Az eltévedt demokrata

AlexNet

172. Miniszterelnöki évadnyitó

Szeged-Brüsszel tengely?

2016. szeptember 13. 10:00 - Alex_W

Bármilyen tiszteletlenség is, én bizony a tegnapi beszéde alatt képen röhögtem Orbán Viktort - akit ilyenkor nehezemre esik miniszerelnöknek nevezni. Poénnak irtózatosan rossz, ha meg komolyan gondolta, akkor, kérem azonnal távozzon a politikából.

Bár igazából ez a gondolat mindenféleképp nevetséges.

Mert abszurdum, ha egy polgármester a miniszterelnöke háta mögött egyezkedik az egész országot érintő kérdésekben Brüsszellel. Ennyi erővel az érpataki polgármester is megállapodhatna az Unióval a kilépésről. Más Jobbikos polgármesterek meg bizonyára hadat üzennek Szlovákiának, Ukrajnának, Romániának és Szerbiának a magyar területek visszaszerzésért. 

Vagyis ez totális marhaság, Brüsszel sem fog egy várossal többről tárgyalni, mint regionális politikáról. Lehet, hogy egy Fideszes polgármester azt hiszi, de még a Jobbikosok is elismerik, hogy egy polgármester nem folytathat önálló külpolitikát az országot érintő kérdésekben.

Ám ha mégis létezne egy ilyen megállapodás a Brüsszel - Szeged tengelyen, akkor viszont Orbán Viktornak kell sürgősen aláírnia a lemondó nyilatkozatát, hisz miféle miniszterelnök az olyan, akit egy sima polgármester meg tud kerülni, mit megkerüli, olyan tekintéllyel rendelkezik, hogy Brüsszel is szívesebben tárgyal vele, mint a Kormány fejével?

Most komolyan, miféle vezető, miféle ember tűrné el, hogy egy beosztottja csak úgy átnyúljon a feje felett?

Lehet, hogy egyszerűen Orbán Viktornak hívják, a Röhejesnek?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr1711689835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben Franklin 2016.09.13. 19:48:17

Meggyőztél.

Nem kell 1 migráns se.
süti beállítások módosítása