyo 2013.03.14. 05:34:11

A ROMÁN NÉP TÖKÖSEBB MINT A MAGYAR, amikor elege lett a Diktátorból elkapta, népi bíróság elé állította.és 3 nap alatt és leölte mint egy disznót!!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.14. 05:34:47

Igaz nálunk 3 közutálati Buga Jakab van!

felcsutisuttyo 2013.03.14. 05:49:27

János, A kúrva anyád! A Fidesz a haza előtt!!!!!!??????
..te suttyo...ezért felelni fogsz!!!!!!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.14. 05:56:06

a Nemzeti Szar Törpe forradalmat akar?
MEGKAPOD, TE CSUTI SUTTYÓ!!!!!!!!
Nincs más választása a NÉPNEK!!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.14. 06:33:09

Köteles suttyó Laca szerint,
hideg háborúban élünk,...
Hát "fűtsünk" be nekik,
s hóhéraik mi legyünk.
A Diktaúra már törvényes,
az alkotmány törvénytelen,
Az egész fidesz szar köszvényes..
a Nemzeti Szar megdöntése esedékes!!!

felcsutisuttyo 2013.03.14. 06:35:15

Köteles suttyó Laca szerint,
hideg polgárháborúban élünk,...
Hát "fűtsünk" be nekik,
s hóhéraik mi legyünk.
A Diktatúra már törvényes,
az alkotmány törvénytelen,
Az egész Fidesz szar köszvényes..
a Nemzeti Szar megdöntése esedékes!!!

csavari 2013.03.14. 06:57:45

Alex_W

A baj az, hogy még mindig azt a sztálinista diktátumot foltozgatják amit már régen ki kellett volna dobni a szemét dombra azok híveivel egyetemben!
A Szent Korona Tan nélkül nem lesz Magyar megújulás, újjá születés bármit is csinálnak!

regress 2013.03.14. 07:25:29

@csavari: hát ha a híveket is kidobják,nem lesz fidesz.szent korona?hol élsz,a 18.sz.-ban?dugjátok fel a koronát

tomwar 2013.03.14. 07:51:11

@Larry Silverstein: 89-ben ujat irtak, semmi sem maradt a regibol, csak lozungok, de azert sztalinista. Onmagadnak mondasz ellent.

nu pagagyí 2013.03.14. 07:51:28

Áder választott. Aláírja.
Ő innentől nekem nem köztársasági elnököm. Besorjázott a plágiumok doktora mellé. Szánalmas bohócként tengetheti tovább a posztján a hátralevő idejét.

nu pagagyí 2013.03.14. 08:08:46

@Firk: Ezt a szófosást elsütheted bármire. Hiszen szerinted az a demokrácia csúcsa, ha demokratikusan megszavazzák, hogy innentől nincs demokrácia.
Ha szériában hoznak olyan törvényeket, alkotmányos rendelkezéseket a többség nevében, amelyek a többség jogait korlátozzák, akkor valami nagyon sántít a demokráciával. Arra biztosan nem adott senki felhatalmazást a magukat felkentnek érző képviselőinknek, hogy ezeket megtegyék. Puccsot hajtottak végre, csak még nem esett le.

safranek 2013.03.14. 08:46:23

Nekem azt magyarázza el valaki, hogy mi indokolja azt, hogy például az Alkotmánybíróság ne emelhessen tartalmi kifigást (és az összes többi változtatásról szintén)!
Nem az érdekel, hogy a Fidesz így akarja a hatalmát......
Hanem az, amivel ők maguk megindokolták.

Netuddki. 2013.03.14. 08:50:57

@nu pagagyí: Próbálta volna az elszámolás nélküli kőtsígtírítésen zsírosra hízott buxájú fideszes képviselő nem megszavazni. Olyan büntit kapott volna, hogy csak na. Még az is lehet jövőre elmehetett volna dolgozni.
Na, ezért nem legitim az orbán "2/3"-a...

Netuddki. 2013.03.14. 08:53:10

@safranek: Mit nem lehet ezen érteni? Az alkotmánybíróság ezek után csak azt nézheti a törvény margóján a mattyó mintában megfelelő-e a színösszeállítás. Azt viszont nem, hogy mit akarnak a fideszesek törvénybe foglalni...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.14. 09:00:57

Megint bérregtegnek a Komcsi bloggerek.

Mint mindig rendszerváltás óta, mikor nem a kedvenc kis MSZMP-s utódpártjuk van hatalmon, akik tízezresével ütik az ellenzékieket, beazonosíthatatlan karhatalmisták segedelmével.

csavari 2013.03.14. 09:29:11

Anyád dugjon fel téged a vörös és s kék gatágú csillagoddal meg a menórával együtt!! Jobban járt volna ha még ideje korán fehérjeként megevett volna!

DezInf 2013.03.14. 09:38:37

@Firk:

Firk NERtárs köszönjük kimerítő hozzászólását.
Megértettük,csakis az ilyen seggnyaloncok - mint ön - szolgálhattyák gerinctelenül jóságos diktátorukat.
Kicsit lehetne simább a nyelve,mert még maga is bekerül a tákolmány zalaptörvénybe,oszt akkor nehéz lesz majd ellenállónak feltüntetni magát a jövőben.
Bástya NERtárs sok huncut dologra képes,lehet janó tévedésből a maga ítéletét fogja kihírdetni a zalapsalátatörvénymódosítás helyett:)))

Jahhh,növelje a csapásszámot , mer ki tuggya.... :))))

DezInf 2013.03.14. 09:40:59

@csavari:

Mivan kicsikancsó-fideszsaláta? Elgurult a gyógyszer,vagy netán hátatfordítottál valamelyik tagtársadnak, oszt felcsinált?
Kenegessed vazelinnel,igaz előtte kellett volna :))))

safranek 2013.03.14. 10:37:22

@kovi1970: Ezt értem. Az volt a kérdés, hogy a Fidesz mivel indokolja a változtatásokat! Bizonyára készült egy bevezető anyag, amiben le van írva: ez a helyzet....., ez azéert rossz, mert..., ezért ezt és ezt és ezt kell módosítani.

Erre a sok Fideszes is válaszoljon már, nekik miért jó ez? Miért jó szűkíteni az Alkotmánybíróság és az Államfő jogkörét? Miért kell feltétlenük házasság?
Ez egyszer még az Ő hátukon is csattanhat, és akkor szeretett vezérük majd csak röhög rajtuk!

csavari 2013.03.14. 11:12:46

@DezInf:

te nagy köcsög nekem soha nem kellett gyógyszert szednem nem úgy mint neked de hiába szeded mert csak hülyébb leszel tőle! Most éppen melyik söpredék pártban vagy fizetett agitátor? A likud fideszt csak másodállásban szolgálod, főállásban a gyilkos, tolvaj, lakhely áruló libajnai seggét nyalód??

DezInf 2013.03.14. 11:22:48

@csavari:

Kedves becsavarodott talpnyaló!

Mindig mondtam,kevés tudatmódosító gyógyszert szedsz. Gyengék, akárcsak az értelmi képességeid. Próbálkozz valami erősebbel,valamilyen savval:)
A modorodról meg inkább nem is beszélnék,mert ami nincs arra felesleges szót fecsérelni.
Hiába is próbálsz rábeszélni,nem leszek fizetett bértollnok mint te. Elég rád nézni,rögtön megállapítható milyen emberi alacsonyságot értél el lelked eladásával :)
Hülye is vagy,rosszul is fizetnek téged,oszt még a feneked is kilóg a nadrágból :))
Vagy lehet másodállásban azt árulod?
Pfujjjjjjjjj, te fertőző vagy..... :))))

csavari 2013.03.14. 11:35:34

@DezInf:

Miért nem a gazdáidnak mondod el a bajodat? Ja, hogy akkor még ennyire sem táplálnának inkább befogod a pofád! Már értem, hogy miért vagy ilyen becsavarodott barom!

DezInf 2013.03.14. 11:54:01

@csavari:

Mit ugatsz láncos csavari kutya?
A gazdáid löktek eléd egy kis koncot,oszt most csóválod a farkad meg ugacc eccerre?
Döntsd el mit csinálsz,mert éhen maracc húgyagyú :))))
Mindig magadból indulsz ki,aztán magad alá esel és lefosod magad:D
brrrrrrrr, idáig érződik a bűzöd.......:)))
süti beállítások módosítása