Az eltévedt demokrata

AlexNet

109. Alkotmánynyellenes a hajléktalanság tíltása

Ki a felelős a fagyhalálért?

2012. november 15. 17:00 - Alex_W

Az Alkotmánybíróság Alaptörvény ellenesnek mondta ki mindazokat a jogszabályokat, melyek - nevezzük nevén - tiltották a hajléktalanságot. Persze a hajléktalanságot tiltani persze olyan dolog, mint törvénybe iktatni, hogy a pártrendezvények alatt ne essen az eső: ostobaság. Ha esik úgyis mindenki elázik, ha valaki elveszíti a házát hajléktalan lesz, függetlenül attól, hogy befér-e az ideiglenes szállásra, vagy sem, hogy parkban, vagy kórházban, esetleg börtönben alszik.

A legviccesebbek mégis a nyilatkozatok. A FIDESZ nyilatkozata gyakorlatilag az Alkotmánybíróság nyakába varja az összes megfagyott hajléktalanért a felelősséget. Azt viszont jótékonyan elhagyja, hogy az emberek a hidegben nem csak az utcán, hanem minden nem fűtött helységben halálra fagynak. Vajon a bíróság felelős a fagyhalálért?

Mikor jut eszébe a FIDESZ-nek betiltani a téli nagy hideget? A mínuszokat? Mikor jut eszébe, hogy a kormány tehetné a legtöbbet az ország összes hajléktalanjának védelmében?

Barack Obamának, aki jogász, mellesleg a világ még mindig legnagyobb tekintélyű hivatalának a viselője, nem derogál kiállni és azt mondani, hogy a szegények elnöke kíván lenni. Nem megy bele semmi olyan megszorításba, melyek a szegény embereken akarja leverni a meggondolatlan háborúk hatalmas költségeit.

Ellenben dr. Orbán Viktornak nem tekinti magát egész Magyarország miniszterelnökének. Ő nem majd tízmillió magyar miniszterelnöke, ő nem a szegények miniszterelnöke, ő nem a hajléktalanok miniszterelnöke, nem a diákok miniszterelnöke, nem a dolgozók miniszterelnöke. Ő a gazadagok miniszterelnöke, a közgép miniszterelnöke. A felelőtlen gazdaságpolitika, a meggondolatlan törvénykezés és saját hatalmának a miniszterelnöke.

A fagyhalálért a fagy a felelős, és mindazon város és országvezetők, akiknek hatalmában és módjában állt volna az embereken segíteni, de nem tették. A hajléktalanokat nem az utcáról kell eltüntetni, hanem a hajléktalanszállókról, hogy önhibáján kívül ne legyen senki sem fedél nélkül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr134908236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása