Az eltévedt demokrata

AlexNet

151. Ákos és a nők

A házelnök unokái

2015. december 23. 21:00 - Alex_W

A nők megint csak a nők, mindig csak a nők. Mindig találnak okot a hisztire: amikor menstruálnak, amikor akarnak valamit, vagy amikor nem akarnak semmit. Hol tűzoltók akarnak lenni, hol katonák, de mindig ott akarnak lenni, ahol nincs helyük.

Vagy pont ellenkezőleg, a férfiak nem fogják fel - konzervativizmusnak álcázott hímsovinizmusból - hogy a XXI. század közepén, a kultúrnemzetek technikai fejlettségi szintjén az esetek kilencven százalékában nincs különbség női és férfimunka közt. Amikor erre hivatkoznak általában csak arról van szó, hogy a férfi nem akar takarítani, nem akar mosogatni, nem akar a gyerekkel foglalkozni, ezért az női munka.

Objektíven nézve sosem volt ez másképpen. Csak a mérhetetlen, esztelen és embertelen konzervativizmus megszületése vezetett el oda, hogy a konzervatív férfiak keretek közé kezdték el szorítani a feleségüket - annak ellenére, hogy nem egy koronás fő is nő volt Európa történelmében, és ezek a nők meglehetősen sikeresek voltak, Mária Terézia épp úgy mint Viktória királynő.

Vagy akár mint Dúró Dóra, vagy Pelczné Gál Ildikó, vagy Csöbör Katalin. 

Szóval a konzervatív férfiaknak: Kovács Ákosnak, Kövér Lászlónak, vagy Harrach Péternek nem kell messzire menniük: saját pártjukban is vannak olyanok, akik elkövették azt a szentségtörést, hogy a család és a szülés mellett karriert is építettek. Sőt épp ők azok, akik példaként mutatják, hogy a magyar nem a karrierista nők miatt fogy. 

Ha Kövér László unokákat szeretne, akkor legyen tisztába azzal, hogy az az életkép, ami a fejében él a magyarok nyolcvan százalékának elérhetetlen. 

Az egykeresős családmodell csak a kormánytagok és kormánypárti képviselők közvetlen környezetében működik - s erről többek közt a Házelnök Úr is tehet.

Mert nem azzal van a gond, hogy egy nőnek elég-e a család a kiteljesedéshez, vagy többre van szüksége. A gond az, hogy akinek elég lenne, annak is vissza kell mennie dolgozni.

Ákos feleségének a nyilatkozatát is lehetne úgy érteni, hogy a családja miatt ő nem teljesedett ki az életében és épp ezért boldogtalan.

Épp ezért nők százezrei oldják meg mindennap azt a bravúrt hogy összehangolják a családot és a karriert. - Akárcsak a férfiak, hisz egy családnak - a konzervatív családmodell szerint legalábbis - szüksége van egy apára is.

De igazság szerint Magyarország ma inkább a Lázári valósághoz áll közelebb: annyit érsz, amennyid van. Ameddig ez így marad, addig kár ábrándozni unokákról, tisztelt Házelnök úr.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr798177710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása