Az eltévedt demokrata

AlexNet

#46 Jövő végveszélyben

2010. október 31. 14:35 - Alex_W

Csak szeretném összefoglalni az utóbbi egy-két hét eseményeit. Semmi több.

Orbán Viktor több százezer embertől lop el kétharmadnyi forradalmat felhasználva összesen ezerötszáz milliárd - leírni is szörnyű! - forintot. Ezenkívül egy intézkedéssel ezektől az emberektől elvonja a jobb nyugdíj lehetőségét, a békésebb, nyugodtabb öregkort, a paraszthajszállal (rossz gazdasági helyzet esetén is 1%) jobb életszínvonal lehetőségét és másik kétmillió ember nyakába varrja azt, hogy az üres kasszából nem lehet annyit fosztogatni, amennyire kiéhezett 8 év alatt.

Pedig milyen egyszerű az egész. A magánnyugdíj pénztárra való átállás nehéz, de nem lehetetlen, csak erős akarat kell hozzá, ami még meg is volt Nemzetünk Felkent Királyában alias Orbán Viktorban még 1998 és 2002 közt, és ez az ami eltávozott belőle. Nehéz, mert ki kell állni amellett, hogy az állami nyugdíjat 20-30 évig befizetések nélkül üzemeltessük. De ha a szemünk előtt a jövő lebeg akkor tudhatjuk, hogy nekünk ugyan nehéz, de fiainknak könnyebb lesz és unokáinknak még könnyebb fenntartani egy olyan rendszert ami több nyugdíjat jelent.

Persze ha nincs jövő képünk akkor könnyű elcsábulni: Ismételgessük csak: 1 500 000 000 000, azaz ezerötszáz milliárd forint plusz pénz. Amit az emberek a nyugdíjukra tettek félre. És amit Matolcsi és Orbán szabadon elgazdálkodhat.

Valahogy nekem kimaradt az ahol felhatalmaztam volna erre a Nemzeti Felkentet.

Szólj hozzá!
Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr572411685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása