Az eltévedt demokrata

AlexNet

#47 Vajon Lehet Másképp Politizálni?

2010. november 03. 11:57 - Alex_W

Tudom, a Parlament azért van, hogy vitázzanak. Tudom, az ellenzék meg azért van, hogy kontrollálja a kormányt. Azt is tudom, hogy a kétharmados kormánytöbbség mindent megtehet - és mindent meg is enged magának. Ezt mind tudom.

De tudom azt is, hogy akkor, amikor a kormánytöbbség mindent megtehet, amit akar - és mindent meg is tesz, mert az orbánviktornak se lelkiismerete, se felelőssége, csak felhatalmazása van - csak a határozott ellenzékiség vezethet tartós eredményre. Igazából a konstruktív ellenzékiség fontosabb, most mint a kiegyenlített helyzetben, mikor a kormánynak csak szűk többsége van.

Aki Orbánnal egyetért, az mind ott van a kormány mögött. Schifferéknek éppen ezért nem azt kell megmutatniuk, hogy nem értenek az Orbáni Szent Akarattal egyet, hanem azt, hogy ők milyen választ adnának a modern kor kihívásaira. Itt az alkalom, modnja el a kamerába, hogy az LMP nem csak nevében csinálná másképpen, hanem akarja és tudja is másképp csinálni.

Nem könnyű, de ha az ellenzék konstruktív módon, módosítókkal és javaslatokkal árasztja el a parlamentet, egyrészt elvesz valamennyit a kormány levegőjéből, másrészt határozottan a kamerába mondja bele, hogy emberek, nekünk van valós alternatívánk. Igenis tudjuk másképpen csinálni.

Addig viszont az LMP - és az ellenzék - nem lesz más, mint egy bénán hápogó kacsa, melyen Orbán Viktor nyugodtan röhöghet, mert nemek nem veszélyeztetik az ő többségét. Csak a valós alternatívák.

Szólj hozzá!
Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr362419348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása