Az eltévedt demokrata

AlexNet

113. Orbán: Alkotmánymódosítással a hajléktalanság ellen

Üsd a hajléktalant!

2012. december 03. 20:00 - Alex_W

Magukat keresztyénnek nevező erők szeretnek a földön fekvő, a fagyhatár szélén lévő emberbe belerúgni. Mely pap prédikálta nekik, mely templomban, milyen biblia magyarázat mellett altatják el a lelkiismeretüket, nem tudom.

A keresztyénség eleme a kormánynak: belevették az Alaptörvénybe, belevették a Keresztény Demokrata Néppárt nevébe. Gyakorló keresztyénként olvasom nap mint nap a Bibliámat és keresem, hogy vajon melyik rész az, ami alapján belerúgnak az éhező emberbe. Az én Megváltóm nem ezt tanította.

Keresztyénként mélységes szégyennel tölt el, hogy olyan magukat keresztyénnek nevező emberek ülnek a parlamentben, akik azokat ütik, és sanyargatnák még jobban, akiknek tényleg semmijük nincs, akik védekezésre képtelenek.

Tisztelet Képviselő Urak, Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nem ismerek olyan embert, aki gyerekként hajléktalan szeretett volna lenni nagy korában. Nem ismerek olyan hajléktalant, aki a saját elhatározásából választotta volna azt az életformát, ami így decemberben, karácsonyra fagyhalállal jár. Ők az áldozatok.

Nem törvényen kívül kell helyezni a hajléktalanokat, hanem kezünkkel odafordulva segíteni őket és felemelni. Amit önök akarnak mindenféle szempontból rossz törvény: ellentétes a keresztyénséggel, a bibliával, az emberi jogokkal, és saját lelkiismeretünkkel.

Lukács evangéliumának 3. fejezetében, a 10. verstől így szól Isten Igéje: "A sokaság pedig megkérdezte tőle:  »Akkor hát mit tegyünk?« János így válaszolt nekik: »Akinek két ruhája van, az adjon annak, akinek nincs, és akinek van ennivalója, hasonlóan cselekedjék.«"

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön, aki kiemeli, hogy vallása református, Ön, aki szeret egyházi méltóságokkal pózolni, Ön, aki vagyon nyilatkozatában hat ingatlant sorol fel, miért nem ad át egyet a hajléktalanoknak? Talán a hajléktalanok is érnek annyit, mint egy fociakadémia Felcsúton. Ekkor elmondhatná, és őszintén dicsekedhetne azzal, hogy ön tett egy csekély dolgot a hajléktalanság ellen. Igazán megtehetne ennyit, és minden képviselőtársa is, kiknek nevén több ingatlan van.

Ez a törvény nem oldja meg a hajléktalanok helyzetét, sőt végleg elveszi az esélyt tőlük, hogy kilábaljanak, hisz ezentúl mind rovott múltú emberek lesznek a rendszerben, utolsók lesznek mind közül, kiket felvennének egy munkahelyre.

Ezek után a "keresztyéni" megnyilvánulások után, önök sok jelzőt kiérdemelnek maguknak, de pont a keresztyénit nem: mint keresztyén követelem, hogy a Keresztyén Demokrata Néppárt törölje a nevéből a "Keresztény" szót - és a ha már itt tartunk a "Demokratát" is -, mert csak lejáratják a vallásomat.

Isten áldja Magyarországot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr744945608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása