Az eltévedt demokrata

AlexNet

107. Szövetségesi rosszallás a kiadott azeri gyilkos miatt

Balta a hátunkba

2012. szeptember 02. 08:00 - ElPista

Az Orbán kormány tud valamit. Valahogy egy roppant átkozott tehetsége van a politikához. Tehetség kell ahhoz, hogy minden idők legmagasabb költségvetési bevételét - a nyugdíj einstandot - egy év alatt nyom nélkül eltüntesse, tehetség kell ahhoz, hogy két év alatt Magyarország a fejlett világ legelszigeteltebb államává váljon, és tehetség kell ahhoz, hogy egyetlen mondattal, egyetlen lépéssel kivívjuk minden szövetségesünk nyílt rosszallását, és nem csak azokét, akik eddig is gyanakodva figyelték lépéseinket. A második Orbán kormány valamit nagyon tud.

Vagy roppant naiv.

Tényleg elhitték az azerieknek, hogy nem engedik szabadon a hősüket? Még ha nem is egy poszt szovjet rendszerről lenne szó, akkor is minden nemzet elsőre szabadon ereszti azokat akiket hősnek kiállt ki. Így tennénk ezt mi is, az Amerikai Egyesült Államok, Németország, mindenki. Mindenki hazudna mindent, mindent megígérnénk, csak hogy hazánk nemzeti hőse itthon legyen, és ne szenvedjen tíz éveket még valahol külföldön.

Mi is megtennénk mindent - vagyis számítani lehetett arra, ami történik. A NATO tagállamok - és ezzel az összes biztonságpolitikai szövetségesünk - joggal néznek ferde szemmel Magyarországra, mint olyan szövetségesre, aki a barát helyet az ellenségnek kedvezett.

Cserébe nem kapunk mi az azeriektől semmit, ahogy az első perctől nyilvánosságra hozták azt, hogy egy éve folynak már a tárgyalások - egy év alatt egyszer sem kérdeztük meg a szövetségeseinket, egyszer sem jeleztük Örményországnak mire készülünk! - ugyan úgy ejtik a magyar államkötvény vásárlását, a három milliárd dolláros befektetést, mindent. Nem hiszem, hogy egy centet is látunk tőlük.Nem érdekük, nekik a hősük kellett és megkapták.

Viszont megkapjuk azt, hogy a Orbánt ezentúl mind az Európai Unióban, mind a NATO-ban kifogják hagyni minden egyeztetésből, és igazából az is nagy engedmény lesz, ha a díszes záró szavazáson - amikor már minden eldőlt - szavazhatunk. Nem érdekük formálódó - és épp ezért bizalmat igénylő - terveiket az orrunkra kötni, egy olyan szövetségesre aki bármely percben a szövetségesei ellen használhatja fel az információit.

Röviden: Viktor adminisztrációjának sikerült az egész országot árulónak beállítani, miközben el (ki) árulták az országot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr774746824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.