Az eltévedt demokrata

AlexNet

#64. Schmidt Pál orra

2011. március 05. 04:45 - Alex_W

„Negyven éve vezető vagyok, ha hozzám valaki bejön egy állásért, nem is kell megszólaljon, csak tegyen felém három lépés, vagy négyet, hogy már meg is szagolhassam, én kiadom a bizonyítványát. Még azért udvariasságból belenézek az életrajzába, bólogatok egy kicsit, és már tudom, hogy fölveszem vagy nem.”

S akinek ilyen orra van a tehetséghez, nem más, mint Schmidt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke. Többen egyetértenénk vele, ha orrának e becses érzékenységét inkább valamely illatszergyártónál kamatoztatná, esetleg a vámosoknál szagolná ki a zugárút, vagy még inkább, ha a most eltűnő pénzek nyomába szegődnie, mielőtt a szaguk is eltűnik. Sokkal hasznosabb lenne az az orr, mint most, ahogy bohócot csinál magából és minden magyar emberből.

"A lányok teste a legfontosabb… Félre ne értsenek! Mint biológiai vagyont gondolom."

És EZ a Magyar Köztársaság Elnöke? Ugye ez csak valami politikai kabaré kandi kamerája! Ugye tényleg félreértem, és nem arról beszél Schmidt Pál, hogy a lányait külföldre exportálta, holnap pedig hivatalosan is megnyitja a III. Magyar Lánykereskedő ZRt. külképviseletét Dubajban? Biológiai vagyon? Főző, mosó, takarító, gyereket szülő bio-robot? Hol él? Ekkor hülyeséget, a magán és mindenki máson kívül levő Mádl sem mondott a legrosszabb pillanataiban! Pedig sokan azt hittük ennél nincs rosszabb! Van! Van aki ilyennek született! Szegény...

2 komment

#63. Szel(l)et vetünk

2011. március 05. 04:13 - Alex_W

Még azt sem merem mondani a Széll Kálmán tervre, hogy se füle - se farka, mert az is dicséretnek hangzana.

A terv annyira összeszedett és megalapozott, mint amilyen miniszterelnök volt Széll Kálmán maga, egy szürke kicsi, semmitmondó papírhalom az egész. Hihetetlen, hogy az Orbán kabinetnek a választások előtt volt egy éve felkészülni a kormányzásra, hisz a kampány az elején lefutott volt, és még utána is kaptak majd egy évet, ez kettő. Két év alatt ennyit hoztak össze? egy koncepciótlan, kiszámolatlan hülyeség gyűjteményt? Egy papírkupacot, amelyt minden ponyva-kiadó visszadobott, mert még viccnek is rossz? Ennyi?

Érthetetlen. Értelmezhetetlen. Értékelhetetlen.

Ha egy csapat majomnak elég banánt adunk, egy, maximum két hónap alatt összeállítják a teljes Széll Kálmán tervet, lábjegyzettel, Matolcsyval, tokkal - vonóval együtt a mai formájában, és az egész nem kerül milliárdokba, hanem csak egy csomag banánba, s a legszomorúbb, annyi értelmet, amennyi ebben a csomagban van, és ennyi konkrétumot még a cerkófok is lejegyeznek nekünk.

Olyan ez az egész, mint mikor Karinthy rossz tanulója felel, maga sem hiszi el, de most kihívták a táblához, és itt hebeg és habog, mert nem készült. Ilyen a narancsvidék törpe ura: a hatalom: igen, a népszerűség: igen,  tehetség: semmi, felelősség: semmiért!

A baj csak az, hogy mikor ő eltakarodik, a mi vállunkon akkor is itt marad ez a sok megromlott déligyümölcs.

1 komment
süti beállítások módosítása