Az eltévedt demokrata

AlexNet

#38 BEíratkozási mizéria 2010

2010. augusztus 31. 14:40 - Alex_W

A legtöbb országban amikor bevezették a számítógépeket a bürokrácia egyszerre felgyorsult és kisebb lett - legalább látszólag. Egyetlen hely van az egész hétmilliárdos bolygónkon, ahol ennek egyenesen az ellenkezője történt: Magyarország.

Vegyük az egyik legegyszerűbb esetet: az egyetemi beiratkozást.

Valamikor még az ős-hős korban ez a legegyszerűbb volt: kitöltöttél egy formanyomtatványt, amiben megerősítetted, hogy továbbra is ott akarsz tanulni, vagyis eszed ágában sincs meggondolni magadat és odaadtad az ügyintézőnek és az indexedbe bevezetted a tárgyakat melyeket tanulni akartál, vagy legalábbis tanulnod kellett (volna).

Aztán bejött a kredites rendszer, ami annyival bonyolultabbá tette ezt az egészet, hogy ellenőrizni kellett, hogy az előfeltételeid megvannak-e. Ekkor előugrottak ez egyik egyetemországi törzs tagjai, hogy ez kézzel hosszadalmas és rávették az egyetemi egyesült törzsek választott királyát, hogy paktáljon le egy varázslóval, hogy az ő dolguk könnyebb legyen.

Le is paktált, de a varázsló gonosz volt és egyetem népeire sok aranyért szörnyet szabadított kapzsiságból, ezt nevezték Neptunnak. Az Egyetem megrontója lett ez a s szörny, mely mindent összekavart, mindent megnehezített. Az ügyintézőknek egyeztetnie kell az indexet a Neptunnal, a Neptun okoskodik a beiratkozáskor, a tárgyfelvételkor, Ő mindent jobban tud, még a királynál is, adóztat, keresztbe áll és akadályoz.

A deákok pedig, mint megannyi Sárkányölő (pontosabban Neptun-ölő) küszködik tovább hogy évek múltán meggyőzve más törzsbelieket a Szent Grálhoz érjen, ami egy papír állítólag, melyre azt írják arany betűkkel: Diploma.

Ennyi volt mese volt, ha nem hiszed nem baj, én sem láttam még ilyet.

Szólj hozzá!
Címkék: énblog egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr592261673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása