Az eltévedt demokrata

AlexNet

149. Medgyessy kontra elmúltnyócév

Ki a korruptabb?

2015. november 26. 07:00 - Alex_W

Nocsak.  Medgyessy Péter szerint az Orbán adminisztráció nem korruptabb, mint Gyurcsány vagy Bajnai miniszterelnöksége idején voltak.

Mondjuk ki, Medgyessy Péterben még mindig keményen dolgozik az, hogy ő volt Magyarország első miniszterelnöke, aki nem tudta a hivatali idejét kitölteni. Nem is vártam tőle, hogy védelmébe vegye az utódjait, de hogy egy kis kitüntetés miatt képes ilyen álságosan fogalmazni - ráadásul azok szája íze szerint, akik az elmúlt öt évben igaz enyhülő intenzitással, de folyamatosan "emútnyóc" éveztek - hé, várjunk csak ebben Medgyessy Péter fél miniszterelnöksége is benne volt!

Szép, szidtak, mint a bokrot, de megfizettek - szó szerint - akkor miért ne legyek a szócsövük egy kis figyelemért cserébe. Magyarul benyalta magát. Ezzel még csak nincs is egyedül: Szili Katalin, Pozsgay Imre és sorolhatnám: illusztris társaság ez.

Az is furcsa, hogy egy olyan ex-miniszterelnök beszél a korrupcióról, aki lemondása előtt fenyegetőzött ugyan a bili borításával - de nem tette meg. Pedig ezzel ő is társtettessé vált. Na persze, akkor még a Fideszben nem volt önálló tagozata a baloldalon megsértett, megbukott, de figyelemre vágyó embereknek.

Az persze szimpla filozófiai kérdés, hogy a korrupciónak van-e mértékegysége. Hogyan méred, hogy ki a korruptabb? Ezer adminisztrátorra jutó kenőpénzek mennyisége? Egységnyi idő alatt kibukott ügyek száma? Vannak korrekciós tényezők? Pofátlansági pontszám? Minőségi kivitelezés? Nokiás dobozért extra pont?

Szóval hagyjuk ezt, hogy ki korruptabb. A Magyarország már rendszerszinten korrupt volt a rendszerváltáskor, és a helyzet azóta sem változott sokat. A korrupció, mint valami rohadás emészti az államot, és tényleg csak azt lehet vele csinálni, mint a rohadással: kivágni. De ez Magyarországon egyenlőre vágyálom. Hisz minden adminisztráció a másikat akarja vizsgálni, saját magát egyik sem.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr558106860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.11.27. 08:37:54

Megyónak teljesen igaza van, te tényleg azt hiszed azért vagytok a kukában, mert már túlságosan nagy demokraták voltatok?

"Magyarország már rendszerszinten korrupt volt a rendszerváltáskor, és a helyzet azóta sem változott sokat."

Nem Magyarország volt korrupt rendszerszinten, hanem kedvenceid. A melós, vagy akár a mérnök ugyanúgy nem vehette meg gombokért a vállalati üdülőt, ahogy ma sem.

nu pagagyí 2015.11.27. 09:18:51

A korruptak száma állandó és mindig a hatalom körül sündörögnek. Az Orbán rendszer nem is a korrupcióban teljesedik ki, ami valami illegális tevékenységet feltételezne, hanem a törvényesített pofátlan lenyúlásban.

kamasoft50 2015.11.27. 09:35:39

Medgyessy vendég volt orbánrákkel esküvőjén, mert lánya és a zobán fiú... amit most mond, az ennek az élménynek az utóhatása. Nem politika – bla-bla! Kicsit bővül a zorbán család… na BUMMM!

Conchobar 2015.11.27. 10:59:22

"Hisz minden adminisztráció a másikat akarja vizsgálni, saját magát egyik sem." - Evvel nem is lenne gond, ha tényleg így lenne. De nem teszik, nemcsak önmagukat, hanem még a rivális pártokat se vizsgálják komolyan. Dérrel-dúrral fontoskodnak a médiának, mószerolják a riválist a választók előtt, de igazából nem nyúlnak egymáshoz

2015.11.27. 11:52:30

a Maszopot es Szadeszt hagytak futni, felgozzel indult valami elszamoltatas, maszatolas, de semmi se lett belole
minden part csak ellenzekben annyira korrupcioellenes
amint kormanyra vagy akar csak a parlamentbe is kerulnek, rogton megkezdodik a husosfazek koruli settenkedes, szervezkedes

amikor anno az LMP eloszor kerult be az orszaggyulesbe (korrupcioellenes, tiszta viszonyokat igero jelszavakkal), akkor az egyik fiatal LMP-s kepviselo mar hivta is meg a haverokat az allami frakciopenzen dorbezolni, ezt uvoltotte bele a telefonba valami szorakozohelyen, amikor az indexes ujsagirokat meglatta, akkor gyorsan elkussolt
na ennyi ideig tart a nagy korrucioellenes hablaty

Magyarorszagon a korrupcio mar nagyon regen jelen van, amig az nem az emberek hetkoznapi eletet keseriti meg, addig az emberek belekalkulaljak a lenyulast az allam mukodesi koltsegeibe, tudomasul veszik, hogy a dolgok igy mukodnek
a baj akkor van, amikor igy se mukodnek a dolgok, ha a korrupcionak nem az az eredmenye, hogy tulszamlazassal, de elkeszulnek beruhazasok, elintezodnek bizonyos ugyek
ha van lenyulas, de nincs lathato fejlodes, eredmeny, az baj

a politika nem lehet mas

eßemfaßom meg áll 2015.11.27. 16:01:44

"ő volt Magyarország első miniszterelnöke, aki nem tudta a hivatali idejét kitölteni"

Mintha A.J. se a töltötte volna ki a hivatali idejét (a posztban nem szerepel, hogy a természet vagy a kormánypárt volt-e az ok)

Egyébként az gondolom fel sem merült a posztolóban, hogy esetleg igaza van M.P.-nek hiszen az felborítaná a világképét.
süti beállítások módosítása