Az eltévedt demokrata

AlexNet

111. Az MSZP bejelentette, hogy minden választókörben van jelöltjük

Sorrendtévesztők

2012. november 26. 16:00 - Alex_W

A Magyar Szocialista Pártnak meg kell értenie, hogy már nem ő vezeti az ellenzéket, nem az egyedüli alternatívája Orbán Viktor FIDESZ-ének. Mesterházy Attilának szembe kell néznie azzal, hogy ez az MSZP nem az az MSZP, aminek a kormányrúdját - jelentkező híján rá testálták. Ezt a pártot már csak az emlékei viszik, mert elmulasztott több lehetőséget is arra, hogy megújuljon és fiatalokat vonjon be.

Nem az MSZP jelenti az ellenzéket, noha erős támasza annak, de az MSZP a formálódó ellenzéki összefogás nélkül a helyére tart: a süllyesztőbe. Az összefogás pedig nem azt jelenti hogy személyi kérdéseken vitatkozunk - ahhoz most túl korán van még. Előbb meg kell állapodni az alapokban, abban a demokratikus minimumban, amelyet a szövetség meg akar valósítani és utána kell közösen kiválasztani azokat az embereket, akik ezt hitelesen képviselni tudják. Ez a helyes sorrend.

Persze nem az első - és nem is az utolsó, hogy Mesterházy kapkod: nem tud magának elszámolni az MSZP elmúlásával. Nem sajnálom az MSZP-t: nem tudott megújulni és minden látszat ellenére a széthullása az ezredfordulón elkezdődött. Széthullásával átadja a terepet azoknak a fiataloknak, akik hitelesen képesek képviselni a baloldali eszméket, akik friss és új megoldásokat keresnek azokra a problémákra melyeket az előző generáció csak görgetett.

Szóval, ha Mesterházy meg akarja menteni az MSZP-t akkor ne jelölteken, hanem a saját emberein kéne gondolkodnia, hogy megújítsa a pártot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr804926535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása