Az eltévedt demokrata

AlexNet

148. Párizsi mészárlás és bevándorlók

Falak nélküli Európa vége?

2015. november 16. 08:00 - Alex_W

 

Azt hittük a neheze az lesz, hogy felülkerekedjünk az európai országok homlokegyenest különböző gazdasági előírásain. Azt hittük neheze az lesz, hogy megbízzunk a másik országban, akikkel évszázadokon át harcoltunk és határellenőrzés nélkül beengedjük a Németeket Franciaországba, a Szlovákokat Magyarországra. Kisebb csoda volt, hogy a végtelenségig apró darabokra szabdalt Európában akár a személyek, akár az árucikkek megállás nélkül, felesleges adminisztráció nélkül végig haladhatnak a Földközi-tengertől az Északi-tengerig, Olaszországtól Svédországig.  Azt hittük, hogy ha nem kell átszámolnunk a frankot márkába, hanem mindenki Euróban fizet, akkor ledöntöttünk minden akadályt.

Párizs arra figyelmeztet, hogy egyáltalán nem. Sőt a neheze lehet, hogy épp most következik.

Péntek éjjel a mennyország utcái megteltek angyalokkal. Fiúk és lányok, gyermekek váltak áldozatául egy esztelen és értelmetlen mészárlásnak, aminek célja az volt, hogy elvegyék a fiataloktól az örömöt, a reményt és kétségbeesésbe taszítsanak minket. Egyetlen céljuk volt: minél több ember közé falakat emelni, hogy senki ne bízzon senkiben, mint ahogy ők is ezt csinálják hazájukban.

De ezek nem mi vagyunk. Többre tartjuk barátságainkat, többre tartjuk szövetségeinket annál, hogy eszement, megfoghatatlannak tűnő ellenség miatt feladjuk azokat. Sőt még inkább összefogunk, szorosabbá tesszük szövetségünket, hogy megkeressük és levadásszuk mindazokat akik elvették tőlünk barátainkat, gyermekeinket, unokáinkat és szüleinket, megkeressük azokat, akik elakarják tőlünk venni a barátságunkat és az örömöt, a vidámságot, mindenkit aki pusztán az erőszakból ért és erőszakot hoz a világunkba.

Mert péntek éjjel a mennyország utcái megteltek angyalokkal, és áldozatuk kötelez minket.

Vérük kiált a döntéshozókhoz, hogy észrevegyék, egyenként túl kicsik a problémához. Egy nehéz lépést meg kell tenni, egy olyat, aminek hatásait már nem lehet Euróban kifejezni. Csak életekben.

Egységes Európa jelentsen egységes Haderőt, egységes Határvédelmet, egységes Hírszerzést és Elhárítást. Egy olyan szervezetet, mely automatikusan hozzáfér minden olyan információhoz, melyet a tagállamok szolgálatai megszereznek és egységes rendszerben tudja értékelni azokat, és egységes válaszokat tud adni rá. Egy szervezet, mely képes a körkörös védelmet biztosítani. Képes az egész EU-ra vonatkozó egységes stratégiák megalkotására, megkerülve a lassú és körülményes Uniós bürokráciát, s mely hamarabb képes reagálni, mint az egymással is vitatkozó 28 tagállam politikusai.

Mert egy egységes Európában nem Franciaország, Németország vagy épp Magyarország kell, hogy biztonságban legyen, hanem Európa, és benne mindenki.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr338060162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

we dont want arabs here..So what 2015.11.16. 17:26:35

Badarság amit írsz. Vagy nem az, csak mi magyarok nem akarunk ilyen lovat.
2004-ben nem ebbe az EU-ba léptünk be. Ne haragudj, de én speciel nem tűröm el hogy Brüsszelből mondják meg kit kell befogadnom az országomba. És ez csak egy dolog a sok problémás dolog közül.
Szabad kereskedelem rendben van, szabad közlekedés rendben van. Közös külpolitika, adó, hadügy, igazságszolgáltatás etc etc nincs rendben. Ez itt Magyarország és az is marad. Ha nem bírod, költözz Berlinbe vagy Párizsba..vagy valamelyik másik iszlámmal és feketékkel fertőzött városba, országba.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.11.16. 17:29:12

"2004-ben nem ebbe az EU-ba léptünk be. Ne haragudj, de én speciel nem tűröm el hogy Brüsszelből mondják meg kit kell befogadnom az országomba. "
Ebben bizony igazat kell adnom.

Sexual Harassment Panda 2015.11.16. 17:36:11

"Péntek éjjel a mennyország utcái megteltek angyalokkal."

Eddig tudtam olvasni.

BiG74 Bodri 2015.11.16. 17:56:39

Brüsszelben üldögélő aktatologatók eddig is elég sok baromságot hoztak létre. Elképzelni, hogy egy mamut méretű Eu birodalom IQ bajnokai nagyobb hatalmat kapjanak a jelenleginél is? Ettől kiráz a hideg.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.16. 18:26:24

Ehhez először meg kell változtatni az európai alapeszmét, az annak alapját képező liberális téveszméket sürgősen ki kell dobni a szemétbe.

László Medve 2015.11.16. 18:28:15

Nem kell Európai Egyesült Államok, mert nem akarom, hogy Schultz-féle bunkók döntsék el, mit is akarok, illetőleg a töketlen és alkalmatlan eurokrata bürokraták még rendészeti hatalomhoz jussanak.

Ad Dio 2015.11.16. 19:01:53

A jelenlegi EU-ban nem sok szerethető van: a lobbisták érdekeinek megfelelően alkotja a törvényeit, kettős mércével méri az országait és a polgárait, bele akar szólni minden részletkérdésbe (ami a lobbistáknak fontos), de egy benes dekrétum simán átmegy a szűrőn. Ez az EU ráadásul krízishelyzetben egy rettenetes raakás szerencsétlenség, amit az érzelmek és az ideológia vezérel, nem pedig a gyakorlatiasság. Mindennek tetejében ez az EU minden csak épp nem demokratikus. Számomra, mint Eu polgár számára nem tűnik úgy, hogy képviselné az érdekeimet. Épp az ellenkezőjével találkozok nap-nap után.

Mindezek ellenére Eu párti vagyok, de csak úgy tudom elképzelni az EU jövőjét, ha a _minimumra_ korlátozza magát és minél több dolgot hagy meg a polgárok közelében (nemzetállam, régió, önkormányzat).

Röviden: azt kell folytatni, ami amúgy is megy, ami meg nem megy, azt nem kellene a polgárok akarata ellenére erőltetni.

bkkzol 2015.11.16. 19:26:04

Mit várhatunk akkor ha Merkel pozicióba hozta a gyakorlatilag köztörvényes bűnöző Juncker-t. Mind a kettőt körbe kellene most vezetni a párizsi hullaházakban utána meg összezárni a hozzátartozokkal. Gusztustalan amit csináltnak.
süti beállítások módosítása