Az eltévedt demokrata

AlexNet

135. Utolsó két hét 1.

Négy év helybenjárás

2014. március 24. 08:00 - Alex_W

Ismerik a sztorit, amikor egy autós vidéken beragad a sárba?

Egy autós vidéken elakad egy sáros gödörben. Észreveszi, hogy egy gazda a mellette lévő táblát szántja ép, így megkéri, hogy traktorjával húzza ki az autóját.

- Rendben, - feleli a gazda - de harmincezer forint lesz, mert ez ma már az tizedik autó, amit ki kell húznom innen.

- Úristen! - kiált fel az autós - mégis, mikor van ideje akkor szántani? Éjjel?

- Nem, - feleli a gazda - éjjel a gödröt töltöm fel vízzel.

Eljött az ideje a kormányzásnak, eljött az ideje a cselekvésnek. Ideje a FIDESZ-es vezetők személyes problémáinak megoldása után az ország problémáival foglalkozni. Ideje válaszokat találni a gazdasági problémáinkra, a munkanélküliségre, az elszegényedésre, az elvándorlásra, a széteső iskolákra, a használhatatlan utakra és vasutakra, a lassan kipusztuló és meghaló vidékre. Ideje rendezni a devizahiteleket, egyáltalán, ideje rendezni a hiteleinket. Eljött az idő a cselekvésnek és a kemény munkának.Ideje elkapni a bűnözőket, ideje gyógyítani a betegeket, oktatni gyermekeinket, ideje előrelépni.

Szövetségeket kell kötnünk és kompromisszumokat, változtatnunk kell társadalmunkon, gondolkodásunkon. Meg kell oldanunk problémáinkat. A FIDESZ-es nagykutyák nem érnek rá. Szerintük nincsenek problémák, mert ők nem látnak problémát.

Pedig 2014-ben az ország tele van problémákkal, épp úgy mint 2010-ben. Sőt! Az ország tele van ugyanazokkal a problémákkal, mint 2010-ben. Dolgos kormányunknak hála talán meg is szaporodott jó párral. Orbán adminisztrációja azokból a problémákból is csak keveset oldott meg, amiket ő maguk hoztak létre - igaz ezeket jó hangosan reklámozták.

Sajnálom Orbán Viktort, mert egyetlen reményük az, hogy nem ismerjük fel: Ő az, ők azok, akik minden éjjel újra és újra feltöltik az árkot vízzel.

Mert Ők nem azok az emberek, akiknek válaszaik vannak, ők nem azok az emberek akik megoldják a problémáinkat: ők csak a saját problémáikat oldják meg. Maguknak és rokonaiknak juttatnak állásokat és pozíciókat, tönkretesznek régi cégeket, csak hogy nekik legyen. De nincsenek válaszaik az ország, a város, a vidék, a fiatalok vagy az idősek, a gazdaság, a munkanélküliség és a devizahitelesek problémaira. Mert nekik nincsenek ilyen problémáik.

S válaszok hiányában vitára is képtelenek. Orbán Viktor pont azért nem áll ki vitára Mesterházy Attilával, amiért a képviselő jelöltek sem vitáznak egymással: a FIDESZ-esek zavarba jönnek mindentől, amire nincsenek előre megírt, kitalált és letesztelt válaszaik.

Pedig egy képviselőnél nem hátrány, ha tud gondolkodni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexnet.blog.hu/api/trackback/id/tr35834527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása