Az eltévedt demokrata

AlexNet

86. Változó munkavállalási szabályok

Miért nem fogok itthon dolgozni?

2011. augusztus 05. 15:00 - Alex_W

informatikus vagyok...Fiatal vagyok, kvalifikált egyetemen, informatikai diplomát szerezek, van tapasztalatom, beszélek idegennyelvet, szeretem a hazámat, szeretem a várost, ahol felnőttem, az utcákat, az embereket, minden ideköt, de nem, nem fogok itthon dolgozni.

Elmegyek külföldre, ahol értékelik a szaktudásom, az ötleteim. Ahol a főnök nem véres szemekkel irigykedve néz, mert nekem van néhány jó ötletem. Ahol megfizetnek - és ami fontosabb - megbecsülnek. Ahol tudják, hogy az embernek szabadságra kell néha mennie, ahol nem kételkednek abban, hogy lázas betegen fekszem otthon. Tudják hogy lojalitásom úgyis a céggé. Elmegyek külföldre, ahol megbecsülik a páromat és nem nézik földönkívülinek, nem nézik állatnak, ha gyereket szeretnénk; ahol nem küldik el csak mert babát vár, mert megbecsülik őt is.

Elmegyek külföldre, ahol kinyithatom a számat, és munkahelyen kívül azt csinálok amit akarok, nem rúghatnak ki a magánéletem miatt, sőt semmi közük hozzá. Ahol nyugodtan kritizálhatom a főnökömet és nem kell félnem a véleménykülönbségek miatt.

Elmegyek külföldre, ahol idegenként fogok élni - még is emberszámba vesznek. Elmegyek oda ahol nem csak a munkaerőköltséget látják bennem, hanem a szaktudásomat, ahol a cégvezetésnek nem az a szándéka, hogy napi huszonnégy órából huszonhatban álljak a rendelkezésükre, hanem hogy rendes, minőségi programokat írjak. Ahol nem azt érzem a cégvezetés részéről, hogy én csak egy csökkentendő tétel vagyok a HR költségekben.

Elmegyek külföldre, ahol ha tanulok munka mellett, a munkáltatóm nem azt nézi, hogy ez mennyibe fog neki kerülni, hanem azt, hogy ezzel is kvalifikáltabb leszek és hasznosabb a cégnek, ezért segíti azt, hogy fejlődhessek.

Elmegyek és hiányozni fog a város, a barátaim, de ember leszek, egy élhető országban ....

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr193128147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalini 2011.08.05. 16:22:37

Nagyon rossz ez az lmp reklám ott jobbra fenn...

A cím alapján azt hittem valami értelmes dolgot fogok olvasni, de csak egy politikai okokból megírt nyervogást sikerült itt összehoznod. Hisztérikus billentyűzetverés nem más.

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2011.08.05. 16:40:11

@pimpalini: Nem lmp, nem politika, hanem tapasztalat. Tapasztalat, hogy a magyar cégek nem szeretik, ha tanul a munkavállalójuk, mert arra el kell őt engedni - ugyan általában fizetést nem kap, de hasznot sem hajt. Látom azt, hogy - nagyon kevés kivételtől eltekintve - csak a problémát látják abban, ha a munkavállalójuk családot szeretne alapítani - különösen nők esetén. Ellenben elvárják, hogy szó nélkül legyél bent túlórában, hétvégéken, betegen - mindig.

Politikai pampogás? Csak reménytelenség. Reménytelen elhelyezkedni, családot alapítani úgy, hogy közben nyugodtan aludhassak, mert tudom holnap nem én leszek téma a munkahelyemen, a főnököm nem fog csak azért kirúgni mert ilyen kedve van.

Ha ez neked politika, akkor az. Legalább eljut a politikához amit én és sok más - amúgy tanult és nagyszerű fiatal érez. Csak esélyt akarunk egy emberi életre - nem ingyen, nem segélyekből. Politika?

Az LMP-s logó pedig rég ott van, ettől nem lesz ez politika.

kisbéka 2011.08.05. 20:23:14

ühüm. jó utat, és majd az is írd már meg, hogy mégis hol van kolbászból a kerítés...

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2011.08.06. 00:19:39

@kisbéka: Kolbászból? Sehol. Nem ingyenélő vagyok, csak annyit szeretnék, hogy a tisztességes munkát ismerjék el. Ismerjék el tisztességes fizetéssel - nem dőzsölni akarok, de azért ne legyenek napi szintű anyagi problémáim.

Nem azt akarom, hogy ne lehessen kirúgni - de ha már tisztességgel dolgoztam, legalább indokolják meg, hogy miért szüntetik meg a pozíciómat. Nem vagyok mimóza, nem fogok hisztizni, nem fogom az asztalt verni, még csak káromkodni sem fogok - nem az én stílusom.

Nem szeretném azt se, hogy a páromnak választania kelljen az anyaság és a munkahelye közt, ez itt ugyanúgy elérhetetlennek látszik, mint az előzőek...

Olyan nagy kérés ez? Cserébe ígérem lojális leszek a céghez és elvégzem a munkám...
süti beállítások módosítása