Az eltévedt demokrata

AlexNet

95. Jövő végveszélyben 6. - Nincs fűtés a vilmányi általános iskolában

Kifagyó közoktatás

2011. október 27. 11:00 - Alex_W

A múlt héten a Pest megyei középiskolákban nem volt fűtés, ezen a héten a vilmányi általános iskolában zárták el a gázt a tartozások miatt. Orbán Viktor pont az ilyenek miatt rendelte el a közoktatás államosítását. A megyei önkormányzatok persze azonnal kaptak az alkalmon, bár eddig sem költöttek az iskolákra. Orbán csak egy valamit felejtett el az orrunkra kötni: nincs pénze az iskolákra.

Nincs pénze, nem tud, de nem is akar költeni a közoktatásra, hisz onnan a legkönnyebb kivonni a pénzeket - papíron.

Iskolaigazgatónak lenni az állami kezelésbevétel után is azt jelenti majd, hogy havi szinten kell pénzt kunyerálni a fizetésekre, és a havi számlákra, felújítás meg továbbra is csak állom marad. Szép távoli állom. A különbség csak annyi lesz, hogy ezentúl Budapestre kell menni koldulni az igazgatónak és az oktatási államtitkárság amúgy is érzéketlenebb alkalmazottai a tizedik alkalom után rutin szerűen fogják az iskolaigazgatókat kidobni.

Pedig iskolára mindig megéri költeni. Nem hiszem, hogy emiatt szökne fel a költségvetési hiány. Már a kormányzat új SuperB-jeiből ki lehetett volna fizetni vagy 100 iskola gáztartozását.

A felelőtlen köz és felsőoktatási tervek helyett az oktatási államtitkárság már rég megállíthatta volna a pénz kivonást az oktatásból, már rég kidolgozhatta volna, hogy mennyi idő alatt, és mennyiért lehetne az iskolákat felújítani. Az kormányzat hiánya pedig nem az iskolákon fog múlni.

Vagy ha emiatt lesz államcsőd, akkor legalább valamit fel tud mutatni a kormányzat.

Iskolákat, MOST!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr123330492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása