Az eltévedt demokrata

AlexNet

118. Diáksztrájk kontra kétharmad

Szürke eminenciások hada

2012. december 19. 13:00 - Alex_W

A FIDESZ kétharmados többsége egyet jelentett a parlamentarizmus felszámolásával. Ez nem lenne törvényszerű, ha olyan emberek alkotnák a kétharmadot, akik ki mernének állni a saját gondolataikkal és kimernék mondani: én a választóimnak tartozom elszámolással nem a kormánynak és főleg nem Orbán Viktornak.

Mert ki az az Orbán Viktor? Nem több egy 174 centiméter magas (Guardian) embernél, akit igenis számon lehet kérni és akivel igenis lehet vitatkozni.

A FIDESZ-t viszont eluralta a csinovnyik-szellem, a képviselők lassan kérdezni sem mernek Orbán engedélye nélkül, nem hogy véleményt formálni. Pedig a kétharmad többsége egyéni képviselő: ha akarná kiléphetne a frakcióból és akkor is megmaradna az állása. A választók pedig díjazzák a bátor embereket.

Példának itt van Pokorni Zoltán. Budapest 18. választókerület egyéni képviselője: számtalanszor kijelentette, hogy nem ért egyet az oktatási reformmal, Hoffmann Rózsa ténykedésével és számos más kérdéssel kapcsolatban a kormánnyal és személyesen Orbán Viktorral. Még sem mer ellene szavazni, pedig még ha a el is kellene hagyni a FIDESZ frakciót - amit Orbán amúgy sem kérne, mert őrült módjára kapaszkodik a kétharmadba - akkor sem kell otthagynia a parlamentet, mert egyéni képviselő. Az egyéni képviselőkkel szemben Orbán Viktor tehetetlen.

A FIDESZ egyéni képviselői úgy látszik sokkal jobban félnek Orbán Viktortól, mint a saját választókerületüktől. Pedig azok a fiatalok, akik ma kint vannak az utcán, 2014-ben elmennek választani és ezeknek az egyéni képviselőknek kell szembenézni az esetenként megalázó vereséggel. Az, hogy Viktor jelöli őket, nem jelenti azt, hogy nyernek is.

Képviselő urak: legyen önökben annyi vér és annyi gerinc, hogy egyszer kimernek állni Orbán elé, és merik azt mondani neki: Nekem kell szembenéznem a választóimmal, nekem pedig nem tetszik amit maga csinál és nem szavazom meg!

Létezik frakció fegyelem és létezik szolgalelkűség. Önök már ez utóbbit végzik, annyira rutinosan szavaznak Orbán akarata szerint, hogy akár mind a 227 - KDNP-vel 263 - szavazógombot beköthetnénk a miniszterelnöki asztalba, önök meg mehetnek a dolgukra. vagy önöknél írásban van rögzítve, hogy Orbán szavaz, és a pofonokat maguknak hagyja?

Miért asszisztálnak ilyen lelkesen egy olyan kormányhoz, melyről egy hét alatt kiderült, hogy a végzős gimnazisták lekörözik demokráciában, öntudatban, hazaszeretetben, és még okosabbak is?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr674972764

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.19. 13:57:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naugye! 2012.12.19. 16:41:45

Olyan emberek, amelyek... Itt hagytam abba az olvasást.

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2012.12.19. 17:59:48

@naugye!: Bocsánat akik, nem volt időm átolvasni :)
süti beállítások módosítása