Az eltévedt demokrata

AlexNet

#31

2010. március 11. 02:40 - Alex_W

Alighanem bekövetkezik amit vártam - sajnos.

Annak ellenére, hogy a 2010-es választások lényegi eredménye már lefutottnak látszik, mi több, ezt a vesztes oldal elismerte, a politika megint aktívan mérgezi az embeek életét. Úgy látszik nekünk négyévente fel kell függesztenünk barátságainkat és szimpatizálásunkat félre kell tenni, hogy az ország megint skizofrén tudatként hasadjon a pártok mentén.

S eközben nem vesszük észre, hogy az ország abszurd és nevetséges állapota mellett találatot kapnak - az amúgy értékes - kapcsolataink, és végső soron mi magunk, a mi életünk. A politika pedig, mint lassú, alattomos méreg húzódik egyre beljebb, felszívódva oly kapcsolatainkba, amelyhez semmi köze se lenne.

Vajon hány barátságot, megannyi fontos, összetartó erőt veszít ekkor az ország? És mi polgárok? Vajon képtelen vagyunk az egészet zárt keretek között tartani? Nem tudnánk megtanulni azt a fontos dolgot, hogy az embert nem a politikai hovatartozása határozza meg? Nem tudunk húzni egy vonalat, hogy a politika eddig tart: politikai gyűléseken, és parlamentben, de semmiképpen a barátságban, a templomban?

Világfájdalmam van, mert - úgy látszik - bejött amitől féltem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr101830376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása