Az eltévedt demokrata

AlexNet

146. Mondhatta volna szebben is kis lovag...

Menekültügyi kiskáté kezdő miniszterelnököknek

2015. szeptember 14. 14:00 - Alex_W

Szent István Imre hercegnek írt intelmeket és tanácsokat, nekem Orbán Viktor jutott.

Ha idejekorán van információd a feléd törő menekültekről...

akkor kezdj el készülődni! Nem, a gyűlölet kampány nem felkészülés! - Persze ezt könnyebb úgy megoldani, hogy a haveroknak is jusson valami. Mérd fel a lehetőségeidet, és pótold, ami hiányzik, vagy amit a haverok elloptak! Mérd fel a képességeidet, mérd fel a határaidat, és készíts terveket, hogy embereidnek akkor is legyen mihez nyúlnia, ha épp a magyar-románt nézed!

Ha nem tudod megoldani a feladatot...

szólj a többieknek! Riadóztass mindenkit, egyezkedj, szervezkedj. Ne hősködj, mert akkor csak mártír lehetsz! A hős az, aki vezeti a közösséget a megegyezés útján. Mutasd meg terveidet, mutasd meg a többieknek, hogy rájuk milyen és mennyi feladat vár. S ha már egyszer focista vagy, akkor gondolkozz csapatban!

Ha nem tudod ellátni a menekülteket...

akkor legalább ne akadályozd a civileket. Ne fenyegesd őket, hagy tegyék a dolgukat. Az embercsempészeket kergesd, ne azokat akik emberséget csempésznek a hétköznapokba!

Ha csődöt mondtál a menekült helyzetben...

akkor legalább a sajátjaidról gondoskodj. Szerinted mennyi ideig marad lojális egy rendőr, vagy katona, ha csak a hideg sátor jut neki is, ha nem alhat több napon át, vagy ha munkája mellett az étkezéséről is magának kell gondoskodnia egy olyan terepen, amit egyáltalán nem ismer? 

Ha már kerítést építesz,

akkor olyat nevezz ki a projekt vezetésére, aki legalább egy építőtábort tudott vezetni. Közröhej, hogy van ahol egymást akadályozzák a katonák, míg máshova nem jutnak. Közröhej, ahogy a szerbek végignézik a több ezer ázó-fázó, éhező katonát, ahogy dideregnek és építési anyagra várnak egy szimbolikus kerítés - sokkal reálisabb pénzpocsékolás - kivitelezése közben. Hisz ha egy építőtábort sem tudsz vezetni, akkor miért várod, hogy elismerjenek egy állam vezetőjeként?

Ne hazudj csapattársaidnak, 

mert egyedül maradsz, és ekkor már csak magadat okolhatod a bajokért!

A keresztyén Európa benned él,

szóval ha te magad is keresztyénnek vallod magad, akkor jó lenne, ha nem attól féltenéd a keresztyénséget, hogy a hívő keresztyének azt cselekszik, amiben hisznek!

Az emberség nem luxus,

és aki e kettőt összemossa, az ne számítson se emberségre, se luxusra, mert nem érdemli meg! Abba viszont nem halsz bele, ha mind a levezényelt rendőreidnek, katonáidnak, mind a menekülteknek biztosítasz enni és innivalót, fűtést és meleg vizet a mosdáshoz. Hidd el, hogy egy ilyen tábor éves fenntartása is kevesebb lesz, mint a te adminisztrációnak csúfolt slepped órabére. És ha felajánlja valaki, hogy fizeti a számlád, akkor ne küld el!

Ne jelentsd ki, hogy a határok nélküli Európa megbukott,

anélkül, hogy kipróbáltad volna, hogy mire képes! Pláne ne úgy, hogy te magad meg se próbáltad betartani a játékszabályait!

Ha egyedül nem bírod, akkor nevezz ki felelőst,

különösen akkor ha előtte képes voltál kinevezni 9 Minisztert, 51 államtitkárt, és 102 helyettes-államtitkárt, akkor csak rátudsz valakit venni, hogy dolgozzon egy kicsit a fizetéséért! 

Ha pedig erre nem vagy képes,

akkor mondj le a fenébe, mert az ország élére nem hősködők kellenek, hanem aki tisztességben és becsületben képes megőrizni ezt az országot!

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr167787044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Liberal 2015.09.15. 18:00:44

Bazd_meg a liberális kurv@ anyádat a többi f@szfej balos liberális bloggerrel együtt. Ha nem tetszik a rendszer takarodj innen. Ki is mondta? Gyurcsány? What goes around comes around dickhead..go and pack your bags..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.15. 18:02:44

Jajjj de jó írás. Minden benne van, ami bajom nekem van ezzel az egésszel. Köszi!

Altaïr 2015.09.15. 18:14:58

Remélem, ez komoly, mert viccnek elég szar.

Pipas 2015.09.15. 18:15:36

"és építési anyagra várnak egy szimbolikus kerítés - sokkal reálisabb pénzpocsékolás - kivitelezése közben"

Egy ilyen beruházás, egy ilyen krízihelyzet mindig fennakadásokkal jár. Aki már újított fel házat az tudja, hogy az öreg isten sem tudja fennakadások nélkül megszervezni, pláne egy ekkora kerítés építését.

Azt meg, hogy "hatástalan" be lehet fejezni. Eddig még elment ez a duma, de ma már az index is azt írja, hogy vagy kikerülik magyarországot vagy visszafordulnak. A kerítés megállította a tömegeket, ezt ideje lenne elismerni.

2015.09.15. 18:25:06

+1: Ha tudod, hogy le fogják zárni a határt, akkor ne te legyél az, aki kint maradt.

Brix 2015.09.15. 18:25:42

Csak egyet kérdezek: hogyan gátolná meg a balliberális oldal , a már az EU létét veszélyeztető, milliós számú embertömegek beáramlását? Vagy ők mindenkit beengedének? Hol a határ?

dunántúli gyerek 2015.09.15. 18:26:40

Muhahaha. A ballib nagy csatát vesztett, igaz 2018 szempontjából ez már tökmind1 volt nekik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.15. 18:30:56

Lejárt, százszor cáfolt ballib lemezek. Valami újat mondj.

Punxsutawney Mormota 2015.09.15. 18:39:17

@Anti Liberal: Mi van, ecsém? Kiakosztott néhány jó szó? Te miért nem húzol el tahóskodni az Etelközbe? A csodaszarvasnak több humorérzéke volt mint neked, jóecsém!

Punxsutawney Mormota 2015.09.15. 18:40:40

@dunántúli gyerek: Ha ez a legnagyobb boldogságod, akkor jó szar lehet az életed :)

pneumónia 2015.09.15. 18:41:26

Idióta kisgyerek az író, mesevilágban él.
El tudod képzelni hogy 400-500 €t keresünk nettóba havonta,(ebből jön le a rezsi +kaja,hitel alig marad vmi) és jönnek ide a menekültek akik 1500-2000 €t fognak kapni Angélától csak ne legyenek Németbe azaz itt henteregjenek úgy hogy free ellátás, eü oktatás stb.
Ha így lesz, akkor itt barátom polgárháború lesz..
Azért kíváncsi lennék hogy ki a cikk író, mit dolgozik ki pénzeli, apu anyu milyen melóhelyre dugta be, mit tett le az asztalra, van e félteni valója, gyermekei.
Általában minden kiderül idővel hogy valami kis selyem fiú aki libber.
Ha lennél valaki kiírnák a lakcímed és befogadnál egy családot, de csak ugatni ill. irkálni tud az ilyen kis entervitéz. Persze mindenhez alapból ért ez a típus a legrosszabb...

Toadwart66 2015.09.15. 18:44:13

Ez jó. Tetszik. Jól összeszedted. Tényleg ügyes. Orbán most mindent egy lapra tett fel. A kerítés egy jó nagy blöff. Ha bejön neki, akkor nagyot akaszt vele. Ha nem, és kitör egy vérfürdő, akkor háborús bűnös lesz Pauline Nyiramasuhuko és Orendy Norbert között.

tralalala 2015.09.15. 18:44:58

@poszt: "Ha idejekorán van információd a feléd törő menekültekről... akkor kezdj el készülődni!"

Notehát hogy is vót ez? A véleményevolúció:
1. Nincs is menekültkérdés.
2. Oké, van menekültkérdés, de Magyarországot nem érinti.
3. Oké, Magyarországot is érinti, de a kerítés nem megoldás.
4. Oké, a kerítés tényleg működni látszik, de miért nem előbb csináltátok meg?

Toadwart66 2015.09.15. 18:49:41

Most olvastam, lehet, hogy bejön Viktornak a dolog. A horvátok azt mondták ők nem akadályozzák meg a menekültek áthaladását. Szlovénián át mehetnek Ausztriába. Érdekes időket élünk. Sokat lehet belőle tanulni.

dunántúli gyerek 2015.09.15. 18:54:15

@Toadwart66: Az osztrákok is pont ezt mondták amíg nem láttak menekültet.....azaz alig 10 napja

KUHULIN 2015.09.15. 18:54:32

@Toadwart66: Nem ma bukott meg? Kedd van! :)

odamondó 2015.09.15. 19:00:53

@tralalala: össze is foglaltad a lényeget. Komolyan hányás ahogy pár idióta próbálja magát egy komoly problémával szembeállítani magát. Eddig semmi probléma volt most már a baloldal is rájött, hogy a menekültek szeretgetése szívás most elővették a "miért nem előbb" kártyát.

Azt nem tudom ezek után ki szavaz még rájuk. Rövid memória problémával küszködő egyének?

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 19:05:17

@Toadwart66:
1 hét után bedobják a törölközőt, ha megindul feléjük is az áradat. Nem értem, a horvát kormány is olyan hülye lenne, mint az osztrák? Na mindegy. Rálép egy-két afgán egy-két aknára, aztán majd lesz ott nemulass.

ursus artos 2015.09.15. 19:05:33

"Ha nem tudod megoldani a feladatot...
szólj a többieknek!"
Szólt!
Ki is oktattátok, hogy ha egy klub tagja akkor így a szabályok, meg úgy a szabályok.

"akkor legalább a sajátjaidról gondoskodj. "
Persze, már éhinség van a rendőrök között mi? Egy rendőr nyilatkozott az indexnek, hogy valami nem oké. Erre ti kész tényként kezeltétek, hogy orbán éhezteti a rendőröket.

Sátorban alvás. Igen ez előfordulhat. Ez a katonalét része. Elviselhető. (Súgok: a sátorban van ágy, meg matrac, meg egyebek... Pont olyan ágyak, mint amilyneken a laktanyában alszanak, mondjuk ha éppen bent kell aludni...
És igen. Ilyen alkalmakkor valóban jobb az ellátás katonáéknál. Legalább is én, nyúlként így tapasztaltam. Kifejezetten jó kajákat adtak...
(Arra azért kiváncsi lennék, hogy most az 1-es vagy a 2-es számú védőitalt kéri meg az irnok? :)))

A felkészüléshez meg annyit: konkrétan hány menekültre kellett volna felkészülni. vagy ha úgy tetszik 2016. március 1-ig konkrétan hány menekült befogadására, kezelésére készüljön fel Orbán. Konkrétan.

pragmatika2 2015.09.15. 19:05:42

@Toadwart66:

"A horvátok azt mondták ők nem akadályozzák meg a menekültek áthaladását. Szlovénián át mehetnek Ausztriába. Érdekes időket élünk. Sokat lehet belőle tanulni."

Majd lesz egy két letaposott vetés, aztán a dolgos horvát gazdának elszáll az agya. Olyankor én a migránsok helyében q.vára vigyáznék

ursus artos 2015.09.15. 19:07:26

@Tudományos libsizmus: "Nem értem, a horvát kormány is olyan hülye lenne, mint az osztrák?"
igen. Konkrétan jófejkednek a médiának, hogy ők majd nem keménykednek és ők bizony el fogják tudni látni a menekülteket, nem úgy, mint ugyebár a magyarok... Bizonyára, csak nagy rácsodálkozások lesznek ám...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.15. 19:08:06

Szánalmas az egész poszt. Jól illusztrálja, hogy milyen szánalmas szellemi állapotban van a liberális oldal ma Magyarországon. Kényszeresen idézel Szent Istvántól egy kiragadott mondatot. A honalapító király az Intelmek ezen részét nem úgy értette, hogy "engedj be bárkit az országba ellenőrizetlenül". Szerinted mit lépett volna István, ha muzulmámok özönlenek be az országba óriási számban? A fantáziádra bízom..De az ő módszereit ismerve nem lett volna egy népünnepély..
Ő idegenek alatt elsősorban a németeket értette, akikkel jó kapcsolatokat ápolt, (pl.a sógora volt a német császár..) Ezenkívül külföldról származó mesterembereket.

"Ha nem tudod ellátni a menekülteket..." A kedves menekültek nem voltak hajlandók együttműködni a hatóságokkal, jórészük inkább a keletinékl csövezett, minthogy részt vegyen a legális ellátórendszerekben.

"Ha nem tudod megoldani a feladatot...

szólj a többieknek! Riadóztass mindenkit, egyezkedj, szervezkedj. Ne hősködj, mert akkor csak mártír lehetsz! A hős az, aki vezeti a közösséget a megegyezés útján"

Mire gondolsz konkrétan te szerencsétle hülye?? Konkretizáld, hogy mit akarsz, ne általános lózungokat eregess! A kormány megoldotta a feladatot. Lezárta a rábízott határszakaszt, megakadályozva a további áramlást. Ezt megelőzően pedig tömegesen szállította buszokkal, vasúttal a nyugati határhoz a bevándorlókat.

"Ha nem tudod ellátni a menekülteket..."

akkor legalább ne akadályozd a civileket."

Szerinted a civil szervezetek el tudtak volna látni több százezer embert? Szép tőlük hogy segítenek, de a feladat oroszlánrésze az államra hárult.

"szóval ha te magad is keresztyénnek vallod magad, akkor jó lenne, ha nem attól féltenéd a keresztyénséget, hogy a hívő keresztyének azt cselekszik, amiben hisznek!"

A kereszténység nem abból áll hogy hagyom magamat hülyének nézni, és lehúzni. Ezek a bevándorlók öt olyan országon jöttek kersztül ami biztoságos. Innentől gazdasági migránsok, akik a német életszínvonalra és segélyekre vágynak. Az elmúlt évtizedek jól megmutatták, hogy a bevándorlók jó része nem hajlandó asszimilálódni minimális mértékben sem az európai életfelfogáshoz( Merkel beszéd), és párhuzamos társadalomban élnek, kihasználva az ostoba polkorrekt német svéd stb. társadalmak által biztosított transzfereket.

"Ne jelentsd ki, hogy a határok nélküli Európa megbukott" De , ezt ki kell jelenteni. Az a civilizáció, amely nem képes önmagát megvédeni, eltűnésre ítéltetett. De már látszik, hogy megindult egy egészséges immunválasz a kérdésben Európa szerte. A németek és az osztrákok is fegyveres erővel kezdik biztosítani határaikat a gazdasági migránsok tömegeivel szemben.

pragmatika2 2015.09.15. 19:11:24

@Tudományos libsizmus:

"Nem értem, a horvát kormány is olyan hülye lenne, mint az osztrák?"

Ezek szerint igen. (Valószínű menekülteket eddig többnyire csak fotókon láttak.) Aztán ahogy kezd nőni a feszültség, szépen visszatáncolnak.

GERI87 2015.09.15. 19:11:56

Szent István is megválogatta hogy kit engednek be!
A besenyőket ő is szétkergette ha nem hívásra jöttek, hanem rabolni, ennyit erről...
Még egy közismert történelmi művet sem tudtok helyesen értelmezni, csak kifordítjátok a saját nézőpontotok szerint!
Politikai szempontból is könnyű mindig ellenzékben lenni, meg ellenkezni...főleg hogy nem igazán áll fenn a veszélye annak hogy a gyakorlatban is bizonyítani kellene, mint kormány!
Tét nélkül meg könnyű ugatni hogy "ezt kéne meg azt kéne" az meg hogy mit csinálnátok, már senkit nem érdekel, senki nem kíváncsi rá!
"civilekre" aktivistákra ugyanez érvényes: puffogni könnyű, úgysem nektek kell ezt megoldani és semmi nem múlik rajtatok!
Ezért lesz a hülye Orbán még 4-8 évig hatalmon (minimum), mert ti még nála is segghülyébbek vagytok!

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 19:13:23

@Voznyák Pista:
A horvátok 20 éve még véres háborút vívtak. Tudják, mi az. Fegyver is van elég szerintem eldugva itt-ott.

"Hé, ne arra menjetek, az aknamező!" - kiáltja a horvát rendőr.
Az afgán oda se baszik, anyádat hülye fakabát, én megyek Germoneyba. Bbbbuuummmm!!!:D

szabadság elvtársak! 2015.09.15. 19:16:34

Ááááá! Ferenc testvér már a kerítésen túlról osztja az észt.Most majd minden oké lesz:DDDD. A németek meg felébredtek és teljesen mást mondanak már mint egy hete. Ferink fázis kimaradásban van az egész balos oldallal együtt. Ma láttam nyilatkozni a Gőgöst, ezt a malacképű okostojást. Annyi lényeget tudott kinyökögni, hogy Orbán meg mondjon le! Hát sokat segítettél baszod. Fogadnál be a nagy birtokodra pár száz menekültet, akkor elhiszem az aggodalmatokat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.15. 19:18:13

@Tudományos libsizmus: Az osztrák sem olyan hülye, csak moziznak ők is.Más a nyilatkozatok, és a cselekedetek síkja..

Tudományos libsizmus 2015.09.15. 19:21:44

@A megvalósult amerikai ólom..:
Hát ez a Faymann nekem komplett idiótának tűnik. Az az igazi svejki balfasz.

Toadwart66 2015.09.15. 19:27:25

@KUHULIN: Nem. Most csúcson van. Gondolom örül is neki nagyon. Pezsgőbontás, nők. ilyesmik... Nagy buli lehet. :) Orbánt csak Orbán tudná megbuktatni. Egyszer nem figyel oda, túltolja a dogot, aztán már meg is van a baj. Csak nehogy L. Simon legyen a miniszterelnök, mert akkor tényleg hisztériás rohamot kapok. Azért kíváncsi is lennék a dologra. Jókat lehetne röhögni. Úgy néz ki, mint egy hatalmas hörcsög.

Toadwart66 2015.09.15. 19:36:40

@Voznyák Pista: "Majd lesz egy két letaposott vetés, aztán a dolgos horvát gazdának elszáll az agya. Olyankor én a migránsok helyében q.vára vigyáznék"

Ezért is írtam, Pista, hogy sokat lehet tanulni. Igazából engem csak az aggaszt, hogy ne legyen fegyveres összetűzés. Nagyon közel van ez a háború. Az elkényelmesedett európai életformánk miatt nagyon sebezhetőek a vagyunk. Jó lenne ezt elkerülni. Ha viszont feltorlódnak a menekültek és áttörik a kerítést nálunk, akkor csúnya világ lesz. Orbán erre tett is utalást. Nem irigylem az ott szolgálatot teljesítőket. Lelkileg is megterhelő lehet nekik, mivel gyerekek, asszonyok is vannak ott. Elég borzasztó helyzet. Piszkos egy ügy.

Marengoo 2015.09.15. 19:37:03

A középkori Magyarország nem nemzetállam volt, hanem birodalom, sok nemzettel a területén. Mostanság a nemzetállamok korát éljük, ami elven a trianoni országhatárokat is meghúzták. Minél kevesebb nemzet él az állam területén annál jobb. Nem kell a középkori István király intelmeire hivatkozni, mert már idejétmúlta.

Pipas 2015.09.15. 19:44:46

@Marengoo: Ez az etnikumpumpa. :( Először hagyjuk, hogy mindenféle etnikum települjön az ország területére, utána azt mondjuk, hogy hoppá, hiszen itt nem is magyarok laknak, ne legyen ez már magyarország! Aztán körbenyírjuk az országot, hogy csak a magyarok maradjanak, majd követeljük, hogy engedjék be a más etnikumokat maguk közé. Ki lehet találni mi a következő lépés. :(

GERI87 2015.09.15. 21:50:53

@Marengoo:

"A középkori Magyarország nem nemzetállam volt, hanem birodalom, sok nemzettel a területén."

Ez is egy népszerű mítosz, "a középkori magyartalan multikulti MO-ról" amit kisajátított a "gonosz csúnya magyar irredenta-nacionalista történelem szemlélet"!

Valójában a XV.sz végéig a lakosság 80% magyar volt, a törzsterületeket homogénen magyarok lakták, csak a peremterületeken éltek szlávok és regionálisan szászok...XVIII.sz-ig pedig jelentéktelen volt a létük, nem volt saját nemességük (a horvátok kivételével) és nem voltak kultúrális, politikai értelemben államalkotók! Még Erdély is mint fejedelemség magyar volt, minden cselekedetében és létében, identitásában...függetlenül attól mekkora arányban lakták magyar-nem magyarok! A szászok helyzetére pedig itt egy egyszerű párhuzam: attól még hogy Bolzano autonóm megye német, Olaszország attól még olasz!

Nem magyar alattvalók voltak mindig, de az állam jellege és identitása akkor is magyar volt!

Ez nem XIX.sz-i kreálmány és "kisajátítás".
Egyszerűen csak akkorra vált "korszerűtlenné" és túlhaladottá amihez nem alkalmazkodott az akkori elit: joggal mondták és hitték a reformkorban is hogy az állam eredete és alapja a magyarság, csak épp akkor már nem voltak a magyarok többségben. A többi nép pedig etnikai, nyelvi alapon önálló nemzetté vált és nem akart a magyar állam keretein belül élni!

De az állam akkor is és előtte is "magyar" volt, nemesei 'magyarnak' (hungarusnak) tartották magukat és Árpádig, Istvánig vezették vissza tradícióikat, hagyományaikat, jogaikat.
A közös állami, nemzeti múlt és eredet mítosza pedig a honfoglaló magyarokig, a legendákban Attiláig nyúlt vissza, a nemesség, az elit származásától függetlenül....szláv, vlach, dák, római, stb eredettudat, ősök nem szerepeltek a magyar állam eredettudatában és identitásában!
Tehát nem volt multikulti, a lakosságarányban igen, de másban nem!

Egyébként egy birodalomnak is mindig van egy államalkotó és -szervező "vezérnemzete", sőt egy birodalom inkább alávet más népeket, nem pedig együtt alkotja velük azt!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.16. 14:58:47

@GERI87: Nagyon igaz. Ráadásul a románság-ha jól tudom- a későbbiekben mesterségesen lett betelepítve Erdélybe.
A középkori multikulti erőltetése pedig már azért is badarság, mert akkoriban szigetekben, egy tömbben éltek a nemzetiségek, és média meg fejlett közlekedés nem lévén, jóval kevesbb kapcsolat volt köztük, mint ma mondjuk egy nagyvárosban élő különféle nációk között.

GERI87 2015.09.16. 21:27:14

@A megvalósult amerikai ólom..:

Erdélyben a honfoglalás előtt bolgár töredékek (határvédők, kereskedők) és egyéb szervezetlen szlávok éltek, vlachoknak nincs kimutatható nyoma, talán a mócok azok akik egy még korábbi nép maradványai (dákok, trákok, gepidák..) de ez sem biztos.
A románok a szerb érchegység felől vándoroltak Olténia felé és a déli kárpátokba ahol már korán megjelentek, de nem számottevően..
A beszivárgás folyamatos volt, jöttek maguktól is, főleg a török tatár pusztítások miatt majd a Habsburg kézre került Olténiából a XVIII.sz-ban.

"jóval kevesbb kapcsolat volt köztük, mint ma mondjuk egy nagyvárosban élő különféle nációk között. "

Igen, egy átlag ember kb 15-30 Km-es körzetben élte az életét, utazni még nemesi körökben is ritkaság volt...
Mondjuk úgy, egymás mellett élés volt: persze ettől még volt kapcsolat és tudták hol élnek stb.
süti beállítások módosítása