Az eltévedt demokrata

AlexNet

102. Új remény

HaHa

2012. február 23. 10:00 - Alex_W

A HÖK - bármilyen álnéven is jelent meg - mindig is két dologra volt igazán alkalmas: pénzosztásra és buli szervezésre. Hallgatói érdekvédelemre - kevés kivételtől eltekintve nem. Nyílt titok volt, hogy a HÖK-öket, a HÖOK-ot könnyű lekenyerezni és egy kevéske személyi előnyhöz juttatva a kiöregedő vezetőket, minden ellenállását meg lehet szüntetni. Csodálkoztam is, hogy Hoffmann hogy engedhette az őszi nagy tüntetésig fajulni a dolgokat, úgy látszik ő akkor tanulta meg e "titkot".

A Hallgatói Hálózat megjelenése ezt az állóvizet kavarta felé. Új szereplő, és jelenleg ténylegesen a HÖK feladataira koncentrál: nem pénzosztáshoz asszisztál, nem bulit rendez, hanem akár a polgári engedetlenségig is elmenően védi a jelen és a jövő hallgatóinak érdekeit. A HÖK-nek persze nem tetszik a konkurencia, de van is oka félni: a HaHa akciói megmutatták, hogy nem csak szavak, nem csak spontán összegyűlt emberek, hanem Tömeg áll mögötte. Olyan tömeg, melyet a HÖK már rég nem tud felmutatni, de nem is akar, mert fél.

Pedig csak a feladatát kellene ellátnia. Párt semlegesen, mert a HÖK nem ugródeszka a politikába. Különösen akkor nem, mikor a tanuláshoz való alkotmányos jog ellehetetlenítését akarja a hoffmann-i államtitkárság. Persze a HÖK-ösök azok, akiket a legkevesebbszer lehet látni a folyosókon, többet a bulikon - természetesen erős alkoholos befolyásoltság alatt, hogy ne lehessen vele beszélni amúgy meg "nem ér rá" mert "védi" az érdekeinket. Vagy előkészíti a sajátjait...

A HaHa megjelenése új remény, mellyel megszorongatható mind Hoffmann, mind a mindenkori hatalomnak befekvő HÖOK. Ha-ha(-ha)...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr434182799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása