Az eltévedt demokrata

AlexNet

#62. Elvesztegetett napok

2011. február 24. 13:09 - Alex_W

Pató páli helyzet: ugyan nem mondja ki a Narancsvidék Ura, de érezhető, hogy ő személy szerint rá ér a reformokra, a problémák orvoslására. Fontosabb dolga akadt: valahogy be kell csempésznie az alkotmányba, hogy milyen történelmi tettet vitt véghez, a kétharmadával megszabadítja Magyarországot az utolsó mocskától, a förtelmes 1949. évben alkotott Alkotmánytól! Mindezt olyan magabiztos kézzel intézi, hogy szárnysegédje, a Törpe Docense szerint népszavazásnak sem kell megerősítenie, mert a nép nem látja át, vagy túl jól átlátná és esetleg egy visszautasítás személyi és politikai vonzatokkal járna!

Miközben ügyesen alkotmányozási huzavonába kergetik magokat, a Narancsvidék Ura megint kapott egy újabb napot, amikor nem kell olyan rázós kérdésekre felelnie, mint "Mi lesz a frankhitelesekkel?", "Mikor lesz gazdaságpolitikánk?", "Meddig hagyja, hogy az oktatást hoffmanni rémálmok gyötörjék?" és "Mikor jelenti be a reformjait és mi lesz a csomagban?"

A napokból viszont hetek lesznek, a nyár és az ősz is elmúlt, már a tél is, és az alkotmány ürügye még kitart, de a világ nem áll meg a Magyar Köztársaság Alkotmányának a kedvéért se, sőt a Narancsvidék ura is csak a kerítésig kiskirály - még egy darabig -, és az Idő egyre jobban szorongatja Magyarországot: "Válaszolj, vagy pusztulj!"

Itt a lét a tét: Európai létünk, hogy tevékeny, szervező nemzet leszünk-e Európában, vagy csak potyautasok egy jóindulatú intézményben, akinek szava nincsen, esetleg egy-egy jobb napon ránk adják a bohóc sapkát?

Orbán Viktornak Magyarország történetében ritkán látott esélye van arra, hogy az országot felvirágoztassa és érdemeit senki se vitathassa el, mégis képtelen, mert nem látja a problémát és akkor vak, vagy nem tudja megoldani, akkor viszont csak a szája nagy, és ez esetben akaratgyenge is, mert nem tudja leváltani azokat az embereket, akiknek alkalmatlansága már rég közismert és olyan tiszta tény, mint a nap.

Napokból viszont nincs sok. Minden a legjobb úton halad, hogy Orbán tényleg beírja magát a történelembe, mint az, aki egymagában nagyobb kárt okozott és jobban visszavetette az országot, mint a 150 éves török hódoltság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr332687343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása