Az eltévedt demokrata

AlexNet

169. Újra tüntetnek az EMMI kiszolgáltatottai

Negyedik felvonás

2016. június 11. 14:00 - Alex_W

Tanítanék!

Megvallom, nektek most is tanítanék.

Mióta a miskolci Herman Ottó Gimnázium oktató elkeseredettségükben megírták levelünket, melyet az a szenvedély diktált, amivel mindannyian mindennap kiállunk a kíváncsi diákjaink elé, negyedszer gyűltünk össze. Nem azért, mert Soros György feltüzelt minket, nem azért mert bármi politikai becsvágyunk lenne, nem médiafelhajtást akarunk, hanem azért hogy hagyjanak minket tanítani!

Nem mi mentünk a parlamentbe, ellenben ők jöttek ide, ők teszik lehetetlenné, hogy a ifjúsággal foglalkozzunk, hatodrangú senkik találnak ki a józan ésszel szembemenő dolgokat, amikből utasítások lesznek és elvárják, hogy végre hajtsuk, hogy szolgák legyünk az ő politikájukban, hogy gondolkodásra képtelen szolgákat nevelve eláruljuk a legnagyobb kincset, mit ránk bíztak: gyermekeink életét.

Az oktatás feladata nem politikai ideológiák kiszolgálása, sőt épp a politikának kell kiszolgálnia az oktatást.

És mivel a döntéshozók ezt nem látták be, sőt még inkább beleálltak a rombolásba, az oktatás teljes elsöprésébe, iskoláink lebontásába, mi sem hátrálunk. Itt leszünk nyáron, itt leszünk szeptemberben, itt leszünk mindaddig, míg a kormány abba nem hagyja a gyerekek jövőjének a rombolását, itt leszünk mindaddig, amíg nem teljesülnek a követeléseink!

Az ígéretekkel tele a padlás, itt leszünk addig, míg a kormány tettekkel nem bizonyítja, hogy hajlandó a gyerekeinkért dolgozni!

Itt leszünk, amíg a kormány tettekkel nem bizonyítja, hogy inkompetens aktakukacok helyett szakmai alapon nevezik ki az igazgatókat, és az oktatást felügyelő szervek tisztségviselőit! Itt leszünk, számon kérhetetlen emberek randalíroznak az iskolákban, az oktatás irányítóinak szerepébe bújva!

Itt leszünk, amíg az oktatásért felelős minisztérium figyelmen kívül hagyja a gyerekeink érdekeit. Itt leszünk, míg fent meg nem értik, hogy az oktatásnak valódi célja, hogy stimulálja a gyerekek kreativitását és lelkesedését, hogy felkészítse őket az életre. Az iskolák nem ideológiát hirdetnek, az iskolák a jövőt építik!

Itt leszünk addig, amíg az oktatási kormányzat a tanárokra erőlteti a diszkriminációt, ameddig különbséget tesz iskola és iskola között! Itt leszünk addig, amíg iskoláink nem kapják vissza demokratikus jogaikat, legyen szó a munkáltatói jogkörökről, a tanítás módjának és forrásának a megválasztásáról, vagy épp papír és kréta vásárlási jogaikról!

Itt leszünk, míg a kormány el akarja lopni a gyermekeink kreativitását, a szenvedélyét, kiölni a kíváncsiságukat, amíg arra törekszik, hogy a gyerekeink elől elvegye a választás szabadságát, hogy bezárja a kapukat. Nem hagyhatjuk, hogy a gyerekek egy ilyen világba nőjenek fel. Az oktatásnak valódi célja hogy stimulálja a gyerekek kreativitását és lelkesedését.

Köszönöm, hogy Ti is velem osztoztok szenvedélyemben és felelősségemben a következő generációkért, köszönöm, hogy kiáltok mellettünk, és köszönöm, hogy eljöttetek. Köszönöm, hogy velem együtt kiáltok és harcoltok, mert nem tűrhetjük szó nélkül ami az oktatásban megy. Köszönöm, mert tudom, hogy velem együtt tudjátok kiáltani: Ha hagynátok, akkor nem itt lennék, akkor TANÍTANÉK!

Vendég szerzőnk írását olvasták.

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr488799620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.11. 14:42:15

Soros új, Gágognék mozgalma csúnyán elbukott: a pedagógusok nem dőltek be neki. Pumukli, Soros csicskása pedig megalázó vereséget szenvedett.

-JzK- 2016.06.11. 20:50:35

A libsiknek az a baja, hogy az oktatás nincs teljesen ellibsítve, nem ilyen summerhilles hippi szar, ahol semleges nemű wc van, homoszexualitásra buzdítás, történelem óra címen pedig white guilt indoktrináció és hasonlók...

aristo.pestisracok.hu/a-nevelesrol-ii/

mandiner.blog.hu/2016/05/31/a_targyi_tudas_vedelmeben_nem_kreativitas-ellenes_az_iskola

Afrika steht an der Elbe 2016.06.11. 20:59:11

A kockás inges hippi-libsi tanerőnek ilyen iskola lenne a tökéletes oktatási rendszer:
jungefreiheit.de/politik/ausland/2016/grundschullehrer-laesst-homo-hochzeit-nachspielen/

Kalap úrfi 2016.06.11. 21:01:31

szegény, biztos kényszerítették tüntizni

Kalap úrfi 2016.06.11. 21:03:53

"Azzal, hogy Orbán Törökországban állítaná meg a menekültáradatot csak egy nagy problémám van: még nagyobb hatalmat adna Erdogánnak az Unió felett. Persze mint minden autokrata, jobban bízik egy diktátorban, mint a bármikor lecserélhető demokratikus erőkben, épp ezért Viktort ez kevésbé zavarja."

Merkel? vagy az nem számít? vagy csak az ovizás a lényeg? röhej

a ferivel meg csak az a baj, h tükröt tart az ellenzéknek?? epic

kvadrillio 2016.06.11. 21:15:16

Lázár János: az igazi nemesség a cselekedetekben mutatkozik meg

InfoRádió / MTI

2016.06.11. 18:35

Az igazi nemesség a szívben rejlik, és a cselekedetekben mutatkozik meg; nekünk magyaroknak ma nemes szívre és nemes lélekre van szükségünk - mondta Lázár János szombaton Szécsényben, ahol Lipthay Antal fotókiállítását nyitották meg a Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Lipthay Antalt, a Szécsényben élt természettudós, báró Lipthay Béla unokáját a környék pártfogójaként, mecénásaként köszöntötte Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megfogalmazta: arra a fajta nemességre van szükség, amely nem a rangban, a címben nyilvánul meg, hanem a viselkedésben, a fellépésben, igényességben, felelősségvállalásban.

MILLEN NEMESSÉG JANC SIKA ??? HOL ÉLSZ TE ??? BÁRÓK,HERCEGEK, GRÓFOK BURZSOÁ ŐSKORI VILÁGÁBAN ? MA MÁR FARMERBEN JÁRNAK A ZEMBEREK JANCSIKA !!!!!
LEMARATTÁ 100 BROSSÚRÁVAL JANCSIKA ! TÉGED IS ELZAVARNAK MAJD, MINT A HERCEGEKET, GRÓFOKAT, BÁRÓKAT ANNO...:o))))) MEG A HÜLYE VITÉZI-RENDEKET, BORRENDEKET NOSZTALGIÁZÓ BARMOKAT.....

kvadrillio 2016.06.11. 21:17:15

azééé...ügyesen...kissé------nagyon félrevitték ennek a tanártüntetésnek a témáját......NEM BAJ ! MAJD LETISZTUL A DOLOG ! :o)

Netuddki. 2016.06.11. 21:52:41

"hatodrangú senkik találnak ki a józan ésszel szembemenő dolgokat, amikből utasítások lesznek és elvárják, hogy végre hajtsuk, hogy szolgák legyünk az ő politikájukban"

Ez a lényeg, ne hagyjátok magatokat!
A pofátlan, blogot szétoffoló, tolvaj fidesztrollokat meg kivágni a blogról mint macskát... !

Netuddki. 2016.06.11. 21:57:59

@Tibi !: Ja, és nemcsak az a baj, hogy senkik, hanem a diplomájukat is az Ecserin vették, a kamu doktorijukat kamu akkreditációval szerezték, ha egyáltalán van nekik. Teljesen alkalmatlanok a feladatra amire haveri, hűbéri alapon, jutalom gyanánt kinevezték őket a zsíros fizetéssel járó állás miatt. Ilyenek akarnak szívatni náluk sokkal értelmesebb embereket? Akik a hozzáértésük hiányát pökhendiséggel leplezik? Noooormáááliis?

Sexual Harassment Panda 2016.06.11. 22:15:27

@Kalap úrfi: Nem jól értelmezed.
Ha Orbán Törökországban állítaná meg az álmenekültsáskajárást, akkor a diktáror kezébe ad még nagyobb hatalmat.
Amikor Fatima Mer(t)kel(l) teszi ugyanezt, ő egy feleős politikus.
Amikor Orbán jó viszonyt akar Oroszországgal, akkor ő egy Putyin-pincsi, amikor Merkel akar gazdasági együttműködést, az egy jó 5let, igazi európéer hozzáálás.
Érted már?
Nem?
Há' én se.

Sexual Harassment Panda 2016.06.11. 22:16:32

@BircaHang Média szerkesztősége: Teljesen abszurd, egy kb 2000 fős "tömegtűntetés" kormányváltó elégedetlenségnek nevezni.

Kalap úrfi 2016.06.11. 22:44:47

@Sexual Harassment Panda: azthiszem nem vagyok ideológiailag eléggé képzett

Pánikrohamosztagos 2016.06.11. 23:37:10

Soha nem voltam valami nagy véleménnyel a pedamókusokról, de amit jelenleg csinálnak (egy részük) az alulmúlja az eddigieket is. Úgy viselkednek, ahogy egy tanulótól tán még elnézhető is lenne, ha figyelembe vessszük hogy ilyenek a tanárai. De ez a kamaszos lázadozás bármi értelmes irány nélkül már a felső tinédzser korosztályban se veszi jól ki magát

A követeléseik legnagyobb része bullshit, ha komolyan gondolják akkor elég baj, ha meg nem akkor jó lenne már felnőni és túllépni a céltalan hőbörgésen. Mindenkinek van főnöke, mindenkit kontrollál valaki, csak pont a libbant pedamókus csinálja majd kedve szerint ... na persze, csakis a gyerek érdekében, bruhaha

Pánikrohamosztagos 2016.06.11. 23:40:09

@Tibi !:
"Teljesen alkalmatlanok a feladatra amire haveri, hűbéri alapon, jutalom gyanánt kinevezték őket a zsíros fizetéssel járó állás miatt."

Csak nem a Puklira célozgatsz? Ugyanmá, ő egy nagy hős akinek érczbe kell önteni a nevét. PUKKLI FOREVER!

Voyager10 2016.06.11. 23:45:12

@-JzK-:A liberálisoknak és nem liberálisoknak az a bajuk az oktatással, hogy szar! Kivonták belőle a pénzt és nemzetieskedő, álkeresztény bullshit-et kell tanítan.

Willkommenskultur 2016.06.11. 23:46:01

Ha nem lehet változtatni az ideológiatilalom miatt, hogy mit tanítsanak egy iskolában, akkor amit most tanítanak, az mikor lett?

Vagy most ideológiamentes? Mikori is? Kádár kori?

lehet más a handa-banda 2016.06.11. 23:47:01

@Afrika steht an der Elbe:
Már előre parázok milyen kérdésekkel jön haza a gyerek ha iskolába kell majd adnom. Remélem hogy buta, de normális pedagógusokhoz kerül, mert a többi variáció csak rosszabb lehet

lehet más a handa-banda 2016.06.11. 23:49:50

@Willkommenskultur:
A 25, aztán meg 12 meg kituggyamennyi pontos követelésnek kb. a fele egy az egyben az SZDSZ programjából lett átemelve

Willkommenskultur 2016.06.12. 00:00:35

@lehet más a handa-banda: Össze kell kapni magukat Szigetváriéknak, mert ha ők nem tüntiznek, akkor Pukliéké az amerikás péz 2018ra!

fideszes Bróker kormány 2016.06.12. 00:58:26

@BircaHang Média szerkesztősége:

mi van ruszki ügynök, már akkor is hülye vagy, amikor Putyin nem is fizet érte, hogy a neten bomlassz?

Amúgy a jövő heti kenyérjegyed megvan már ott a balkáni bulgár putriban? Vagy dobjon le nektek az EU élemiszer segély szállítmányt?

fideszes Bróker kormány 2016.06.12. 01:05:27

@Sexual Harassment Panda:

Aztán miért Fatima az a Merkel? Mert buzog benned a náci vér? Mert te azt hiszed, hogy koszos szegényházi magyarkén gazdasági migránsként te több vagy mint egy koszos szegényházi háborús menekült szír?

Orbán bálványod meg nem gazdaságilag együttműködik az oroszokkal, hanem Putyin megbízásából bomlasztja az EU egységét. Mint legutóbb migráns ügyben.

Be is tenne Orbánnak ha nem torkozná le Putyin cerkáját, a diktátor haverja rögtön nyilvánosságra hozná az ügynök aktákat. Aztán onnantól nem használna a túlélési trükkje a komcsizás meg a libsizés a milliós birkaagyú tábora előtt. Még az a veszély is fennáll, hogy egy napon még neked is megjöhet az eszed.

fideszes Bróker kormány 2016.06.12. 01:08:12

@Willkommenskultur: "Össze kell kapni magukat Szigetváriéknak, mert ha ők nem tüntiznek, akkor Pukliéké az amerikás péz 2018ra!"

Ne aggódj, a te sok ezer milliárdos fajtiszta magyar közpénzed akkor sem lesz veszélyben, az továbbra is megy majd a gázszerelőhöz, az meg majd visszaosztja a falubeli megbízójának meg annak a vejének két faluval odébb.

bkkzol 2016.06.12. 01:09:44

Ideje eltünni a Pukli és társainak. Tulajdonképpen megértem a problémájukat. Évtizedeken keresztül gyakorlatilag azt csináltak amit akartak. Ellenőrzés nélkül osztották be az idejüket, osztották szét a pénzt. Mert ugye azt nem gondolja senki komolyan, hogy a maguk közül választott vezetők valaha is komolyan csináltak volna valamit. Pont úgy falaznak egymásnak , mint az orvosok.
Miért kellene a szabad tankönyvválasztás???

Hamarosan jön a nyári szünet. Tessék csak oknyomózást folytatni , hogy hányan járnak be dolgozni az elkövetkező két hónapban?!

bkkzol 2016.06.12. 01:19:55

@fideszes Bróker kormány: az lehet, hogy ugyan annyira becsülik a kelet európai munkásokat nyugaton , mint a " koszos szegényházi háborús menekült szírt", de nagybb a megbecsülés miután 2-3 generáció múlva se robbantgatnak és nem burkában rohangál az analfabéta asszony.
A "háborús menekült" szó is több sebből vérzik. Gyakorlatilag 3-4 oldalról lövik egymást. Az nem megoldás, hogy betelepítik őket Európába, hogy itt folytassák a gyilkolászást annak tükrében, hogy Mohamed apósa vagy a sógora a hit letéteményese.
A francia "főpróba" mutatja , hogy 30-50 év távlatában se sikerült az integráció.

$pi$ 2016.06.12. 05:58:23

"hatodrangú senkik találnak ki a józan ésszel szembemenő dolgokat, amikből utasítások lesznek és elvárják, hogy végre hajtsuk, hogy szolgák legyünk"

Ilyen az, amikor az embernek van főnöke. Mi többiek már ebben a cipőben járunk már egy jó ideje.

Amúgy a "végrehajtsuk" az egy szó. Én tényleg nem vagyok nyelvtannáci, csak eszembe jutott, hogy akkor most ez a különírt forma valami olyasmi, amibe nem hagytok beleszólást vagy ebben a kérdésben követni fogjátok a szabályokat? :D :D

Sexual Harassment Panda 2016.06.12. 07:11:30

@fideszes Bróker kormány: csupàn annyi a különbsèg, dràga baràtom, te szarszemèt geci, hogy èn legàlisan vàllalok munkàt, nem allahakbarozom, a fèlprimkò àlmenekültek meg nem.

Kalap úrfi 2016.06.12. 07:54:43

@Sexual Harassment Panda: hiába magyarázod neki(k), tökéletesen tisztában vannak ezzel, de szándékosan hazudnak

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.06.12. 07:56:41

Kreativitás, mi?
A tudomány nevű szektának hála, a világ összes országában, az iskolarendszer ennek kiirtására törekszik.
Akkor tüntiztek majd a demokratikus USAban is, ez ellen?

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.12. 08:24:56

@Sexual Harassment Panda:

A szokásos 800-fős bérgágogáshoz képest ez egy hatalmas tüntetés, ezt azért ne tagadjunk.

De jelentősége nulla természetesen. Pumukliék elől kockás, hátul soros álpedagógusai csúnyán elbuktak.

Pan Modry 2016.06.12. 08:28:52

@$pi$:
Baromsag az amit irsz, a fonok nem azt jelenti hogy totalisan mikromenedzselve vagy es semmilyen dontesi jogkorod nincs.

Raadasul azok akiket te fonokonek nevezel, nos, a fonokoknek felelosseguk is van, hol vannak azok a fonokok amikor nem erkeznek meg a tankonyvek idoben, nincs slozipapir stb... na akkor hol vannak buzikam?

Az hogy az embernek van fonoket egy normalis dolog, ok sem fonoknelkuliseget akarnak, bar mondjuk toled nem varom el hogy megertsd, mivel alapfoku szovegertelmezesre is keptelen vagy.
Ja, en nem vagyok tanar mellesleg, de ahhoz azert valamit konyitok milyen a konstruktiv, motivalo munkakornyezet es milyen az ami nem. Az elobbit kulfoldon, az utobbit Magyaroszagon volt szerencsem megtapasztalni.

$pi$ 2016.06.12. 09:03:44

@Pan Modry: "Baromsag az amit irsz, a fonok nem azt jelenti hogy totalisan mikromenedzselve vagy es semmilyen dontesi jogkorod nincs."

Dehonnem! :D A szó amit keresel "irónia". :)

"na akkor hol vannak buzikam?"

Nem sok humorérzéked van, ugye?

"ok sem fonoknelkuliseget akarnak"

Mondjuk azt akarnak, de mindegy.

"mivel alapfoku szovegertelmezesre is keptelen vagy"

Ó, azzal vádolsz, hogy nem értem amit olvasok? Nagyon eredeti, ilyet még nem is olvastam ezeken az indexes blogokon.

"Ja, en nem vagyok tanar mellesleg"

Tudjuk, tudjuk! :D

Willkommenskultur 2016.06.12. 09:04:22

@Pan Modry: A kutya sem szarja le mit akar egy alkalmazott. Állami alkalmazott. Ha nem tetszik mehet a picsába.

Pan Modry 2016.06.12. 09:04:42

@bkkzol:
Te hulye segg!!! Akkor is voltak akik a munkaltatoi jogkoroket gyakoroltak. Te ekkora primitiv bugris vagy, vagy csak tolod a hazug propagandadumat????

Pan Modry 2016.06.12. 09:06:25

@Willkommenskultur:

Ezek utan nem is ertem hogy miert csodalkozol ha az allam dragan es szarul mukodik. Ha tovabbra is azt akarod hogy az allam dragan es szarul mukodjon, nos, akkor ez a tokeletes hozzaallas az allami alkalmazottakhoz.

Pan Modry 2016.06.12. 09:10:17

@$pi$:
Nos, ha tobben irtak hogy nem tudsz szoveget ertelmezni, minimum megfontolando. Btw... egyebkent nem tudsz...

Javaslok adj egy forrast arrol, hogy ok fonoknelkuliseget akarnanak, mert ez kb annyira komoly amit irtal mintha azt irtad volna hogy negyven uj szuzet akarnak, hetente...

ugyhogy kiskomam megint vesztettel :)

Pan Modry 2016.06.12. 09:12:47

@BircaHang Média szerkesztősége:

ok lehet hogy elbuknak, sot a sajat penzembol a bukasukra fogadnek. Bar az igy nyert penznek nem tudnek oszinten orulni, tudva hogy ennek az az ara hogy a magyar gyerekek megnagyobb versenyhatranyba kerulnek tudas es mentalis stabilitas szempontjabol a tobbi OECD orszag gyerekeivel szemben.

Willkommenskultur 2016.06.12. 09:16:28

@Pan Modry: Az államnak az az érdeke hogy drágán és szarul müködjön. Mindenhol ezt tartják az államról, az USAban is és Svájcban is.

Azaz, ha egy ballib blog megírja, hogy az állam drágán és szarul müködik akkor az ugyanolyan mintha azt írná hogy mindent elborít a korrupció: mivel ballib blog írta senkit se érdekel...:))

Pan Modry 2016.06.12. 09:20:31

@Willkommenskultur:
Az allamnak nem az az erdeke hogy dragan es szarul mukodjon, de teny, altalaban dragabban es szarabbul mukodik mint a versenyszfera.
Viszont attol hogy vmi szar es draga, szokas ellene tenni hogy kevesbe legyen szar es kevesbe draga, es sok helyen tesznek is ellene, ezek azok az orszagok ahova a kepzett munkaero inkabb elmegy dolgozni, mert jobbak a korulmenyek es jobb jovot kinal a gyerekeinek, szemben az olyan orszagokkal ahol a belso igenytelensegbol fakadva egyenesen cel a rossz helyzet konzervalasa, esetleg megrosszabba tetele.
En nem mondom hogy korabban az oktatas olyan hudejo lett volna, de most elmozdultak a korabbi rossz allapotbol es megrosszabb iranyba.

Pan Modry 2016.06.12. 09:21:31

@Willkommenskultur:

Nalatok az a ballid aki nem ert egyet a kormany minden dontesevel? (by definition?)

Willkommenskultur 2016.06.12. 09:30:20

@Pan Modry: Édesapa, az állam úgy müködik hogy itt van személyi ktgre 1 milliárd, ha nem költik el az utsó fillérig a köv. ktgvetési időszakra kevesebbet kapnak. Pont fordítva a józan (vállalkozói) ésszel.

Ez ilyen.

Ja és még mindig ne induljál ki a levegőből. Az hogy az index meg 10 fikaposzt szerint az állam drága és szar az égegyadta világon semmit nem jelent, konkrétumok nélküli ugatás, amivel - jelen konkrét esetben - a tanárok döntő többsége nem ért egyet.

Ennyi.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.12. 09:31:55

@Pan Modry:

Jobb lesz a magyar oktatás, ha a nyugat több pénzt szív ki az országból? Dehogy lesz!

Ami pedig Pumukliék szakmai követeléseit illeti, azok lényeg a korrupcióhoz való jog. Itt nálunk bevezették a teljes iskolai és tanári autonómiát, azaz pl. totálisan szabad tananyag- és tankönyválasztás. Az eredmény: a színvonal esése és hatalmas korrupció.

Willkommenskultur 2016.06.12. 09:32:38

@Pan Modry: Biztos most hallod először hogy Pumukli kezdeményezésére ráment a ballib(ő pedig ok ezzel). Már csak ezért is halálra ítélt amit csinál. Az USAban ezért örökre feketelistára kerülne, itt egyelőre kímélik.

Na a ballib 5letemberek 2018ig és utána sem számítanak.

Pan Modry 2016.06.12. 09:37:14

@BircaHang Média szerkesztősége:
Skandinav orszagokban is bevezettek egy jo ideje, es lass csodat nagyon jol teljesitenek a gyerekek a PISA teszteken, es utana piackepes jol kereso felnottek lesznek.

Egyebkent az autonomia nem feltetlen jelent totalis kontroll nelkuliseget, sot az autonomia sokkal inkabb lehetoseget ad a jo tanari benchmark-ok kialakitasara, a folyamatos (nem kampanyszeru) fejlesztesre.

Pan Modry 2016.06.12. 09:39:02

@Willkommenskultur:
En sajnalom hogy az MSZP/Dk stb.. raugrott erre a kezdemenyezesre, de ez altalaban igy szokott lenni, ha most az MSZP lenne kormanyon akkor a Fidesz allna mogottuk.
Eppen ezert en a dolog tartalmi reszere figyelek, nem pedig arra hogy melyik politikai szelhamos akar ebbol maganak politikai toket kovacsolni.

Ambiorix 2016.06.12. 10:15:09

Nem csodálom, hogy a forradalmi kiáltozmány szerzője kreativitást szeretne oktatni, hiszen már a magyar helyesírás szabályaival is elég szuverén módon bánik. :D

Ja, kreativitás, az. Szép nagy, színes lufi, inkompetens, segghülye tanárok és semmirekellő, naplopó diákok, címeres ökrök örök alibije és mentsvára.

Willkommenskultur 2016.06.12. 10:26:58

@Pan Modry: Ne moralizálj. Mo-n nagyon egyszerü a dolog. A ballibek ellen szavazok, hogy ne müködjön az állam olyan drágán és szarul mint egy ballib állam.

Willkommenskultur 2016.06.12. 10:27:48

@Pan Modry: A tartalmi rész egy az egyben az SZDSZ volt programja. Annyian is támogatják.

Pan Modry 2016.06.12. 10:32:54

@Ambiorix:
Nem kreativitast akar oktatni, ezt sehol nem irja a postban, viszont ahogy a vilag fejlodik a jol fizeto allasok egyre jobban megkivanjak a kreativitast, legyen szo akar mernoki teruletrol is.

Ma mar masfajta skillek kellenek a sikerhez.

De a dolgot mas oldalrol megkozelitve? Tegyuk fel hogy a kozponti nagytudasu akarki elbassza a dolgot es eveken at lenyegtelen dolgokat tanittatnak kozpontilag, es mivel nincs korrekcio a rendszerben ezert egy fel generacio versenykepessegi hatranyt szenved.
Te, mivel ezt tamogatod, egy ilyen hiba eseten a sajat vagyonodbol vallalnad hogy karteritest fizetsz X ev utan ezeknek a gyerekeknek?
(Mert most csak a szad jart eddig, vallalod annak az anyagi kockazatat hogy amit te jonak gondolsz az valoban is az?)

Pan Modry 2016.06.12. 10:35:04

@Willkommenskultur:
bocsesz, de ez a post nem arrol szol hogy ki kire es hogy szavaz. Ha neked minden partpolitikai kerdes akkor nagyon nagy baj van az agyadban.

Pan Modry 2016.06.12. 10:37:03

@Willkommenskultur:
Nem tudom mi volt az SZDSZ programja, sot amit most a tanarok kernek szerintem megcsak nem is elegge progressziv, csak egyszeruen vmivel progresszivabb mint amit a kormany akar.

Willkommenskultur 2016.06.12. 10:43:04

@Pan Modry: Miért szerinted világjobbító szándékkal írják ezeket a posztokat? Rám mint választóra a saját érdekeim tartoznak, amit a pártpolitika segítségével lehet realizálni.

Willkommenskultur 2016.06.12. 10:49:15

@Pan Modry: 'Nem kreativitast akar oktatni, ezt sehol nem irja a postban, viszont ahogy a vilag fejlodik a jol fizeto allasok egyre jobban megkivanjak a kreativitast, legyen szo akar mernoki teruletrol is.'

Hát én nem így látom. Éppen ellenkezőleg. Bár attól függ mit tartunk kreativitásnak egyáltalán.

Ma mérnök jól fizető állást multinál kap, a multimunkában meg annyi a kreativitás hogy nem sokkal több mint a TSZben. Persze van itt is kivétel de a Google termékfejlesztése sosem Magyarországon (vagy akár európában) fog folyni.

Ma egy informatikus mérnök 10 év multis tapasztalattal windowst nem feltétlen tud rendesen installálni, mert az a 'cégnél nem az ő dolga volt'. A specializáció ami a multimelóban az előrehaladás szerintem pont a kreativitással szemben áll.

A 30as 40es években végzett magyar gépészmérnök (BME, ez az időszak volt a csúcs) bármiből bármit össze tudott rakni, és ezek közül a gépek közül sok még ma is müködik.

Pan Modry 2016.06.12. 11:59:06

@Willkommenskultur:

A posztot nyilvanvaloan azert irta hogy a nezeteit nepszerusitse, vilagmegvaltasrol meg hasonlo faszsagokrol az Orban, Vona es a Gyurcsany felek szoktak hulyiteni az arra fogekonyakat.

A sajat erdekeket - foleg ha ki akarsz mutyizni magadnak dolgokat - nos, ahhoz valoban partpolitika kell, en nem igy keresem a kenyerem, kepes vagyok a piacon ervenyesulni,, ha te meg nem, es mutyizni akarsz, hat lelked rajta.

Szerintem csak egyszeruen nem ismered a kreativitas/(being creative) szo jelenteset.

$pi$ 2016.06.12. 13:35:27

@Pan Modry: "Javaslok adj egy forrast arrol, hogy ok fonoknelkuliseget akarnanak, mert ez kb annyira komoly amit irtal mintha azt irtad volna hogy negyven uj szuzet akarnak, hetente.."

Benne van a követeléseik közt, gondolom elolvastad, ha már ennyire osztod az észt.

Azt akarják, hogy az iskolának senki se mondja meg, hogy mit és hogyan csináljon, az igazgatót meg maguk közül akarják választani. Azt akarják, hogy ne legyen szakmai felügyelőszervezet.

bkkzol 2016.06.12. 14:22:25

@Pan Modry: te kis jószág. igen volt aki a munkáltatói jogokat gyakorolta. nagyjából annyira , mint a mostani főügyész az ügyészi munkát.

bkkzol 2016.06.12. 14:26:41

@$pi$: Nagyjából minden felügyelet és ellenőrzés nélkül szeretnének továbbra is dolgozni. Megértem őket évtizedek óta jól elvoltak egymással, nem se tetszene ha valaki ezután rám nézne.

bkkzol 2016.06.12. 14:28:04

Tudjátok?! Ez olyan helyzet , mint a segélyek. Nem az a hülye vagy hibás aki felvesz hanem aki adja.

$pi$ 2016.06.12. 16:42:05

@bkkzol: Hát így van. Jó világ volt, kis pénz, de kevés munka, és semmi számonkérés.
süti beállítások módosítása