Az eltévedt demokrata

AlexNet

Kovács Zoltán interjú a Financial Times-ban

Civil kór?

2018. január 15. 14:54 - Alex_W

Kovács Zoltán kormányszóvivő interjút adott a Financial Times-nak, melyben legfőképp a civil-törvényről - s persze Soros Györgyről volt szó.

kovacs_zoltan.jpg

A kormányszóvivő ebben kifejtette, hogy Soros György véleményével szemben, a Fidesz demokrácia felfogásában a civilek nem politizálhatnak s ennek legfőbb oka:

"hogy csak választott képviselők politizálhatnak legitim módon."

Kár, hogy ez csak most jutott eszébe a Kormányszóvivő úrnak és mélyen hallgat, amikor a Civil Összefogás Fórum kezd el politizálni. Érdekes módon hallgat akkor is, amikor a hódmezővásárhelyi római katolikus esperes-plébános politizál a templomban. Sehol sem volt, amikor Erdő Péter szól bele a menekült politikába.

Márpedig sem a CÖF-öt, sem a Római Katolikus Egyház tisztségviselőit nem választották meg, nem tagjai a Parlamentnek, nem részei a törvényhozásnak. Igaz nem is bírálják a kormányt.

Ha csak az alapján teszünk különbséget civil és civil közt, hogy ki van velünk és ki ellenünk, akkor az már nem demokrácia. Csak a diktatúrák támadják ilyen vehemenciával az eltérő véleményeket megfogalmazókat.

A Civileknek, legyenek azok jogvédő szervezetek, egyházak vagy újságírók, igenis elidegeníthetetlen joga, kötelessége ellenőrizni bármilyen hatalmat. A civilek azok, akik véget tudnak vetni a füstös kaszinókban, a privát partikon és vagy egy parlamenti dolgozószobában létrejövő alkuk világának. A civilek ellenőrző funkciója különösen fontos egy olyan kis országban, mint a miénk, ahol mindenki barátja mindenkinek, ahol az egy brancsba tartozás felülírja a hatalom alkotmányos megosztását. A civilek az ország lelkiismerete, a választófülkén kívüli demokrácia.

Ez nem kórság, hanem áldás, s ezt a Fidesz is jól tudja, mert ellenzékben nem egyszer támaszkodott azokra, akiket most ki nem állhat. Pedig ha demokraták vagyunk, akkor a civileket akkor is vállalni kell, amikor támogatnak, de akkor is, ha bírálnak minket.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr113576369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.16. 11:41:38

A kérdés nem ez.

Mindenki politizálhat, de nyíltan tegye.

Soros politizáljon, de csináljon magának egy pártot, ne kamuszervezeteken keresztül tegye ezt.

vajdasagi 2018.01.16. 11:46:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ez ugye putyinra is igaz: politizáljon, de nyjltan tegye.

Például:
1. ne utasítsa a titkosszolgálatait ellenzékiek megmérgezésére
2. ne utasítsa a rendőrségét ellenzékiek koholt vádak alapján bebörtönözésre és
"a börtönben véletlenül bekövetkező elhalálozásra"
3. na pénzeljen téged, hogy a magyar blogoszférában orosz érdekeket képviselj
4. ne segítse a titkosszolgálata magyar fegyveres szélsőségesek lőgyakorlatait
5. ne próbálja hírhamisító gyárakkal befolyásolni az USA elnökváálasztását

és még sorolhatnám.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.16. 11:52:17

Nem érdemes összekeverni a Soros féle álcivil csürhét a valódi civilekkel, mert az eléggé dehonesztáló számukra.

Soros féle civilek Soros érdekei szerint dolgoznak.

A valódi civilek, pedig önzetlenül, a köz érdekében. És hála az égnek ezek vannak többen.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.16. 11:55:48

@vajdasagi:

Egyenlőre ott tartunk, hogy a Soros féle hírhamisításnak ellentmondó, azokat cáfoló híreket cenzúrázzák a neten.

A németeknél pl a cenzúrát az az Udo Ufkette leplezte le, akinek a halálhírét a cenzúrázó Soros csicskák koccintással ünnepelték.

magyaridok.hu/kulfold/udo-ulfkotte-halalanak-evfodulojara-2683162/
Az ARD riportere, Julia Rehkopf ezt twittelte: „Udo Uflkotte meghalt: hahahaha! Hát erre igyunk egy snapszot!”, mely örömkitörése után bocsánatkérésre kényszerült.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.16. 12:03:37

@vajdasagi:

"1. ne utasítsa a titkosszolgálatait ellenzékiek megmérgezésére"

Nem is teszi ezt.

"2. ne utasítsa a rendőrségét ellenzékiek koholt vádak alapján bebörtönözésre és
"a börtönben véletlenül bekövetkező elhalálozásra""

Ezt sem.

"3. na pénzeljen téged, hogy a magyar blogoszférában orosz érdekeket képviselj"

Ezt sem.

"4. ne segítse a titkosszolgálata magyar fegyveres szélsőségesek lőgyakorlatait"

Ezt sem.

"5. ne próbálja hírhamisító gyárakkal befolyásolni az USA elnökváálasztását"

Ja, csak a nyugat kampányolhat más országokban?

kvadrillio 2018.01.16. 12:32:48

NU, A FÖLDGOLYÓ EMBERISÉGE IS ÍGY FOGJA KINYÍRNI AZ 1 %-OT, AKIK KISAJÁTÍTOTTÁK A FÖLD EMBERISÉGÉNEK A JAVAIT !!!!! MÁR NEM IS SOKAT KELL VÁRNI ERRE ! :)))

Lelőtték Oliver Ivanovic koszovói szerb politikust
Th.B.
Th.B. követés
2018.01.16. 10:20 Módosítva: 2018-01-16 11:46:10

Lelőtték Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikust kedden az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában - közölte a koszovói és a szerb sajtóra hivatkozva az MTI.

Ivanovicra ismeretlen tettesek lőttek rá reggel 8 óra után néhány perccel, amikor pártjának épületébe akart belépni. A férfit hasba lőtték, kórházba szállítása után meghalt. Az elkövetők egy mozgó autóból adták le a lövéseket.

SZÉÉÉÉP, ÚJ.....VILÁG.....

kvadrillio 2018.01.16. 12:35:12

@kvadrillio: MERT EGYRE TÖBB ÉS TÖBB AZ ELÉGEDETLEN EMBER, NÖVEXIK AZOK SZÁMA, AKIK RÁDÖBBENNEK ARRA, MI IS ZAJLIK A KURVAGYORS MEGGAZDAGODÁSOK MÖGÖTT !!! ÉS EBBEN AZ INTERNET IS NAGYON SOPMKAT SEGÍT......)

Kampfer 2018.01.16. 13:04:39

"Kovács Zoltán kormányszóvivő interjút adott a Financial Times-nak, melyben legfőképp a civil-törvényről - s persze Soros Györgyről volt szó."

De érdekes... És vele nem játszották el a 'nincsenek is no-go zónák' sztorit??? Az ft-nek több esze volt, mint az agyatlan bébécé-nek és a nagyarcú ostobájának?

"A kormányszóvivő ebben kifejtette,..., a Fidesz demokrácia felfogásában a civilek nem politizálhatnak s ennek legfőbb oka:

hogy csak választott képviselők politizálhatnak legitim módon."

Ez így önmagában baromság. Miért ne lehetne politizálni? Lehet. Az, amit az ún. 'civil' szervezetek csinálnak, nem összehasonlítható azzal, ahogy egy pap vagy egy egyszerű polgár politizál.
Amit pl. egy pardavi és a bandája művel, bőven több, mint politizálás! 'Humánus' és társadalmi célokat szolgáló köntös mögé bújtatott agresszív politikai harc az általuk képviselt agyament és ostoba célok érdekében. Bűnözőket védeni az állammal szemben, azok részére pénzt kiperelni számomra bőven több, mint egyszerű politizálás. Szerintem (sajnos) nagyon olcsón ússza meg ezt a gaztettét a pardavi is és a hozzá hasonlók, illetve a bandáik!

"Kár, hogy ez csak most jutott eszébe a Kormányszóvivő úrnak és mélyen hallgat, amikor a Civil Összefogás Fórum kezd el politizálni."

Ez egy jogos érv!

"...hallgat akkor is, amikor a hódmezővásárhelyi római katolikus esperes-plébános politizál a templomban. Sehol sem volt, amikor Erdő Péter szól bele a menekült politikába."

És mi ezzel a baj? Miért ne foglalhatna állást az egyház képviselője a kormány mellett? Ha ők is látják, mit képvisel a kormány és mit a 'libbant' és 'balfék' ellenzék, akkor miért ne foglalhatna állást a kormány politikája mellett? Továbbá miért ne lehetett volna véleményt mondani a menekültpolitikával, illetve az ellenzék ostoba és agyament vélekedésével, vagy akár az unió eszement ostobaságaival kapcsolatban?

"Márpedig sem a CÖF-öt, sem a Római Katolikus Egyház tisztségviselőit nem választották meg, nem tagjai a Parlamentnek, nem részei a törvényhozásnak. Igaz nem is bírálják a kormányt."

Ezért volt gyenge a megfogalmazás. Politizálni lehet, azzal nincs gond. Az elérni kívánt célok érdekében kifejtett TEVÉKENYSÉG jellege és minősége a nagyon nem mindegy! A pardaviékat ezért nem lehet sem a CÖF-höz, sem az egyházak képviselőihez mérni! Mert az úgy ferdítése lenne a tényeknek. Az egyház évszázadokon át volt társadalmat formáló erő, illetve egyes történelmi korokban az anyanyelv és a kultúra menedéke (Erdély, Kárpátalja pl.). Ez a pardaviékról semmiképp sem mondható el. Nemhogy óvnák a kultúrát és a nyelvet, de bomlasztanak, rombolják a kultúrát, pártolják a devianciát és a migriket! Közönséges bűnpártolók is immár. Nem ugyanaz a mérce!

"Ha csak az alapján teszünk különbséget civil és civil közt, hogy ki van velünk és ki ellenünk, akkor az már nem demokrácia."

Ez korrekt. Ebből a szempontból SOSEM volt demokrácia! Próbáltál volna egy nemzeti, vagy akár katonai hagyományőrző civil szervezet működésére támogatást kapni a ballibák idején!

"Csak a diktatúrák támadják ilyen vehemenciával az eltérő véleményeket megfogalmazókat."

Ez így már hülyeség! Akkor a csótányék is diktatúra voltak??? Továbbá óvatosabban bánnék a 'diktatúrázással'! Egy diktatúrában nem nagyon lenne sem kedve, sem lehetősége a pardavinak ahhoz az ordas hazudozáshoz és magyarellenes aknamunkához, amit művel! A hatalom lekezelte volna 'hardverből' már az első nap!

"A Civileknek, legyenek azok jogvédő szervezetek, egyházak vagy újságírók, igenis elidegeníthetetlen joga, kötelessége ellenőrizni bármilyen hatalmat."

Biztos? Mert sem törvényt nem alkotnak, sem törvényi végrehajtást nem ellenőrizhetnek, sem politikai célokat nem definiálhatnak a HATALOM számára! Véleményt nyilváníthat, működhet és tevékenykedhet a törvényi keretek között. Ennyi!

"A civilek azok, akik véget tudnak vetni a füstös kaszinókban, a privát partikon és vagy egy parlamenti dolgozószobában létrejövő alkuk világának."

Ember! Mert ezeknek az említett 'civileknek' a háttere nem ilyen kaszinókban és titkos alkuk mentén egyengeti az utat? Ezek a 'civilek' nem ilyen titkos alkuk tárgyát próbálják ezerrel megvalósítani, reklámozni?

"A civilek az ország lelkiismerete..."

Mentsen az ég az ilyen 'lelkiismerettől', mint ez a pardavi, a jenei és társaik! Sötét egy lelkiismeret!

"Ez nem kórság, hanem áldás,"

Kinek? A migriknek, bűnözőknek, deviánsoknak és a széllibbantaknak bizonyosan. A társadalom számára az ilyen 'civilek' inkább csak átok és kórság.

"Pedig ha demokraták vagyunk, akkor a civileket akkor is vállalni kell, amikor támogatnak"

Hogy örülhetett anno a svéd/német/belga kormány, mikor a 'civilek' szénnétámogatták őket a migrik befogadásáért!!! Komolyan! Lehetett büszkeség!

Érdekes volna, hogy vajon hogyan vélekednének erről a támogatásról és nagy 'civil' boldogságról azok, akiknek szénnélőtték, gázolták és késelték a családtagait, ne adja az ég, esetleg simán felrobbantották őket! Elmondaná ezt a szemükbe a pardavi???
Kamp.

Egyallampolgar 2018.01.16. 13:15:06

@Rettegek mert ballib vagyok:
"
Soros féle civilek Soros érdekei szerint dolgoznak.
A valódi civilek, pedig önzetlenül, a köz érdekében. És hála az égnek ezek vannak többen."

Tudod mivel foglalkozik a TASZ? A Helsinki Bizottság? Azért írtam ezt a kettőt mert a TASZ védte Orbánt mikor a kormánnyal szemben peres ügye volt. A Helsinki Bizottság van feltüntetve a "nemzeti konzultáció" szemetén. A HBiz pl fegyintézetekben szervez személyiség fejlesztő programokat, hogy az elítéltek együttélésre alkalmasan kerüljenek ki a börtönből.
Mondjuk ki. Fogalmad sincs melyik szervezet mivel foglalkozna. Ha érdekelne utána olvasnál és nem a NER propagandát szajkóznád.

Kampfer 2018.01.16. 13:47:28

@Egyallampolgar: "Tudod mivel foglalkozik a TASZ? A Helsinki Bizottság?"

Elég agresszív és mindennapos a 'promojuk'! Szerintem tudja.

"A HBiz pl fegyintézetekben szervez személyiség fejlesztő programokat, hogy az elítéltek együttélésre alkalmasan kerüljenek ki a börtönből."

NETTÓ HAZUGSÁG! Ez a 'promo', amit te itt leírtál. Mivel rokonom tavaly szerelt a BV-től, éveken át elég alapos képet festett arról, mit művel az az arrogáns banda a BV területén! Ujjongás tört ki, mikor végre kitiltották őket a fegyintézetekből. Semmiféle (vagy csak minimális, a promo kedvéért végzett) személyiségfejlesztést nem végeztek! Sőt! Aknamunkát végeztek a rabok között az őrség és a BV ellen! A legtöbb rab percre pontos felkészítést kapott, hogyan lehet az őröknek keresztbetenni, hogyan lehet a belső szabályzókat kijátszani, milyen jogi eszközökkel lehet megnehezíteni a BV munkáját! A BV személyzet felé végzett 'jogi tanácsadás' pedig kimerült abban, hogy burkoltan befenyítették őket, jobb, ha nem háborognak a rabok ellen, mert bajuk lehet belőle! A nagyon komoly elvándorlásban ennek IS komoly szerepe van/volt a bérek és a körülmények mellett! És akkor az igazságügyben végzett 'érzékenyítő' tréningekről ne is beszéljünk! Értelmezhetetlen... Mellesleg mindezek mellett a pardaviék még bűnözőket is védenek! Halleluja!
Kamp.

Egyallampolgar 2018.01.16. 14:45:09

@Kampfer:
" milyen jogi eszközökkel lehet megnehezíteni a BV munkáját!"
Te nyomorult. Te is lehetsz még a rács másik oldalán. Te is örülni fogsz ha lesznek akik szerint a szabadságodat el lehet venni a de a jogaidat nem. Te is örülni fogsz ha valaki még embernek fog nézni. Nekem is van ismerősöm aki részt vett a programban. Az elítélteknek igenis sokat jelentett a HB munkája.

Kampfer 2018.01.16. 16:06:03

@Egyallampolgar: "Te nyomorult."

A jó qrvaanyád!

"Te is lehetsz még a rács másik oldalán."

Igen. Lehetek. Igyekszem úgy élni és tenni, hogy ne így történjen.

"Te is örülni fogsz ha lesznek akik szerint a szabadságodat el lehet venni a de a jogaidat nem."

A szabadságtól is meg lehet fosztani az elítéltet és jogoktól is. Erről nem szóltak? :-) A szabad mozgás, a közügyek gyakorlása, bizonyos esetekben a munkavégzéshez való jog mind korlátozható, megvonható. Tudod: ELÍTÉLTEKRŐL beszélünk!

"Te is örülni fogsz ha valaki még embernek fog nézni."

Szövegértés! Az, hogy valaki ellen kényszerintézkedést foganatosítanak, szabadságvesztéssel sújtják, nem azt jelenti, hogy ne néznék embernek, te ostoba! Azt jelenti, hogy vele szemben valamely cselekedetéért szankciókat érvényesítenek. Amelyeket szintén törvények szabályoznak.

"Nekem is van ismerősöm aki részt vett a programban. Az elítélteknek igenis sokat jelentett a HB munkája."

Naná! Erről a volt BV alkalmazott családtagom nagyon sokat mesélt is. El is hiszem, hogy ez sokat jelentett a raboknak! Hidd el, az őröknek is! Már korábban is írtam, meglepődne a pardavi és a jenei is, ha tudná, hogy államigazgatásban, rendvédelemben és közigazgatásban dolgozó hivatásosok, tisztviselők miként gondolnak rá! Kb. két éve idézett gondolat egy jóbarátomtól, hogy nagyon szívesen helyszínelne a hullja fölött! ;-)

Mellesleg, ez a szervezet jelenleg is bűnözőt véd! Továbbá az állam ellen nyújt be kereseteket mindenféle koszhadék migri érdekei ügyében. Akik mellesleg arról sem tudnak, hogy itt valaki valamely vélt sérelmük miatt 'képviseli' őket! Egy ilyen bandát én nem fogok ajnározni vagy tisztelni! Nem szolgáltak rá.
Kamp.
süti beállítások módosítása