Az eltévedt demokrata

AlexNet

106. Balsai István mindössze 30 métert ment szembe a forgalommal

Politikusok, alkotmánybírók és a KRESZ

2012. május 10. 21:00 - ElPista

Balsai István alkotmányjogász május 9.-én kedden kilépett munkahelyének a kapuján és elhajtatott. Ez önmagában nem érne meg egy címlapot, de a tisztelt alkotmánybíró úr szembe állt és ment mindenkivel. Nem képletesen hanem az egyirányú utcában.

Mikor érdeklődtek utána, hogy mégis, "Tisztelt alkotmánybíró úr, nem tetszik ismerni tán a KRESZ-t?" megpróbálta lerázni a kérdést, majd mint egy ijedt óvodás elkezdett azzal védekezni, hogy "mindössze csak harminc métert ment szembe  a forgalommal".

Tisztelt alkotmánybíró úr! Ha az ön családját veszélyeztetné - ne adja Isten - egy oly eszement barom, mint az ön kedves sofőrje, akkor is elfogadná védekezésnek, hogy mindössze azt az ominózus harminc métert tette meg szabálytalanul, egyirányú utcában forgalommal szemben?

Vagy valahol elsiklottam felette, és az új alkotmány felmentést ad önnek a KRESZ betartása alól? Vagy az ön sofőrjének?

Balsai úr, ön miért nem figyelmeztette a sofőrjét arra, hogy a szabályok betartásával kell közlekednie? Tán Ön is így szokott vezetni? Egyszerűen unalmas a munkája, és ezzel akar kompenzálni, és egy kis izgalmat vinni az életébe? Akkor inkább javaslom a hegymászást, vagy az ejtőernyőzést, ott ha nem jön be a nagy trükk maximum a saját bőrét viszi a vásárra, nem a másokét - ráadásul olyanokét akik - Önnel ellentétben - nem tartják magukat a szabályok felett állónak.

Persze közel sem hiszem, hogy Ön az egyedüli, tisztelt bíró úr, aki nem ismeri a KRESZ-t vagy csak nem akarja betartani. Magyar politikusokra jellemző a lézerblokkolók és a mentelmi jog pofátlan kihasználása. Lassan annak a közéleti szereplőnek kellene címlapot szentelni, aki szabályosan közlekedik autójával és/vagy nem lobogtatja minden második sarkon a mentelmi jogát - ha létezik egyáltalán ilyen. Sajnos a példa azt mutatja, hogy egyre többen - pártállástól függetlenül - tartják magukat szabályok alóli kivételnek.

Talán egyszer hord még e magyar föld a hátán oly politikust, ki nem kivétel, hanem példakép.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr84500771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adofizeto 2012.05.16. 14:19:28

Aki visszamenőleges törvényeket hoz, az bármilyen egyéb aljasságra képes. Miért pont a KRESZ-t tartaná be?! Vén gecy, hogy rohadna meg...