Az eltévedt demokrata

AlexNet

188. Botka interjú

Egy plusz egymillió szavazat

2017. január 30. 08:00 - Alex_W

Botka a hétvégén a Népszavának már arról beszélt, hogy hiteles politikusok és kétmillió szavazó hiányzik neki a miniszterelnökség megszerzéséhez. Pont úgy mint nekem, eddig egy-egy, mindjárt én is indulok a miniszterelnök-jelöltségért. 

Nyugalom, csak viccelek!

Miközben Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben - ki ezért, ki azért, de gyakorlatilag saját barátaikon és üzletfeleiken kívül már mindenki utálja a hatalmon lévőket -, mégis így kicsivel több, mint 400 nappal a választások előtt nem látszik, hogy komoly esélye lenne bárkinek Orbán Viktor kiütésére a következő választáson.

Botkának kétmillió választó hiányzik, több mint kétmillió ember pedig vár - nem Botka Lászlóra. Mielőtt a fejemhez vágnátok az előző posztot: nem azokról beszélek, akik most is a baloldal hívei, nem arról a néhány százezer emberről beszélek, akik MSZP vagy DK szavazók, vagy arról a pár ezer budapesti Párbeszéd vagy Együtt szavazóról beszélek: ők tudat alatt várták Botkát, aki kisebb-nagyobb kompromisszumok árán, de végeredményben mindegyik párt számára elfogadható jelölt. Most a politikából kiábrándult, a közvélemény-kutatásokban láthatatlan, bizonytalan többségről beszélek, akik csak élni szeretnének.

Ők hiányoznak Botkának - épp úgy mint nekem.

Csakhogy ezeket

az embereket nem érdekli, hogy Gyurcsány rajta van a listán vagy sem.

Sőt, nem érdekli őket egy olyan politikai erő, sem egy olyan ember, aki folyton csak Gyurcsány Ferenchez képest határozza meg saját magát. Pláne, hogy egy olyan embert tartanak origónak, aki szerintük megbukott.

Nem fognak szavazni egy olyan emberre, egy olyan erőre, aki saját fegyvertársától jobban fél, mint az ellenfelétől. Végkép nem fognak szavazni egy olyanra, aki nem képes egy volt miniszterelnök ambícióit felismerni, kezelni, nem képes a szelét saját vitorlájába fogni - márpedig Gyurcsánynak van szele, ez tagadhatatlan.

Nem fognak szavazni egy olyan emberre, egy olyan erőre sem, ami képtelen szövetséget kötni. A szövetségkötés pedig kicsit olyan mint a házasság: szövetkezünk egy adott célra,  a célon túl nem adjuk fel magunkat. Az MSZP kiegyezhetne a DK-val, megbékélhetne Gyurcsány Ferenc emlékével, ha lennének saját értékei, ami mentén tudna politizálni. Talán elő kéne venni a kamrából, a nagymama befőttjei mellől...

Ha baloldalon - a nagyok éppúgy, mint a kicsik - képesek lennének felfogni, hogy a politika az alkuk és szövetségkötések művészete, most nem erről kellene posztot írnom, és nem arról kéne lamentálnom, hogy milyen is az ideális miniszterelnök-jelölt. Helyette lenne egy nevünk, én pedig mehetnék a dolgomra.

Viszont lenne egy olyan ember, aki képes a problémára fókuszálni, aki nem a bolhából csinál elefántot, aki önálló értékei mentén és nem Gyurcsány Ferenchez képest határozza meg magát, aki képes szövetségeket kötni, anélkül hogy ez azt jelentené számára, hogy feladja magát: az ilyen ember értelmetlenné tenné a baloldali megosztottságot és még Gyurcsány Ferenctől is nagyobb félelmet gerjesztene a Fideszben. Arról nem is szólva, hogy sokaknak kedvére való lenne, hogy úgy mondjam: tarolna, mint a meginduló alpesi lavina.

A nagy kérdés, hogy ilyen ember-e Botka László.

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr6312168000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skankhunt42 2017.01.30. 22:37:17

Látszik, h a poszter nem nagyon ismeri az emberek véleményét.

Sexual Harassment Panda 2017.01.30. 22:39:12

"Miközben Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben .."
LOL

Willkommenskultur 2017.01.30. 22:45:36

'Miközben Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben - ki ezért, ki azért, de gyakorlatilag saját barátaikon és üzletfeleiken kívül már mindenki utálja a hatalmon lévőket'

- jó hogy mondod, ez mai: Fidesz 52%, Jobbik 20%, MSZMP 15%, DK 6%

www.origo.hu/itthon/20170130-tarki-folenyesen-vezet-a-fidesz-kdnp.html

dunántúli gyerek 2017.01.30. 22:48:22

Utoljára amikor MSZP volt, az SZJA-m 30% körül volt az átlagfizu duplájára.

Ma ez 10% a kölkök miatt, de amúgy meg lenne 15%. Szóval engem ne számolj, én biztos nem szavaznék a sarcoló tolvaj migriimportosokra.

Jakab.gipsz 2017.01.30. 22:57:08

Jósolgatunk-jósolgatunk, jó akkor jöjjenek egyúttal a vudu varázslók is, legalább a sámánjainknak is lesz egy kis dolga.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.30. 23:11:48

Azon már nem lepődöm meg, hogy a ballib értelmiség valami alternatív valóságot rajzolt magának, és legalább 2006 óta abban él, de azért baloldali kormányváltásról álmodozni már ott is csak a nyilvánvalóan maláriások szoktak, amikor épp rohamuk van.

A valóság, kedves elvtársak, hogy ha a mai 15%-otokat 2018ban is hozni tudjátok, akkor már nagyon örülhettek. Vona balról előz, a fidesz propaganda és osztogatás még csak most indul be...én a helyetekben kiegyeznék 15%-kal, persze nem az MSZPnek, hanem az egész brancsnak összesen.

conchita wurst 2017.01.30. 23:29:52

'Ha baloldalon - a nagyok éppúgy, mint a kicsik - képesek lennének felfogni, hogy a politika az alkuk és szövetségkötések művészete'

- hejj, be szép is volt amikor Gyurcsótány bepuccsolta a miniszterelnököt...Botka biztos ilyen müvészembert akar a csapatba. Egyébként Botka rendes faszi, de csótány 5%-áért felejtse el azt a 2 millió senkire sem szavazót (akiket nem fog összeszedni 400 nap alatt) ? Hát, vonzóbbnál vonzóbb alternatívák állnak az MSZP előtt.

Nemfajtalan srác 2017.01.30. 23:34:09

Egy közös van Gyurcsányban és Botkában: mindketten teljhatalomhoz kötötték a szerepvállalásukat, a kettő pedig kizárja egymást

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.01.30. 23:42:58

@ LőrinczIstván:

Az összes bértollnok rád cuppant?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.30. 23:44:39

Lopbán rendszere az utolsó idöszakát éli. A társadalom minden rétege utálja már ezt az orosz bérenc tolvaj diktátort, és alig várja már azt, aki jön és börtönbe csukja. Az egész kormányával együtt.
A megmaradt egymilliós csőcseléke aki meg a végsőkig kitart a führer mellett, meg majd látogathatja a börtönben.

Killary Fucking Clingon 2017.01.30. 23:47:00

Magyarországon a végtelenűl ostoba és kártékony baloldal ellen is érezhető hogy a 3 - 4 milliónyi patrióta és hazafi kitaposná a belüket ha nem sajnálnák bemocskolni a cipőiket. :)

Sexual Harassment Panda 2017.01.30. 23:48:59

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: most màr lassan jöhetne aki leváltja, mert ha így marad, "lopbán" jövőre újrázni fog.

ogli dzsí 2017.01.31. 00:03:40

A 3 millióan a magyar demokráciáért FB - csoport még nem foglalt. Én szóltam.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.31. 00:41:58

Hujjuj valami ijesztőt írt a poszter, mert a kommunista, moszkovita férgek nagyon nyomják a propagandát. Szinte az összes nicknevüket bevetette a habonykommandó : @Skankhunt42: @Sexual Harassment Panda: @Willkommenskultur: @Jakab.gipsz: @Halál kamionja mindenkit elgázol: @conchita wurst: @Killary Fucking Clingon: @ogli dzsí:
18 hozzászólásból 15 a batyu klántól :O

@dunántúli gyerek: nem szavazol a fideszre? Hogyhogy?

2017.01.31. 03:23:48

Én nem Magyarországon élek, de ha ott élnék még mindig, akkor nagyon matekolnék, hogy mennyi az adóm, mennyi marad a zsebemben.
Sok dolog irritáló a fideszben, lopnak (de mindenki lopott eddig a módszerváltás óta), nyomul a valláskárosultak közössége az iskolákban (nem Magyarországon élek, ezért ezt most leszarom, Magyarországon élve biztos idegesítene).
De van két dolog, amit Orvbán jól csinált: a kicsit jobban keresők adója csökkent a gyurcsányista időkhöz képest és megépítette a déli határkerítést.
Összességében persze egy nagy fos az ország, ezért költöztem el én is, de nem nagyobb fos, mint a maszopista kormányok alatt.
Míg nem ér az emberek orráig a szar, addig nem változtatnak. Orsós Vitya marad. Ez van, ezt kell szeretni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.31. 05:14:48

Mo-on nincs kormányváltó hangulat. S akik nem kedvelik Orbánt, azok zöme a ballibeket még kevésbé kedveli. Azaz nem lesz ballib kormány.

FikkFakk 2017.01.31. 06:06:42

Utaljak itt viktort sokan - de nem kell rementkedni, az mszp-t sokkal tobben utaljak.

Skankhunt42 2017.01.31. 06:41:27

@fidesz maszop dk egykutya: mennyit fizetnek az éjszakai bérpótlékra? lehet átmegyek hozzátok.

1ghost 2017.01.31. 07:35:14

"Miközben Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben - ki ezért, ki azért, de gyakorlatilag saját barátaikon és üzletfeleiken kívül már mindenki utálja a hatalmon lévőket"

Ez egyébként baromira igaz. Amerre járok-kelek szinte nincsenek fideszesek sehol, szemben a korábbi helyzettel.

És nem véletlen: a fidesz a lopás, hazugságok, az országkifosztás, a gennyesre gazdagodó bűnözők szinonimája lett mára. Tényleg mindenki utálja őket, mert kiismerte őket az ország, már azt sem hiszik nekik, amit kérdeznek. Nincs olyan rétege a társadalomnak, amelybe ezek a semmirekelő szarháziak ne rúgtak volna bele, ne alázták volna meg.

Ebből kifolyólag kibaszott nagy meglepetés fogja érni a narancsos ganékat jövőre.

Behajtó70 2017.01.31. 07:53:29

A feszültség veletek, a balliberális hazug bandával szemben tapintható, és őszintén szólva alig várom, hogy begyulladjon a szikra!

Netuddki. 2017.01.31. 08:12:08

Akartam valami értelmeset írni, de ahogy látom az összes közismert, ezért fizetett, tolvajfidesz troll ideuszult.
Poszterkém! Mi lenne ha szűrnéd a hozzászólókat a blogod fórumán? De ha inkább "ezeket" akarod olvasgatni, akkor nem szóltam.

VT Man 2017.01.31. 08:26:56

@karandash:
Igy van. Az egykulcsos ado es a gyerekkedvezmeny sokat javitott a dolgozo, adozo, bejelentett embereken. Es ez fontos.
Persze, lop a fidesz is, szerintem nem tobbet, mint az mszp (lasd autopalyak).

De amig az ellenzek nem tud annal jobbat ajanlani, mint "progressziv ado + alapjovedelem kamu", addig semmi eselyuk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.31. 08:39:25

@1ghost: "Ebből kifolyólag kibaszott nagy meglepetés fogja érni a narancsos ganékat jövőre."

Ez sajnos egyáltalán nem valószínű. Igen, fideszellenes a közhangulat, a minap vagy 10 percet álltam sorba, hogy aláírjam, hogy szvazhassunk a olimpiáról. Ott is többen mondták, hogy nem az olimpia érdekli őket, hanem Orbánnak akarnak üzenni. Ám ez nem jelent kormányváltást. Jelenleg elég a másfélmillió birka, hogy hatalmon tartsa Viktort, ha nincs senki más, aki ennél többet mozgatna meg. És nincs. A kormányáltás akadálya az apátia és a beletörődés. Nincs, akimegmozgassa az embereket, az ellenzék pedig elaprózott (és jó rsze inkább ne is kerüljön a hatalom közelébe). A fidesz pedig a szardobáláshoz nagyon ért és mára a médiabirodalom is megvan hozzá. Bárkit összehamisítanak Gyurcsánnyal, meg a bohóccal, a plakátos haver meg legalább megint kaszál párszázmillió közpénzt, ha körbeplakátolják vele az országot.

MACISAJT 2017.01.31. 08:52:17

Utálom az effajta kreatív számolgatást a sokmillió potenciális szavazóról.

Valójában 1990 óta a kb. 8 millió választópolgár egyharmada, 2,5-3 millió soha sem ment/megy el voksolni.
(A részvételi rekord a 2002-es werberi hisztériakampánynál volt, akkor is csak 70%)

Hogy miért? Mert nem érdekli, nem akar stb.
Marad 5-5,5 millió szavazópolgár.
Ennek legalább a fele az Orbán vezette Fideszre fog szavazni, mert nyilvánvaló hogy a jelenlegi kínálatból 1. Fidesz/Orbán 2. agyonvert ballibák 3. operettnácik 4.sötétzöldek
ők az egyetlen kormányképes erő, márpedig kormányoznia kell valakinek.
Ha pedig az egyéni választókerületeket is hasonló arányban nyeri a Fidesz mint 2010-ben és 2014-ben( 176-ból 173 illetve 106-ból 96) akkor újra kétharmad le. Ami amúgy szükségtelen, a nagyobb átalakulások megvoltak.

Ilyen egyszerű.

MACISAJT 2017.01.31. 09:09:53

1990-. A megjelenési arány országosan az első fordulóban 65,11%, a másodikban 45,54% volt

1994 -A megjelenési arány országosan az első fordulóban 68,92%, a másodikban 55,12% volt.

1998-. A megjelenési arány országosan az első fordulóban 56,26%, a másodikban 57,01% volt.

2002. A megjelenési arány országosan az első fordulóban 70,53%, a másodikban 73,51% volt.

2006-Az első fordulóban a részvételi arány 67,83% volt, míg a második fordulóban a választópolgárok 64,39%-a jelent meg.

2010-Az első fordulóban a részvételi arány 64,20% volt, míg a második fordulóban a választópolgárok 46,64%-a jelent meg.

2014. A részvételi arány 61,24% volt.(csak egy fordulós).

Barbaarb 2017.01.31. 09:17:50

"Miközben Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben - ki ezért, ki azért, de gyakorlatilag saját barátaikon és üzletfeleiken kívül már mindenki utálja a hatalmon lévőket"

Hát ha ez igaz lenne, akkor igencsak sokan lennének az üzletfeleik és barátaik. Ne felejtsd el, hogy a szavazók kb. 50%-a szavazna a Fideszre, ez még mindig nagy tömeg.

Botka nem fél Gyurcsánytól, hanem veled ellentétben tudja, hogy több szavazót tartana távol, mint amekkora a "szele".

A 2018-sa választást a Fidesz már 2015 őszén megnyerte, ráadásul most a költségvetési egyensúly miatt nagyon nagy mozgástere is van. Bőven lesz osztogatás a választásokig, igazából nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, amivel nem a Fidesz nyerne.

legális 2017.01.31. 09:25:28

@1ghost: járj másfelé, majd találkozol velük. annyira nem egyszerű elkerülni. ha meg alálkozol elvétve néhánnyal, beszélgess velük, hátha megérted miért lesz 2018ban is 2/3.

Skankhunt42 2017.01.31. 09:56:55

@1ghost: ki kéne mászni néha a munkásőröknek fenntartott szoc.otthonból

konrada 2017.01.31. 09:57:15

...pedig az összefogás igazi rákfenéje valóban az a Gyurcsány, aki miatt az MSZP 2010-ben 19,3%-ot kapott. Ugyanis a korábbi nagy többséggel támogatott pártelnök-miniszterelnök a listájuk 4. befutó helyén állt, és ez a korábbi szimpatizánsaik jó részét távol tartotta.

...aztán 2014-ben is hasonló eredményt értek el, köszönhetően annak hogy akkor már 3. helyet kapta...

...szóval: lehet itt összefogni, de ha a lista élén továbbra is ott van Fletó, úgy sok jóra nem érdemes számolni, igaza van Botkának.
(Szvsz. 2018 már eldöntött, Hha valami qrva nagy balhé nem történik. De akkor is csak akkor van esélye másnak, ha Fletót kihagyja a játékból, mert a mondás igaz: Ő igazi főnyeremény fidesznek...)

Netuddki. 2017.01.31. 09:59:15

@1ghost: fideszesnek lenni szégyen, amit csak az érintettek erkölcsi érzéke nem fog fel. Azért is hirdetik "büszkén", hogy tolvajfideszesek.

Netuddki. 2017.01.31. 10:00:12

@Skankhunt42: Mi van rihekopó42? Fizetsz jogdíjat a South Park készítőinek, hogy használod az ötletüket?

dr kíváncsivagyok 2017.01.31. 10:08:27

Orvbán arab barátai :
"Vagyis egy jordán-magyar kettős állampolgárságú testvérpár egyik tagja Jordániát képviseli Magyarországon, a másik Magyarországot Jordániában."
Magyar adófizetők pénzén vásároltak 12 szállodát , az egész család nálunk gazdagodik.

dr kíváncsivagyok 2017.01.31. 10:09:13

@dr kíváncsivagyok: Ja,...bocs elfelejtettem mondani :
A Tiborc gyerek üzletfelei...

sőőtnagyonis 2017.01.31. 10:10:49

Botka László miniszterelnök jelölt úrnak, csak annyi a dolga, hogy hőbörgő szarabbik helyett elfoglalja a helyét a választók előtt, csak azt a különbséget kell hangsúlyozni, hogy Európa nem Ázsia, legfőképpen nem Kis-Ázsia. A vidéket kell maga mellé állítani, mert az V. kerületből másképpen nem lehet kitörni. A vidéki választási kerületek pedig direkt olyanra lettek átalakítva, hogy a legelszigeteltebb vidékeket szinte lehetetlen elérni. Orbán titka nem csak a böhöm nagy lódításokban, hanem a vidék politikai felaprításában van. Szét vannak szedve a gazdaságilag összetartozó körzetek, hogy az országos politika tarthassa lélegeztetőgépen a kistelepüléseket. Az eredmény gazdaságilag is érzékelhető, hiszen a télen megmutatkozott hol a legnagyobb a nyomor. Azokon a vidékeken a légszennyezés három négyszerese az átlagosnak. Sajnos már Budapest is a lecsúszók közé került, hála Orbán óbester bestiális ámokfutásának, sikerült a főváros nagy részét lepukkant romhalmazzá tenni, ráadásul kedves támogatója az orosz Putyin és pribékei támogatásával.
Van pofája nagy sikerekkel dicsekedni Magyarország ERŐLKÖDIK!

dr kíváncsivagyok 2017.01.31. 10:11:34

@dr kíváncsivagyok:
Ja,...bocs ...az egyikük felesége Schmitt Pál lányával közös üzletet visz...

DFK 2017.01.31. 10:28:00

@MACISAJT: á, azok a megfélemlített balos szavazók ☺. A csendes többség :).

sőőtnagyonis 2017.01.31. 10:32:09

A légszennyezési rekordokkal van tele az ország, és senki nem önti ezt a szart Orbánék nyakába!
Pedig lehet lesz elmúlnyócévezni a rendszert, mert a nagy környezetvédelmi beruházások elmaradtak, az uniós pénzt szétlopták. Az új vezetésnek gyakorlatilag a 2010-es állapotoktól kell kiindulni, és az akkorra lenullázott lakosságot kell valahogyan felkarolni. A kis pártocskák képtelenek lesznek ezt a helyzetet felvállalni.
Ezért van szükségünk Botkára mert a tapasztalata szervezőképességgel és tisztánlátással párosul.
A fitymasznak azért könnyebb a helyzete, mert demagógnak lenni egyszerűbb, mint a jobb teljesítménybe energiát fektetni.

dr kíváncsivagyok 2017.01.31. 10:37:29

Tapintható a feszültség ?

"Szekszárd akkori polgármestere elmondta a Fidesz-frakciónak, hogy az Elios azzal kereste meg a városvezetést, hogy elkészítik Szekszárdnak azt a két tanulmányt, amelyekkel indulhatnak majd a hamarosan meghirdetendő közvilágítás-korszerűsítési uniós pályázaton. "

Ezek a mocsok tolvajok, hamarabb tudtak a projektről,...mint hogy kiírták volna !

HaD 2017.01.31. 10:43:40

Amikor a 80-as évek végén az mszmp kb-ben kitalálták hogy hogyan is legyen(miután a szu-ból lesz´óltak nekik hogy mehet)a rendszerválás akkor azt is kitalálták,hogy milyen módszerekkel lehet egy addig röghözköttségben élö népet hosszú távon az orránál fogva vezetni. A rendszerváltás "nagy" találmánya a többpárt rendszer(melyröl anno megmonták az elvtársak hogy "lehet de mindegyikben mi leszünk...")a maga kis "jobb" meg "bal" oldalával meg a szélsöségesekkel egy nagyon nagyon egyszerü "játék"...de itt müködik. Egyrészt mi a lófsztól baloldali mondjuk az mszp-s banda?? A maguk oligarchikus élcsapatát állították fel a " jobboldalinak" kikiáltott ,melleslega velük egy töröl fakadó banda bólogatása mellett(pontosabban pl. matolcsi et. a prvatizációs kormánybiztosságával a 90-es évek elején igen csak benne volt az osztogatásban). "Eljátszották" pár évig a váltópártosdit miközben az esetleges valódi ellenzéket un. leszalámizták. Tapsikoltak egy torgyánnak majd egy csurkának most pedig a volt kisz titkáros vonának hogy gyüjtsék csak össze a höbörgöket aztán meg szépen bukjanak meg vagy így vagy úgy. Közben ök, a demjánok csányik orbánok dajcsok gyurcsányok meg lerabolják a zsákmányt. Az általuk felügyelt médiákban néha csúnyákat mondanak egymásról de tehetik mert következmnénye úgy sem lehet hisz az álatluk felügyelt rendörség/ügyészségröl minden lepattan. gyorcsány öszödi beszéde is elöre meg volt korreografálva...és aztán lön ismét egyárt rendszer...némi füszerezéssel hogy az emberek ámuljanakbámuljanak a "kemény" csatározásokon...meg néhány kommnetelö ballibezhessen meg fidessezhessen:)

ursus artos 2017.01.31. 10:51:24

Az én szavazatom azért fog hiányozni nektek, mert állandóan leegybiteseztek, tízezer forintos Erzsébet utalvánnyal megvehetőztök, elbutítoztok engem. Orbán sosem minősítette a nem rá szavazókat! Sőt!

konrada 2017.01.31. 11:02:42

@sőőtnagyonis:
...talán mert tudják, hogy a légszennyezés, ami legkevésbé varrható zorbán nyakába, és ezért nem szeretnék magukat ellehetetleníteni azzal, hogy ekkora hülye blödségekkel kampányoljanak...

konrada 2017.01.31. 11:03:59

@ursus artos:
...ez sehol sem a csúcspoltikusok dolga, arra minden oldalnak meg van a maga trollserege...

legális 2017.01.31. 11:14:37

@sőőtnagyonis: Szerinted múlt héten Szegeden nem volt szmogriadó?
Szerinted Orbán alakítja az időjárást?
Szerinted milyen környezetvédelmi intézkedés kell a szálló por megfékezésére?

legális 2017.01.31. 11:17:30

@dr kíváncsivagyok: ne légy buta pályázati kérdésekben, a dr-t gondolom, nem ezen a területen szerezted.
Pályázat társadalmi egyeztetés, előkészítés, véleményezés szakaszban mindenkinek elérhető. Utána sokat már nem változik, legfeljebb nem jelenik meg. Akkor hiába dolgoztál előre, van ilyen.

elemes 2017.01.31. 11:24:55

"Most a politikából kiábrándult, a közvélemény-kutatásokban láthatatlan, bizonytalan többségről beszélek, akik csak élni szeretnének."

Vakvágány.
Vagyis inkább Godot.
Lásd Ágostonlászló tegnapi írását.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.01.31. 11:29:31

Az egyetlen esély most már csak a Momentum Mozgalom. Őket szerintem több millióan be tudnák vállalni. :)

2017.01.31. 11:31:23

Ha-ha! Öröm olvasni, ahogy a mellét veri a kleptokrata, moszkovita horda. A magabiztosság csak elterelő hadművelet, belül szűkölve rettegnek a lehetőségtől, hogy a gazdájuk leváltásával megszűnhet parazita életformájuk.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.01.31. 11:37:06

@HaD: A rendszerváltás "nagy" találmánya a többpárt rendszer(melyröl anno megmonták az elvtársak hogy "lehet de mindegyikben mi leszünk...")

Ez a dolog lényege. Ezért sem törik magukat a népek a szavazóurnához.

Akik pedig "várnak", azok éppen arra várnak, hogy legyen választék. Maszopra nem fogjál lecserélni a Fideszt. Mert minek....

A feszültség pedig nem a kormánnyal szemben tapasztalható, hanem azzal a kétségbeejtő jelenséggel szemben, hogy nincs megválasztásra méltó politikai elitünk.

Willkommenskultur 2017.01.31. 11:37:53

ha a baloldal végül össszefog magával, akkor összehozhat egy olyan arányú 'győzelmet' mint amilyet 2014ben elért

de ahhoz már nagyon kéne igyekezni, 2013 telén előrébb voltatok

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.01.31. 11:39:55

@Frady Endre: De minden ilyen mozgalomra rácuppannak a Szanyi kapitányok, ezért aztán ugyanolyan szar lesz belőle, mint az összes többi ilyen kezdeményezésből.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.31. 11:44:53

Mégegy Gyurcsány seggnyaló...

Hajrá fiúk..

Gyurcsány nélkül lehet sikerülne a ballibeknek hatalomra kerülni, és etttől rosszabb nem történhet az országgal.

Úgyhogy hajrá.. Nyomjátok Gyurcsányt mindhalálig.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.01.31. 11:49:01

@ursus artos: Az SZDSZ is éppen azért párolgott el, mert mindenkit lehülyéztek, lekezeltek aki más véleményen volt. Ezért nem "találkozik" az egyik kedves kommenttárs fideszesekkel, mert olyan rohammal támadnak rájuk a balliberális hívek, hogy inkább befogják a szájukat és a szavazófülke magányában csendben a Fideszre teszik az X-et.

eßemfaßom még áll 2017.01.31. 12:03:21

OFF

Az mennyire müvészi már, amikor Tibi! és barátai elkezdenek fizetett-trollozni :)

OFF2

Kedves szerző, még senki nem jelezte neked, hogy ott a jobb felső végen az "eltévedt demokrata" c. kétsorosnak nincs értelme egy kimaradt szó miatt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.31. 12:10:14

@ursus artos: Persze. Csak aki nem fideszes az hazaáruló és kokárdát se hordjon... mindegy.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.01.31. 12:16:23

@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Adj nekik esélyt! Higgy bennük! A remény jal meg utoljára. :)
"A hit a remélt dolgokban való bizalom és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." /Zsidókhoz írt levél 11:1/

2017.01.31. 12:42:01

@ursus artos: orbán nem? Hát ki a keletről jött, kulturálatlan csürhe? Ja, ez tény, nem minősítés.

Nemfajtalan srác 2017.01.31. 13:28:19

@sőőtnagyonis:
"Botka László miniszterelnök jelölt úrnak, ... csak azt a különbséget kell hangsúlyozni, hogy Európa nem Ázsia, legfőképpen nem Kis-Ázsia."

Érted egyáltalán, hogy mit írsz?

Egy migrincspátyolgató fogja majd megmutatni hogy Európa nem Kis-Ázsia? Amikor a legtöbb migrincs onnan jön a nyakunkra, és hozza magával az ázsiai szennyes dolgait?

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.31. 14:39:30

@Skankhunt42: nem fizetnek egyáltalán. Le is baszom gyurit. Na de ha már itt tartunk, már egy csomószor kérdeztem, hogy árpi mennyit fizet, mert van az a pénz amiért én is toljam a kamut, persze csak munkaidőben.

"@1ghost: ki kéne mászni néha a munkásőröknek fenntartott szoc.otthonból"

Ezt szerintem ne írd, árpi nem örülne tudná hogy szavazókat akarsz elriasztani.

@ursus artos: nem minősítette, csak hazárulónak mondta :)
A tények pedig tények. Aki ma a fideszért oda van az vagy egészen hülye, vagy ő is ott van a húsosfazéknál, vagy nem tájékozódik semmit, csak az ingyen fogható tv-t nézi meg a kossuth rádiót hallgatja (tehát hülye). Szóval egész nagy az átfedés a gyurcsányisták, maszoposok, és a fideszesek közt. Ja tényleg! Hát a legtöbb ilyen arc már szavazott legalább a 3-ból 2-re ebből. Te mikor szavaztál utoljára a maszopra, vagy a fletóra?

$pi$ 2017.01.31. 16:49:05

@fidesz maszop dk egykutya: "a fideszért oda van az vagy egészen hülye, vagy ő is ott van a húsosfazéknál, vagy nem tájékozódik semmit"

Döbbenet, hogy mennyire nem tudod mi van körülötted. Persze osztod az észt, de úgy tűnik halvány gőzöd nincs arról hogyan alakult át az ország az elmúlt években. Nincs egyetlen kisvállalkozó ismerősöd sem? Nincs senki, aki nem minimálbérre van bejelentve? Hogy a p.csába lehet, hogy szerinted mindenkivel rohadtul ki van b.szva, közbe meg az ország fele a fideszre szavaz?

Nem, a "rajtam kívül mindenki hülye" ezúttal sem a helyes válasz.

Skankhunt42 2017.01.31. 16:59:15

@Tibi !: nekem fizetnek, h használom

Skankhunt42 2017.01.31. 16:59:54

@Tibi !: mondjuk egy óriási nagy pirospont (nem vöröscsillag!), h vágod ezt!

Skankhunt42 2017.01.31. 17:02:50

@fidesz maszop dk egykutya: engem Trump úr fizet, nem vagyok tisztába a magyarországi árfolyammal

Ma Baker 2017.01.31. 17:39:40

"Magyarországon tapintható a feszültség a kormánnyal szemben"

Jah! Orbán meg népszerűbb mint a többi minelnökjelölt összesen.

"az embereket nem érdekli, hogy Gyurcsány rajta van a listán vagy sem"

Mutass nekem 1 darab ilyen embert a DK-s nyuggereken kívül.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 17:42:10

@Ma Baker:' "az embereket nem érdekli, hogy Gyurcsány rajta van a listán vagy sem"

Mutass nekem 1 darab ilyen embert a DK-s nyuggereken kívül.'

- itt vk pl. én. Engem nem érdekel hogy az MSZMP listán rajta van e Feri, én nem olyan családból származom hogy a komcsikra szavazzak, induljanak akár gyurcsánnyal vagy nélküle.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.31. 20:36:11

@$pi$: éppen, hogy tudom mi zajlik az országban. Lemaradás, kivándorlás, az ország szétlopása. Van kisvállalkozó ismerős is, meg nem minimálbéres is, ráadásul ők is tudnak számolni.
Nem szavaz az ország fele a fideszre, és soha nem is szavazott, még úgy sem, hogy pedig elég hülye népség. Látod rólad írtam, te vagy az a hülye aki a Migráns tvből, és annak rádiójából tájékozódik kizárólag. És te mikor szavaztál utoljára a fletóra, vagy a maszopra?

@Skankhunt42: ugyanmár tronald azt se tudja hol laksz :)

@dunántúli gyerek: neem? Nem azt mondtad, hogy a fideszre szavaztál?

ursus artos 2017.02.01. 08:45:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Hát ki a keletről jött, kulturálatlan csürhe? Ja, ez tény, nem minősítés. "
Ezt mikor mondta és hol? Mert amire te gondolsz az nem arról szólt...

ursus artos 2017.02.01. 08:47:09

@fidesz maszop dk egykutya: "nem minősítette, csak hazárulónak mondta :)"
Mikor is hazaárulózott??
süti beállítások módosítása