Az eltévedt demokrata

AlexNet

2/3 újra....

Közös a felelősség

2018. április 11. 13:21 - Alex_W

Kikaptunk, nem kicsit, nagyon. Gyurcsány Ferenc nyugodtan tarthat még egy őszödi beszédet, mert ezt bizony elkúrtuk nem kicsit, de kurva nagyon. Sőt még annál is jobban!

Mindenki hibás - még én is, hogy előbb nem lettem olyan szkeptikus, mint amilyen tegnap lettem a kétharmad láttán.

Hibás az MSZP, mert túl sokáig hagyta Botkát pusztítani, aki egyetlen szövetséget sem kötött,, de legalább vérig sértett mindenkit. A szegedi polgármester megkaphatja a szolgálataiért az utolsó részletet is Orbán Viktortól.

Hibás Demokratikus Koalíció teljes vezetése is megérne egy misét. Nem tudtak Botkára ellenszert, ám amikor Botka mégis csak eltűnt addigra már a saját listán dolgoztak - visszavonhatatlanul. Ez így lehetne fatális véletlen is, de az, hogy Botka ellen nem tudtak mit kitalálni, gyorsítani a folyamatot, az inkább - most kimondható - politikai impotencia volt.

Az MSZP meg nagyon későn ocsúdott és keveset tudott markolni. A Párbeszéddel való összefogás kicsi volt ahhoz, hogy az addigra saját ambícióját, az önálló frakciót kergető Gyurcsányt megállítsa.

Arról nem is beszélek, hogy a Jobbik és az LMP életük lehetőségét hagyták ki a koordináció kihagyásával. Igaz, a Jobbik hitt a Simicsika birodalom erejében, a HírTV szuggesztivitásában, de hogy az LMP mire alapozva hozta meg döntését, hogy mindenből kimarad ....???

Na nem mintha az Egy Nagy Közös Lista nagyon sokat számított volna. Ha minden szavazat egy helyre megy, akkor is a Fidesznek akkor is kényelmes többsége van ebben a rendszerben. Legfeljebb nem gondolkodhatnának kétharmados törvényekben. Tisztán látszik, hogy Egy Nagy Közös Lista helyett Egy Nagy Párt kellett volna, de ehhez Vonától Gyurcsányon át Molnár-Karácsony-Mesterházy-Botka katyvaszig mindenkinek hátrább kellett volna lépni vagy három lépést. Nem tették meg.

Az is tisztán látható, hogy a tiszta kezek hazugságának vége. Mind Lehet(ett volna) Más Politika, mind a Jobbik Magyarországért Mozgalom keze bepiszkolódott, nem csak Simicska miatt, hanem a múltjuk, mulasztásai miatt.

Hibásak a civilek, akik minden oldalról próbáltak okosabbak lenni a politikusoknál, ám nem sikerült. Nincs olyan, hogy valaki a partvonalon állva jobban focizzon, mit a pályán lévők. Hiszem, hogy szándékuk kristálytiszta és nemes volt, de miként a politikusok egymással, ők sem egyeztettek rendesen. Rendesen nagy káoszt csináltak, puszta jóakaratból.

Ehhez már csak hab a tortán az a zűrzavar, ami a választási rendszer körül alakult ki. Mondjuk Lehet, hogy akár három mandátum sorsát is befolyásolta a szavazatszámlálók bénázása, de őszintén, maximum az épp nem kétharmadban reménykedhetünk, ami nekem nem elég.

A lényeg: bármennyi re csábító a lehetőség, hogy egymásra mutogassunk, az igazság az, hogy az újabb kétharmadért a felelősség közös.

Szólj hozzá!
Címkék: választás2018

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr9413820024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása