Az eltévedt demokrata

AlexNet

#7

2009. szeptember 06. 22:37 - Alex_W

Nem mindig találjuk meg a hibák valós okát, nem mindig tesszük fel a helyes kérdéseket. nem mindig azokat okoljuk akiket kellene. főként nem azokkal veszekszünk akikkel kellene.

Van amikor villámhárítónak használunk személyeket, jellemzően hozzánk közelállókat, akiksemmiről sem tehetnek. megbántjuk őket akaratlan.

Emberi természet. mondhatnánk. hibás, pontatlan, tökéletlen magyarázat ez. zaklatottságunk nem mentesít az okok felderítésének kötelezettsége alól, a miértek maradnak. csak annyit érünk el vele, hogy eggyel több, ami nyomja a lelkünket.

Fontos felismerni az ilyen magába záródó, öngerjesztő folyamatot. Mi magunk is tudunk tenni ellene, illetve az embertársunkat menthetjük meg valami sokkal nehezebbtől, ha finoman szembesítjük, rákérdezünk. Önvizsgálat fájdalmas, de ebből a helyzetből csak ez a nehéz út vezet vissza. jó ha ilyenkor van valaki mellettünk, akire számíthatunk, akiben hiszünk. Bár ez nagyon nehéz, érdemes vele megbírkózni.

És most alkalmazzuk a hallotakat a saját életünkre...

Szólj hozzá!
Címkék: énblog

#6 Törvényjavaslat a magyar nyelv használatáról a Magyar Köztársaság területén

2009. szeptember 05. 22:51 - Alex_W

(Nem vagyok jogász, tele van hibákkal)

(Egyszerűsített kivonat)

1§. Bevezető rendelkezések

(1)A Magyar Köztársaság nem kivánja a területén élő nemzeti kisebbségeket kultúrájuk, nyelvük ápolásában korlátozni.

(2)A törvény célja a magyar nyelv védelme.

(3)A törvényt a Szlovák Köztársaság nyelvtörvénye ihlette.

 

2§. A törvény hatálya

(1) A törvény a Magyar köztársaság területén tartozkodó magyar és külföldi állapolgárokra egyaránt vonatkozik. Kivéve:

  1. Magyar Köztársaság állampolgárai.
  2. Európai Unión kívüli országok állampolgárai.
  3. Európai Unión belüli országok állampolgárai, kivéve Szlovák Köztársaság állapolgárai.

(2) A törvény kihírdetésével azonnal életbe lép.

 

3§. Nyelvhasználat

(1)Magyarországon a közhivatalokban, közintézményekben, köztereken és oktatási intézményekben, valamint a naponta 10 főnél több vevőt kiszolgáló üzletekben és vendéglátó helyekenm valamint a kertben, a nemzetiparkokban és az uszodákban mindig a magyar nyelvet kell használni, kivéve:

  1. Nyelv órákon.
  2. Ha a beszélő erre előzetesen engedélyt kért a Köztársaság elnökétől, pszichikailag és pszichiátriailag alkalmasnak találtatott, bohocsapkát visel, cigánykerekezés közben.
  3. Ha az idegennyelven beszélő anyanyelve a cseh, a német, továbbá a latin, az esperantó, vagy a hottentotta nyelvek egyike és anyanyelvén szólal meg.

 

4.§ Záró rendelkezések

(1) Köszönet a jó ötletért Jan Slotanak.

(2) A törvény elleni tiltakozással a Levélszemét Kezelő és Megsemmisítő Hivatal foglalkozik.

(3) A kifogásokat szívesen várjuk, természetesen csak e törvény rendelkezései szerinti nyelven megfogalmazva.

Szólj hozzá!

#5

2009. szeptember 05. 12:08 - Alex_W

Márpediglen a programozókról azt kell tudni, hogy alapvetően nárcisztikus lények. Zseniálisak, de ugyanakkor annyira érzékenyek mint a mimózák, de csak a számítógpüknek mutatják ki. Legtöbbször.

Írok egy programot. Egy kellemes kis rendszeret, mindenféle okos kis szolgáltatással. Írok és egyszerre elakadtam. Nem először, nem is utoljára. pár napig pihentetni kell ilyenkor a projeltet és nem lesz semmi baj. a legnagyobb baj, ha ilyenkor mutatod meg valakinek. beszéd közben ugyan rájöhetsz a hibádra, de a diganozis mindenképpen az hogy az egész rendszered hibás, és kikell dobni az utolsó sor kódot is belőle.

A programozók zseniálisak. ilyenkor mégis ugyérezzük, hogy le kell innunk magunkat. mivel ez nálam nem jöhet szóba, másképp ütüm ki magam. mondjuk, hogy hajnalig sétálok a viharban.

Tegnap is. amikor a lelkészség közepén lévő "kerekasztal" mellett jövök rá, G. mellett, hogy hibás a kód, rögtön úgyéreztem, hogy csak valami minimális "nem alázkodunk meg itt ennyire, majd otthon" érzés tart vissza, hogy ott helyben addig nyomogassam a delete gombot, amíg a forrásból van valami a gépemen. minden bájtot ki akartam írtani.

Szerencsére tegnap vihar volt. szép nagy vihar. elmentem sétálni, megáztam, bőrig, de mire hazaégtem, már a telihold világított meg, s mikor az ágyba dőltem lerúgva magamról a vizes cuccaim, már úgyéreztem, csak ez a kis meleg kell, nem érdekell a program.

Reggel úgyis kijavítom és sebészi pontossággal folytatom a munkát.

Szólj hozzá!

#4

2009. szeptember 03. 19:10 - Alex_W

Egyszer régen még a Soli Deo Gloria idején egy héten át hallgattam a jeleneések könyvének leveleit. bevallom őszintén nem sok maradt meg belőle. egy levél azonban azóta is időről időre előveszegy érzés, mikor olyan-semilyen dolgokkal kerülök kapcsolatba:

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! (jelenések, 3:15)

Mindig erre gondolok mikor a fészek szóba kerül. az egyetlen, mi B.ZS.-től maradt és értelme is volt. minden fentartásom B.Zs. ellenében, de nem kellene veszni hagyni az egyetemi gyülekezetet. fel kell tenni a fészeket a térképre, középre!

A középiskolával ellentétben elmondhatjuk, hogy az egyetemen már egyáltalán nem ciki keresztyénnek lenni, mégis mindegyik gyülekezet siralmas állapotan van. különösen a Fészek. olyan ember kell az élére, aki hívő, és tettre kész. Aki akar, tud és mer tenni. Akinek ötletei, tervei vannak.

Mikor a változás szelei fújnak, az optimisták vitorlát bontanak.

Az egyetem az egyetlen olyan hely, ahol tartósan meg lehet fogni azokat, akik később az egyház törzsét foják alkotni. mire várunk akkor?

Aggódom. még nem tudom mi, de valami nem jó ott...

Szólj hozzá!

#1 Egyetemi tanulságok

2009. szeptember 03. 13:56 - Alex_W

tantárgyfelvétel alapszabályai:

  • egyéni tanrend úgy ahogy te akarod, csak elvi lehetőség
  • a cvnek annyi értelme van a keresztfélévben meghírdetett tárgyak nélkül, mint .... na ezt nem bírná el a blogom.
  • az ütközés érted van. legalább rutinosan tudok egyszerre két helyen lenni a vilagegyetemben.

 

Szólj hozzá!
Címkék: egyetem
süti beállítások módosítása